7 dage
Varighed
Moderat-udfordrende
Sværhedsgrad
Østrig
Sted
juni-oktober
Rejseperiode

Salzkammergut S-Trail sektion I: Vandring i Höllengebirge-bjergene over Traunsee og Attersee

Denne 7-dages vandretur følger de første etaper af S-Trail-ruten fra Traunsee til Attersee og leder dig gennem den storslåede bjergkæde Höllengebirge. Turen inkluderer en overnatning i en bjerghytte.

Salkammergut S-Trail

Regionen Salzkammergut er fantastisk naturskøn selv efter østrigske standarder. Her finder man knejsende snetoppede bjerge, skovklædte bjergsider, frodige, grønne dale og isblå søer. Regionens særlige kendetegn er de talrige søer, der glimter under De Nordlige Alpers vældige tinder, og udgør et dramatisk syn.

Den 350 km lange Salzkammergut BergeSeen Trail (S-Trail) åbnede i 2017 som den første langdistancerute i Salzkammergut. Den starter og slutter i den maleriske by Gmunden ved bredden af Traunsee, og man kan enten vandre den i sektioner eller som én lang 20-etapers rundvandring. Ruten forbinder ikke mindre end 35 søer, og den er velafmærket med S-Trail-logoet hele vejen igennem. De fleste etaper slutter i byer, hvor der er gode overnatningssteder og et udvalg af restauranter. Nogle etaper leder til afsidesliggende alpinhytter, hvor der er garanti for ægte bjergidyl.

a tree for your booking Et træ for din bestilling

Respekten for vores planets begrænsede ressourcer og klimavenlig transport er to af det 21. århundredes store udfordringer. Vi er derfor glade for at samarbejde med Österreichische Bundesforste, som har startet projektet ”Et træ for din bestilling”; for hver bestilling af en vandreferie gennem os bliver der plantet et nyt træ i Salzkammergut-regionen. Sammen med dine rejsedokumenter vil du modtage et billede af ’dit’ træ, som du ovenikøbet har mulighed for at besøge i løbet af din tur.

7 DAGE / 6 NÆTTER Fra 5.499 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Højsæsontillæg i juli og august: 300 kr.
*På grund af terrænet og den øde beliggenhed er denne tur desværre ikke tilgængelig for solovandrere.

INDKVARTERING 5 overnatninger på 3-stjernede hoteller.

1 overnatning på sovesal i bjerghytte.*

*Der er dyne/tæppe i bjerghytten, men man skal medbringe sin egen lagenpose.

REJSEPERIODE 15. juni til 8. oktober med start lørdag, søndag, mandag, tirsdag og onsdag
INKLUDERET
6 overnatninger (5 x 3-stjernede hoteller, 1 x bjerghytte)
6 x morgenmad
1 x lækker Apfelstrudel i Hochleckenhaus
1 x transfer fra Gasthof Kreh til Ebensee
1 x busbillet fra Ebensee til Mitterweissenbach
1 x busbillet fra Weissenbach til Burggrabenklamm
1 x transfer fra Langbathsee til Ebensee
1 x færgebillet fra Ebensee til Gmunden
1 x vandrekort over Salzkammergut og detaljeret rutebeskrivelse
1 x S-Trail vandrebrochure (1 pr. værelse)
GPS tracks
Velkomstvideo med information om din tur
1 x Salzkammergut Adventure Card (rabat på 130 attraktioner i regionen)
Bagagetransport (max 2 stk. pr. person og max 25 kg pr. stk.)
Daglig telefonassistance fra 8-18 (også i weekenden)
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Evt. lokale afgifter
Frokost og aftensmad
Drikkevarer og snacks
Transport til og fra Gmunden
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Halvpension
Enkeltværelse(r)
SVÆRHED Denne tur har sværhedsgraden moderat til udfordrende og kræver en god grundform. De første tre vandredage er relativt lette, og man kan nemt forkorte strækningerne i dalen ved at tage offentlig transport. De sidste to vandredage er væsentligt mere udfordrende, da man bevæger sig op i bjergene. Dag 5 byder på en lang opstigning til Hockleckenhaus, og dag 6 byder på en tilsvarende lang nedstigning fra Hockleckenhaus.
1

Dag 1: Ankomst til Gmunden

Ankomst til den maleriske by Gmunden, der ligger ved breden af Traunsee. Dine rejsedokumenter ligger klar til dig på dit hotel.

Overnatning i Gmunden.

2

Dag 2: Gmunden – Altmünster – Langbathtal

Distance: 18 km | Opstigning: 760 m | Nedstigning: 555 m| Tid: ca. 6 t.

Din vandrerute starter ved Gmundens søpromenade, går forbi det smukke Schloss Orth og videre til Altmünster. Herefter bugter stien sig stille og roligt ind i Grasberg-bjergene, hvor der er skønne udsigter over Traunsee. Den sidste del af ruten går gennem de skyggefulde skove i Langbath-dalen. Fra Gasthof Kreh får du et lift til Ebensee, hvor du har din næste overnatning.

Overnatning i Ebensee.

3

Dag 3: Gennem Weissenbach-dalen til Weissenbach am Attersee

Distance: 16 km | Opstigning: 310 m | Nedstigning: 290 m| Tid: ca. 5½ t.

Efter morgenmad tager du bussen fra Ebensee til starten af dalen Weissenbachtal. Efter en kort asfalteret strækning bevæger du dig ind i den vilde og romantiske floddal, hvor du hovedsageligt går langs det oprindelige flodleje. Mod slutningen af etapen venter der dig en let opstigning gennem en fortryllende skov, inden du når dagens destination, som er søen Attersee. Attersee er en af Østrigs største søer og var et yndet opholdssted om sommeren for bl.a. maleren Gustav Klimt og komponisten Gustav Mahler.

Overnatning i Weissenbach.

4

Dag 4: Rundvandring fra Weissenbach via Burggraben og Moosalm

Distance: 11 km | Opstigning: 450 m | Nedstigning: 460 m | Tid: ca. 4½ t.

Efter en kort bustur til dagens udgangspunkt vandrer du gennem tyk skov langs Burgauklamm op til Moosalm. Herefter går du langs skovveje med spektakulære panoramaudsyn over Attersee tilbage til Weissenbach-dalen.

Overnatning i Weissenbach.

5

Dag 5: Weissenbach til Hochleckenhaus

Distance: 9 km | Opstigning: 1.280 m | Nedstigning: 200 m | Tid: ca. 5½ t.

I dag bevæger du dig op i bjergene. Vandreruten på tværs af Höllengebirge-bjergene er en klassiker blandt lokale vandreentusiaster. Bjergene er et yndet retræteområde for mange alpine dyr, især fugle, så det er værd at stoppe op nu og da for at se, om du kan spotte nogle.

Du starter med at følge stien mod Schoberstein, hvorefter du vandrer højere og højere op langs Mahdl Schneid. Undervejs kan du nyde spektakulære udsigter over Attersee og lægge mærke til vegetationen, der langsomt ændrer dig, jo højere op i bjergene du kommer. Når du endelig når bjerghytten Hochleckenhaus, kan du belønne dig selv med en lækker apfelstrudel, som er inkluderet i dit ophold.

Overnatning i bjerghytten Hochleckenhaus*.

*Bagagetransport fra Weissenbach til Ebensee, hvor du har din sidste overnatning. (Husk at medbringe lagenpose og hvad du ellers har brug for til en overnatning i bjerghytten i din dagsrygsæk.)

6

Dag 6: Vandring i Langbath-dalen

Distance: 10 km | Opstigning: 300 m | Nedstigning: 1.190 m | Tid: ca. 6 t.

Søernes dag: På denne smukke etape passerer du de idylliske Langbathsee-søer og naturreservatet, der omgiver søen Taferlklaussee. Fra Hochleckenhaus bevæger du dig mod Goldenes Gatterl (den gyldne port). Via kilden Aurach Ursprung fortsætter du mod søen Taferlklaussee og når til slut Langbathsee-søerne. Herfra får du et lift tilbage til Ebensee.

Overnatning i Ebensee.

7

Dag 7: Afgang fra Ebensee

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Efter morgenmad tager du færgen tilbage til Gmunden, hvor du kan komme videre med toget til Salzburg eller Wien.


Find vej til Gmunden

  Den lufthavn, der ligger tættest på Gmunden er Salzburg Lufthavn. Du kan også flyve til Wien eller München.
Gmunden Hauptbahnhof er byens hovedbanegård. Den ligger på Salzkammergut-linjen fra Attnang-Puchheim til Stainach-Irdning. Alle passagerer til Gmunden skal skifte ved Attnang-Puchheim. Rejsetiden fra Wien er ca. 2½ t. og fra Salzburg ca. 1½ t.

Du kan finde togtider på ÖBB’s hjemmeside: www.oebb.at.

Salzkammergut S-Trail I Langbathsee vandreferie
Gmunden am Traunsee (c) Oberösterreich Tourismus
Traunkirchen (c) Oberösterreich Tourismus
Hinterer Lanbathsee (c) Tigerente
Vandring mod Attersee
Adlerspitze, Hoellingebirge (c) Tigerente
Toppen af Mahdlkopf over Weissenbach-am-Attersee (c) Tigerente
Udsigt fra Grosser Schoberstein over Weissenbach-am-Attersee
Hoellengebirge udsigt
Höllengebirge
Hochleckenhaus (c) Bwag
Vandring på Feuerkogel Traunkirchen (c) Oberösterreich Tourismus
Køer på Feuerkogel
Vandring på Feuerkogel ©STMG
Vandring på Feuerkogel ©STMG
Feuerkogel udsigt
Feuerkogel svævebanen
vandresti over Ebensee
Ebense-am-Traunsee (c) Tourismusbüro Ebensee

Turanmeldelser

4.33 baseret på 3 anmeldelse
27/08/2022

For første gangs vandre i den lidt modne alder (58 og 55) i rigtige bjerge var det en tur som fik rykket nogle grænser. Men en kæmpe oplevelse som vil være noget vi snakke om i mange år frem. Meget vel organiseret

10/08/2021

Vi (to piger på 19 og 23) har haft en fantastisk vandreferie til Salzkammergut med Wild Rover Travel. Udover at være heldige med vejret, har udsigterne og de 1800 højdemeter været en vild oplevelse. Ruterne var lidt svære, ift. vi aldrig havde vandret langt før, men grundformen var der heldigvis til at kunne have det sjovt i alt terræn. Og så var det lækkert at komme frem til et fint hotel eller en hyggelig bjerghytte med god mad. Ikke første gang vi rejser med Wild Rover Travel, som hele vejen igennem har været super hjælpsomme 🙂

09/08/2021

Virkelig flot tur med skønne overnatningsstæder. Det var vores første gang vi prøvede en vandre tur, og vi er vilde med det. Nogle af ruterne er lidt udfordrende, men de er det hele værd når man når udsigtspunkterne. Der er god vej-skiltning og en masse søde mennesker på vejen.

Skriv en anmeldelse

Vurdering