5 dage
Varighed
Udfordrende
Sværhedsgrad
Schweiz
Sted
juli-september
Rejseperiode

Følg den spektakulære schweiziske del af Tour de Monte Rosa.

Nyd stilheden på den klassiske alpinsti Grächener Höhenweg omgivet af 4.000 m høje bjerge.

Gå over Charles Kuonen-broen, der med sine 500 m er verdens længste hængebro for fodgængere.

Følg Europaweg til Zermatt, der ligger i ly af det ikoniske Matterhorn.

Tag på et udfordrende eventyr i en fascinerende verden af klipper og is.


Gå Tour de Monte Rosa i Schweiz fra Saas-Fee til Zermatt

Tour de Monte Rosa er en legendarisk vandrerute gennem de Italienske og Schweiziske Alper blandt nogle af de mest ikoniske bjergtoppe i Europa. Denne tur inkluderer den schweiziske del af ruten. Den byder på 3 dages uforglemmelig panoramavandring med fantastiske udsigter til de 4.000 m høje snedækkede bjerge i Saastal og Mattertal og med en spektakulær afslutning ved foden af det mægtige Matterhorn.

Monte Rosa er det næsthøjeste bjergmassiv i Alperne og Vesteuropa – kun overgået af Mont Blanc-massivet. Det ligger på grænsen mellem Schweiz og Italien og består af en række enorme bjergtoppe. Faktisk har Monte Rosa-massivet hele ti bjergtoppe, der er over 4.000 m høje, hvoraf den højeste er Dufourspitze, der med sine 4.634 m er det højeste bjerg i Schweiz og det næsthøjeste bjerg i Alperne (efter Mont Blanc). Den nordvestlige schweiziske side af massivet har også flere gletsjere (heriblandt en af Alpernes største), der flyder ned mod Mattertal-dalen. Turen slutter i Zermatt, som har en spektakulær beliggenhed ved foden af det 4.478 m høje Matterhorn, der skiller sig ud i landskabet med sin karakteristiske pyramideformede top. Af denne årsag bliver ruten nogle gange kaldt ’Tour de Monte Rosa – Matterhorn’.

Turen starter i Saas-Fee, og på din første vandredag følger du den udfordrende Höhenweg Balfrin (også kendt som Grächener Höhenweg), som er en højtliggende bjergsti, der fører dig til Grächen. De næste to dage følger du Europaweg fra Grächen til Zermatt. Alle tre etaper byder på lange opstigninger på op til 1.400 m, og nogle passager er sikret med reb, som man må støtte sig til (der er ingen klatring). Derfor er denne spektakulære tur på den schweiziske side af Monte Rosa kun for erfarne vandrere, som til gengæld kan se frem til en fantastisk rute gennem storslåede landskaber domineret af klipper og is.

5 DAGE / 4 NÆTTER 6.299 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Minimum to personer pr. booking

INDKVARTERING

Tre overnatninger med morgenmad på komfortable hoteller i værelser med eget bad/toilet samt en overnatning med morgenmad i bjerghytten Europahütte på sovesal med fælles badeværelse.
REJSEPERIODE 1. juli til 24. september
INKLUDERET
4 x overnatninger
4 x morgenmad
1 x aftensmad (i Europahütte)
Bagagetransport
Kort og rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Adgang til SwitzerlandMobility App
Rabat ved ankomst med tog (CHF 10)
Service-hotline
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til Saas-Fee og fra Zermatt
Taxaer, svævebaner eller offentlig transport
Lokale turistafgifter
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden udfordrende. Den første etape til Grächen er særligt udfordrende. Eksponerede sektioner er sikret med reb, og lige fra starten er det helt afgørende, at du er sikker på benene og ikke lider af højdeskræk. Der kan desuden være sne på højtliggende passager helt ind i sommermånederne. De følgende to etaper langs Europaweg er i de senere år blevet gjort lidt lettere, men også på disse etaper er det en forudsætning at være sikker på benene og i god form.
1

Dag 1: Ankomst til Saas-Fee

Den bilfri by Saas-Fee ligger i Saastal-dalen omgivet af et imponerende ’amfiteater’, der udgøres af 4.000 m høje bjergtinder og glimtende gletsjere. Ud over udsigten tiltrækkes byens besøgende af et væld af vidunderlige vandrestier og af byens mest nuttede indbyggere; de berømte tamme murmeldyr!

Overnatning: Saas-Fee.

2

Dag 2: Saas-Fee til Grächen

Distance: 20 km | Opstigning: 1.250 m | Nedstigning: 1.450 m | Tid: ca. 7-8 t.

Vinden suser om ørerne på dig og af og til knaser en sten under din sko. Men ellers hører du … ingenting! Det er ikke uden grund, at Balfrin Höhenweg, som blev grundlagt hen over flere somre i 1950’erne, også kaldes ”stilhedens sti”. Selv i dag er der hverken bjerghytter eller hoteller, som kan forstyrre freden langs stien.

Den udfordrende og højtliggende sti er ekstremt eksponeret visse steder, hvor du vandrer langs Balfrins stejle bjergvægge. Undervejs kan du nyde svimlende udsyn ned over Saastal-dalen og betagende udsigter til de omkringliggende bjerge: Fletschhorn, Lagginhorn og Weissmies. Denne etape egner sig ikke for folk, der lider af højdeskræk!

Overnatning: Grächen.

3

Dag 3: Grächen til Europahütte

Distance: 16 km | Opstigning: 1.400 m | Nedstigning: 760 m | Tid: ca. 6-7 t.

Denne dags vandring på Tour de Monte Rosa byder på spektakulære udsigter over de højeste schweiziske bjergtoppe.

Efter Balfrin Höhenweg vandrer du i dag på den første del af Europaweg-stien. I starten går det stejlt opad til højderyggen. Derefter kan du nyde de imponerende udsyn over Mischabels stejle skråninger. Oven over Mattertal vandrer du gennem alpinenge og dybe slugter til Europahütte, som troner højt oppe over landsbyen Randa. Det fantastiske alpine panorama, der møder dig her, domineres af Weisshorns imposante bjergtop.

Overnatning: Europahütte*.

*Du skal selv medbringe de fornødenheder, som du får brug for det næste døgn, da Europahütte ligger højt oppe i bjergene og kun er tilgængelig til fods. Din øvrige bagage vil blive transporteret til Zermatt, hvor du tilbringer den efterfølgende nat.

4

Dag 4: Fra Europahütte til Zermatt

Distance: 20 km | Opstigning: 950 m | Nedstigning: 1.600 m | Tid: ca. 6-7 t.

Anden del af Europaweg-stien fører dig fra Europahütte til Zermatt. Dette er endnu en udfordrende rute, som på visse steder er hugget ud i den massive klippe og løber gennem tunneler og over broer. Tidligt på ruten kommer du til det første højdepunkt, som er den fantastiske Charles Kuonen-hængebro, der med sine 494 m er den længste af sin art i verden. Når du når Ottovan (2.187 m), kan du tage en velfortjent pause, før du fortsætter på den sidste strækning, der byder på fantastiske udsyn til Matterhorn hele vejen. Med sin unikke pyramideform er Matterhorn en af verdens mest ikoniske bjergtinder. Bjerget ligger lige på grænsen mellem Schweiz og Italien og måler hele 4.478 m, hvilket gør det til et af de højeste bjerge i Alperne.

Overnatning: Zermatt.

5

Dag 5: Afgang fra Zermatt

Din vandreferie på Tour de Monte Rosa er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Hvis du ønsker mere tid til at udforske Zermatt, arrangerer vi gerne en eller flere ekstra overnatninger til dig.


Find vej til Saas-Fee

/ Du kan flyve til enten ZürichGenève eller Bern, hvorfra du kan komme videre med tog til enten Visp eller Brig. Du kan finde togtider og priser på SBB’s hjemmeside.

Fra både Visp og Brig kan du komme videre til Saas-Fee med en bus, der afgår hver halve time. Turen fra Visp til Saas-Fee tager ca. 50 min. Du kan finde bustider og priser på PostBus’ hjemmeside.

Den samlede rejsetid fra Genève Lufthavn og fra Zürich Lufthavn til Saas-Fee er ca. 3½ t.

  Hvis du ankommer i bil

Saas-Fee er en bilfri by. Hvis du er i bil, skal du derfor efterlade den på den store betalingsparkeringsplads ved indgangen til byen.


Find vej fra Zermatt

Fra Zermatt kan du komme med tog til lufthavnen i Genève, Zürich eller Bern. Du kan finde togtider og priser på SBB’s hjemmeside.
  Hvis du skal tilbage til din bil i Saas-Fee, kan du tage et tog fra Zermatt til Stalden-Saas, hvorfra du skal videre med bus 511 til Saas-Fee.

Du kan desuden finde general info om Schweiz (områder, attraktioner, events, transport etc.) på https://www.myswitzerland.com/en-gb/.

Tour de Monte Rosa
Den bilfri by Saas-Fee i Saastal-dalen
Schweiz’ højeste bjerg Monte Rosa
Alperne i Saas-Fee
Murmeldyr i Saas-Fee
Alpine blomster i Saas-dalen
Schweiz
Balfrin Höhenweg mellem Saas-Fee og Grächen
Vandring i de Schweiziske Alper
Mischabel
Weisshorn
Den fantastiske Charles Kuonen-hængebro
Europaweg-stien mod Zermatt
Europaweg-stien mod Zermatt
Det ikoniske Matterhorn
Bjerghytter nær Zermatt
Zermatt og Matterhorn

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering