8 dage
Varighed
Udfordrende
Sværhedsgrad
Østrig, Tyskland
Sted
juni-september
Rejseperiode

Start for foden af Tysklands højeste bjerg Zugspitze.

Gå ad den snoede sti gennem Höllentalklamm (Helvedsdalkløften).

Vandring ad bjergtagende stier langs ryggen af bjergkæderne Wetterstein og Karwendel.

Gå i royale fodspor på Königsweg til Kong Ludvig 2.s jagtslot Königshaus am Schachen.

Udforsk den overvældende skønhed i naturreservatet Karwendel Nationalpark.


Selvguidet vandreferie langs Tirolerweg fra Garmisch til Innsbruck

Tirolerweg er den perfekte sti for erfarne vandrere og bjergentusiaster, der er på udkig efter en uges varieret vandreferie.

I grænselandet mellem Tyskland og Østrig finder man nogle virkelig imponerende bjerge, som byder på de mest spektakulære alpelandskaber. Kløfter og dybe dale fører op til alpine græsgange og de intimiderende bjergtoppe i Wetterstein– og Karwendel-bjergene. Denne tur starter i Garmisch-Partenkirchen i hjertet af Bayern og for foden af Tysklands højeste bjergtop Zugspitze. Derfra vandrer du op i Wetterstein-bjergene og krydser grænsen fra tyske Bayern til østrigske Tyrol. Du kommer til at udforske den alpine skønhed i Naturpark Karwendel, som er det største og smukkeste naturreservat i de østlige Alper. Til sidst krydser du Karwendel-massivet til de takkede tinder af Nordkette (Nordkæden), hvorfra du tager en svævebane ned til den tyrolske hovedstad Innsbruck. I løbet af ruten kan du nyde den friske bjergluft, de blomstrende alpinenge, dybe kløfter, brusende floder, snedækkede bjergtoppe og selvfølgelig majestætiske panoramaudsyn!

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 6.250 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

*Højsæsontillæg fra d. 24/6 til d. 25/8.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING

Fire overnatninger på 3-stjernede hoteller med eget bad/toilet og tre overnatninger i bjerghytter på sovesale med fælles bad/toilet. De overnatningssteder vi normalt benytter, er listet nedenfor. Hvis et eller flere af stederne er optaget, booker vi et andet sted af samme standard og informerer om det på forhånd
MÅLTIDER Morgenmad er inkluderet hver dag. Du kan bestille frokostmadpakke på hotellerne og i bjerghytterne til at tage med på dagens vandring, og om aftenen kan du enten spise på overnatningsstedet eller finde en restaurant i byen. Frokost og aftensmad er ikke inkluderet i prisen.
REJSEPERIODE Fra 14. juni til 22. september med start fredag og søndag.
INKLUDERET
7 overnatninger på udvalgte hoteller/bjerghytter
7 x morgenmad
Velkomstmøde
Dag 2: Billet til svævebanen fra Kreuzeck
Dag 5: Transport i Karwendel-dalen
Dag 7: Billet til svævebanen fra Hafelekar til Innsbruck
Bagagetransport (bortset fra overnatningen i Schachenhaus)
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Service-hotline
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til Garmisch og fra Innsbruck
Lokale turistafgifter
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne vandreferie har sværhedsgraden udfordrende. Det er en krævende vandreferie med daglige etaper, der tager 4½-7½ timer. Dele af ruten er i højt alpinterræn, som kræver erfaring, sikre ben, og at man ikke er bange for højder. Nogle dage er der mulighed for at skyde genvej.
1

Dag 1: Ankomst til Garmisch-Partenkirchen

Din tur starter i hjertet af Bayern i byen Garmisch-Partenkirchen. De to byer Garmisch og Partenkirchen blev forenet i forbindelse med Vinter-OL i 1936. Byen, der ligger for foden af Tysklands højeste bjerg Zugspitze (2.962 m), regnes for Tysklands alpinhovedstad.

Overnatning i Garmisch-Partenkirchen.

2

Dag 2: Höllental-kløften

Distance: 12 km | Opstigning: 1.090 m | Nedstigning: 180 m | Tid: ca. 5 t.

På din første vandredag kommer du til at udforske det smukke alpinterræn omkring Garmisch. Du starter med at følge den snoede sti gennem Höllentalklamm (Helvedsdalkløften) forbi brølende vandfald omgivet af særprægede klippeformationer. Når du kommer til den alpine græsgang Höllentalangeralm, kan du nyde herlige udsyn til toppen af Zugspitze. Herefter tager du den højtliggende sti over kløften til Hupfleitenjoch og krydser endnu et par græsgange til bjerget Kreuzeck. Herfra tager du svævebanen tilbage til Garmisch.

Overnatning i Garmisch-Partenkirchen.

3

Dag 3: Garmisch til Schachenhaus

Distance: 12 km | Opstigning: 1.170 m | Nedstigning: 30 m | Tid: ca. 4½ t.

Dagen starter med vandring gennem endnu en kløft ved foden af Wetterstein-bjergene. En stejl sti fører dig derefter op til grusstien Königsweg, der har fået sit navn, fordi den blev brugt af Kong Ludvig 2. til at ride op til sit jagtslot Königshaus am Schachen. Ludvig valgte dette sted i 1.886 meters højde, fordi det byder på en af de mest storslåede udsigter over de høje bjerge, man finder noget sted i De Bayerske Alper. Selve jagtslottet er ikke videre prangende udvendigt, men indvendigt er det meget glamourøst med en overetage, der er ekstravagant udsmykket i orientalsk stil.

Du fortsætter videre op og kommer til sidst frem til dit overnatningssted, som er den hyggelige bjerghytte Schachenhaus.

Overnatning i Schachenhaus*.

*Du skal medbringe de ting, du skal bruge til overnatningen i din dagsrygsæk, da Schachenhaus ligger højt i bjergene og kun er tilgængelig til fods. Resten af din bagage bliver kørt fra Garmisch til Scharnitz, hvor du skal overnatte den følgende dag.

4

Dag 4: Schachenhaus til Scharnitz

Distance: 20 km | Opstigning: 900 m | Nedstigning: 1.800 m | Tid: ca. 7½ t.

Dagens rute er en spændende bjergrute over Wetterstein-massivet og ind i De Tyrolske Alper. Du begynder med en opstigning til et stenet bjergpas og fortsætter derfra til bjerghytten Meiler ved den østrigske grænse i 2.366 meters højde. Udsigterne herfra er alle anstrengelserne værd! I takt med at du bevæger dig nedad mod Leutasch-dalen viger det stenede bjergterræn efterhånden for græsklædte skråninger, bjergskove og til sidst den grønne dal. Du krydser et sidste bjergpas, inden du når frem til dit overnatningssted i Scharnitz.

Den lille by Scharnitz er kendt som indgangsporten til Karwendel Nationalpark, som er det største og smukkeste naturreservat i de østlige Alper. Her finder du pludrende bjergbække, dybe slugter og rivende strømme.

Det er muligt at forkorte dagens vandring ved at tage en bus.

Overnatning i Scharnitz.

5

Dag 5: Scharnitz til Halleranger Alm

Distance: 5-10 km | Opstigning: 550 m | Nedstigning: 0 m | Tid: ca. 2½-5 t.

I dag venter der dig en noget lettere vandring end gårsdagens! Efter morgenmaden får du et lift dybt ind i Karwendel-dalen, hvor Isar-floden udspringer. Herfra går det blidt opad til den alpine græsgang Halleranger Alm (ca. 2 t.), hvor du har de næste to overnatninger. Det er et idyllisk og fredfyldt område i 1.774 meters højde. Du kan så bruge resten af dagen på at slappe af eller fortsætte op til Überschalljoch-passet (1.910 m).

Hvis du ønsker en længere tur i dag, kan du blot bede din chauffør om at sætte dig af lidt tidligere langs Isar-floden og gå derfra.

Overnatning i Halleranger Alm.

6

Dag 6: Bestigning af Sunntigerspitze

Distance: 5 km | Opstigning: 500 m | Nedstigning: 500 m | Tid: ca. 2-3 t.

I dag har du mulighed for at prøve kræfter med en stejl og udfordrende rute op til toppen af Sunntigerspitze (2.321 m). Dette anbefales kun til erfarne vandrere, der er sikre på benene og ikke lider af højdeskræk. Alternativt kan du tage en mindre udfordrende rute langs Reps-toppene, som også byder på fantastiske panoramaudsyn. Endelig er der selvfølgelig også muligheden for at tage en slapperdag ved den idylliske bjerghytte i Halleranger Alm og nyde de pragtfulde omgivelser, mens benene hviler ud.

Overnatning i Halleranger Alm.

7

Dag 7: Halleranger Alm til Innsbruck via Karwendel

Distance: 13 km | Opstigning: 1.000 m | Nedstigning: 500 m | Tid: ca. 6 t.

Den sidste etape af Tirolerweg er som et sammendrag af alle de tidligere dage. Det er en dag med vidunderlige bjergstier og imponerende udsigter i hjertet af Karwendel Nationalpark.

Du vandrer langs en eventyrlig højtliggende sti og krydser flere bjergrygge, inden du når Innsbrucks berømte bjergkæde Nordkette (Nordkæde). Der er et par sektioner på dagens rute, der kræver sikre ben og stamina. Til sidst når du svævebanestationen på Hafelekar-bjerget. Der er inkluderet en billet i din rejsepakke til svævebanen, som bringer dig ned til Innsbruck, hvor du har din sidste overnatning.

Hvis du har noget energi til overs, kan du bruge aftenen på at udforske de arkitektoniske vidundere i den storslåede by, der også er kendt som ’Alpernes hovedstad’.

Overnatning i Innsbruck.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie langs Tirolerweg er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger. Det kan anbefales at tage en ekstra overnatning i Innsbruck, som er en fantastisk by med masser af seværdigheder.


Find vej til Garmisch-Partenkirchen

  Den nærmeste lufthavn er Innsbruck. Du kan også flyve til München.
  • Fra lufthavnen i Innsbruck kan du tage et direkte tog til Garmisch-Partenkirchen (ca. 1 t. 10 min.).
  • Fra lufthavnen i München skal du først med et tog til München Hbf (40 min.) og derfra med et andet tog til Garmisch-Partenkirchen (1 t. 20 min.).
Hvis du rejser i bil, så er der et begrænset antal parkeringspladser ved hotellet, hvor man kan holde gratis. Det er ikke muligt at reservere en plads på forhånd, men der er også masser af gratis parkeringsmuligheder tæt på hotellet.

Afgang fra Innsbruck

Hvis du skal tilbage til Garmisch for at hente din bil, er der regelmæssige direkte tog dertil fra Innsbruck (ca. 1 t. 20 min.).


Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Tirolerweg vandretur fra Garmisch til Innsbruck
Vandring i Höllental-kløften
Vandring gennem Partnach-kløften
Vandresti i Schachen-bjergene
Udsigt til Tysklands højeste bjerg Zugspitze
Kong Ludvig 2.s jagtslot Königshaus am Schachen
Udsigt over Könighaus am Schachen
Vandring i østrigske Tyrol
Karwendel er den største bjergkæde i De Nordlige Kalkstensalper
En ørn i Naturpark Karwendel © Otto Leiner
Vandring mod Hallerangeralm
Et krucifiks i Hallerangeralm med Sunntigerspitze i baggrunden
Et fint lille kapel i Hallerangeralm
Vandreskilte langs Tirolerweg
Vandring langs Tirolerweg
Naturpark Karwendel
Hyggelig bjerghytte langs Tirolerweg
På Tirolerweg er man omgivet af storslåede bjergudsyn
Udsigten over Innsbruck nydes
Vandring over skyerne på Nordkette
Flot udsigt paa Nordkette
Snetoppede bjerge anes under skyerne oven over svævebanestationen på Hafelekar
Svævebanen Nordkettenbahn, der går til toppen af Hafelekar over Innsbruck © Innsbruck Tourismus, Christof Lackner
Farverige huse langs floden Inn, som Alpernes hovedstad Innsbruck er opkaldt efter
Maria Theresien Strasse i midten af Innsbruck © Innsbruck Tourismus, Christof Lackner

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering