7 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Kroatien
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Gå gennem Istriens idylliske, fredfyldte bakke- og kystlandskaber.

Start i middelalderbyen Motovun, der rejser sig som et eventyr fra sine grønne omgivelser.

Opdag den charmerende landsby Hum – ’verdens mindste by’.

Nyd storslåede udsigter over Istrien og Adriaterhavet fra bjerget Učka.

Smag det lokale cuisine, der byder på trøfler, frisk fisk, hjemmelavet pasta og udsøgte vine.


Selvguidet vandreferie på Kroatiens grønne halvø Istrien

På denne vandreferie kommer du til at gå fra den gamle bakketopby Motovun i hjertet af grønne Istrien til den elegante ferieby Opatija fra det 19. århundrede på den ualmindeligt smukke adriaterhavskyst.

Denne del af Kroatien har en turbulent historie, som afspejles i områdets mange forskelligartede monumenter, arkitektoniske stilarter, madtraditioner og endda sprog. Den stærke italienske indflydelse fra nærliggende Venedig går dog hele tiden igen. De bølgende bakker og de middelalderlige bakketopbyer giver i den grad mindelser om det centrale Italien for 30 år siden. Gå gennem små vinmarker og olivenlunde og se de morgenfriske trøffeljægere med deres hunde, som sniffer sig vej gennem de ældgamle egeskove. Bo på små hyggelige og imødekommende hoteller i velbevarede fæstningslandsbyer, hvor du kan smage traditionelle lokale retter og vine.

7 DAGE / 6 NÆTTER Fra 6.199 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper af tre i tremandsværelse. Skriv til os for at få en pris.
*Højsæsontillæg i de travle sommermåneder.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

REJSEPERIODE 1. april til 31. oktober.
INDKVARTERING Du kommer til at bo på gode hoteller i Motovun og Opatija, og en hyggelig ’agriturizm’ (bondegårdsferiested) i Sovinjak. Alle indkvarteringsstederne er omhyggeligt udvalgt på baggrund af lokation, atmosfære og service. Alle værelser er med eget bad/toilet.

De overnatningssteder vi normalt benytter, er listet nedenfor. Hvis et eller flere af hotellerne er optaget, booker vi et andet hotel af samme standard og informerer om det på forhånd.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger alle stederne.

FORPLEJNING God morgenmad er inkluderet hver dag. Derudover er der inkluderet to aftensmåltider og to frokostmadpakker på dag 3 og 4. I løbet af hele turen vil der være forskellige muligheder for at stifte bekendtskab med det fremragende lokale cuisine og de lokale vine.
INKLUDERET
6 x overnatninger
6 x morgenmad
2 x aftensmad
2 x frokostmadpakker
Bagagetransport mellem overnatningsstederne
Dag 6: Transport fra Hum til Opatija
Dag 6: Transport fra Opatija til Poklon
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Navigationsapp
GPS tracks
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad, der ikke er nævnt under inkluderet
Transport til Motovun og fra Opatija
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Lokale turistafgifter
Lokale busser og taxaer ud over dem, der er nævnt under inkluderet
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Transport fra Pula Lufthavn til Motovun
Transport fra Opatija til Pula Lufthavn
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden moderat. Ruterne følger vinmarker, ujævne vandrestier, muldyrstier og små grusveje. Stierne gennem vinmarkerne kan være glatte og mudrede, hvis det har regnet meget. Ruterne er ikke altid lige godt markeret, men du bliver udstyret med kort, detaljeret rutebeskrivelse og GPS tracks.
1

Dag 1: Ankomst til Motovun

Du ankommer til den fortryllende middelalderby Motovun, der ligger dramatisk på toppen af en bakke omkranset af gamle fæstningsmure i hjertet af Istrien. Hotellet ligger på det centrale torv på det højeste sted i byen, og fra haven kan du nyde storslåede udsigter over den frodige dal nedenunder. Byen var befæstet af venetianerne i 1300-tallet, og bygningerne inden for murene består af en indbydende blanding af romansk og gotisk arkitektur. Om eftermiddagen kan du slappe af ved poolen og/eller tage en gåtur gennem de gamle brostensbelagte gader.

Overnatning i Motovun.

2

Dag 2: Rundvandring i Kaldir-dalen

Distance: 17½ km | Opstigning: 638 m | Nedstigning: 627 m | Tid: ca. 6 t.

Din første vandredag bringer dig ad en dejlig rute gennem den frodige Kaldir-dal for foden af Motovun. Du kommer gennem frugtplantager, hvor der dyrkes æbler, pærer, kirsebær og blommer, og passerer også flere nationale helligdomme samt små afsidesliggende landsbyer. Fra højderyggen over dalen har du flotte udsigter til bjerget Učka og det blændende Adriaterhav på den anden side. Vi anbefaler at finde et godt picnicsted mellem oliventræerne – holde øje med hvepsevåger og lyt efter spættens trommen mod træerne. Ved slutningen af ruten fører en stejl opstigning dig tilbage til dit hotel i Motovun.

Overnatning i Motovun.

3

Dag 3: Motovun til Sovinjak

Distance: 14 km | Opstigning: 429 m | Nedstigning: 361 m | Tid: ca. 4½ t.

Også i dag går du fra Motovun ned i dalen. Herfra følger du en bugtet opstigning langs skovstier omgivet af vilde blomster og lyden af kirkeklokker, der giver genlyd rundt omkring i dalen. Bagefter går det videre op ad en stenet sti, som er blevet brugt af handlende og rejsende siden middelalderen. Her kan du være heldig at spotte blådrosler flagre rundt mellem træernes grene. Du kommer igennem flere små landsbyer, der ligger med smukke udsigter højt over Mrna-floden, inden du til sidst når dit overnatningssted i den lillebitte kønne landsby Sovinjak, der huser 29 mennesker.

Overnatning i Sovinjak.

4

Dag 4: Rundvandring fra Sovinjak via Istarske Toplice

Distance: 10 km | Opstigning: 468 m | Nedstigning: 456 m | Tid: ca. 3½ t.

Dagens vandretur bringer dig til de gamle termiske bade i Istarske Toplice. Det varme termiske vand indeholder mange mineraler og har været benyttet af de lokale siden oldtiden. Hvis du har lyst, kan du selv afprøve vandets helende egenskaber, eller også kan du blot nyde den afslappede atmosfære med en kølig drink i baren. Bagefter kan du følge en smal sti langs de 14 anlagte korsvejsstationer, som fører dig op til toppen af den imponerende 85 m høje klippe, der tårner sig stejlt op over badene. Fra toppen har du en smuk udsigt over omgivelserne. Ruten tilbage til Sovinjak bringer dig ad stille stier gennem charmerende istriske landsbyer.

Overnatning i Sovinjak.

5

Dag 5: Sovinjak til Hum

Distance: 15 km | Opstigning: 516 m | Nedstigning: 431 m | Tid: ca. 5 t.

De første 3 km af dagens rute går langs en stille landevej til byen Sveti Donat, hvorfra du fortsætter ad landlige vandrestier. I Kozari kan du gøre ophold på den lokale konoba (restaurant), inden du fortsætter gennem skoven. Efter en stejl nedstigning når du en velafmærket sti, der fører til Hum, som officielt er verdens mindste by! Inden for dens middelalderlige bymure er der blot to gader, og legenden fortæller, at byen blev bygget af giganter med overskydende sten fra andre byer i Mirna-dalen. Hum er kendt for sin biska, der er en traditionel brandy krydret med mistelten, som har været lavet på samme vis i 2.000 år.

I løbet af dagens rute kommer du også forbi den billedskønne lille landsby Kotli, som har hele én fastboende indbygger – du kan besøge den lille bar, hvis den er åben!

Ved rutens afslutning bliver du hentet og kørt til Opatija, hvor du har dine næste to overnatninger.

Overnatning i Opatija.

6

Dag 6: Učka til Opatija

Distance: 7 km | Opstigning: 532 m | Nedstigning: 538 m | Tid: ca. 4 t.

ELLER

Distance: 11 km | Opstigning: 532 m | Nedstigning: 538 m | Tid: ca. 7 t.

Din sidste vandring fører dig fra Istriens højeste top hele vejen ned til Adriaterhavet.

Dagen starter med et lift til Poklon-passet (922 m) i Učka Nationalpark. Hvis vejret er godt, kan du bestige Vojak, som med sine 1.401 m er den højeste tinde i Učka-bjergkæden. Herfra er der en fantastisk 360° udsigt, og på en klar dag er det muligt at se De Italienske Alper og endda Venedig!

Fra Poklon påbegynder du den lange nedstigning til Adriaterhavet. Først går du på smalle og nogle gange stejle stier gennem bøgeskove, og senere, når du nærmer dig kysten, går du mellem bygninger. På vej ned kan du nyde herlige udsyn over det glitrende Adriaterhav og dets mange øer. Når du når ned til havet, følger du en kyststi langs små bugter, indbydende terrasser og pragtfulde villaer, der blev bygget til rige østrigere og ungarere, som tilbragte vintrene her, da Østrig-Ungarn var forenet i dobbeltmonarki fra 1867-1918. Om aftenen kan du prøve en af de mange fremragende lokale restauranter ved marinaen.

Overnatning i Opatija.

7

Dag 7: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende. Hvis du har lyst til at slappe lidt af og udforske Opatija endnu mere efter vandreferien, bestiller vi gerne en eller flere ekstra overnatninger til dig. Skriv blot dette i kommentarfeltet på bestillingssiden.


Find vej til Motovun

  Der er flere både små og store luftfartsselskaber, som flyver til Pula, men man kan også flyve til VenedigTreviso eller Trieste i Italien.
// Motovun ligger ca. 50 km fra Pula Lufthavn. Det er desværre ikke så let at komme dertil med offentlig transport, så den bedste mulighed er at tage en taxa, som vi evt. kan være behjælpelig med at arrangere på forhånd. Turen tager lidt under 1 t. og koster 100 euro.

Det tager også ca. 1 t. med taxa fra Trieste til Motovun. Hvis du kommer fra Venedig, skal du over Trieste, hvortil der går regelmæssige tog (ca. 2 t. 45 min.). Det er også muligt at tage en færge fra Venedig til Pula – den afgår dog ikke hver dag.


Find vej fra Opatija

/ Fra Opatija kan du tage en bus til Pula, som tager ca. 2 t. og koster ca. 10-12 euro. Du kan finde tider og priser her.

Fra Pula kan du tage en shuttlebus eller taxa til lufthavnen (10-15 min.).

Der er to daglige busser fra Opatija til Trieste (1½ t.), hvorfra du kan komme videre til Venedig eller andre destinationer i Italien. Find mere info på Rome2Rio.

Istrien vandring Motovun
Nyd storslåede udsigter over Istrien og Adriaterhavet fra bjerget Učka.
Opatija

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering