9 dage
Varighed
Moderat-udfordrende
Sværhedsgrad
Italien
Sted
juni-september
Rejseperiode

  Vandring ad klassiske ruter blandt Alpernes højeste bjerge.

  Indånd den friske bjergluft og nyd de fantastiske panoramaudsyn.

  Beundr historiske slotte, smukke kirker og yndige landsbyer.

  Hold udkig efter stenbukke, gemser, ørne og murmeldyr.

  Charmerende familieejede overnatningssteder med traditionelt, lokalt køkken.


Vandring i Aosta-dalen

Selvguidet vandreferie i De Italienske Alper

Med sine utallige vandrestier, der snor sig langs og imellem Europas højeste bjerge, er Aosta-dalen et paradis for vandreentusiaster. Den dramatiske dal ligger i Italiens nordvestlige hjørne mellem Frankrig og Schweiz. Det er her, man finder de højeste Alpetinder: Grand Combin, Gran Paradiso, Matterhorn og kongen over dem alle – Mont Blanc. Landskabet i dette område er enestående; ældgamle stier, der i århundreder har været benyttet af hære og pilgrimme, løber på kryds og tværs gennem fredfyldte dale omgivet af gletschere, sneklædte bjergtoppe og strømmende vandfald.

Dalens strategiske position betyder, at den er hjemsted for mange forskellige kulturer og traditioner. I løbet af Middelalderen var der hårde kampe om herredømmet over dalen mellem Bourgogne (Frankrig) og Savoyen (Italien). De mange borge i området er et levn fra denne tid; de ligger på en linje inden for synsvidde af hinanden, hvilket gjorde det muligt at sende beskeder ved hjælp af et flagsystem. Regionen, der stadig er tosproget, har en særegen kultur, som bl.a. kommer til udtryk i den lokale, musikalske dialekt og det simple, men nærende køkken. Hovedingredienserne inkluderer Fontana-ost, grillet polenta og vin lavet på den lokale Fumin-drue, der for nylig blev reddet fra at uddø.

9 DAGES VANDREFERIE Fra 6.599 kr. pr. person i dobbeltværelse.*

*Rabat for tre personer i tremandsværelse. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg i sommerperioden.
*Solotillæg for enkeltrejsende: 2.000 kr.

INDKVARTERING Gode, komfortable hoteller og agriturismo med morgenmad og aftensmad.

Alle overnatningssteder er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Alle værelser er en suite.

REJSEPERIODE Juni til September.
INDKLUDERET
8 overnatninger i hoteller og agriturismo
8 x morgenmad
7 x aftensmad
Dag 2: Privat transport fra Aosta til Arpuilles (+ bagage til Saint Pierre)
Dag 4: bagagetransport fra Saint Pierre til Saint Nicolas
Dag 6: bagagetransport fra Saint Nicolas til Saint Pierre
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad, hvis ikke andet er angivet
Transport til Aosta og fra Cogne
Evt. lokale afgifter
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Ekstra overnatninger
Enkeltværelsestillæg
Transport fra Lufthavnen til Aosta
Transport fra Cogne til Lufthavnen
Dag 6: Privat transport fra Saint Pierre til dit hotel i Cogne
SVÆRHED Der vandres hovedsageligt på græs- og stenstier, grusveje og skovstier, men der vil være enkelte, korte strækninger på asfaltvej. I begyndelsen af sæsonen kan der stadig være sne på dele af ruten, men dette vil som regel ikke kræve ekstraudstyr.
1

Dag 1: Ankomst til Aosta

Du ankommer til den maleriske lille by Aosta, som er regionens hovedstad. Byen, der engang var en vigtig romersk bosættelse, har en spektakulær beliggenhed i en dal, der byder på pragtfulde udsigter til Europas højeste bjerge. Aosta er tosproglig og har et charmerende historisk centrum. Mens du slentrer gennem de fredfyldte gader, vil du opdage imponerende velbevarede monumenter som f.eks. Det Romerske Teater og Augustus’ Triumfbue.

Overnatning i Aosta.

2

Dag 2: Arpuilles til Homene Dessus

Distance: 15 km | Opstigning: 1.200 m | Nedstigning: 700 m| Tid: ca. 7 t.

Efter morgenmad bliver du kørt til den lille bjergtop-by Arpuilles, hvorfra dagens rute starter med en hård opstigning, der fører dig op til mere end 2.000 m. over havet. Ruten fortsætter gennem blomstrende enge med udsigt over dalen og de omkringliggende majestætiske tinder, og til sidst når du dit næste overnatningssted, som er en restaureret bondegård beliggende på en naturlig bjergbalkon, der byder på utroligt smukke udsigter over nationalparken Gran Paradiso.

Overnatning: Les Ecureuils, Homene Dessus.

3

Dag 3: Fra S. Pierre til Lac Fallère og tilbage via Becca France

Distance: 16 km | Opstigning: 1.000 m | Nedstigning: 1.000 m| Tid: ca. 7 t.

Denne dag kommer du gennem den skyggefulde skov Bois de Verrogne, og efter en gradvis, indimellem hård, opstigning når du den krystalklare alpin-sø Lac Fallère, der ligger i 2.415 meters højde. Undervejs kan du nyde panoramaudsyn over de imponerende omkringliggende bjergtoppe. Nedstigningen starter på den anden side af Becca France-toppen og går gennem skrånende skovområder uden markering, men det er let at se, hvilken retning, man skal gå i.

Overnatning: Les Ecureuils, Homene Dessus.

4

Dag 4: Homene Dessus til Vens

Distance: 12 km | Opstigning: 650 m | Nedstigning: 400 m | Tid: Ca. 5 t.

Dagens rute fører dig fra øst til vest ad en bjergsti, der ligger mere end 2.000 m. over dalen. På de højereliggende skråninger er der græsgange, hvor der går køer, hvis mælk bruges til at producere de berømte oste Fontina og Toma, mens der længere nede ligger stille bjerglandsbyer og alpine bondegårde.Du overnatter i en charmerende bjerglandsby på et lille familiedrevet hotel med traditionelle udsmykninger, træmøblering og panoramaudsyn. Restauranten serverer lokale specialiteter og vin.

Overnatning: Hotel Vagneur, Saint Nicolas.

5

Dag 5: Vens til Pointe Oilletta

Distance: 8,6 km | Opstigning: 950 m | Nedstigning: 950 m | Tid: ca. 5 t.

Efter at have forladt landsbyen Vens vandrer du igennem et område med gamle guldminer. Herefter følger en opstigning til Oilletta-toppen, der rejser sig 2.616 m. over havet. Herfra vil du blive belønnet med fantastiske udsigter over den nærliggende Gran Paradiso-top og det ærefrygtindgydende Mont Blanc-massiv.

Overnatning: Hotel Vagneur, Saint Nicolas.

6

Dag 6: Vens til Villeneuve

Distance: 10 km | Opstigning: 25 m | Nedstigning: 1.150 m | Tid: ca. 4½ t.

Denne dag byder på en lang nedstigning ad gode stier langs Dora Baltea-floden med enkelte flade strækninger. Vegetationen bliver gradvist mere tør med færre nåletræer og flere frugttræer og vingårde. Langs ruten vil du se en del slotte og kirker, der har rødder i forskellige historiske æraer.

Efter dagens vandring kan du hente din bagage og tage bussen tilbage til Aosta. Hvis du er i bil, henter du den i Aosta og kører til Cogne. Hvis ikke du er i bil, kan du tage den lokale bus til Cogne, som er en livlig by kendt for sine fine kniplinger. Der er en regelmæssig gratis shuttlebus mellem Cogne og dit overnatningssted*.

Overnatning: Cogne.

7

Dag 7: Rundvandring fra Lillaz

Distance: 10,5 km | Opstigning: 800 m | Nedstigning: 800 m | Tid: ca. 8 t.

Du starter fra den lille bjerglandsby Lillaz, som er kendt for sine fortryllende vandfald. Den første strækning er en jævn opstigning til den smukke sø Lois (2.354 m. over havet). Herefter følger du et vandløb og passerer to mindre søer, inden det går gradvist nedad til bunden af Urtier-dalen. Herfra kan du tage den lokale bus tilbage til dit overnatningssted i Cogne.

Overnatning: Cogne.

8

Dag 8: Rundvandring fra Gimillan

Distance: 15 km | Opstigning: 1.100 m | Nedstigning: 1.100 m | Tid: ca. 8 t.

Fra hotellet vandrer du ad en smuk sti til Colle Tsa Sètse (2.820 m. over havet), som er hjemsted for alpine murmeldyr og byder på storslåede udsigter over Gran Paradiso og Mont Blanc. Du returnerer til hotellet via en blanding af åbne landbrugsarealer og skovstier.

Overnatning: Cogne.

9

Dag 9: Arrivederci Cogne!

Din vandreferie er ved vejs ende. Hvis du ønsker at udforske området yderligere, er det muligt at bestille ekstra overnatninger i Cogne eller Aosta. Skriv blot dette i kommentarfeltet på bestillingssiden, når du booker.


Find vej til Aosta

Det er mest praktisk at flyve til enten Torino Lufthavn (TRN), Milano Linate (LIN)/ eller Malpensa (MXP).
/ Fra centrum af Torino går der direkte forbindelse med bus eller tog til Aosta.Fra stationen Milano Malpensa Lampugnano er der direkte afgange med bus til Aosta.

Find vej fra Cogne

/ Fra Cogne skal du først til Aosta (ca. 1 time), hvorfra du kan komme videre til Torino eller Milano.
Inden du tager af sted, sender vi dig en informationspakke, hvor du bl.a. finder detaljeret information om offentlig transport.
Vandreferie i Aosta-dalen
Vandresti i Aosta-dalen
Vandring i Aosta-dalen
Udsigt ti Gran Paradiso
Skovsti i Aosta-dalen
Aosta valley hiking path
flowers, Aosta Valley
Aosta Valley hiking trail
Aosta valley and Alps hiking
hiking in the Alps, Valle d'Aosta
Vandrere i Aosta-dalen
Aosta mountain pass
Alpine hiking, Valle d'Aosta
Springvand i Aosta-dalen
Græssende køer i Cogne
Lillaz vandfaldet i Cogne
Udsigt til Mont Blanc fra Lillaz

Turanmeldelser

4.00 baseret på 2 anmeldelse
29/06/2024

Turen levede fuldt op til forventningerne.
Den frodig sydvendte bjergside først og den mere dramatiske og dybe sidedal senere på turen.
Små rare steder at bo af meget forskellig karakter, solid kost, så der var energi til vanding og gode ruteforslag.

16/08/2023

Rigtig godt arrangeret tur. Fine små familiehoteller på hele turen og super nemt at følge via APP’en. Dejlige vandreture hver dag – startende med de lidt mere stille og udvides undervejs til lidt mere krævende, hvis man har lyst. Alle hotelejerne er søde og hjælpsomme og den ene dag, det regnede, blev vi kørt videre til næste hotel. Vi vil helt sikkert booke en lignende tur en anden gang.

Skriv en anmeldelse

Vurdering