5 dage
Varighed
Moderat-udfordrende
Sværhedsgrad
Frankrig
Sted
maj-september
Rejseperiode

Stille søer omgivet af stenede bjergtoppe højt over trægrænsen.

De forhistoriske helleristninger i Vallée des Merveilles.

Et paradis for naturelskere med et rigt plante- og dyreliv.

Hyggelige overnatningssteder i charmerende bjerglandsbyer.

Let tilgængelig med direkte tog fra Nice.


Vandring i De Franske Alper: Nationalpark Mercantour

På denne 5-dages vandretur i Den Franske Rivieras bagland kommer du til at udforske nationalparken Mercantour. Nationalparken, der er kendt som et af de mest uspolerede områder af De Franske Alper, er en ideel vandredestination. Ud over de smukke klassiske alpinlandskaber med savtakkede tinder, bjergsøer og blomsterstrøede enge byder Mercantour også på fantastiske arkæologiske skatte i Vallée des Merveilles (Vidundernes Dal). I denne dal, der er omgivet af røde klipper, finder man mere end 40.000 helleristninger fra bronzealderen, hvilket gør stedet til det største af sin slags i hele Europa.

Vi har håndplukket et par udfordrende vandreruter, der følger velafmærkede stier gennem dette alpine paradis. Hold udkig efter det rige dyreliv, der inkluderer stenbukke, gemser, murmeldyr og vildsvin samt kongeørne og sjældne lammegribbe, der svæver højt oppe.

Mercantour Nationalpark ligger i det sydøstlige Frankrig lige ved den italienske grænse og er let at komme til via en direkte og meget smuk togtur fra Nice til La Brigue i Roya-dalen. Du har din første overnatning i denne autentiske og maleriske landsby, som er udgangspunktet for feriens første vandretur, der er en slags opvarmningstur i de lavereliggende bjerge. Herefter får du et lift til den lille bjerglandsby Castérino, der ligger i over 1.500 meters højde. Her kommer du enten til at bo på et hyggeligt auberge eller på et charmerende bjælkehotel i tre nætter. Castérino er den perfekte base for at udforske Mercantours imponerende alpinlandskaber.

Denne vandreferie kan kombineres med vores tur Alperne til Middelhavet, hvis du ønsker at fortsætte din vandring hele vejen til Middelhavet. Send os en mail, hvis du er interesseret i dette.

5 DAGE / 4 NÆTTER Fra 7.499 kr. pr. person i dobbeltværelse (A: komfort)*
Fra 5.999 kr. pr. person i dobbeltværelse (B: standard)*

*Højsæsontillæg i juli og august: 500 kr. pr. person.
*Rabat for grupper på fire eller flere personer: 300 kr. pr. person.

*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Du har en overnatning i La Brigue og tre overnatninger i Castérino. I Castérino kan du vælge mellem det enkle, men charmerende Auberge Marie Madeleine eller opgradere til det mere komfortable Hotel Chamois d’Or. Begge overnatningssteder har værelser med eget bad/toilet.

Kategori A: Komfort

  • La Brigue:Le Mirval** (charmerende familiedrevet hotel, der har en dejlig have med terrasse over floden.)
  • Castérino: Hotel Chamois d’Or*** (hyggeligt bjælkehytte-hotel med en elegant og varm atmosfære.)

Kategori B: Standard

  • La Brigue:Le Mirval** (charmerende familiedrevet hotel, der har en dejlig have med terrasse over floden.)
  • Castérino: Auberge Marie Madeleine** (lille imødekommende familiekro beliggende nedenfor Vallée des Merveilles i 1.550 meters højde. Her kan du nyde regionens køkken på den udendørs terrasse.)

Hvis et af stederne er optaget, forsøger vi at booke et andet sted og informerer om det, inden vi bekræfter turen. Dette kan medføre et tillæg eller en rabat til den samlede pris.

REJSEPERIODE Fra 25. maj til 30. september.
INKLUDERET
4 overnatninger
4 x morgenmad
3 x aftensmad (ekskl. drikkevarer)
2 x picnicfrokost
Bagagetransport mellem overnatningsstederne
Dag 2: Transport fra La Brigue til Castérino
Dag 3: Transport til og fra Lac des Mèches
Dag 5: Transport fra Castérino til La Brigue
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Transport til og fra La Brigue
Frokost og aftensmad, der ikke er nævnt i turbeskrivelsen
Entrébilletter til museer
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden moderat-udfordrende. Selvom vi har valgt gode, populære stier i og omkring parken, er det vigtigt at bemærke, at denne tur er i et alpint område og ikke egner sig for nybegyndere. Ruterne tager mellem 4-7 t. og byder på betydelige op- og nedstigninger – op til 800 m eller mere, hvis du vælger den lange rute på dag 4. Turen er egnet for personer med vandreerfaring, som kan begå sig i et stenet, teknisk terræn, hvor man indimellem må støtte med hænderne. Man skal være vant til regelmæssig og udholdende motion (såsom vandring, cykling, løb etc.), der kan vare op til flere timer ad gangen. Det er også en fordel at være god til at orientere sig og kunne bruge et kompas. Vandrestave samt vandrestøvler med ankelstøtte anbefales.

 

1

Dag 1: Ankomst til La Brigue

Der er regelmæssige tog fra Nice til La Brigue. Tjek køreplanen på SNCF PACA.

Du ankommer til den tidsløse landsby La Brigue, der putter sig i bjergene tæt ved den italienske grænse. Giv dig tid til at slentre rundt i byen og betragt den smukke arkitektur og de flere hundrede år gamle hjem med farverige facader. Landsbyen byttede det italienske flag ud med det franske i 1947, og store dele af denne dal byder på en fransk-italiensk fusion af sprog, mad og kultur. Der er marked i byen hver søndag morgen.

Overnatning i La Brigue (aftensmad er inkluderet).

2

Dag 2: Panoramiske udsigter over Tende

Mulighed 1: La Brigue > Notre Dame des Fontaines > La Brigue

Distance: 12 km | Opstigning: 550 m | Nedstigning: 550 m| Tid: ca. 4½ t.

Fra La Brigue går du opad i en snæver dal fyldt med vild lavendel, timian og vintersar. Du kommer forbi ruinerne af gamle stenhuse, inden du når Boselia-passet. Her begynder en bjergtagende og panoramisk nedstigning langs skråningen mod Tende, som er den sidste by før den italienske grænse. Tag en velfortjent pause i byen på en lokal café eller restaurant. Selvom vi har markeret en vandrerute tilbage til La Brigue, kan du også vælge at tage toget, som forbinder de to byer, hvis du foretrækker det.

Mulighed 2: La Brigue > Tende > La Brigue

Distance: 10 km | Opstigning: 550 m | Nedstigning: 550 m| Tid: ca. 4 t.

Denne kortere rundvandring fører dig højt op ad skråningen bag La Brigue, hvorefter en afslappet nedstigning ad en skovsti bringer dig til det imponerende kapel Notre Dame des Fontaines. Herfra følger du en fortryllende skovsti gennem dalen og tilbage til La Brigue.

Der er inkluderet en sen eftermiddagstransfer til dit næste overnatningssted i Castérino.

Overnatning i Castérino (aftensmad er inkluderet).

3

Dag 3: Vallée des Merveilles

Rundvandring fra Castérino via Refuge des Merveilles

Distance: 16 km | Opstigning: 650 m | Nedstigning: 650 m| Tid: ca. 6 t.

Husk at få din madpakke med fra hotellet, inden du sætter dig ind i din taxa, som kører dig til søen Lac des Mèches, hvorfra du starter dagens vandring til Vallon de la Minière og videre ind i Mercantour Nationalpark. Du efterlader skoven bag dig og går blandt krystalklare bjergsøer omgivet af vilde blomster og under opsyn af gemser og stenbukke, der græsser på skråningerne – måske kan du ovenikøbet spotte en af de flygtige ulve. I Refuge des Merveilles kan du nyde den alpine bjerghyttestemning og få dig en forfriskning, inden du vandrer tilbage til Lac des Mèches, hvor der venter dig et lift tilbage til Castérino.

VALGFRI: Fra refugiet kan du tage med på en guidet tur for at se helleristningerne i Vallée des Merveilles, som er Europas største friluftsmuseum. Området er stærkt beskyttet og kun tilgængeligt med en officiel guide. Turene varer ca. to timer og koster ca. €15 pr. person.

Overnatning i Castérino (aftensmad og picnicfrokost er inkluderet).

4

Dag 4: Fontanalba og Lac Vert

Rundvandring fra Castérino via Fontanalba

Kort mulighed:

Distance: 15 km | Opstigning: 700 m | Nedstigning: 700 m| Tid: ca. 5 t.

Lang mulighed:

Distance: 20 km | Opstigning: 1.100 m | Nedstigning: 1.100 m| Tid: ca. 7½ t.

I dag vandrer du gennem den idylliske Fontanalba-dal og kommer endnu en gang ind i hjertet af nationalparken. Du kommer til Lac Vert, hvorfra du kan udforske nogle af de 100.000 helleristninger, som i nogle tilfælde er 6.000 år gamle. Op til moderne tid, inden skriften blev opfundet, var der mange forskellige landbrugscivilisationer, der skar deres historier ind i sten. Fontanalba-dalen har flere helleristninger end noget andet sted i parken, og mange findes ved siden af de markerede stier, som er tilgængelige for alle vandrere uden en officiel guide. Du har mulighed for at forlænge ruten og se de uberørte søer i Valmasque-dalen.

Overnatning i Castérino (picnicfrokost er inkluderet).

5

Dag 5: Au Revoir Mercantour!

Din vandreferie er ved vejs ende (medmindre du har booket ekstra overnatninger), og efter morgenmad får du et lift tilbage til La Brigue. Du kan også fortsætte vandringen hele vejen ned til Middelhavet ved at forlænge din ferie med turen Alperne til Middelhavet!

Der er regelmæssige tog fra La Brigue til Breil sur Roya og Nice.


Find vej til La Brigue

  Den nærmeste lufthavn er Nice Côte d’Azur.
Man kommer let til La Brigue med direkte tog fra Nice. Turen tager under to timer, og du kan tjekke togtider på www.ter.sncf.com/paca.

OBS: Togkøreplanen for ”Nice > La Brigue” bliver regelmæssigt ændret af det franske jernbaneselskab uden varsel, så hold godt øje! Det kan anbefales at tage en overnatning i Nice, inden du tager til La Brigue, og forhøre dig om togtiderne dagen i forvejen.


Find vej fra La Brigue

Der er regelmæssige tog fra La Brigue til Nice.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Mercantour National Park, Lac Vert CC Patrick Rouzet
Casterino eng og skov
Hotel le Chamois d'Or
Fontanalba dalen
Udsigt over Tende
Mercantour sheep
Fontanalba
Mercantour mountain lodge

Turanmeldelser

5.00 baseret på 1 anmeldelse
27/07/2020

Fuldstændig fantastisk tur. Park Mercantour byder på smuk natur og udfordrende Vandreture. Vi havde 4 vandredage og ingen tvivl om at vi ville have foretrukket alle dagene ved Casterino som har væsentlig mere at byde på i forhold til La Brigue. Tak for endnu en veltilrettelagt tur. Vi glæder os til den næste med Wild Rover Travel.

Skriv en anmeldelse

Vurdering