8 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Italien
Sted
april-oktober
Rejseperiode

  Storslåede omgivelser, der har fortryllet kunstnere og rejsende i århundreder.

  Opdag de stille bjergstier højt over søerne.

  Udforsk den snoede søbred fyldt med gamle landsbyer og elegante villaer.

  Gå ad den gamle romerske vej ‘Antica Strada Regina’ til Rezonnico.

  Udforsk den smukke by Menaggio, der har fantastiske udsyn over Comosøen.


Vandreferie i Lombardiet: Comosøen og Luganosøen

Norditaliens søer har været et populært feriemål siden romertiden, og regionens pragtfulde landskab har fortryllet besøgende lige siden. Det funklende blå vand omkranset af stejle bjerge med skovklædte tinder, der fortoner sig ud i den disede horisont, udgør en særlig skønhed, der længe har tiltrukket såvel kunstnere som kendisser. Derfor ser man langs søernes bredder mange overdådige villaer og prægtige haver, der tilfører området et strejf af jetset-glamour.

”Bakkerne, bjergene og skovene rundt om Comosøen gennemskæres af kilometervis af ældgamle muldyr- og gangstier, som har været betrådt af generationer af bønder, handelsfolk, smuglere og romerske legioner.” – The Telegraph

Når du kommer lidt væk fra de velhavende turistområder, vil du opdage et væld af glimrende vandrestier, der går gennem både dale, bjerge og traditionelle landsbyer, der har bevaret deres unikke karakter. Gamle bjergstier, der har været benyttet af de lokale i århundreder, er blevet omdannet til markerede vandreruter, der byder på fantastiske udsigter over søerne og de pastelfarvede landsbyer, der ligger langs bredderne. Et særligt højdepunkt er Antica Strada Regina, som er en gammel romersk vej, der forbinder Menaggio med Rezzonico.

De små byer langs søerne er en fryd med masser af charmerende butikker, hvor man kan købe lokale produkter. Madglade besøgende vil også nyde at udforske områdets særlige køkken, der byder på mange berømte retter, hvoraf flere selvfølgelig er baseret på friske fisk fra søerne.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 6.199 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Højsæsontillæg i sommerperioden
*Solotillæg for enkeltrejsende

INDKVARTERING Gode, komfortable hoteller med morgenmad. Alle hoteller er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Alle værelser er en-suite.
Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.
REJSEPERIODE April til oktober
INKLUDERET
7 overnatninger med morgenmad
Digital destinationsmanual (på engelsk)
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
Privat transport fra Menaggio til Cavargna + bagagetransport til Porlezza på dag 6
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til Menaggio og fra Porlezza
Tog, busser eller både hvor nødvendigt
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
SVÆRHED Denne vandreferie byder på et udvalg af ruter af varierende længde og sværhedsgrad. Ruterne går ad veltrådte gangstier, skovstier, brostensbelagte stier og korte sektioner ad landlige småveje.
1

Dag 1: Ankomst til Menaggio, Comosøen

Menaggio ligger på Comosøens vestlige bred i en strategisk position mellem de to søer Como og Lugano. Når du har tjekket ind på dit hotel, har du resten af dagen til at udforske denne elegante og fredfyldte by. I løbet af de næste par dage vil du også få lejlighed til at benytte den gode, lokale bådservice, der sejler rundt mellem de små hyggelige byer på hver sin side af Comosøen. De smukke haver, der hører til Villa Carlotta i Tremezzo og Villa Melzi i Bellagio, er et must!

Overnatning i Menaggio.

2

Dag 2: Varenna til Dervio

Distance: 12,4 km | Opstigning: 937 m | Nedstigning: 924 m | Tid: ca. 5 t.

Din første vandredag er en let rute langs søbredden. Efter morgenmaden tager du båden, som krydser søen, til Varenna, der er en af Comosøens smukkeste byer. Du følger den østlige side af søen og vandrer ad Sentiero del Viandante (‘Vandringmandens sti’), der fører dig gennem gamle kulturlandskaber med traditionel arkitektur og fantastiske udsyn over søen og de omkringliggende bjerge.

Lige oven over Varenna kan det anbefales at tage en kort afstikker til slottet i Vezio. Det er omvejen værd!

Tag båden tilbage til Menaggio.

Overnatning i Menaggio.

3

Dag 3: Valg mellem tre vandreruter

Vandrerute A: Val Sanagra Naturreservat

Distance: 14,4 km | Opstigning: 695 m | Nedstigning: 695 m | Tid: ca. 5 t.

En rundtur, der starter i Menaggio, bringer dig til Val Sanagra, som er et ‘uopdaget’ område rig på historie og kulturarv. Når du har forladt Menaggio, passerer du gennem villaerne i den adelige by Loveno. Du følger herefter Sanagra-åen og krydser gamle stenbroer, idet du bevæger dig opad og ind i kløften, der bliver gradvist mere snæver. Du kommer forbi flere gamle møller, jernstøberier og landsbyer, hvor tiden ser ud til at have stået stille i flere århundreder. Når du når Monti Madri, bliver du belønnet med panoramiske udsigter over dalen og de skovklædte tinder bagved.

Vandrerute B: Esino Lario til Rifugio Bietti og Buzzi

Distance: 20 km | Opstigning: 1.144 m | Nedstigning: 324 m | Tid: ca. 6 t.

Tag færgen fra Menaggio til Varenna, hvorfra du skal videre med en lokal bus eller taxa til Esino Lario, som er en lille bjerglandsby, der ligger højt over Comosøen. Du kommer til at nyde smukke panoramaudsyn langs den velafmærkede sti gennem nationalparken Grigna Settentrionale. Grigna er en del af et bjergmassiv, der rejser sig fra den østlige del af Comosøen og strækker sig fra byerne Lecco til Bellano. Området er kendetegnet ved stejle og forrevne kalkklippeformationer, der minder om Dolomitterne. Et højdepunkt på denne rute er den karakteristiske ‘Porta di Prada’, som er en stor bueformet klippeformation med et kors i midten. Det er et oplagt sted at holde en pause og knipse et par spektakulære billeder.

Vandrerute C: Rundvandring fra Breglia via Monte Grona og Monte Bregagnino

Distance: 6,5/9 km | Opstigning: 633/850 m | Nedstigning: 633/752 m | Tid: ca. 3½/5 t.

Denne rute starter i Breglia; en lille landsby over Menaggio, som kan nås med bus. Ruten passerer to af de mest bemærkelsesværdige tinder på den vestlige side af søen: Monte Grona og Monte Bregagnino. Fra toppen af Monte Grona (1.736 m) har du et af de bedste udsyn over Foralperne; herfra kan du se de tre søer (Como, Lugano og Piano) og tinderne af Monte Bregagno, Legnone, Pizzo di Gino og Grigna.Inden man kommer til Monte Grona, kommer man forbi Rifugio Menaggio – en af de mest berømte bjerghytter i områder, der ligger på en afsats, hvorfra man har en fabelagtig udsigt over den sydlige del af Como-søen. Der er tre forskellige måder at nå toppen af Monte Grona fra Rifugio Menaggio på, inklusiv en ‘via ferrata’-rute, hvor der gøres brug af jernkabler, og som er en mellemting mellem en vandre- og en klatresti.

Overnatning i Menaggio.

4

Dag 4: Valg mellem tre vandreruter

I dag har du mulighed for at vandre en anden af ruterne fra listen på dag 3.

Overnatning i Menaggio.

5

Dag 5: Menaggio til Rezzonico langs Antica Strada Regina

Distance: 9 km | Opstigning: 530 m | Nedstigning: 493 m | Tid: ca. 3 t.

Antica Strada Regina, der blev bygget i det romerske imperiums senere år langs Comosøens vestlige bred, var en vigtig forbindelsesvej, der forbandt Como med de alpine bjergpas. Vejen var i brug helt op til slutningen af det 18. århundrede, hvor den nuværende vej langs søen blev bygget. Du vandrer ad en velbevaret strækning af den antikke vej, der starter ved Menaggio. Den brostensbelagte sti leder dig gennem gamle landsbyer og olivenlunde, der ligger lige nøjagtig så højt over søen, at man ud over pragtfulde udsigter også er sikker på fred og ro. Vejen ender i den karakteristiske landsby Rezzonico, der huser et slot og et tårn fra det 14. århundrede.

Tag den lokale bus tilbage til Menaggio.

Overnatning i Menaggio.

6

Dag 6: Cavargna til Porlezza

Distance: 16,5 km | Opstigning: 698 m | Nedstigning: 1.502 m | Tid: ca. 5 t.

Efter morgenmad får du et lift til bjerglandsbyen Cavargna, hvorfra en spektakulær opstigning bringer dig til San Lucio-kirken, der ligger lige på grænsen mellem Italien og Schweiz. Du passerer gennem den typiske bjerglandsby Monti, inden det går nedad til Molzano med enestående udsyn over både Como-søen og Lugano-søen.En fantastisk panoramisk gangsti leder dig 1.550 meter nedad gennem skove og enge til Porlezza, der ligger i den nordøstlige ende af Luganosøen lige ved den schweiziske grænse. Denne sti og dens imponerende udsyn er en af områdets højdepunkter.

Overnatning i Porlezza.

7

Dag 7: Porlezza til San Mamete via Alpe Vecchio

Distance: 11 km | Opstigning: 1.100 m | Nedstigning: 1.100 m | Tid: ca. 5 t.

Dagens vandrerute fører dig til bjergene oven over Luganosøen, hvor et smukt landskab med skove, vandfald og bittesmå bjerglandsbyer venter dig. Rutens start er forholdsvis udfordrende, da du skal op ad den stejle side af bjerget. Når du når Alpe Vecchio, kan du dog slappe af og nyde de fantastiske udsigter fra den hyggelige bjerghytte på det høje plateau. Herefter går det nedad langs skovstier til landsbyen San Mamete, hvorfra du tager bussen tilbage til Porlezza.

Overnatning i Porlezza.

8

Dag 8: Arrivederci Porlezza!

Din vandreferie er ved vejs ende.


Find vej til Menaggio

De lufthavne, der ligger tættest på Menaggio, er Lugano, Milano Linate, Milano Malpensa og Milano Bergamo
/ Uanset hvilken lufthavn du er fløjet til, skal du tage med enten bus eller tog til Milano Centrale. Herfra tager du et lokalt tog til Como San Giovanni. Find yderligere information på: www.trenitalia.it.

Fra Como San Giovanni skal du med en lokal bus til Menaggio. Du kan finde tider for de lokale busser langs Como-søen på: www.www.asfautolinee.it.

Alternativt kan du tage et lokalt tog fra Milano Centrale til Varenna og herfra tage en færge til Menaggio. Du kan se færgetider på: www.navlaghi.it.

Find vej fra Porlezza

Når du tager fra Porlezza, er du nødt til at skifte i enten Menaggio eller i Lugano for at komme til lufthavnene i Milano.
Inden du tager af sted, sender vi dig en informationspakke, hvor du bl.a. finder detaljeret information om offentlig transport.
Vandreferie i Lombardiet
Menaggio
Varenna, Comosøen
Castello di Vezio
Vandring langs Como-søen
Vandring med flot udsigt over Como-søen
Udsigt over Comosøen
Vandresti på Monte Grona
Udsigt over schweiz og Lugano-søen fra Monte Grona
Bellagio, Comosøen
vandring ved Comosøen
den rolige comosø
Porlezza
Vandresti over Lugano-søen
Udsigt over Lugano-søen

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering