8 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Portugal
Sted
hele året
Rejseperiode

 Oplev Sintras rige arkitekturarv, der byder på farvestrålende slotte og storslåede villaer.

Vandring ad smukke skovstier mellem de fyrskovsklædte bjerge Serra da Sintra.

Besøg det usædvanlige og hobbitagtige kloster Convento dos Capuchos.

Nyd fantastiske klippetop-udsigter fra Cabo da Roca, som er Europas vestligste punkt.

Spis dig mæt i lækre fisk og skaldyr – frisk fra Atlanterhavet.


Vandring fra Sintra til Cascais: Selvguidet vandreferie

Den historiske by Sintra ligger blot 30 km nordvest for Lissabon på kanten af nationalparken Sintra-Cascais, som udgør rammerne for denne vandreferie. Turen kombinerer skovstier med spektakulære udsyn til bjergtoppe, slotte fra det 13. århundrede med charmerende ’quintas’ (villaer) og forrevne klipper med gyldne sandstrande.

“Med sine bølgende bjerge, duggede skove tætbevokset med bregner og lav, eksotiske haver og glitrende slotte er Sintra som taget ud af et eventyr.” – Lonely Planet

Nationalparken Sintra-Cascais, der er på UNESCOs Verdensarvsliste, er et af de kønneste områder i Portugal og har længe været et yndet opholdssted for de portugisiske kongelige og adelige. Også H.C. Andersen boede et par måneder i 1866 i området hos vennen og bankmanden Jorge O’Neil. På denne 8-dages vandretur snor man sig gennem nationalparkens frodige skove fyldt med arkitektoniske skatte, før man når Cabo da Roca, som er det vestligste punkt på det europæiske fastland med lodrette klippevægge, der rejser sig 100 meter fra Atlanterhavet. Målbyen er den livlige kystby Cascais, der har en hyggelig gammel bydel, udendørs fiskerestauranter og dejlige sandstrande.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 4.699 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Rabat for grupper på fire eller flere personer. Kontakt os for pris.
*højsæsontillæg maj-oktober.
*solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Gode, komfortable hoteller med morgenmad. Alle hoteller er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Alle værelser er en suite.

Nogle af de hoteller, vi samarbejder med, er listet nedenfor. Hvis et bestemt hotel er optaget, vil vi booke et andet hotel af samme standard og informere om det. Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

REJSEPERIODE Hele året.
INKLUDERET
7 overnatninger med morgenmad
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
Bagagetransport på dag 5 og 7
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til Sintra og transport fra Cascais
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Taxa fra og til lufthavnen
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
SVÆRHED Turen er klassificeret ’let-moderat’. Den består hovedsagligt af lette vandringer på skov- og kyststier med relativt korte etaper. Man skal dog være opmærksom på, at der er enkelte forholdsvis stejle stigninger gennem Sintra-bjergene.
1

Dag 1: Ankomst til Sintra

Denne charmerende lille by, som er på UNESCOs Verdensarvsliste, har en spektakulær beliggenhed og er et populært udflugtsmål fra Lissabon. Dit overnatningssted er et familiedrevet foretagende lige uden for Sintras midtby med en stille terrasse, hvorfra der er fantastiske udsigter over byen og bjergene. Det ligger desuden tæt på togstationen, og så er der et par restauranter lige i nærheden.

Overnatning i Sintra.

2

Dag 2: Sintras slotte

Distance: 9 km | Opstigning/nedstigning: 475 m | Tid: ca. 4½ t.

Den første dags vandring går gennem tæt skov højt over havet og forbi Sintras tre mest prominente monumenter. Man starter med en stejl opstigning til Castelo de Mouro (bygget af nordafrikanske maurere, som regerede over regionen fra det 8. til det 11. århundrede), derefter går man langs Serra de Sintras højderyg og fortsætter til det farvestrålende drømmeslot Palacio da Pena, som er et flamboyant eksempel på romantisk portugisisk arkitektur. Nyd en gåtur i de eksotiske haver inden den stejle nedstigning via Vila Sasseti til Sintras bymidte, hvor man finder Palacio Nacional.

Overnatning i Sintra.

3

Dag 3: Convento dos Capuchos til Azoia

Distance: 11½ km | Opstigning: 425 m | Nedstigning: 500 m | Tid: ca. 5 t.

Dagen starter med et lift til Convento dos Capuchos, som er et fortryllende franciskansk kloster fra det 16. århundrede, der ligger gemt i de mystiske skove. Herfra leder en skovsti dig forbi flere bautasten og det lille kapel Santuario da Peninha. Derefter går det nedad til landsbyen Azoia, hvorfra der går en bus tilbage til Sintra.

Overnatning i Sintra.

4

Dag 4: Sintras villaer

Distance: 4½/7 km | Tid: ca. 2-3 t. med tid til at besøge villaerne

I det 19. og 20. århundrede blæste en romantisk vind gennem Europa, som føltes særlig kraftig i Sintra. Som en konsekvens heraf finder man i dag ekstravagante slotte og pastelfarvede villaer, der putter sig mellem de skovbeklædte bjerge. De blev bygget af adelige og velhavende købmænd, og de fleste er stadig beboede eller fungerer som luksushoteller.

Overnatning i Sintra.

5

Dag 5: Sintra til Praia Grande

Distance: 15 km | Opstigning: 225 m | Nedstigning: 485 m | Tid: ca. 5 t.

I dag forlader du Sintra. Dagens vandretur tager dig nordpå gennem marker, vinhaver og fyrskove mod den forrevne Atlanterhavskyst og den kønne landsby Azenhas do Mar, der ligger på en klippetop og består af hvidtede fiskerhuse. Her støder du til kystruten GR11, som du følger sydpå til dit hotel på Praia Grande i Arribas.

Overnatning i Arribas.

6

Dag 6: Praia Grande rundvandring

Distance: 11,3/12,6 km | Opstigning/nedstigning: 500/575 m | Tid: ca. 4½-5 t.

Fra Hotel Arribas fortsætter du sydpå ad kystruten GR11, som følger gamle fiskerstier til landsbyen Ulgueira. Bjergtagende udsigter venter dig ved Cabo de Roca, som er det vestligste punkt på det europæiske fastland. Beløn dig selv med en kølig drink i Ulgeira, før du går tilbage til Praia Grande via en indlandsrute, der går gennem en fyrskov og den traditionelle landsby Almoçageme.

Overnatning i Arribas.

7

Dag 7: Azoia til Cascais

Distance: 8/17½ km | Opstigning: 175/275 m | Nedstigning: 375/475 m | Tid: ca. 3/5 t.

Efter et kort lift til Azoia støder du igen til GR11, som du følger langs kysten til 1600-talsfæstningen Fortaleza de Guincho, som nu er et luksushotel med udsyn over Guinchos lange, gyldne strand og klitter.

Man kan enten stoppe efter 8 km (ca. 2½-3 timers vandring) og tage en bus til Cascais, eller man kan vandre resten af vejen langs stranden (9½ km).

Overnatning i Cascais.

8

Dag 8: Afgang fra Cascais

Din vandreferie er ved vejs ende. Du kan komme fra Cascais til Lissabon med offentlig transport (ca. 40 min.), eller vi kan arrangere privat transport.


Find vej til Sintra

Den nemmeste måde at komme fra Lissabon til Sintra på er med tog. Der er to regelmæssige og prisvenlige togruter. De fleste tager toget fra stationen Rossio i Baixa-distriktet, som er Lissabons turistcentrum. Den anden rute går fra Estação do Oriente, som er nemmere at komme til, hvis man kommer fra lufthavnen, da metroturen er kortere. Begge togruter tager ca. samme tid (omkring 40 min.), og billetprisen er den samme. Gåturen fra stationen i Sintra til den historiske bymidte tager ca. 20 min.


Find vej fra Cascais

Cascais er også forbundet til Lissabon via en direkte og prisvenlig togrute. Toget afgår fra stationen Cais do Sodre (den grønne metrolinje), og turen tager 30-40 min.

Sintra vandreferie
Palacio da Pena, Sintra
Palacio da Pena
La Regaleira
Quinta da Regaleira
Palacio de Monserrate
Castelo dos Mouros, Sintra
vandring på slottets vægge
hiking Sintra-Cascais
signposts, Sintra-Cascais
Udsigt fra Peninha
Cabo da Roca
traditionel vindmølle i Sintra
Azenhas do Mar
Parque Natural de Sintra-Cascais
Cabo da Roca
Playa Grande, Guincho
fisherman
Guicho
Cidadela, Cascais
Cascais

Turanmeldelser

5.00 baseret på 2 anmeldelse
19/02/2024

Vi brugte vinterferien 2024 på denne tur. Vi er en familie på 5 – med “børn” på 12, 15 og 18.
Wild Rover Travel havde hjulpet os med nogle justeringer til planen, så vi vandrede færre dage. Det var de nogle helt fantastiske ruter de havde valgt. Stier vi aldrig havde fundet selv. Blanding af skov, slette, strand, klipper. Off track, men ikke svært. 8-15 kilometer pr dag. Materialet vi fik til turen virkede ved første øjekast ret omfattende – men det var supergode informationer som viste sig at være de helt rigtige (fx “I dag kommer I ikke forbi cafeer eller butikker så husk mad og drikke” eller “I kan tage sporvognen de første pr kilometer, hvis I ønsker en kortere tur i dag”.)
De digitale kort var helt vildt gode og præcise. Ikke et eneste glitch.
Hotellerne var meget forskellige, men alle supergode. Den lokale taxa-dronning Vera som stod for bagagetransfer og et par shuttleture til os var tjekket og nem at justere aftaler med (når teenagerne gerne ville sove lidt længere.

Vi havde alle 5 en fantastisk tur.

13/02/2019

Med to børn på selvvalgt slæb valgte vi en moderat svær tur primært i nationalpark og langs kyst. Vi fik fysiske kort og detaljerede rutebeskrivelser tilsendt samt nogle waypoints, som jeg importerede i min GPS-tracker-app. På den måde undgik vi at diskutere om vi nu skulle være drejet til højre, da vi gik til venstre. Det fungerede upåklageligt, og en enkelt dag fik vi endda en besked via hotellets reception om at en del af ruten, en trætrappe over klippeskrænt, var under udbedring, så vi skulle tage en lille omvej.

Hotellerne, der var familiedrevne og grøn-nøgle-bevidste var langt over, hvad vi havde forventet af en vandreferie. Ikke noget med klamme sovesale. Bare friskplukkede appelsiner, havudsigt og espresso ad libitum. Alt i alt var det en perfekt kombination af tilbagelænet plug-and-play og frihed til selv at finde vej.

Skriv en anmeldelse

Vurdering