5 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Østrig
Sted
maj-oktober
Rejseperiode

Salzkammergut S-Trail sektion II: Vandring på Schafberg

4 søer og 3 bjergtoppe

Denne tur følger de tidlige etaper af S-Trail-ruten fra Wolfgangsee til Mondsee og Fuschlsee, som er tre af regionens mest populære badesøer. Den inkluderer også en uforglemmelig togtur på den klassiske, gammeldags tandhjulsbane op ad bjerget Schafberg (1.783 m), hvorfra du kan nyde de mest fantastiske 360° panorama-udsyn i hele Salzkammergut-regionen.

Salkammergut S-Trail

Regionen Salzkammergut er fantastisk naturskøn selv efter østrigske standarder. Her finder man knejsende snetoppede bjerge, skovklædte bjergsider, frodige, grønne dale og isblå søer. Regionens særlige kendetegn er de talrige søer, der glimter under De Nordlige Alpers vældige tinder, og udgør et dramatisk syn.

Den 350 km lange Salzkammergut BergeSeen Trail (S-Trail) åbnede i 2017 som den første langdistancerute i Salzkammergut. Den starter og slutter i den maleriske by Gmunden ved bredden af Traunsee, og man kan enten vandre den i sektioner eller som én lang 20-etapers rundvandring. Ruten forbinder ikke mindre end 35 søer, og den er velafmærket med S-Trail-logoet hele vejen igennem. De fleste etaper slutter i byer, hvor der er gode overnatningssteder og et udvalg af restauranter. Nogle etaper leder til afsidesliggende alpinhytter, hvor der er garanti for ægte bjergidyl.

a tree for your booking Et træ for din bestilling

Vi samarbejder med Österreichische Bundesforste, som har startet projektet ”Et træ for din bestilling”. Det betyder, at der for hver bestilling af en vandreferie i Salzkammergut bliver plantet et nyt træ i regionen. Sammen med dine rejsedokumenter vil du derfor modtage et billede af ’dit’ træ.

5 DAGES VANDRETUR Fra 4.999 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for børn (under 14 år), der sover på samme værelse som deres forældre.
*Højsæsontillæg i juli og august: 100 kr.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING 4 overnatninger i dobbeltværelse på 3-stjernede hoteller.

OBS: Vær venligst opmærksom på, at et dobbeltværelse med enkeltsenge i Østrig normalt betyder én stor seng med to separate madrasser og dyner. Separate enkeltsenge på et dobbeltværelse ses sjældent og kan derfor ikke garanteres.

REJSEPERIODE 9. maj til 8. oktober
INKLUDERET
4 overnatninger
4 x morgenmad
Bagagetransport (max 2 stk. pr. person og max 25 kg pr. stk.)
Billet til bådtur fra St. Gilgen til St. Wolfgang
Billet til tandhjulsbanen til Schafberg
Busbillet fra Fuschl til St. Gilgen
1 x likør fra Aich Kloster
Vandrekort over Salzkammergut og rutebeskrivelse (på engelsk)
S-Trail vandrehåndbog (på engelsk, 1 pr. værelse)
GPS tracks
Salzkammergut Adventure Card (rabat på 120 attraktioner i regionen)
Daglig telefonassistance fra kl. 8-18 (også i weekenden)
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til og fra St. Gilgen
Evt. lokale afgifter
Frokost og aftensmad
Drikkevarer og snacks
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Halvpension (1.100 kr. pr. person)
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har overordnet sværhedsgraden moderat og er overkommelig for de fleste med en god grundform. Selvom vandredistancerne ikke er så lange, skal man være opmærksom på, at dag 2 byder på en stejl, smal nedstigning fra Schafberg, og på dag 3 er der en forholdsvis stejl opstigning til Wartenfels. Man kan forkorte vandredistancerne ved at tage offentlig transport.
1

Dag 1: Ankomst til St. Gilgen

Din vandreferie starter i den lille elegante by St. Gilgen, der ligger blot 29 km fra Salzburg ved den nordlige bred af søen Wolfgangsee. Dette idylliske sted er ud over sine pragtfulde omgivelser kendt for sine Mozart-forbindelser. Det var nemlig her Mozarts mor blev født, og hvor hans elskede søster Nannerl flyttede til, da hun blev gift. Når du har tjekket ind på dit hotel, kan du gå en tur i den lille by blandt de flotte blomsterprydede huse, besøge Mozarthaus eller blot nyde udsigten over Wolfgangsee med en radler i hånden fra en af de hyggelige udendørsbarer.

Dine rejsedokumenter ligger klar til dig på dit hotel.

Overnatning i St. Gilgen.

2

Dag 2: St. Gilgen – St. Wolfgang – St. Gilgen via Schafberg

Distance: 9 km | Opstigning: 53 m | Nedstigning: 1.184 m| Tid: ca. 3-4 t.

Selvom selve vandredistancen ikke er lang i dag, kan du se frem til en begivenhedsrig dag med store oplevelser! Efter morgenmad krydser du først Wolfgangsee med båd fra St. Gilgen til St. Wolfgang (35 min.). Herfra tager du tandhjulstoget Schafberg Bahn til det 1.783 m høje bjerg Schafberg (35 min.). Det er en smuk tur med udsigter, der bliver bedre og bedre jo, højere man kommer op. Oppe på toppen bør du tage dig tid til at nyde de helt vidunderlige panoramaudsyn over bl.a. Wolfgangsee på den ene side og Mondsee på den anden side samt de omkringliggende bjerge. Du kan evt. nyde udsigten fra en af de to hyggelige bjerghytter, som serverer alskens østrigske lækkerier.

Dagens rute starter lige ved bjergstationen, hvorfra det går nedad til Schafbergalm. Derfra følger du en til tider ret stejl nedadgående sti, som er en del af den europæiske langdistancerute E4, til du når Aich Kloster. Gør et ophold her og besøg de prægtige urtehaver og smag en af de populære likører (du kan vælge en gratis likør ved fremvisning af voucher), inden du fortsætter langs Wolfgangsees romantiske søbred tilbage til St. Gilgen.

Det er muligt at forlænge dagens vandring med 9 km ved at vandre langs søbredden til St. Wolfgang i stedet for at tage båden om morgenen.

Overnatning i St. Gilgen.

3

Dag 3: St. Gilgen til Mondsee via Almkogel

Distance: 18 km | Opstigning: 592 m | Nedstigning: 600 m| Tid: ca. 5-6 t.

Dagens etape går fra Wolfgangsee via bjerget Almkogel til søen Mondsee. Den skovbevoksede top Almkogel, som du skal over, ser ikke ud af meget på afstand, men byder fra toppen på en herlig udsigt. Derudover varierer ruten mellem stille skovstier og opdyrkede landbrugsområder. Til sidst når du søen Mondsee og byen af samme navn, der er kendt for sin gotiske basilika St. Michael, hvor bryllupsscenen i musicalen The Sound of Music foregår. Du kan evt. få dig en drink og en snack ved søbredden, inden du begiver dig ud på de sidste 4 km langs en å gennem Zeller Ache-kløften til dit hotel, som ligger i stille landlige omgivelser lidt uden for Mondsee.

Dagens rute kan også forkortes med 4 km ved at tage en bus eller en taxa fra Mondsee til hotellet.

Overnatning på Hotel Prielbauer lidt uden for Mondsee.

4

Dag 4: Mondsee – Wartenfels – Fuschl am See

Distance: 13 km | Opstigning: 510 m | Nedstigning: 398 m | Tid: Ca. 4-5 t.

Du starter med enten at gå de 4 km langs åen eller tage en bus/taxa til Mondsee (hvilket forkorter dagens rute til i alt 9 km).

Den første del af dagens etape til den tidligere skovfogedhytte Wartenfels er temmelig stejl, men du kan belønne dig selv med lidt godt til ganen, når du når frem, for hytten er i dag en fortræffelig kro. Det kan kraftigt anbefales at tage en kort afstikker til de nærliggende Wartenfels-slotsruiner, hvorfra der er en fin udsigt over det omkringliggende landskab. Hvis du har mod på mere vandring, når du når til søen Fuschlsee (endnu en smuk turkisblå en af slagsen), er det bestemt værd at gå den smukke tur rundt om søen (10 km). Der er også flere gode spisesteder med dejlige udsigter ved søbredden. Når du er færdig med at nyde livet ved søen, tager du bussen tilbage til St. Gilgen (billet inkluderet).

Overnatning i St. Gilgen.

5

Dag 5: Auf Wiedersehen

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger.


Find vej til St. Gilgen

  Den lufthavn, der ligger tættest på St. Gilgen er Salzburg Lufthavn. Du kan også flyve til Wien eller München.
Bus 150 afgår hver halve time mellem Salzburg og St. Gilgen (rejstiden er ca. 45 min.). Find køreplaner hos Salzburg-verkehr. Busstationen i St. Gilgen ligger tæt på svævebanestationen.
Information til bilister: Der er gratis parkering ved det første hotel.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

S-Trail2_Schafberg-Wolfgangsee vandreferie_Oesterreich-Werbung_Leo-Himsl
Det fine rådhus i St. Gilgen
Udsigt over Wolfgangsee fra St. Gilgen
Vandrer på den historiske pilgrimsrute langs Wolfgangsee
Udsigt over St. Wolfgang
Færge på Wolfgangsee ved St. Wolfgang © Wolfgangsee Navigation
Tandhjulstoget Schafberg Bahn på vej mod toppen af Schafberg © Ursula Bahr
Schafberg Bahn ved stationen Schafbergalm © SalzburgerLand Tourismus
Vandreskilte på Schafberg
Udsigten nydes fra toppen af Schafberg
Udsigt over skyerne fra Schafberg
Storslået udsigt over bjerge og skyer fra Schafberg
Vandring på Schafberg over Wolfgangsee
På vej ned ad Schafberg
Udsigt over Wolfgangsee på vej mod St. Wolfgang
Vandresti ved Wolfgangsee
Udsigt over Mondsee
Basilikaen i Mondsee, hvor bryllupsscenen i The Sound of Music foregår © TVB MondSeeLand
Kors på lille klippe i Mondsee
Slotsruinerne Wartenfels
S-Trail-vandreskilte under Schober
Vandring rundt om Fuschlsee
Fuschlsee og Schober-bjerget
Vandrer ved bredden af Fuschlsee
Båd på den turkisblå Fuschlsee

Turanmeldelser

4.57 baseret på 7 anmeldelse
03/06/2024

Første vandretur i Østrig, og bestemt ikke sidste gang.
Ruterne var udfordrende- vi var ærgerlige over det regnede så meget (heldagsregn).
GPS virkede upåklageligt, og vi brugte ikke kort eller udleverede vejledninger.
Varierende kvalitet på hotellerne, vi var ikke begejstret for St. Gilgen (hvor vi ikke var ventet ved check-in).
Til gengæld er St. Gilgen klart den hyggeligste by og turens tilrettelæggelse med sejltur og togbane op på Scharfberg var ganske enestående!
Det er ikke sidste gang vi booker tur til Salzkammergut.

20/09/2023

Jeg havde en helt aldeles fremragende vandretur i september. Vejret var skønt og Østrig er bare fantastisk. Meget stor gæstfrihed og rent og pænt alle steder.

Alt det praktiske klappede bare. Ja, standarden på det første hotel Brunetti i St. Gilgen var ikke så høj men personalet var meget søde og rare. Standarden på de to sidste hoteller Krone i Mondsee og Schernthaner i St. Gilgen var bare tip top.

Stor ros til mappen med rejsedokumenter og de gode GPS tracks til mobilen, knivskarpt. Jeg synes at sværhedsgraden moderat og længden de enkelte dage (4-6 timer) er passende. Stor fordel at være i nogenlunde form hjemmefra.

Så det er kun et spørgsmål om tid før jeg skal derned igen.

20/07/2023

Vi har haft en fantastisk tur!

Appen GPX var meget, meget præcis at bruge, og sammen med det andet materiale følte vi os godt ‘klædt på’.

Hotellet i St. Gilgen, Gasthof Kendler, var vi ret vilde med, især Frau Kendler skabte en dejlig glad og afslappet stemning.

Hotellet i Mondsee var vi knapt så vilde med. Personalet var søde og rare, værelserne fine, men vi kunne ikke få aftensmad derude, fordi det var ruhetag. At der var gang i en ombygning kunne vi godt leve med, men distancen til hotellet var simpelthen markeret forkert. I det udleverede materiale stod der, at vi skulle gå omkring først 14, senere ændret til 16 km – det viste sig at være i nærheden af 19 (og vi gik ikke forkert). Umiddelbart kan det virke ligegyldigt, det var det bare ikke efter en ret hård nedstigning, hvor dele af stien var regnet i stykker (og det ved vi godt, er en del af oplevelsen).

Vi fandt ud af at tage en taxa ind til Mondsee, hvor vi havde en dejlig aften. Men vi var ikke i stand til at gå ind til en restaurant.

Vi har nydt de smukke og friske badesøer hver dag, hvor vi blev dejligt afsvalede efter nogle varme dage.

I det hele taget en pragtfuld ferie!

21/08/2022

Min kæreste og jeg var afsted i juli, og har været enormt begejstret for selve turen og Salzkammergut med alle de hyggelige byer, flotte bjergsøer og den smukke natur. Gode og hårde vandreruter, der varierede rigtig fint i distance og hårdhed. Dag 2 fra St. Wolfgang til Mondsee var særlig fantastisk: her startede vi med at tage et lille bjergtog til toppen for derefter at vandre ned på den anden side, og det var utroligt flot og idyllisk! Etapen var også strabadserende, så man skal huske godt med vand og proviant. Vi var pænt trætte om aftenen, men det var også en fed følelse, og så passede det os rigtig fint med en lidt kortere etape dagen efter 🙂
Det er helt sikkert ikke sidste gang, vi besøger Salzkammergut-området, og den her form for ferie er bare super fed! De bedste anbefalinger til denne specifikke tur og til Wild Rover Travel for god planlægning.

26/05/2022

Jeg var afsted med min store søn på 20 år, og vi havde en vidunderligt tur! Helt utrolig smuk og præcis, som vi havde håbet sceneriet ville være. Hotellerne var så fine, gode og rene værelser og sødt og hjælpsomt personale.
Gode vejledninger og alt det materiale vi fik, brugte vi flittigt. Vi skulle dog lige koncentrere os indimellem med rutebeskrivelserne.
Et par kommentarer:
Vi var på en lang og sej tur fra St. Wolfgang til Mondsee. Meget smuk! Den var sat til at tage lang tid og det gjorde den også. Men en vigtig detalje, som kan bringes videre er, hotellet i Mondsee ligger ca. 45 min. gåtur fra centrum….. oveni. Og at ude på landet kører busserne ikke helt regelmæssigt og også indimellem med op til 2 timers mellemrum. Så efter 7 timers vandring, kunne vi ikke få en bus fra Mondsee til hotellet og måtte vente længe på en taxa, som hotellet fik fat i for os. Næste morgen kunne vi heller ikke få en bus fra hotellet til byen, hvor ruten skulle starte og måtte igen tage en taxa.
Ellers har det været en fantastisk tur! Jeg anbefaler også en paddletur på en af søerne….. det var så smukt og stille. Jeg vil i den grad anbefale dette koncept med at vandre selv fra hotel til hotel. Og det er ikke sidste gang, jeg er i det område ved Salzkammergut.

02/08/2021

Det er en skøn og aktiv tur med flotte udsigter og god vandring. Dagenes længde varierer en del, og på den lange tur fra Schafberg til Mondsee skal man være indstillet på rigtig mange højdemeter nedad. Vi anbefaler, at man har madpakke, rigeligt vand og snacks med den dag, for det kan være svært at købe noget undervejs. På den første dag er vandringen fra St. Gilgen til Wolfgangsee kun ca. 3-4 timer, så det er en god ide at tage badetøjet med i rygsækken, da man skal vente længe på sin bagage.
Generelt fungerer al information, transfer etc. gnidningsfrit, så man kan fokusere på at nyde vandreturene og de smukke udsigter og byer.

21/07/2021

Fint arrangeret og nemt at følge instrukserne. Gode overnatningssteder bortset fra hotel Brunetti, som blegnede en del ved siden af de andre steder. St. Gilgen kunne vi rigtig godt lide. Gode restauranter. Turen ned fra Schafberg er ret lang, især når det regner, for stien er stejl og fortsætter i flere timer gennem skoven. Og når man så når ned fra bjerget, er der stadigvæk 12 km til Mondsee- hvis man går ad landevejen– Vi tog stien – så endnu længere. Men vi nød overvindelsen af især mine grænser, for mine ben var rent gelé til sidst. Men en god følelse at have klaret turen på sammenlagt cirka 21 km (i bjergterræn -8-9 timer gik vi).

Skriv en anmeldelse

Vurdering