6 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Italien
Sted
marts-oktober
Rejseperiode

  Følg de pragtfulde stier mellem Cinque Terres fem berømte landsbyer.

 Nyd de endeløse udsyn over det glitrende blå Middelhav.

 Gå langs stejle terrasserede skrænter med olivenlunde, vinmarker og citrontræer.

 Oplev nogle af Den Italienske Rivieras skjulte skatte som Bonassola og Portovenere.

 Snup en forfriskende dukkert ved Monterosso og Bonassolas skønne strande.


Kort selvguidet vandreferie langs Cinque Terre

Cinque Terre er et magisk område! Det består af fem unikke, yderst charmerende fiskerlandsbyer, der ligger som perler på en snor langs Liguriens kyst, bedre kendt som Italiens ’Blomsterriviera’. Landsbyerne – Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore – var indtil for nylig kun forbundet af muldyrstier, og det er disse stier, som nu udgør spektakulære vandrestier. Etaperne langs kyststierne byder på pragtfulde udsigter over Middelhavet, frodige vinmarker og duftende citronplantager, mens etaperne langs indlandsstierne på den anden side af landsbyerne byder på fredfyldte fyrre- og kastanjeskove. Fra Monterosso kan du enten tage toget eller færgen til de andre maleriske landsbyer, hvor du kan nyde livet på en udendørscafé over et glas kølig hvidvin og en lækker skaldyrsret med havudsigt så langt øjet rækker.

Udover de fem berømte landsbyer kommer du også til at stifte bekendtskab med nogle af Liguriens mindre kendte kystperler. På en af etaperne vandrer du langs en panoramisk højderyg til den farverige middelalderby Portovenere, der ligger syd for Cinque Terre. En anden etape bringer dig lige nord for Cinque Terre, hvor du kan glæde dig til charmerende og smukke kystlandsbyer som Bonassola, Levanto og Deiva Marina. I disse landsbyer er der en mere afslappet stemning, knap så mange mennesker og nogle fremragende badestrande.

6 DAGE / 5 NÆTTER Fra 4.799 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Rabat ved booking af tremandsværelser. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING De første tre overnatninger er i Monterosso, som er den største af Cinque Terre-byerne. De sidste to overnatninger er i Bonassola, som er en dejlig kystby med en afslappet stemning. Både Monterosso og Bonassola har fremragende sandstrande og masser af gode restauranter. I begge byer kommer du til at bo på komfortable, familiedrevne 3-stjernede hoteller med en venlig atmosfære. Værelserne er med eget bad/toilet, og morgenmad er inkluderet.

De overnatningssteder, vi normalt benytter, er listet nedenfor. Hvis et af hotellerne er optaget, booker vi et andet og informerer om det, inden vi bekræfter turen. Hvis alle hoteller i Bonassola er optaget, kan vi i stedet forsøge at booke et hotel i den nærliggende kystby Levanto. Hotellerne har en central beliggenhed tæt på butikker og restauranter.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på begge hoteller.

REJSEPERIODE 1. marts til 31. oktober
INKLUDERET
5 x overnatninger
5 x morgenmad
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
Bagagetransport fra Monterosso til Bonassola
Cinque Terre-kort, som giver adgang til nationalparken og toget i to dage (dag 2&3)
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Tog, busser og både, medmindre nævnt under inkluderet
Transport til Monterosso og fra Bonassola
Lokale turistafgifter
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
SVÆRHED Denne vandreferie har sværhedsgraden let til moderat. De enkelte etaper er mellem 7-14 km lange, og du kommer til at vandre mellem 3-7 timer om dagen ekskl. pauser. Ruterne følger velafmærkede stier og byder indimellem på stejle stigninger, som dog er korte, samt stentrapper med forskellige trinstørrelser, hvilket kan være anstrengende. Nogle af etaperne kan afkortes med tog/båd.

Nationalparkens tilsynsmænd forsøger at holde alle stierne åbne hele året, men kraftig regn og naturbrande kan medføre midlertidig lukning af visse strækninger, så sørg altid for at tjekke hos turistinformationen i Monterosso, som ligger ved togstationen.

Turen er egnet for familier med børn fra 7 år.

1

Dag 1: Ankomst til Monterosso al Mare

Din vandreferie starter i Monterosso al Mare, som er den største af de fem små kystbyer, der udgør Cinque Terre. Efter du har tjekket ind på dit hotel, kan du gå en tur i byen og nyde den forfriskende middelhavsluft. Hvis du har tid, kan du tage en dukket og slappe af på byens fremragende strand. Til aftensmad er det oplagt at bestille fisk eller skaldyr og måske den berømte lokale pastaret Trofie al Pesto.

Overnatning i Monterosso.

2

Dag 2: Udvalg af vandreruter i Cinque Terre

På din første vandredag ​​kan du vælge mellem de ruter, der er beskrevet nedenfor. Alle ruterne byder på fantastiske udsigter over det klassiske Cinque Terre-landskab.

Inden du begiver dig ud på en af ruterne, skal du huske at gå forbi turistinformationen ved togstationen for at hente dit Cinque Terre-kort (inkluderet), som giver dig adgang til stierne samt gratis togture mellem byerne.

RUTE A: Vandring/bus til Soviore og tilbage til Monterosso via Vernazza

Distance: 10 km | Opstigning: 643 m | Nedstigning: 1.098 m | Tid: ca. 4 t.

Den første del af denne rute følger en ældgammel og meget stejl brostensbelagt sti op til klosteret Nostra Signora di Soviore, som i dag bl.a. fungerer som hotel. Hvis du helst vil springe den stejle stigning over, kan du tage en bus eller en taxa op til klosteret. Efter et besøg i klostret starter du din vandring tilbage til Monterosso via Vernazza. Fra klosteret går du først langs en asfalteret vej i 1½ km, hvorefter du følger en meget panoramisk og let nedadgående sti til kirken Nostra Signora di Reggio. Du fortsætter ad en stenbelagt sti ned til Vernazza, hvorfra du følger den smukke kyststi tilbage til Monterosso. Hvis du ønsker at forkorte turen, kan du tage et tog fra Vernazza tilbage til Monterosso.

RUTE B: Corniglia-Volastra-Riomaggiore-Manarola

Distance: 10 km | Opstigning: 742 m | Nedstigning: 361 m | Tid: ca. 4 t.

Fra Monterosso tager du toget til Corniglia, som er den midterste af Cinque Terre-byerne. Fra togstationen følger du trapperne op til byen, som ligger højt over havet. Når du har udforsket Corniglia, følger du den stejle, opadgående sti mod Volastra og Manarola. Til sidst går det nedad til Riomaggiore med de farverige klippehuse, der dramatisk vælter ud mod havet. I Riomaggiore kan det anbefales at prøve de lækre kræmmerhuse med friturestegte skaldyr (’fritto misto’). Når du er færdig med at nyde livet i Riomaggiore, kan du enten tage toget direkte tilbage til Monterosso eller følge den berømte sti Via dell’Amore tilbage til Manarola og tage toget derfra.

RUTE C: Monterosso-Vernazza-Corniglia

Distance: 7 km | Opstigning: 482 m | Nedstigning: 404 m | Tid: ca. 3 t.

Denne rute følger den populære kyststi, som forbinder de fem Cinque Terre-byer. Stien følger kystlinjen op og ned, og selvom den byder på nogle stejle stentrapper her og der, er ruten generelt ligetil og nem at følge.

Overnatning: Monterosso.

3

Dag 3: Riomaggiore til Portovenere

Distance: 13 km | Opstigning: 861 m | Nedstigning: 875 m | Tid: ca. 6 t.

I dag skal du igen bruge dit Cinque Terre-kort, når du efter morgenmad hopper på toget til Riomaggiore, som er den sydligste af Cinque Terre-byerne. Fra Riomaggiore går det gradvist opad til Colle del Telegrafo, hvorfra du følger den panoramiske sti langs højderyggen gennem landsbyen Campiglia og hele vejen til Portovenere. Dagens rute byder på spektakulære udsigter over Cinque Terres kystlinje og Portoveneres imponerende klipper.

Tag dig tid til at nyde Portoveneres maleriske havn, inden du returnerer til Monterosso med tog eller båd.

Overnatning: Monterosso.

4

Dag 4: Monterosso til Bonassola via Levanto

Distance: 10 km | Opstigning: 770 m | Nedstigning: 774 m | Tid: ca. 3-4 t.

Dagens rute går langs kysten og følger den mest populære vandresti i Ligurien. Stien er karakteriseret ved de spektakulære udsigter over Cinque Terre og Riviera di Levante. Du kan gøre holdt i Levanto og besøge den smukke bymidte og Sant Andrea-kirken. Hvis du vil undgå den anden halvdel af ruten langs bakkerne, kan du tage toget fra Levanto eller følge cykelstien til Bonassola, hvor du skal bo de sidste to nætter.

Bonassola er en charmerende kystby med en mere afslappet stemning end i Cinque Terre-byerne. Du kan køle af ovenpå dagens vandring med en dukkert i Middelhavet ved byens lange sandstrand.

Overnatning: Bonassola.

5

Dag 5: Bonassola til Deiva Marina

Distance: 12½ km | Opstigning: 657 m | Nedstigning: 643 m | Tid: ca. 5 t.

I dag går du i bakkerne langs den østlige riviera mellem Bonassola, Framura og Deiva Marina. Særligt den første del af ruten er ekstremt panoramisk med vidunderlige udsyn over den nordlige del af den liguriske kyst. Udforsk den lille smukke kystby Deiva Marina, før du tager toget tilbage til Bonassola.

Overnatning: Bonassola.

6

Dag 6: Arrivederci Cinque Terre!

Din vandretur i Cinque Terre er ved vejs ende efter morgenmaden, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger. Fra Bonassola kan du let komme med tog til lufthavnen i enten Pisa, Genova, Firenze eller Milano.


Find vej til Monterosso

  Lufthavnen i Genova og lufthavnen i Pisa er dem, der ligger tættest på Cinque Terre, men der er også gode forbindelser fra lufthavnen i Firenze.
/ Næsten alle tog fra Genova går direkte til Monterosso, men på enkelte afgange skal du dog skifte tog i enten Sestri Levante eller La Spezia. Turen tager ca. 1½-2 t.

Fra Pisa kan man tage bussen PisaMover den korte vej fra lufthavnen ind til byens togstation. Herfra går der tog til Monterosso med omstigning i La Spezia. Den samlede rejsetid er ca. 2½ t.

Tjek www.trenitalia.com for tider, priser og billetbestilling. Man kan købe billetter, når man ankommer eller bestille dem på forhånd via hjemmesiden.

Hvis du kommer i bil, kan du parkere på en af de to store udendørs p-pladser i Monterosso mod betaling.

Find vej fra Bonassola

  Fra Bonassola går der tog til lufthavnene i Pisa, Genova og Firenze. Brug Trenitalias hjemmeside til at planlægge din rejse: www.trenitalia.com.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Cinque Terre vandreferie
Monterosso strand
slottet i Monterosso
Monterosso al Mare
Punta Mesco
Vandresti i Cinque Terre
Udsigt over Vernazza
Vernazza
de berømte cinque terre citroner
Vinmarker i Cinque Terre
lokal vin i Volastra
Vandring i Cinque Terre med udsigt til Corniglia
Vandresti ved kysten i Cinque Terre
Udsigt over Corniglia
Riomaggiore
frokostpause i Riomaggiore
spektakulær vandresti mod Portovenere
klipperne i Portovenere
Vandring i Cinque Terre
Portovenere

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering