5 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Frankrig
Sted
marts-november
Rejseperiode

Følg i Van Goghs fodspor og oplev landskaberne fra hans berømte malerier.

Vandring langs Alpillernes vindblæste kam med ærefrygtindgydende udsigter.

Nyd synet af vinmarkerne og olivenlundene, der glinser i det bløde provençalske solskin.

Besøg den højtliggende middelalderby Les Baux og de anerkendte caféer og restauranter i Saint Rémy.

Lad dig imponere af de velbevarede romerske ruiner i den historiske by Arles.


Vandring i Van Goghs fodspor

Selvguidet vandreferie i Provence

Gå i Van Goghs fodspor på denne korte vandreferie i Provence. Du begynder i den bohemeagtige by Saint-Rémy, der ligger ved foden af den lille bjergkæde Alpillerne og fortsætter til middelalderbyen Les Baux, der er spektakulært beliggende på toppen af en stejl klippe. Turen slutter i Arles, der er kendt som ’Provences Rom’.

Denne del af Provence er en kunstners drøm: en klar blå himmel danner en smuk kontrast til de dybgrønne marker, de sølvagtige oliventræer, gyldne solsikker og Alpillernes hvide, takkede bjergtoppe, der rejser sig højt over Rhône-dalen. Van Gogh ankom hertil i den sidste del af 1800-tallet, og denne smukke region inspirerede nogle af hans bedste malerier. Når du følger i hans fodspor, vil du opdage en egn med gamle, tykvæggede provençalske gårde, små middelalderbyer og ensomme cypresser. Besøg det romanske kloster, hvor Van Gogh boede, og følg gamle romerske veje og duftende stier, hvor der vokser rosmarin, timian og soløje.

Du overnatter i den charmerende lille by Maussane, hvor nogle af verdens bedste olivenolier produceres, og til slut går turen til den imponerende by Arles, som er på UNESCOs Verdensarvsliste på grund af sine mange velbevarede romerske ruiner. Tag dig tid til at udforske det smukke romerske amfiteater og byens mange andre historiske levn og prøv også den fortræffelige lokale vin på en af de mange udendørscaféer.

Dette er en let vandreferie, der egner sig for hele familien.

5 DAGES VANDREFERIE Fra 4.199 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper på fire eller flere personer. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg i travle perioder.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING 4 overnatninger i charmerende 3-stjernede hoteller. Alle værelser er en suite.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

REJSEPERIODE 1. marts til 25. juni og 25. august til 15. november.

Turen kan ikke bookes i juli og august, da nogle af stierne er afspærrede på grund af risikoen for skovbrand.

INKLUDERET
4 overnatninger på udvalgte hoteller med en suite-faciliteter
4 x morgenmad
Dag 4: Taxatransport fra Mausanne til Arles
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPX tracks
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad, medmindre andet er angivet
Transport til Saint Rémy
Transport fra Arles
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
SVÆRHED Denne tur egner sig for personer, som er vant til regelmæssig motion, og som kan klare at gå (langsomt) opad i op til 2 timer ad gangen. Vandreturene tager som regel maks. 5 timer i et varieret terræn, der ikke er teknisk svært.
1

Dag 1: Ankomst til Saint-Rémy-de-Provence

Dit vandreeventyr starter i Saint-Rémy-de-Provence, der ligger ved foden af Alpillerne. Man kommer let dertil med bus fra Avignon (30 min.), som er forbundet med tog fra Paris, Marseille og Nice.Saint Rémy har altid haft en stærk tiltrækning på kunstmalere. Den klare blå provençalske himmel fremhæver markernes grønne farve, oliventræernes sølvblade, de gyldne solsikker og Alpillernes hvidtakkede bjergtoppe. Enhver kunstners drøm! Især Vincent Van Gogh er forbundet med området, da han tilbragte de sidste år af sit liv her og færdiggjorde nogle af sine mest berømmede værker inklusiv ’Stjernenatten’. Brug aftenen på at slentre rundt i de labyrintiske gader og nyd en middag på en af de mange fremragende restauranter.

Overnatning: Saint-Rémy-de-Provence (marked onsdag og lørdag morgen).

2

Dag 2: Rundvandring fra Saint Rémy

Distance: 10 km | Opstigning: 300 m | Nedstigning: 300 m| Tid: ca. 3½ t.

Du starter med at følge Van Gogh-stien fra centrum af Saint Rémy mod Alpillerne, hvor netop Van Gogh selv gik for mere end 100 år siden. Reproduktioner i emalje af hans malerier er placeret rundt omkring i det landskab, der inspirerede dem: de ensomme cypresser og provençalske gårde med Alpillernes savtakkede toppe i baggrunden. Du kan besøge det romanske kloster, der blev omdannet til en anstalt for sindslidende længe før Van Gogh kom til Saint Rémy, og hvor han boede, mens han var i byen. Herefter følger du en skyggefuld skovsti, der langsomt snor sig op til Alpillernes bjergkam. Selvom Alpillerne kun er 400 m høje, ligger de i den ellers flade Rhône-dal, og byder derfor på bjergtagende udsigter over de omkringliggende vindomsuste sletter, Mont Ventoux mod nord, og selv Middelhavet mod syd kan skimtes på en klar dag. Du returnerer til Saint Rémy gennem olivenlunde og langs en tidligere romersk vej.

Overnatning: Saint-Rémy-de-Provence (marked onsdag og lørdag morgen).

3

Dag 3: Saint Rémy til Maussane

Distance: 13 km | Opstigning: 270 m | Nedstigning: 290 m| Tid: ca. 4½ t.

Dagens vandretur fører dig tilbage til toppen af Alpillerne, hvor du følger en skovsti, der slanger sig langs bjergkammen. Langs din rute vrimler det med vildtvoksende rosmarin, timian og soløje, hvis dufte intensiveres af den provençalske sol. Du kommer til at nyde åbne udsigter over bjergene mod nord og lavlandet mod syd. Til slut går det nedad langs en snoet sti, til du når landsbyen Maussane gennem smukke olivenlunde. Denne livlige lille by er fyldt med caféer og restauranter og producerer nogle af verdens bedste olivenolier!

Overnatning: Maussane.

4

Dag 4: Rundvandring til Les Baux-de-Provence og lift til Arles

Distance: 11½ km | Opstigning: 250 m | Nedstigning: 220 m| Tid: ca. 4 t.

Efter morgenmad vandrer du over den nærliggende golfbane og så via en skjult sti op til middelalderbyen Les Baux-de-Provence, der med sine majestætiske stenbygninger ligger højt på toppen af en stejl klippe med ruinerne af et gammelt middelalderslot som kronen på værket. Les Bauxs stenarkitektur og smalle brostensbelagte gader har holdt sig overraskende godt gennem mange århundreder, og byen er på listen over de smukkeste landsbyer i Frankrig. Gå en tur op til slotsruinerne og forestil dig, hvordan det må have været at leve her for tusind år siden!

Du forlader Les Baux gennem den originale middelalderport, som er den eneste vej ind og ud af byen. Langs kanaler og olivenlunde fører din vandresti dig nedad og tilbage til Maussane, hvorfra du får et kort lift til den romerske by Arles.

Arles forener gammelt og nyt på bedste vis; det romerske amfiteater (et af de største i hele Romerriget) og andre imponerende ruiner trives side om side med et livligt natteliv på byens torve. Nyd det hele på en slentretur gennem byen, som udgør kulissen for din sidste aften i Provence.

Overnatning: Arles (marked onsdag og lørdag).

5

Dag 5: Afgang

Din tur slutter i Arles efter morgenmad. Du kan tage en bus til Avignon, hvorfra du kan komme videre med tog til din næste destination, eller til lufthavnen i Marseille. Au revoir!

Find vej til Saint Rémy

Den nærmeste lufthavn er Marseille-Provence.
Fra lufthavnen Marseille-Provence kan man tage et tog til Avignon (ca. 1 t.) og herfra bus 57 til Saint Rémy (30 min.). Du kan finde buskøreplanen her. Alternativt kan man også flyve til Charles De Gaulle Lufthavn i Paris, hvorfra man kan tage et tog til Avignon (ca. 3 t.). Se togtider på SNCF’s hjemmeside.

Find vej fra Arles

Der er regelmæssige tog fra Arles til Avignon og lufthavnen i Marseille. Du kan finde tider og priser på hjemmesiden SNCF’s hjemmeside.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Les Baux de Provence
Saint Rémy de Provence
Saint Rémy roman remains
Les Alpilles, Saint Remy de Provence
Vandring i Alpillerne
Alpilles olives
hiking in the Alpilles
Alpilles olive grove
Saint Remy de Provence
Saint Paul de Mausole, hvor Van Gogh boede det sidste år af sit liv
Les Alpilles
Udsigt til Les Baux de Provence in Alpillerne
Les Baux de Provence
Les Baux de Provence
Alpilles vineyards
Alpilles landscape
Hiking Luberon Tournesol
Provence sunflowers
Roman Amphitheatre, Arles
Van Gogh Cafe i Arles
Van Gogh - nuit étoilée

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering