5 dage
Varighed
Let
Sværhedsgrad
Østrig
Sted
maj-oktober
Rejseperiode

Salzkammergut S-Trail sektion V: Let vandring i Almtal-dalen

3 søer og 1 bjergtop

Denne tur følger de sidste etaper af S-Trail gennem den billedskønne Almtal-dal. Da dalen er et af de mest afsondrede steder i Salzkammergut, er den ikke særlig kendt, og derfor kommer der ikke mange turister. Det er et uspoleret område præget af fredfyldt stilhed. Du kommer til at gå ad skovstier, der fører dig til den idylliske sø Almsee, hvor det krystalklare vand spejler de omkringliggende takkede bjergtinder. Derfra følger du Alm-floden og kommer bl.a. forbi den smukke sø Laudachsee samt det imponerende bjerg Grünberg.

Denne tur er ideel for familier og naturelskere og kan kombineres med et besøg i Wildtierpark Cumberland (med reduceret entré).

Salkammergut S-Trail

Regionen Salzkammergut er fantastisk naturskøn selv efter østrigske standarder. Her finder man knejsende snetoppede bjerge, skovklædte bjergsider, frodige, grønne dale og isblå søer. Regionens særlige kendetegn er de talrige søer, der glimter under De Nordlige Alpers vældige tinder, og udgør et dramatisk syn.

Den 350 km lange Salzkammergut BergeSeen Trail (S-Trail) åbnede i 2017 som den første langdistancerute i Salzkammergut. Den starter og slutter i den maleriske by Gmunden ved bredden af Traunsee, og man kan enten vandre den i sektioner eller som én lang 20-etapers rundvandring. Ruten forbinder ikke mindre end 35 søer, og den er velafmærket med S-Trail-logoet hele vejen igennem. De fleste etaper slutter i byer, hvor der er gode overnatningssteder og et udvalg af restauranter. Nogle etaper leder til afsidesliggende alpinhytter, hvor der er garanti for ægte bjergidyl.

a tree for your booking Et træ for din bestilling

Respekten for vores planets begrænsede ressourcer og klimavenlig transport er to af det 21. århundredes store udfordringer. Vi er derfor glade for at samarbejde med Österreichische Bundesforste, som har startet projektet ”Et træ for din bestilling”; for hver bestilling af en vandreferie gennem os bliver der plantet et nyt træ i Salzkammergut-regionen. Sammen med dine rejsedokumenter vil du modtage et billede af ’dit’ træ, som du ovenikøbet har mulighed for at besøge i løbet af din tur.

5 DAGES VANDRETUR Fra 4.399 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for børn (under 14 år), der sover på samme værelse som deres forældre.
*Højsæsontillæg i juli og august: 100 kr.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING 4 overnatninger med morgenmad på 3-stjernede hoteller.

OBS: Vær venligst opmærksom på, at et dobbeltværelse med enkeltsenge i Østrig normalt betyder én stor seng med to separate madrasser og dyner. Separate enkeltsenge på et dobbeltværelse ses sjældent og kan derfor ikke garanteres.

REJSEPERIODE 10. maj til 5. oktober
INKLUDERET
4 overnatninger på udvalgte hoteller
4 x morgenmad
1 x Genusslizenz (madkupon med en værdi af €10, der kan bruges hos mange lokale partnere)
1 x transfer fra Ebensee til Offensee
1 x transfer fra Almsee til Grünau
1 x sporvognsbillet fra Gmunden Seebahnhof til togstationen i Gmunden
1 x togbillet fra Gmunden til Ebensee
1 x vandrekort over Salzkammergut og detaljeret rutebeskrivelse (engelsk)
1 x S-Trail vandrebrochure (1 pr. værelse)
GPS tracks
1 x Salzkammergut Adventure Card (rabat på 130 attraktioner i regionen)
Bagagetransport (max 2 stk. pr. person og max 25 kg pr. stk.)
Velkomstvideo med information om din tur
Daglig telefonassistance fra kl. 8-18 (også i weekenden)
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Evt. lokale afgifter
Frokost og aftensmad
Drikkevarer og snacks
Transport til og fra Ebensee
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Halvpension
Enkeltværelse(r)
SVÆRHED Denne tur har sværhedsgraden let og er overkommelig for de fleste med en nogenlunde god form. Man kan forkorte vandredistancen på dag 4 til i alt 13½ km ved at tage en taxa til p-pladsen Hochbuchegg.
1

Dag 1: Ankomst til Ebensee

Den charmerende by Ebensee ligger meget smukt ved bredden af søen Traunsee og har mange gode caféer og restauranter. Du modtager dine rejsedokumenter, når du tjekker ind på dit hotel.

Overnatning: Ebensee

2

Dag 2: Offensee til Almsee og Almtal

Distance: 17 km | Opstigning: 695 m | Nedstigning: 776 m| Tid: ca. 6 t.

Efter morgenmad får du et kort lift til starten af din første vandreetape ved Offensee. Dagens rute er også en del af den europæiske langdistancerute E4. Det første stykke går opad langs en skovsti, hvorefter du bevæger dig ned til den sydlige bred af den smukke, blanke sø Almsee. Herfra starter en pragtfuld vandresti langs den østlige søbred til en lille charmerende bugt med helt fantastiske udsigter mod bjergene syd for søen. I Almsee udspringer Alm-floden, som du kommer til at følge de kommende dage. Fra etapens slutning ved Almsee får du et lift til dit næste overnatningssted i bjergbyen Grünau.

Overnatning: Grünau im Almtal

3

Dag 3: Fridag i Grünau

I dag er der ikke noget fastlagt program, så du kan vælge at tage en slapperdag i Grünau, hvis det er det, du har mest lyst til. Vi anbefaler en gåtur ind til centrum af Grünau im Almtal. På vej derind langs Alm-floden kommer du forbi en fiskerhytte, hvor du bliver inviteret indenfor for at nyde ”Steckerlfisch”, som er en grillet lokal flodfisk på spyd.

Det er også værd at besøge dyreparken Wildtierpark Cumberland. Den ligger ca. 4 km fra dit overnatningssted, og det kan varmt anbefales at gå en tur gennem parken (du kan købe billetter med rabat, hvis du viser dit Salzkammergut Adventure Card). Her kan du se forskellige lokale dyrearter som kronhjorte, vildsvin, brune bjørne, losser og ulve i smukke, naturlige omgivelser.

Overnatning: Grünau im Almtal

4

Dag 4: Grünau til Gmunden via Laudachsee

Distance: 23½ km | Opstigning: 673 m | Nedstigning: 775 m| Tid: ca. 6-7 t.

Den sidste sektion af S-Trail går gennem smukke landskaber langs Alm-flodens stenede bred, inden den drejer ind i skoven mod den fredfyldte sø Laudachsee. Fra søen fortsætter ruten ad en natursti til bjerget Grünberg, som er Gmundens vartegn. Her kan du tage en pause og nyde en kølig drink i bjerghytten Grünbergalm med en spektakulær udsigt fra terrassen over Traunsee. Bagefter kan du vælge at tage svævebanen direkte ind til byen, eller du kan vandre derned via den lille landsby Weyer. Til slut følger ruten en smuk sti langs bredden af Traunsee ind til centrum af Gmunden, hvorfra du tager toget tilbage til Ebensee.

Overnatning: Ebensee

5

Dag 5: Afgang fra Ebensee

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger. Fra Ebensee kan du komme videre med tog, bus eller bil.


Ankomst- og afgangsinformation

  Hvis du flyver, er den nærmeste lufthavn Salzburg. Du kan også flyve til Wien eller München.
  Med tog
  • Fra Wien går der et direkte tog til Ebensee. Turen tager ca. 2½ t.
  • Fra Salzburg skal du skifte tog i Attnang-Puchheim for at komme videre til Ebensee. Turen tager ca. 2 t.
  • Du kan finde togtider hos ÖBB: oebb.at.
Med bus
  • Fra Salzburg kan du tage bus 150 til Bad Ischl og derfra regionaltoget (linje R/REX) til Ebensee. Turen tager ca. 2 t. og 25 min.
  • Du kan finde bustider hos Salzburg-verkehr.
S-Trail-5-Traunkirchen-CC-Oberösterreich-Tourismus-GmbH_Andreas-Röbl
Ebensee landsby
Offensee
Vandresti i Almtal-dalen
Vandring ved Almsee
Almsee-søen
Picnic bænk ved Almsee
Svømning ved Almsee
Almsee-søen
Natur i Almtal-dalen
Cumberland Wildpark
Cumberland Wildpark (c) Oberösterreich Tourismus
Traunsee, Wandern am Grünberg © TVB-Traunsee
Laudachsee vandresti
Laudachsee
Laudachsee (c) Isiwal / Wikimedia Commons
Grunbergbahn (c) Bwag / Wikimedia Commons
Traunsee
Schloss Ort og Tranusee i Gmunden
Schloss-Ort-Gmunden-am-Traunsee, Oberoesterreich (c) Tourismus-GmbH/Andreas Roebl

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering