8 dage
Varighed
Moderat-udfordrende
Sværhedsgrad
Italien
Sted
juni-oktober
Rejseperiode

Oplev et særpræget karstlandskab i Sydtyrols storslåede Dolomitter.

Nyd fortryllende bjergudsigter, store åbne vidder og frisk alpeluft.

Hold udkig efter bl.a. gemser og murmeldyr.

Bo i hyggelige familiedrevne bjerghytter i idylliske omgivelser.

Smag de lækre lokale bjergretter og fremragende vine.


Selvguidet vandreferie i Dolomitterne gennem Naturpark Fanes-Sennes

Denne 8-dages vandreferie byder på spændende vandreruter gennem den storslåede Naturpark Fanes-Sennes i hjertet af Dolomitterne.

Naturpark Fanes-Sennes er et af de største beskyttede områder i Sydtyrol. Den er især kendt for sit karstlandskab og de særlige fænomener, der knytter sig hertil, såsom tragtformede jordfaldshuller, som får vandløb til at forsvinde ned under jordoverfladen. De høje alpinplateauer Prato Piazza, Fanes og Sennes, der ligger i over 2.000 meters højde, udgør ideelle vandreterritorier. Køer og får græsser fredeligt på de frodige enge, der indrammes af imposante, stejle klippevægge. At vandre her føles lidt som at gå igennem ét stort alpint amfiteater med endeløse panoramaudsigter og fotomuligheder.

De varierede vandreruter bringer dig gennem fantastiske landskaber med dramatiske kalkstensbjerge, sneklædte tinder og billedskønne alpinenge. Denne unikke tysktalende del af Italien kan desuden prale af et enestående køkken, et rigt dyreliv og en utrolig mangfoldighed af blomster, der især imponerer i løbet af forået og sommeren, hvor de blomstrer i tusindtal.

Turen starter på højplateauet Plätzwiese, hvorfra du går gennem Naturpark Fanes-Sennes til landsbyen San Vigilio di Marebbe. Undervejs overnatter du i smukt beliggende bjerghytter, hvor solide, nærende måltider giver dig energi til de bjergtagende vandreture. Ruterne, der følger velafmærkede stier, er forholdsvis lange, men uden at være totalt udmattende.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 6.199 kr. pr. person i sovesal*.
Fra 6.799 kr. pr. person i dobbeltværelse*.*Højsæsontillæg fra slutningen af juli til og med august.
*Minimum to personer pr. booking.
BAGAGETRANSPORT Det er muligt at få sin bagage transporteret mellem overnatningsstederne for et tillæg på 1.500 kr.
INDKVARTERING De første seks nætter bor du i typiske alpinbjerghytter (rifugios). De ligger alle i ca. 2.000 meters højde og er omgivet af Dolomitternes smukke tinder. Alle hytterne har både dobbeltværelser og sovesale, men dobbeltværelserne bliver hurtigt udsolgt. Hvis du bor på sovesal, skal du medbringe sengetøj og håndklæde. Nogle få værelser har eget badeværelse, men ellers er der fælles badeværelser på gangene.

Den sidste nat bor du på en skøn B&B i den livlige landsby San Vigilio di Marebbe.

De indkvarteringssteder, som vi normalt benytter, er anført nedenfor. I højsæsonen er vi nogle gange nødt til at booke alternative indkvarteringssteder nogle af dagene. I så fald kan start- eller slutstedet for ​​dine vandreruter afvige en smule fra standardturplanen. Vi informerer selvfølgelig om dette, før vi sender en bekræftelse.

MÅLTIDER En morgenmadsbuffet er inkluderet hver morgen, og det samme er en madpakke til at tage med ud på vandreruterne. Aftensmad er inkluderet i Rifugio Prato Piazza og i Rifugio Fanes, men ikke i Rifugio Sennes og heller ikke i San Vigilio di Marebbe, hvor du finder flere hyggelige lokale restauranter i nærheden.
REJSEPERIODE 5. juni til 5. oktober
INKLUDERET
7 overnatninger i bjerghytter og på en B&B
7 x morgenmad
4 x aftensmad (i Rifugio Prato Piazza og Rifugio Fanes)
6 x madpakke
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Transport til Plätzwiese og fra San Vigilio di Marebbe
Aftensmad i Rifugio Sennes og San Vigilio di Marebbe
Lokale turistafgifter
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Bagagetransport
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
SVÆRHEDSGRAD Denne vandreferie har sværhedsgraden moderat til udfordrende. Du følger en blanding af grusstier og velafmærkede vandrestier. Etaperne byder nogle gange på stejle stigninger, men de kan alle vandres uden problemer af folk med en nogenlunde god grundform. På nogle etaper er der mulighed for at bestige de lokale bjergtoppe, hvis man ønsker det. Det skal dog skærpes, at stierne op til bjergtoppene er vanskelige og kun egnet for erfarne bjergvandrere.
1

Dag 1: Ankomst til Plätzwiese

Din vandreferie starter i bjerghytten Rifugio Prato Piazza, som ligger i utroligt naturskønne omgivelser på højplateauet Plätzwiese. Når du har tjekket ind, kan du nyde Dolomitternes fredfyldte atmosfære over en kølig drink på bjerghyttens terrasse.

Overnatning i Rifugio Prato Piazza (aftensmad inkluderet).

2

Dag 2: Rundvandring fra Plätzwiese via Strudelkopf eller via Stollaplatz

Rute A) Distance: 8 km | Opstigning: 350 m | Nedstigning: 350 m | Tid: ca. 2½ t.

Og/eller:

Rute B) Distance: 6 km | Opstigning: 250 m | Nedstigning: 250 m | Tid: ca. 2 t.

I dag kan du vælge mellem et par forskellige vandreruter. Du kan vandre op til toppen af ​​Strudelkopf (2.307 m), hvorfra du kan nyde en fænomenal udsigt over ikoniske Tre Cime di Lavaredo (Drei Zinnen på tysk) eller du kan følge en rute gennem de frodige bjergområder Stollaplatz og Stolla-Alm. Du kan også vælge at gå både rute A og B, da de begge er relativt korte.

Overnatning i Rifugio Prato Piazza (aftensmad inkluderet).

3

Dag 3: Plätzwiese til Sennes

Distance: 19½ km | Opstigning: 990 m | Nedstigning: 830 m | Tid: ca. 6 t.

Dagens rute starter med en nedstigning via den spektakulære dal Val dei Canope til Cimabanche-passet. Herefter følger et kort stykke langs vej, inden det går opad gennem dalen Val de Gotres mod Forcella Lerosa, som er et højt plateau med frodige grønne enge omgivet af knejsende bjergtoppe. Efter en stejl nedstigning gennem skov er det tid til dagens sidste opstigning gennem den dejlige dal Val Salata til Rifugio Sennes, hvor du har dine næste to overnatninger.

Overnatning i Rifugio Sennes.

4

Dag 4: Rundvandring på Sennes-plateauet via Munt de Sennes

Distance: 7 km | Opstigning: 345 m | Nedstigning: 330 m | Tid: ca. 2½ t.

Dagens rute fører dig gennem højtliggende dale og på tværs af plateauer over trægrænsen, og undervejs kan du nyde storslåede panoramaudsyn over bjergene. Ruten er forholdsvis kort, men den kan forlænges med en bestigning af Muntejela de Senes (2.887 m). Udsigten fra toppen er helt forrygende.

Overnatning i Rifugio Sennes.

5

Dag 5: Rifugio Sennes til Rifugio Fanes via Lago de Foses

Distance: 20 km | Opstigning: 1.000 m | Nedstigning: 900 m | Tid: ca. 7 t.

På dagens etape følger du først en del af den brede Dolomiten Höhenweg uden de store op- og nedstigninger. Du fortsætter herefter ned ad stenede stier gennem skov, inden du atter bevæger dig op over trægrænsen via en zigzag-sti. Lidt efter går det ned ad en grusvej til Rifugio Pederü, som er udgangspunktet for mange besøgende i Naturpark Fanes-Sennes. Herfra fører en stejl sti dig hurtigt højt over Pederü-hytten (husk at kigge bagud, så du ikke går glip af en vidunderlig udsigt over dalen). Til sidst følger du en blanding af grusveje og bjergstier til Rifugio Fanes. Her bliver du mødt af et idyllisk landskab bestående af rislende bække, dasende køer og vakse murmeldyr, der piler af sted over de græsklædte skråninger.

Overnatning i Rifugio Fanes (aftensmad inkluderet).

6

Dag 6: Rundvandring via Ju della Crusc eller Bivacco della Pace

I dag kan du vælge mellem to forskellige heldagsruter:

Rute A) Rundvandring om La Ciaval via Ju della Crusc

Distance: 17 km | Opstigning: 1.070 m | Nedstigning: 1.080 m | Tid: ca. 6½ t.

Denne rute fører dig op ad en stejl, skovklædt bjergskråning til Fanes-plateauets nøgne, klippefyldte vidder. Når du når ​​Ju della Crusc-højderyggen kan du nyde de dramatiske udsyn over dalen nedenfor. Du kan vælge at forlænge vandreturen ved at bestige ​​Le Ciaval (2.907 m).

Rute B) Rundvandring via Bivacco della Pace

Distance: 17 km | Opstigning: 1.235 m | Nedstigning: 1.235 m | Tid: ca. 6 t.

Ruten via Bivacco della Pace begynder som en behagelig gåtur langs en grusvej, der snor sig gennem et dejligt alpinlandskab. Herefter går det stejlt opad og over trægrænsen til det dramatiske Monte Castello-fremspring. Ruten blev oprindeligt anlagt som en militærvej under 1. Verdenskrig, så der kunne bringes forsyninger til fronten, som lå ved Monte Castello.

Overnatning i Rifugio Fanes (aftensmad inkluderet).

7

Dag 7: Rifugio Fanes til San Vigilio di Marebbe

Distance: 21 km | Opstigning: 650 m | Nedstigning: 1.450 m | Tid: ca. 7 t.

I dag vandrer du fra Fanes-plateauet ned til den dejlige Val di Marebbe (Marebbe-dalen). Efter en stejl opstigning til Anthoius Joch-passet følger en vanskelig nedstigning over en skråning med løse sten. Du fortsætter derefter ad en bred sti gennem den kønne bjerglandsby Wengen/La Valle til udsigtspunktet ved Crusc de Rit, hvor du kan nyde en fantastisk panoramaudsigt over de omkringliggende tinder og dale. Til slut vandrer du ned gennem skove og enge til San Vigilio di Marebbe, hvor du har din sidste overnatning.

Overnatning i San Vigilio di Marebbe.

8

Dag 8: Afrejse fra San Vigilio di Marebbe

Din vandreferie i Dolomitterne er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatning(er).


Find vej til Plätzwiese

  Det nemmeste er at flyve til enten Innsbruck i Østrig eller Verona i Italien.
/ Uanset hvilken lufthavn du flyver til, skal du først med toget til Dobbiaco/Tobalch eller Villabassa Braies/Niederdorf Prags med skift i Fortezza/Franzensfeste. Fra Dobbiaco/Toblach eller Villabassa Braies/Niederhof Prags skal du derefter med to forskellige busser (med skift i Segheria/Sage) for at nå Rifugio Prato Piazza på Plätzwiese-plateauet.

Du kan finde køreplaner på følgende hjemmesider:

Vi kan booke en taxa til dig fra Dobbiaco/Tobalch (skriv til os, hvis du ønsker en pris).
Hvis du er i bil, bør du parkere den på den offentlige p-plads i slutbyen San Vigilio in Marebbe/St. Vigil in Enneberg (nær svømmehallen) og lade den stå der, mens du vandrer. Det er en gratis, ubevogtet p-plads. Fra San Vigilio in Marebbe kan vi booke en taxa til at køre dig til Rifugio Prato Piazza (ca. 1 t.).

Find vej fra San Vigilio di Marebbe

/ Fra San Vigilio di Marebbe/St. Vigil in Enneberg skal du med bus til Brunico/Brunek via Longega/Zwischenwasser. Fra togstationen (som ligger i gåafstand fra busstationen) kan du komme videre med tog til både Innsbruck Hauptbahnhof og Verona Porta Nuova. De fleste tog er ikke direkte, så du vil sikkert skulle skifte i Fortezza/Franzenfeste.
Vi kan booke en taxa til dig fra San Vigilio di Marebbe til togstationen i Brunico (skriv til os, hvis du ønsker en pris).

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Vandring i Dolomitterne Via Fanes-Sennes
Din vandreferie starter i bjerghytten Rifugio Prato Piazza, som ligger i utroligt naturskønne omgivelser på højplateauet Plätzwiese
Vandresti mod Strudelkopf
Udsigt til ikoniske Tre Cime di Lavaredo
Flot udsigt i Dolomitterne
Val Salata, Sennes
køer i dolomitterne
Udsigt over Rifugio Pederu
Vandresti til Rifugio Fanes
Le Vert, Rifugio Fanes
Rifugio Fanes
Vandresti til Bivacco della Pace
Vandring i Naturpark Fanes-Sennes
Flot udsigt i Naturpark Fanes-Sennes
Vandring til Crusc da Rit
Crusc da Rit
Flot udsigt fra Crusc da Rit

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering