8 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Italien
Sted
april-oktober
Rejseperiode

 Vandring på nogle af de mest berømte aktive vulkaner i verden inkl. legendariske Etna.

  Tag på øhop mellem de smukke Æoliske Øer.

  Se det vulkanske fyrværkeri, når Stromboli-krateret går i udbrud ved skumring.

  Oplev fantastiske strande, panorama-udsigter og hyggelige, traditionelle fiskerlandsbyer.

  Besøg chikke Taormina og dets verdensberømte græske teater.


Vandring på Etna og de Æoliske Øer: selvguidet vandreferie

Denne selvguidede vandreferie byder på vandring ad smukke stier, der snor sig langs nogle af verdens mest dramatiske kystlandskaber og over ulmende vulkaner. Derudover kommer du på øhop mellem de smukke Æoliske Øer: Lipari, Stromboli, Vulcano og Salina, der er på UNESCOs Verdensarvsliste, og som udgør en af de mest uberørte øgrupper i hele Middelhavet.

Du får bl.a. mulighed for at se Strombolis spektakulære flammende udbrud ved skumringstid samt nyde panorama-udsigter fra skråningerne af den legendariske vulkan Etna. Og selvfølgelig ville ingen rejse til Sicilien være komplet uden et besøg i Taormina – ’Middelhavets perle’ – med dets verdensberømte antikke teater. Om aftenen kan du nyde det lokale køkken, der hovedsageligt består af friske fisk og skaldyr samt lækre pastaretter, der skylles ned med sød Malvasia-vin.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 5.199 kr. pr. person i dobbeltværelse.*

*Rabat for tre personer i tremandsværelse. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg i sommerperioden.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Gode, komfortable hoteller med morgenmad. Alle hoteller er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Alle værelser er med eget bad/toilet, og det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.
REJSEPERIODE April til oktober
INDKLUDERET
7 overnatninger med morgenmad
Bagagetransport til hotellet på Stromboli (dag 5)
Transport fra hotellet på Stromboli til havnen på Stromboli (dag 6)
Guidet heldagstur på Etna med frokost samt transport til og fra Taormina (dag 7)
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad, hvis ikke andet er angivet
Transport (kørsel + færge) til turens start på Lipari (dag 1)
Transport fra havnen i Milazzo til Taormina (dag 6)
Transport fra Taormina ved turens slutning (dag 8)
Færger til og fra øerne
Turistafgifter
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Halvpension
Taxa fra Catania Lufthavn til havnen i Milazzo (dag 1)
Taxa fra havnen i Milazzo til Taormina (dag 6)
 Taxa fra Taormina til Catania Lufthavn (dag 8)
Ekstra overnatninger
SVÆRHED Denne rejse har sværhedsgraden ’let til moderat’. Vandreafstandene er korte, men der er nogle forholdsvis krævende op- og nedstigninger, så et nogenlunde konditionsniveau er nødvendigt. Det skal også bemærkes, at personer med vejrtrækningsproblemer kan komme til at opleve ubehag i svovlholdige områder, da det er uundgåeligt, at man vil komme til at indånde nogle af dampene.

Vandreruterne på De Æoliske Øer er ofte ikke særlig godt markeret, men vi sender dig kort, en detaljeret rutebeskrivelse og GPS tracks, så du har al den information, der er nødvendig for at finde vej.

1

Dag 1: Ankomst til Lipari

Lipari er den største af De Æoliske Øer, og du kommer dertil med hurtigbåd (ikke inkluderet) fra havnen i Milazzo, der er forbundet til lufthavnen i Catania med tog og bus. Øens hovedby hedder, ligesom øen selv, Lipari, og dens gamle fæstningsmure rejser sig majestætisk mellem de grønne bakker højt oppe over det krystalblå Middelhav. Inden for bymurene finder man San Bartolomeo-katedralen og et arkæologisk museum i verdensklasse, der rummer et hav af kulturgenstande, der dokumenterer øens lange, dramatiske og varierede historie. Om aftenen kan man nyde det livlige natteliv med en gåtur til Marina Corta og spise friskfangede fisk serveret med lækre lokale kapers.

Overnatning i Lipari.

2-4

Dag 2-4: Forskellige vandremuligheder på De Æoliske Øer

Du har base i Lipari i fire dage, hvor du frit kan vælge mellem nedenstående ture. Det er let at rejse mellem de forskellige øer med hurtigbåd (færger og busser er ikke inkluderet i turens pris).

Lipari – sydspidsen og Monte Guardia

Distance: 11 km | Opstigning: 470 m | Nedstigning: 470 m| Tid: ca. 5 t.

Denne tur fører dig til Liparis sydlige spids. Her bestiger du Monte Guardia, hvorfra der er en smuk udsigt over Vulcano – den lille ø, der gav os ordet ’vulkan’. Den fik sit navn af de gamle grækere, der mente, at øen husede guden Vulcanos smedje.

Lipari – fra Acquacalda til Canneto

Distance: 5 km | Opstigning: 350 m | Nedstigning: 350 m| Tid: ca. 2 t.

Turen starter med en kort bustur til stranden ved Acquacalda på øens nordlige kyst. Du kommer til at vandre fra den ene strand til den anden gennem den stedsegrønne middelhavsvegetation. Stien snor sig langs siden af en stor grotte, indtil den når et udsigtspunkt ved 346 m. Nyd de panoramiske udsyn over øhavet, inden du vandrer ned til Canneto, hvor man kan tage sig en forfriskende dukkert. Tag den lokale bus tilbage til Lipari.

Lipari – fra Quattropani langs vestkysten

Distance: 14 km | Opstigning: 330 m | Nedstigning: 700 m | Tid: Ca. 5 t.

En kort bustur bringer dig fra Lipari til Quattropani. Efter et besøg i kirken, der byder på en af de bedste udsigter på øen, starter en varieret vandretur på vestkysten gennem stille, gamle landsbyer og blandt dampende fumaroler (vulkansprækker, hvorfra der strømmer gasser ud) med smukke udsyn over de nærliggende øer Salina og Filicudi. Turen ender ved Terme di San Calogero, som er en af de ældste kilder i hele middelhavsregionen.

Vulcano

Distance: 6 km | Opstigning: 290 m | Nedstigning: 290 m | Tid: ca. 2½ t.

En vandretur på den lille ø Vulcano, der bringer dig til ’Det Store Krater’ gennem et næsten månelignende landskab. Læg mærke til den gullige farve, der er forårsaget af den svovlholdige røg, som kommer fra krateret, og nyd en vidunderlig 360-graders udsigt over hele øgruppen. Efter vandringen kan du forkæle dig selv med et varmt, svovlholdigt mudderbad!

Salina

Distance: 9 km | Opstigning: 430 m | Nedstigning: 430 m | Tid: ca. 4 t.

Den grønneste og måske smukkeste af De Æoliske Øer med en magisk og tidløs stemning. På denne tur kommer du gennem den charmerende landsby Pollara, der er kendt som landsbyen, hvor filmen Il Postino blev optaget. Øen har en masse vingårde, der producerer Malvasia, som er en sød, velduftende hvidvin.

Du kan nyde en kort, men udfordrende gåtur fra ’semaforoen’ i landsbyen Porto Rinella og belønne dig selv med vidunderlige panoramiske udsigter over de nærliggende øer Filicudi og Alicudi.

Overnatning i Lipari.

5

Dag 5: Vandring fra Stromboli til Sciara del fuoco

Distance: 9 km | Opstigning: 425 m | Nedstigning: 425 m | Tid: ca. 3 t.

I dag skal du med færgen (ikke inkluderet) til den lille vulkanske ø Stromboli. Når du ankommer til havnen, bliver din bagage bragt til hotellet, mens du har mulighed for at slentre gennem byens smalle hvidvaskede gader.

De gamle romere kaldte Stromboli for ’Middelhavets fyrtårn’, fordi der hver nat vælter lava ned i havet fra den smukke kegleformede top. På dagens vandretur får du mulighed for at bevidne dette spektakulære fænomen.

Dagens tur er en er en rundvandring, hvor det højeste punkt ligger 272 m. over havoverfladen. Herfra kan du se lavastrømmen, der kaldes ’Sciara di Fuoco’. Denne rute er åben for alle og er næsten altid tilgængelig.

Overnatning: Stromboli.

6

Dag 6: Taormina

I dag skal du med hurtigbåd (ikke inkluderet) fra Stromboli til Milazzo. Derfra kan du tage enten tog eller bus (ikke inkluderet) til Taormina, der har en spektakulær placering og en charmerende atmosfære, som du kan nyde resten af dagen.

Det er skønt at tilbringe en dag i Taormina, hvor det ubestridte højdepunkt er de fantastiske ruiner af et klassisk græsk teater, der regnes for et arkæologisk vidunder. Foruden dette er de smukke haver ved Villa Comunale også et besøg værd. Men blot ved at slentre gennem de smalle gader i byens centrum vil du støde på spændende overraskelser, hvoraf mange vil glæde ganen; det lokale køkken er en perfekt blanding af arabiske, franske og spanske traditioner.

Overnatning: Taormina

7

Dag 7: Guidet vandretur på Etna

Distance: 10 km | Opstigning: 450 m | Nedstigning: 450 m | Tid: ca. 4½-5 t.

Efter morgenmad vil du blive transporteret til Piano Provenzano. Din vandretur derfra er en lettere udfordrende rute, der bringer dig til den majestætiske vulkan Etna. Ruten, der går langs vulkanens skråninger, fører dig først gennem frodig vegetation, så gennem ældgamle og nyere lavastrømme, før du støder på en lavastrømsgrotte, der er hugget ind i bjerget. Dagens program inkluderer frokost på en lokal vingård, der serverer lokalproduceret mad og vin.

Om eftermiddagen besøger du den unikke Alcantara-kløft med dens bizarre klippeformationer, der er skabt ved mødet mellem den varme lava og det iskolde vand, der strømmer gennem kløften. Omkring kl. 18:30 er du tilbage i Taormina, hvor du kan nyde din sidste aften.

Overnatning: Taormina.

8

Dag 8: Arriverderci Taormina!

Din vandreferie er ved vejs ende. Efter morgenmad kan du tage bus eller tog til Catania, hvorfra du kan komme videre med en bus til Catania Lufthavn.


Find vej til Lipari

Det anbefales at flyve til Catania Fontanarossa (CTA). Du skal være i Catania før kl. 16:15.
/ Fra Catania Lufthavn kan du komme til Milazzo med en direkte bus. Der er to busselskaber, der kører ruten, og du kan finde tider, priser og booke billetter her:

Alternativt kan du tage den lokale AMT Alibus til Catania Centrale, hvorfra du kan komme videre med tog til Milazzo.

Du kan komme til Lipari med hurtigbåd fra både Milazzo og Messina. Find tider og priser på www.libertylines.it/en og www.carontetourist.it/en.
Vi kan også arrangere en taxa fra Catania Lufthavn til havnen i Milazzo. Hvis du ønsker dette, så skriv det venligst i kommentarfeltet på bestillingssiden.

Find vej fra Taormina

/ Du kan tage et tog fra Taormina til Catania Centrale, hvorfra du kan komme videre med AMT Alibus til Catania Lufthavn.
Vi kan også arrangere en taxa fra Taormina til Catania Lufthavn. Hvis du ønsker dette, så skriv det venligst i kommentarfeltet på bestillingssiden.
Lipari old town
walking-on-Vulcano
rygende vulkan på Lipari
kystvandresti på Lipari
havnen på Lipari
Salina-till-kottmann-1227905-unsplash
Church Santa Marina Salina aeolian islands, Sicily
Kyststi på Lipari-øen
Vandring paa de aeoliske oeer i sicilien
Øen Stromboli
solnedgang over Stromboli
Teatro Greco i Taormina med Etna i baggrunden
Taormina-Piazza-Duomo
Taormina
Taormina-Greek-Theatre
udsigt over Etna fra Taormina
vulkankrater på Etna
Vandring på Etna
Udsigt over Taormina og Etna

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering