8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Tyskland
Sted
april-november
Rejseperiode

Gå på den historiske ’Malerweg’ gennem et helt eventyrligt landskab.

Dramatiske bjerge og stejle sandstensklipper midt i et hav af grønt.

Den spektakulære Bastei-bro, der forener flere klippetoppe 200 m over Elben.

Den imponerende og monumentale fæstning Königstein, der er den største af sin slags i Europa.

Nyd panoramiske udsyn over Saksiske Schweiz fra taffelbjerget Lilienstein.


Selvguidet vandreferie i Nationalpark Sächsische Schweiz

Vandring på Malerweg

Bjergkæden Elbsandsteingebirge byder på en fantastisk vandreoplevelse i et utroligt charmerende hjørne af Tyskland. I århundreder har denne region fascineret naturelskere og vandrere. Omkring 1.200 km afmærkede vandrestier leder gennem stille skove og mystiske dale, over knejsende tinder og forbi komplekse klippeformationer og afslører den ene bjergtagende panoramaudsigt efter den anden. På grund af dens store naturskønhed var regionen et trækplaster for mange kunstnere inden for den tyske romantik som f.eks. Caspar David Friedrich, og en stor del af denne vandreferie følger den berømte sti Malerweg (‘Kunstmalervejen’).

”Dette er et vidunderligt forrevent område, hvor naturen har mejslet porøse klipper til bizarre søjler, taffelbjerge og dybe dale. Elben løber gennem tykke skove, forbi landsbyer og mægtige bjergtopslotte.” – Lonely Planet

Regionen, der er kendt som Saksiske Schweiz, ligger i Elbe-dalen sydøst for Dresden. Den fik sit kælenavn i 1700-tallet af to schweiziske kunstmalere, som syntes, at landskabet mindede om det i deres hjemland. På lignende måde blev den tilstødende tjekkiske del af Elbsandsteingebirge kendt som Bøhmiske Schweiz.

Dette fascinerende landskab er med sine kridtholdige sandstensklipper, dybtudskårne dale, takkede bjergkamme og kløfter helt unikt i Centraleuropa. På din vandreferie kommer du til at se kendte seværdigheder som f.eks. Bastei-broen nær Rathen, det ikoniske taffelbjerg Lilienstein og fæstningen Königstein, som er et af Europas største fæstningsværker på en bakketop. Men turen bringer dig også forbi mindre kendte attraktioner som Schrammsteine og Paffenstein med den spøjse fritstående klippeformation Barbarine.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 6.699 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

*Rabat for børn (under 13 år), der sover på samme værelse som deres forældre.
*Højsæsontillæg i sommerperioden: 300 kr.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING

Syv overnatninger på 3-stjernede hoteller med eget bad/toilet. Det er muligt at bestille ekstra overnatninger på alle hotellerne langs ruten.

Det er også muligt at opgradere til deluxe-kategori med tre overnatninger på det 5-stjernede Hotel Elbresidenz Bad Schandau med adgang til deres spa Toskana Therme. Mindst én af de øvrige overnatninger er ligeledes på et hotel med spa og/eller sauna. Der er et tillæg for opgraderingen på i alt 1.500 kr. pr. person i delt dobbeltværelse eller 3.000 pr. person i enkeltværelse.

OBS: Det er ikke muligt at reservere dobbeltværelser med enkeltsenge på denne tur (denne værelsestype er ikke så almindelig i Tyskland).

REJSEPERIODE Fra 1. april til 31. oktober.
INKLUDERET
7 overnatninger
7 x morgenmad
7 x aftensmad
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Informationspakke inden afrejse
GPS tracks
Daglig telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost
Drikkevarer i forbindelse med aftensmaden
Transport til første og fra sidste overnatningssted
Lokale busser eller tog (de fleste er gratis med de gæstekort, man kan få udleveret på hotellerne)
Færgeoverfarter (kan kun betales lokalt)
Lokale turistafgifter
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
Opgradering til deluxe-overnatning
SVÆRHEDSGRAD Denne vandreferie har sværhedsgraden moderat. Du skal have en god basisform, være sikker på fødderne og ikke være bange for højder, da man skal op og ned ad en del stiger og trapper. Terrænet er ujævnt, men ikke meget anstrengende. Den længste dagsvandring er på 18 km.
VANDRING MED HUND Det er muligt at vandre med hund på denne tur, og vi bestiller gerne hundevenlig overnatning til dig (ruten kan ske at variere). Oplys venligst hundens størrelse og race i kommentarfeltet på bestillingssiden.

OBS: Ekstra omkostninger på grund af din hund (f.eks. i forbindelse med offentlig transport eller på overnatningsstederne) er ikke inkluderet i turens pris og skal betales lokalt. 

1

Dag 1: Ankomst til Bad Schandau

Din vandreferie starter og slutter i den lille pittoreske kurby Bad Schandau ved bredden af Elben. Bad Schandau er porten til aktive ferier i Saksiske Schweiz, og man kommer let dertil med direkte tog fra Berlin, Dresden eller Prag. Når du har tjekket ind på dit hotel, kan du tage en slentretur rundt i byens gamle middelaldercentrum eller langs bredden af Elben, hvorfra du kan beundre byens fantastiske naturomgivelser, som du kommer til at udforske over de næste dage.

Overnatning i Bad Schandau.

2

Dag 2: Bad Schandau via Burg Hohnstein til Rathen

Distance: 18 km | Opstigning: 678 m | Nedstigning: 677 m | Tid: ca. 6 t.

Din første vandredag starter med en støt stigning gennem skoven, til du når det kendte udsigtspunkt Der Brand, der også bliver kaldt ”Saksiske Schweiz’ balkon”. Herfra har du en forrygende udsigt over Elbe-dalen og Elbsandsteingebirges dramatiske landskab. Du fortsætter din vandring til den imponerende borg Hohnstein efterfulgt af en opstigning gennem Wolfsschlucht-kløften til Hockstein. Den sidste del af dagens rute bringer dig gennem idylliske slugter og skove og forbi den stille Amsel-sø til kurbyen Rathen, der ligesom Bad Schandau ligger ved bredden af Elben.

Overnatning i Rathen.

3

Dag 3: Rundvandring via Basteibrücke

Distance: 11 km | Opstigning: 474 m | Nedstigning: 480 m | Tid: ca. 4 t.

Dagens vandretur starter med en opstigning fra Rathen til den berømte Bastei-bro; en sandstensbro udhugget gennem en fantastisk klippeformation næsten 200 meter over landsbyen. Hvis du begynder tidligt, kan du nyde dette magiske sted i uforstyrret stilhed. Bagefter vandrer du gennem skovene og slugterne Höllengrund og Wehlener Grund til den maleriske by Wehlen ved bredden af Elben. Her krydser du Elben med færge og når snart klippeformationen Rauenstein. Ved hjælp af trapper og stiger klatrer du til toppen af klippen, hvor du bliver belønnet med storslåede udsyn over Bastei-klipperne og det omgivende landskab. Bagefter begiver du dig atter nedad til Rathen eller fortsætter til Königstein afhængig af, hvor du skal overnatte.

Overnatning i Rathen/Königstein (afhængig af hvor der er plads).

4

Dag 4: Rathen/Königstein via Pfaffenstein til Gohrisch

Distance: 17 km | Opstigning: 703 m | Nedstigning: 544 m | Tid: ca. 5½ t.

Hvis du har overnattet i Rathen, starter dagen med en opstigning via Weissig til den imposante og respektindgydende Königstein-fæstning, som er den største i Europa. Fra Königstein går du langs lette og behagelige skovstier til den imponerende fritstående klippeformation Barbarine, som er et af de mest kendte landmærker i Nationalpark Sächsische Schweiz. Herefter går du opad, til du når toppen af taffelbjerget Pfaffenstein med skønne udsigter i alle retninger. Dagens destination er den kønne kurby Gohrisch, som du når via Muselweg.

Overnatning i Gohrisch.

5

Dag 5: Rundvandring via Lilienstein

Distance: 11 km | Opstigning: 481 m | Nedstigning: 481 m | Tid: ca. 4 t.

Denne etape byder på en bjergtagende rundvandring fra Gohrisch via bjerget Lilienstein. Det karakteristiske bjerg var engang hjemsted for et bøhmisk slot. Det er et af de få taffelbjerge (et bjerg med et fladt plateau på toppen) på den østlige side af Elben, og det er blevet symbolet for Nationalpark Sächsische Schweiz. Fra plateauet på toppen af bjerget er der et pragtfuldt panoramaudsyn over Elbsandsteingebirge.

Overnatning i Gohrisch.

6

Dag 6: Gohrisch via Papststein til Krippen

Distance: 10 km | Opstigning: 289 m | Nedstigning: 447 m | Tid: ca. 4 t.

Den første del af dagens vandring fører dig blidt opad gennem marker og enge, inden du først bestiger klippen Gohrisch (448 m) og dernæst Papststein (451 m). Fra begge klippeformationer har du dejlige udsyn over Nationalpark Sächsische Schweiz. Du kan holde pause ved en gammel mølle, hvor der bydes på lækre lokale specialiteter. Bagefter passerer du hulerne Kleinhennersdorfer Höhlen og fortsætter gennem Liethen-dalen, til du når den lille flodby Krippen, der ligger på Elbens modsatte side af Bad Schandau.

Overnatning i Krippen/Bad Schandau (afhængig af hvor der er plads).

7

Dag 7: Schrammsteine-klipperne og Lichtenhain-vandfaldet

Distance: 14 km | Opstigning: 530 m | Nedstigning: 457 m | Tid: ca. 4½ t.

Hvis du har overnattet i Krippen, krydser du Elben med færge (betales lokalt) for at starte din sidste vandring. Efter en blid sektion på skovstier venter der en lidt mere anstrengende opstigning via stålstiger og trapper til de takkede klipper langs bjergkammen Schrammsteine. Det er alle anstrengelserne værd, for du bliver belønnet med en bjergtagende udsigt over hele bjergkæden Elbsandsteingebirge.

Du fortsætter langs Malerweg-stien og når Lichtenhain-vandfaldet, som er dagens mål. Her ligger et par hyggelige spisesteder, hvor du kan belønne dig selv med en øl eller et stykke kage, inden du enten tager bussen eller den historiske sporvogn Kirnitzschtalbahn tilbage til Bad Schandau, hvor det hele startede.

Overnatning i Bad Schandau.

8

Dag 8: Auf Wiedersehen

Din vandreferie i Nationalpark Sächsische Schweiz er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger. Vi hjælper dig gerne med at arrangere flere overnatninger i regionen eller i Dresden – skriv det blot i kommentarfeltet på bestillingssiden, når du booker turen.

OBS: Vandredistancerne kan variere afhængig af hvilke overnatningssteder, der er ledige.


Find vej til Bad Schandau

De nærmeste lufthavne er DresdenPrague og Berlin.
Bad Schandau er let at komme til med direkte tog fra Dresden (30 min.), Prag (1 t. 45 min.) eller Berlin (2 t. 50 min.). Find mere information på Deutsche Bahns hjemmeside.

Bad Schandaus togstation ligger en kort færgeoverfart fra selve byen.

Hvis du ankommer i bil, er det som regel muligt at lade den stå ved det første hotel, mens du vandrer. Vær dog opmærksom på, at det i de fleste tilfælde ikke er muligt at reservere en parkeringsplads på forhånd. Du finder kontaktinformation på dine hoteller i rejsedokumenterne. Det koster som regel penge at have bilen parkeret, og den udgift skal betales direkte til hotellet.

Afgang fra Bad Schandau

Fra Bad Schandau kommer du let til Dresden, hvorfra du kan komme videre til de fleste steder i Tyskland, hvis du har lyst til at udforske landet yderligere. Find mere information på Deutsche Bahns hjemmeside.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Vandreferie i Elbsandsteingebirge
Den hyggelige by Bad Schandau, der ligger ved bredden af Elben
Der er mange storslåede udsigter at tage ind, når man vandrer i Elbsandsteingebirge i Saksiske Schweiz
Burg Hohnstein troner smukt over den hyggelige lille by af samme navn
En af de mange små færger, der sejler på Elben, lægger til i Rathen
Et skilt for vandreruten Malerweg, der bl.a. fører til den berømte bro Basteibrücke
Udsigt over Elben oven over den hyggelige landsby Rathen
Den spektakulære Bastei-bro, som er et af turens højdepunkter, forbinder flere klipper 200 m over Elben
Den berømte Bastei-bro krydses
Et godt eksempel på de fantastiske sandstenslandskaber i Saksiske Schweiz
Trapper og stiger fører op og ned til udsigtspunkter i Elbsandsteingebirge
Den imponerende og monumentale fæstning Königstein set ovenfra
Udsigt fra Königstein-fæstningen
Den fritstående klippeformation Barbarine er et af de mest kendte landmærker i Nationalpark Sächsische Schweiz
Skovsti langs vandreruten Malerweg
Et af rutens charmerende karakteristika er de mange trapper og stiger, der fører op og ned til de fantastiske udsigtspunkter
Et af de mange smukke udsigtspunkter fra Schrammsteine
De karakteristiske sandstensklipper i Elbsandsteingebirge dukker op overalt
To veninder har fundet et godt frokoststed på deres vandring i Elbsandsteingebirge
Nogle af Schrammsteines mange takkede sandstensklipper
Lichtenhain-vandfaldet er målet på den sidste etape af turen. Her kan man nyde en øl eller et stykke kage, inden man skal med den historiske sporvogn til Bad Schandau

Turanmeldelser

5.00 baseret på 8 anmeldelse
15/08/2023

Tak for en skøn tur i det smukke Saksiske Schweiz, som er vores anden tur med Wild Rover Travel. Alt var velforberedt, gennemtænkt og godt organiseret, så vi kunne koncentrere os 100% om bare at nyde vandreturene og de skønne omgivelser med fantastisk natur, hyggelige byer og dejlige hoteller. Vi vil helt sikkert gerne rejse med Wild Rover Travel en tredje gang 😊

Til slut skal jeg advare mod at rejse med DSB’s togforbindelser via Hamborg. På hjemvejen strandede vi i Padborg pga. aflyste tog og tilbragte natten på gulvet i stationen uden nogen form for hjælp eller infornation og uden at blive tilbudt hverken vådt eller tørt. Vi ankom til Kbh. H med 11 times forsinkelse. En virkelig træls hjemrejse, som heldigvis ikke ødelagde en i øvrigt perfekt tur, blot en rigtig ærgerlig afslutning. Og derfor dette råd om at finde rejsemåder, der ikke involverer DSB.

Endnu engang tak til Wild Rover Travel; I gør det rigtig godt. Bliv ved med det 😊

05/10/2022

En fantastisk vandretur i Nationalpark Sächsische Schweiz. Veltilrettelagt og nemt at finde rundt med de tilsendte GPX filer. Flot natur og hyggelige små byer med gode overnatningssteder, bortset fra en enkelt nat lige op ad togbanen. Jeg gik alene og nyd roen og naturen. Kan varmt anbefale vandreturen.

25/07/2022

Vi har vandret i Eldsandstein Nationalpark i 6 dage og har kun ros til Wild Rover Tours. Alt det praktiske har fungeret. Og det er især godt, vi får leveret GPX-filer af turene. Vi fulgtes med nogle andre vandrere, der havde købt samme tur hos en anden dansk rejseudbyder, men som kun havde papirkort. De havde noget mere besvær med at finde rundt. Materialet fra den lokale operatør Augustus Tours er meget omfangsrigt, men deres vejbeskrivelser er ikke altid lige til at greje. Derfor er GPX-filerne lækre at have.
Området og turene er fantastiske. Flotte udsigter, godt afmærkede ruter og fine hoteller. De små byer man kommer til lukker stort set alle ned kl. 18, så forvent ikke at kunne slentre ud på café.

22/07/2022

Vi har haft en rigtig godt vandretur på Malerweg i Elbsandsteingebirge . Den levede fuldt ud op til vores forventninger og de beskrivelser, der ligger her på siden.
Vi tog toget fra Danmark, som kørte os helt til Bad Schandau, som både var start og slutpunkt for ruten. Det var smart.
Det var en dejlig måde at holde vandreferie på.

10/06/2022

Vi er et ældre par på 70, som lige er kommet hjem fra nogle dejlige vandredage i Elbsandsteingebirge. Udsigterne og klippeformationerne var helt fantastiske.
Alt fungerede upåklageligt, hotellerne var gode og morgenmaden alle steder overvældende med mange retter. Transporten af bagagen fungerede perfekt. Vi havde opgraderet til deluxe. Det var der absolut ingen grund til!
Vi er vant til at vandre meget i bjerge, men der er mange trapper på denne tur, så man skal være vant til at løfte sin vægt mange gang i løbet af en dag.
Vi rejser gerne igen med Wildrover
Leif og Bodil Krisensen

25/10/2021

Vi havde en fantastisk spændende tur. Der var så store naturoplevelser hver dag, at det næsten ikke var til at kapere.
Hyggelige hoteller – prisen taget i betragtning.
Vi tager gerne afsted igen – for der er stadig meget der kan udforskes.
Turen er meget kuperet og kræver en rimelig kondition.

18/07/2021

Vores første vandreferie nogensinde gik til det spændende område syd for Dresden, hvor der ventede lige tilpas udfordrende ruter. Vi elskede variationen i landskabet og i stierne. Og det var heldigvis ikke svært at finde vej med de medfølgende beskrivelser og GPS-tracks, som var tilgængelige på en app. Gennemgående udmærkede overnatningssteder, og bagagetransporten var der helt styr på. Vi skal helt klart prøve nogle af de andre ture, Wild Rover Travel tilbyder!

14/07/2020

Corona kom til at bestemme destinationen for vores vandreferie i år. Vi fik en skøn vandreferie i Elbsandsteinsgebirge dog eksklusiv vandredagen i Tjekkiet. Skønne vandreruter næsten udelukkende på stier, en uendelighed af flotte bjergformationer, fine udsigter, sjove op og nedstigninger af stejle trapper og smalle stiger og masser af dejlig skyggefuld vandring i skov. Transport af bagage gik upåklageligt og overnatningsstederne var rene og pæne. Maden i Tyskland bliver vi nok aldrig rigtigt gode venner med, men øllen fejler til gengæld ikke noget. 🙂 Vi kan varmt anbefale Wild Rover Travel og denne vandretur, som ligger i overkommelig køreafstand fra Danmark.

Skriv en anmeldelse

Vurdering