8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Slovenien
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Gå gennem blomsterfyldte alpindale under sneklædte bjergtoppe.

Køl af med forfriskende svømmeture i de krystalklare alpinsøer.

Følg den 1.600 m lange gangbro gennem Vintgar-kløften, der fører dig på kryds og tværs over den hvirvlende Radovna-flod.

Kryds ind i Østrig og Italien ved trelandsgrænsen på toppen af bjerget Peč.

Besøg middelalderlige slotte, kirker og traditionelle bjerglandsbyer.


Selvguidet vandreferie i Slovenien: Søer og dale i Triglav Nationalpark

Dette er en vandreferie gennem storslåede alpinlandskaber med fantastiske panoramaudsigter. Turens højdepunkter er den berømte sø Bled med sin billedskønne ø-kirke i midten samt Triglav Nationalpark, som er et af de største nationalreservater i Europa. Området udgør en uspoleret og fortryllende verden af stenede og sneklædte bjergtinder, kløfter og snævre slugter, søer, huler, floder, vandfald, skove og alpinenge. Turen slutter ved den smukke blå-grønne Bohinj-sø, som er den største sø i Slovenien og perlen i hjertet af Triglav Nationalpark.

Dette er en samling af lette vandringer i dale og på skovklædte bjergsider. Selvom vandringen foregår i et alpint område, er det ikke nødvendigt med ekstra udstyr. Ruten går gennem de mest kendte slovenske alpinbyer og landsbyer, og mere end halvdelen af turene ligger i det centrale område af Sloveniens eneste nationalpark. Turen er egnet for såvel nybegyndere som garvede vandrere og kan stærkt anbefales til fotoentusiaster.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 7.299 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Højsæsontillæg fra 11. maj  til 20. september: 500 kr. pr. person.
*Rabat for børn under 12 og for en tredje voksen på delt værelse.

*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING På 3- og 4-stjernede familiedrevne hoteller med en suite-faciliteter og morgenmad.
REJSEPERIODE 13. april til 12. oktober.
INKLUDERET
7 overnatninger i dobbeltværelse på 3- eller 4-stjernede hoteller
7 x morgenmad
Transport på dag 3, 4 og 6 jf. turplanen
Bagagetransport mellem hotellerne
Mail med kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Lokale skatter og afgifter
Daglig telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport fra og til lufthavnen
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
Printet kopi af kort og rutebeskrivelse (udleveres på det første overnatningssted): 225 kr.
Transport fra lufthavnen i Ljubljana til Kranjska Gora (850 kr. 1-3 personer eller 1100 kr. 4-8 personer)
Transport fra Bohinj til lufthavnen i Ljubljana (1000 kr. 1-3 personer eller 1300 kr. 4-8 personer)
1

Dag 1: Ankomst til Kranjska Gora

Det populære skisportsområde Kranjska Gora, der er kendt som afholdelsesstedet for det årlige VM i slalom i januar, er udgangspunktet for denne tur. Her har du din første overnatning med udsyn til de mægtige vestlige Julianske Alper.

Overnatning i Kranjska Gora på 3-stjernet hotel.

2

Dag 2: Rundvandring i Jasna-dalen

Distance: 17 km | Opstigning: 460 m | Nedstigning: 460 m| Tid: ca. 5 timer

Din første vandredag bringer dig ud forbi den første af mange smukke søer, som du vil besøge på denne tur. Med De Julianske Alpers takkede tinder i baggrunden er søen Jasna det perfekte sted at slappe af. Men gem det til hjemturen, for der venter flere spændende oplevelser længere fremme. Du fortsætter langs stien til enden af Jasna-dalen, hvor du bliver mødt af Prisank og Razor-bjergenes fantastisk maleriske omgivelser. Du kan nyde en typisk vandrerfrokost i Krnica-hytten, inden du går tilbage via ’det russiske kapel’, som er dedikeret til russiske krigsfanger, der døde under 1. Verdenskrig, mens de var i færd med at bygge militærvejen over Vršič-passet.

Overnatning i Kranjska Gora på 3-stjernet hotel.

3

Dag 3: Podkoren – trelandsgrænsen

Distance: 18 km | Opstigning: 520 m | Nedstigning: 730 m| Tid: ca. 5½ timer

Denne dags vandrerute bringer dig gennem skov og bjergenge til toppen af bjerget Peč (1.508 m), hvor den slovenske, italienske og østrigske grænse mødes. På toppen kan du beundre de dramatiske udsyn over De Julianske og karniske Alper med Hohe Tauern (den højeste alpinkæde i Østrig) spektakulært placeret i baggrunden. Stien fører herefter nedad gennem dalen til Sava-flodens udspring og tilbage til Kranjska Gora.

Overnatning i Kranjska Gora på 3-stjernet hotel.

4

Dag 4: Radovna-dalen – Vintgar-kløften – Bled-søen

Distance: 14 km | Opstigning: 210 m | Nedstigning: 320 m | Tid: ca. 4 timer

Efter morgenmad bliver du kørt gennem den frodige Radovna-dal, som er et uberørt vildnis mellem plateauerne Pokljuka og Mežakla. Du bliver sat af ved starten af den fantastiske 1,6 km lange Vintgar-kløft, der skærer sig 150 m dybt ind i bjergene ved Radovna-floden. Ruten følger en gangbro i træ gennem kløften og fortsætter videre til den verdensberømte sø Bled via det dejlige udsigtspunkt ved Katarina-kirken. Dit hotel ligger på den vestlige side af byen Bled med udsigt over søen.

Overnatning i Bled på 4-stjernet hotel.

5

Dag 5: Bled – Bohinjska Bela – Bled

Distance: 15 km | Opstigning: 520 m | Nedstigning: 520 m | Tid: ca. 4½ timer

Denne dag byder på en afslappende gåtur ind til Bled, som er en populær by ved bredden af den smukke gletsjersø med den unikke ø-kirke i midten. Højt over søen på en klippeafsats ligger et gammelt middelalderslot og vogter over byen. Du kan tage en kort panoramisk gåtur til landsbyerne Kupljenik og Bela. For at få de bedste billeder af søen, slottet og Karawanke-bjergkæden skal du gå op til Mala Osojnica-udsigtspunktet fra søens vestlige side. Afslut dagen med flødekagen ’Kremšnita’ – en lokal specialitet – i en af de små, hyggelige caféer ved søbredden.

Overnatning i Bled på 4-stjernet hotel.

6

Dag 6: Pokljuka – Bohinj-søen

Distance: 14 km | Opstigning: 30 m | Nedstigning: 830 m | Tid: ca. 4½ timer

Efter morgenmad får du et lift til Pokljuka-plateauet, hvorfra du starter din vandring gennem bjergenge og forbi gamle gårde, indtil du når et udsigtspunkt med uovertrufne udsigter over Bohinj-dalen. På vejen ned kan du stoppe ved den lille historiske landsby Studor og besøge dens museum, hvor du kan se, hvordan man boede for 150 år siden. Til sidst når du søen Bohinj – perlen i hjertet af Triglav Nationalpark – og den lille bosættelse Ribčev Laz, som betyder ’fiskerpasset’.

Overnatning i Bohinj på 4-stjernet hotel.

7

Dag 7: Bohinj-søen

Distance: 21 km | Opstigning: 330 m | Nedstigning: 330 m | Tid: ca. 6 timer

Brug dagen på at slentre rundt i dette dejlige, fredfyldte alpinområde i skyggen af De Julianske Alpers enorme bjergtoppe. Hvis vejret er godt, kan du tage en svømmetur i Bohinj-søens krystalklare vand og prøv den lækre Bohinj-ørred til frokost. Ved søens vestlige bred er der en kort sti op til Savica-vandfaldet, hvor søen og Sava Bohinjka-floden udspringer fra. Herefter kan du tage kabelbanen op til det 1.532 m høje bjerg Vogel, hvor du har en spektakulær udsigt over Triglav, som er det højeste bjerg i De Julianske Alper. Brug aftenen i en af de hyggelige landsbypubber og smag den lokale hjemmelavede honningbrandy.

Overnatning i Bohinj på 4-stjernet hotel.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende. Hvis du har lyst til at booke ekstra overnatninger, kan du blot skrive dette i kommentarfeltet på bestillingssiden.


Find vej til Kranjska Gora

Den lufthavn, der ligger tættest på Kranjska Gora, er Ljubljana Lufthavn (LJU). Fra lufthavnen kan du komme til Kranjska Gora med bus (et enkelt skift undervejs i Kranj, tager ca. 3 t.) eller bestille transport på forhånd (hurtigere).
De nærmeste togstationer er Tarvisio i Italien (ved ankomst fra Trieste eller Venedig), Villach i Østrig (ved ankomst fra München eller Wien) eller Jesenice i Slovenien (ved ankomst fra Ljubljana).
Flixbus stopper ved Bled (42 km væk).
Hvis du er i bil, skal du tage afkørsel Karavanke fra A1-motorvejen Ljubljana-Jesenice og følge skiltene til Kranjska Gora. Fra motorvejen Villach-Venedig skal du tage afkørsel Tarvisio i Italien eller afkørsel Villach Vest i Østrig. Det er muligt at parkere din bil (ubevogtet) ved det første hotel for ca. 40 kr. pr. nat.

Find vej fra Bohinj

Det er muligt at bestille transport fra Bohinj til Ljubljana Lufthavn for 1.000 kr. 1-3 personer eller 1.300 kr. 4-8 personer. Skriv blot dette i kommentarfeltet på bestillingssiden, når du booker.
Bohinj har en togstation ved Bohinjska Bistrica, der ligger 5 km fra dit sidste hotel. Herfra kan du komme videre i forskellige retninger, men vær opmærksom på, at der kun er få togafgange hver dag.
Hvis du har din bil stående i Kranjska Gora, kan du komme tilbage dertil med en lokal bus (skift i Lesce, rejsetiden er ca. to t.), eller vi kan arrangere transport dertil for dig for for 1.000 kr. 1-3 personer eller 1.300 kr. 4-8 personer.
www.slovenia.info, photo: Jošt Gantar
Kranjska Gora, www.slovenia.info, photo: Matevž Lenarčič
Rundvandring i Jasna-dalen, www.slovenia.info photo: Jost Gantar
Jasna-søen, Kranjska Gora
Jasna-søen, Kranjska Gora, www.slovenia.info photo: Jost Gantar
Velika Pišnica-floden, Kranjska Gora
det russiske kapel
Three country border, www.slovenia.info
Savica-vandfaldet, www.slovenia.info photo: Mojca Odar
Bled Castle, www.slovenia.info photo: Matevz Lenarcic
Bohinj valley, www.slovenia.info, photo: Ales Zdesar
Lake Bohinj, www.slovenia.info, photo: Iztok Medja
Mt. Vogel cable car, www.slovenia.info, photo: Mitja Soda
Lake Bohinj, www.slovenia.info, photo: Turizem Bohinj

Turanmeldelser

5.00 baseret på 3 anmeldelse
26/07/2023

Vi var afsted i midten af juli. Vi er begge i begyndelse af 60-erne. Det var en fantastisk ferie. Veltilrettelagt, smuk og nogle gange lidt udfordrende i varmen. Men betagende udsigter, skønne små byer og dejlige centralt beliggende hoteller. Ren forkælelse. Vi købte en ekstra dag i Bled og fortryder vi ikke også gjorde det i Bohinj. Appen fungerede perfekt, transport både til og fra lufthavn og mellem hotellerne fungerede. En stor anbefaling herfra. 🙂

22/05/2022

Det er et meget smukt område med en imødekommende befolkning. Vi gik turene i midten af maj og landskabet var grønt og frodigt med masser af vilde blomster (inklusiv en del forskellige orkideer) og insekter, blandt andet mange sommerfugle. Længden og stigningerne på dagsvandringerne passede os fint (vi er i slutningen af 60’erne og vant til at vandre), turene var gode, udsigterne ind imellem vildt betagende.
Man kommer igennem skove (blandet løv- og nåleskov), langs strømmende klare floder, gennem alpine blomsterenge og mange små hyggelige landsbyer.
Vi var glade for de tilsendte gpx-filer som fungerede udmærket sammen med den app vi anvender (Outdoor Active). Der bliver desuden udleveret en rutebeskrivelse (som vi ikke brugte og ikke fandt særlig anvendelig) og kort.
Hotellerne var gode, særligt de to mindre familie-hoteller var meget behagelige og havde en rigtig fin stemning.
Vi kan klart anbefale turen.

24/08/2021

Meget veltilrettelagt tur gennem de smukkeste landskaber. Er man interesseret i natur er her masser at opleve. Hotellerne på turen er ren forkælelse til at slappe af efter en skøn dag i bjergene. Vi kan kun anbefale turen.

Skriv en anmeldelse

Vurdering