5 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Danmark
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Gå gennem Gribskovs unikke UNESCO-beskyttede parforcejagtlandskab.

Bliv klogere på middelalderens munkeliv på det historiske Esrum Kloster.

Bo på den idylliske vingård Garbolund og smag gårdens spændende vine.

Oplev historiske landsbykirker og flotte gamle vindmøller langs ruten.

Beløn dig selv med en velfortjent drink eller is, når du når havet ved hyggelige Tisvilde.


Gå gennem Nationalpark Kongernes Nordsjælland ad pilgrimsruten Tisvildevejen fra Hillerød via Esrum Kloster til Tisvilde

Pilgrimsruten Tisvildevejen følger de gamle munkes og pilgrimmes vandrerute fra Esrum Kloster til helligkilden Sankt Helene Kilde i Tisvilde. Ruten fører dig gennem nogle af Nordsjællands smukkeste naturområder, og du kommer bl.a. til at gå i skove, gennem enge og langs bredderne af Danmarks to største søer. Ruten er desuden rig på kulturarv, og de talrige kirker, ruiner og gravhøje undervejs vidner om, at der har været beboelse og handel i regionen i årtusinder.

Din vandreferie starter med en overnatning i Hillerød, hvor en gåtur i parken, der omgiver det majestætiske Frederiksborg Slot, er et must! Slottet, der er kendt som ’Danmarks Versailles’, er det største renæssanceslot i Skandinavien. Fra Hillerød går du nordpå ad en dejlig sti langs bredden af Esrum Sø til det imponerende Esrum Kloster fra 1100-tallet. Herefter fører ruten dig gennem den fredfyldte Gribskov i Nationalpark Kongernes Nordsjælland til den lille landsby Mårum. Du fortsætter østpå og passerer Pibe Mølle på vejen til den idylliske vingård Garbolund i Annisse, som ligger ved bredden af Arresø. Din sidste vandredag bringer dig først gennem Ramløse og forbi byens karakteristiske hollandske mølle fra 1882, som man kan se i funktion på særlige mølledage. Bagefter krydser du de maleriske Tibirke Bakker til hedeskoven Tisvilde Hegn, inden du til slut når havet ved Tisvilde.

5 DAGE / 4 NÆTTER Fra 4.799 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

*Solotillæg for enkeltrejsende: 2.000 kr.

INDKVARTERING

På denne tur kommer du til at overnatte på to hoteller, en vingård og en B&B. Værelserne på hotellerne er med eget bad/toilet, mens der på vingården og B&B’en er badeværelse på gangen. Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle stederne.
REJSEPERIODE 1. april til 31. oktober
INKLUDERET
4 overnatninger
4 x morgenmad
1 x aftensmad (dag 3)
Bagagetransport
Rutebeskrivelse og kort
GPS tracks
Daglig telefonassistance fra 9-19 (også i weekenden)
IKKE INKLUDERET
Rejseforsikring
Transport til Hillerød og fra Tisvilde
Billetter til lokal offentlig transport
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Hillerød

Din vandreferie starter i Hillerød i hjertet af Nordsjælland. Hvis du ankommer tidligt, bør du gå en tur i slotshaven og parken omkring det meget smukke Frederiksborg Slot. Det kan også anbefales at udforske selve slottet, som huser Nationalhistorisk Museum (indgangsbillet kan købes online eller på stedet). Museet fortæller 500 års danmarkshistorie gennem en rig samling af malerier, møbler og kunsthåndværk. Om aftenen kan du nyde en middag udenfor på byens torv med en fantastisk udsigt over Slotssøen og slottet.

Overnatning: Hillerød

2

Dag 2: Fra Hillerød via Esrum Kloster til Mårum

Lang rute: 27 km | Opstigning: 230 m | Nedstigning: 230 m | Tid: ca. 6½ t.

Kort rute: 17 km | Opstigning: 160 m | Nedstigning: 150 m | Tid: ca. 4 t.

På din første vandredag har du to valgmuligheder: Du kan enten gå hele vejen fra Hillerød, eller du kan starte med at tage en lokal bus til Nødebo, der ligger ved bredden af Esrum Sø.

Hvis du starter fra Hillerød, går du først gennem den smukke park, der omgiver Frederiksborg Slot, og fortsætter så nordpå gennem Gribskov. Her kan du opleve det særlige parforcejagtlandskab, som er på UNESCOs Verdensarvsliste, og som består af lange, lige skovveje, der krydser hinanden i et stjerneformet mønster. Når du når Nødebo, er det værd at besøge byens fine 1200-talskirke, der er den ældste kirke i Nordsjælland. Herefter venter en dejlig strækning langs bredden af Esrum Sø. Du kommer gennem nogle gamle vange, der i dag afgræsses af søde små ponyer, som du kan være heldig at støde på, inden du når søens nordlige bred. Herfra er der ikke langt til Esrum Kloster & Møllegård, der ligger i idylliske grønne omgivelser. Her kan du blive klogere på middelaldermunkenes klosterliv og spise frokost på Møllecaféen. Bagefter går du tilbage til søbredden og drejer vestpå gennem Gribskov til landsbyen Mårum.

Overnatning: Mårum

3

Dag 3: Mårum til Annisse

Lang rute: 23½ km | Opstigning: 197 m | Nedstigning: 214 m | Tid: ca. 6 t.

Kort rute: 18½ km | Opstigning: 136 m | Nedstigning: 154 m | Tid: ca. 4½ t.

På den første halvdel af dagens rute følger du stille skovstier gennem Gribskov. På den anden halvdel af ruten har du to valgmuligheder. Den korte rute fører dig forbi Solbjerg Engsø og 1700-talsmøllen Pibe Mølle. Denne rute følger stille veje gennem det billedskønne bakkede landskab syd for Helsinge. Den lange rute fører dig langs Pøle Å til landsbyen Alsønderup og vådområdet Alsønderup Enge, hvorefter du kortvarigt går langs bredden af Arresø.

Dagens destination er den idylliske vingård Garbolund. Her kan du slappe af efter dagens vandring med en lækker gang lokal tapas (inkluderet) og et glas eller to af gårdens egne økologiske vine, der produceres på stedet.

Overnatning: Annisse (aftensmad inkluderet)

4

Dag 4: Annisse til Tisvilde

Distance: 16½ km | Opstigning: 140 m | Nedstigning: 130 m | Tid: ca. 4 t.

Sørg for at besøge Annisses fine højtliggende kirke, inden du forlader landsbyen – kirkens skib stammer helt tilbage fra omkring 1080. Bagefter begiver du dig ud på dagens etape, som til en start følger bredden af ​​Arresø (Danmarks største sø), inden en opadgående strækning fører dig til landsbyen Ramløse. Her finder du endnu en fin kirke med rødder tilbage til 1100-tallet samt en gammel vindmølle i hollandsk stil, der kan ses i aktion på særlige mølledage.

Fra Ramløse fortsætter du over den fredede Ellemose og de smukke Tibirke Bakker til hedeskoven Tisvilde Hegn. Du følger en sti gennem skoven, som fører dig ud til havet ved den dejlige strand i Tisvildeleje. De farverige badehuse i klitterne bag ved stranden er et smukt syn. Du kan belønne dig selv med en lækker omgang fish’n’chips ved strandcaféen eller måske en forfriskende øl eller is, før du går det sidste stykke til dit hotel, der ligger i hjertet af denne hyggelige lille kystby.

Hvis du har tid og lyst, kan du ligesom fordums pilgrimme besøge Sankt Helene Kilde, der ligger for foden af kystskrænten øst for Tisvildeleje og består af to kar indrammet af sten. Kilden har været et valfartssted for syge og pilgrimme siden 1200-tallet, og selveste Kong Christian 4. var i sin tid en flittig besøgende.

Overnatning: Tisvilde

5

Dag 5: Rundvandring fra Tisvilde og afgang

Distance: 18½ km | Opstigning: 140 m | Nedstigning: 140 m | Tid: ca. 4½ t.

Hvis du har tid, inden du skal videre, så kan du tage en rundtur i hedeskoven Tisvilde Hegn. Ruten bringer dig bl.a. forbi ruinerne af Asserbo Slot, som under den store sandflugt i 1600-tallet sammen med de omkringliggende landsbyer gradvist blev begravet af det ubarmhjertige flyvesand. Først i slutningen af 1800-tallet blev slotsruinerne og den omgivende voldgrav udgravet, og i 1972 blev de genskabt.

Når du skal videre fra Tisvilde, kan du tage et af de regelmæssige tog tilbage til Hillerød, hvorfra der bl.a. er forbindelse videre ind til København.

Hvis du ønsker at booke en ekstra overnatning i Tisvilde, kan det sagtens lade sig gøre. Skriv det blot i kommentarfeltet på bestillingssiden, så sørger vi for at arrangere det for dig.


Find vej til Hillerød

Du kan komme til Hillerød med S-tog fra Københavns Hovedbanegård. Fra Hillerød station er der godt 1 km til dit første overnatningssted. Planlæg din rejse til Horsens på www.rejseplanen.dk.
Hvis du er i bil, kan du parkere den ved dit første overnatningssted i Hillerød og have den stående der, mens du vandrer.

Find vej fra Tisvilde

Fra Tisvilde station kan du komme med tog tilbage til Hillerød, hvorfra du kan komme videre med S-tog til København. Planlæg din rejse på www.rejseplanen.dk.
Hvis du har haft din bil parkeret ved dit første overnatningssted i Hillerød, genfinder du den blot på parkeringspladsen og drager hjemad.

Frederiksborg Slot

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering