7 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Danmark
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Oplev nogle af de smukkeste steder i Wonderful Copenhagen på en selvguidet byvandring.

Oplev de vidunderlige slotte Amalienborg, Rosenborg, Frederiksborg, Fredensborg og Kronborg.

Nyd den dybe, stille ro i Nordsjællands historiske kongeskove.

Masser af muligheder for en forfriskende dukkert i f.eks. Furesøen, Esrum Sø og Øresund.

Slap af og nyd livet på de dejlige hoteller oven på dagens vandring.


Selvguidet vandring i smukke Nordsjælland

Efter en spændende byvandring med Københavns slotte i fokus bringer denne vandreferie dig nordpå til hovedstadens grønne forstæder. Herfra vandrer du langs søer, gennem kongelige jagtskove, i fuglerige vådområder og forbi nogle af Nordeuropas smukkeste slotte. Turen ender i Helsingør ved det imponerende Kronborg, som Holger Danske bevogter, og som Shakespeare gjorde verdensberømt i Hamlet.

En vandreferie i Københavns grønne baghave

Sjælland er naturligvis først og fremmest kendt for at huse vores hovedstad, og Nordsjælland forbinder de fleste sikkert med store villaer og dyre biler. Men ligesom øen Sjælland er meget mere end København, er også Nordsjælland meget mere end Strandvejen. Området har altid haft en vigtig plads i historien, og de mange slotte, kongeveje og jagtskove bærer vidnesbyrd herom. Herudover er Nordsjælland rig på idylliske søer, fuglerige vådområder og lange, stille skovstier, som vil føre dig hele vejen op til Sjællands nordkyst ved Helsingør.

Ud over Københavns slotte (Amalienborg, Rosenborg, Christiansborg) og Kronborg får du også mulighed for at udforske Frederiksborg og Fredensborg, som er to af Danmarks smukkeste slotte. Det rigt udsmykkede Frederiksborg Slot i Hillerød, som er bygget af Christian 4., er det største renæssanceslot i Norden. Omgivet af en smuk sø og pragtfulde haver leder slottet tankerne til Frankrig, og man forstår godt, at det markedsføres til turister som ”Danmarks Versailles”. I Fredensborg ligger dronningens sommerresidens af samme navn i smukke omgivelser med park og haver ved bredden af Esrum Sø.

Det er dog ikke kun Nordsjællands slotte, der er af historisk betydning. Store dele af det nordsjællandske landskab blev i 2015 optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Dette skyldes det unikke menneskeskabte parforcejagtlandskab i Dyrehaven, Store Dyrehave og Gribskov. Det var Christian 5., som fik formet de royale jagtområder i barokstil med lange, lige skovveje, der krydser hinanden i et stjerneformet mønster. Når du vandrer i disse skovparker, vil du se de originale indgraverede sten, som er blevet brugt til navigation siden 1600-tallet.

7 DAGE / 6 NÆTTER 6.499 kr. pr. person i delt dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper på 4 eller flere personer. Kontakt os for pris.
*Solotillæg: 2.500 kr.

INDKVARTERING

På denne tur kommer du til at overnatte på rigtig gode 3- og 4-stjernede hoteller.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle stederne.

REJSEPERIODE 1. april til 31. oktober
INKLUDERET
6 overnatninger
6 x morgenmad
Bagagetransport
Detaljeret rutebeskrivelse og kort
GPS tracks
Daglig telefonassistance fra kl. 9-19 (også i weekenden)
IKKE INKLUDERET
Rejseforsikring
Transport til København og fra Helsingør
Lokale tog, busser og både
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til København og selvguidet byvandring

Distance: 10 km | Tid: ca. 2½ t.

Du ankommer til København og tjekker ind på dit hotel, som ligger centralt placeret i hovedstadens hjerte. Ankom gerne tidligt, så du har tid til at gå den selvguidede byvandring på 10 km, som bringer dig forbi flere af byens arkitektoniske og kulturelle højdepunkter inklusive slottene Rosenborg, Christiansborg og Amalienborg, Rundetårn, Børsen, hyggelige Nyhavn og selvfølgelig Den Lille Havfrue.

Hvis du gerne vil have en ekstra overnatning i København, så der er bedre tid til at udforske byen, så er vi selvfølgelig behjælpelige med at arrangere det for dig – skriv det blot i kommentarfeltet, når du booker turen.

Overnatning: København

2

Dag 2: Mølleådalen

Distance: 15 km | Opstigning: 120 m | Nedstigning: 110 m | Tid: ca. 4 t.

Du starter din første vandredag med at tage toget til Klampenborg Station (20 min.), som ligger lige ved indgangen til Dyrehaven og Bakken. Hvis du har lyst, kan du hoppe en tur i havet ved Bellevue Strand, inden du starter din vandring.

Den første del af din rute bringer dig gennem Dyrehaven, som blev etableret af Frederik 3. i 1670. Her finder man Eremitageslottet, som er et kongeligt jagtslot, og verdens ældste forlystelsespark Bakken. Som navnet antyder, er Dyrehaven hjemsted for en stor bestand af hjorte, og du vil højst sandsynligt få øje på nogle af de græssende flokke fra vandrestien. Allerede nu vil det føles, som om du er langt væk fra storbyen.

Når du forlader Dyrehaven via den nordlige port, drejer du vestpå og følger et fredet stykke af Mølleåen. Denne del af ruten er rig på industrihistorie, idet man passerer flere historiske vandmøller samt dæmninger og gamle fabrikker. Du kommer til at vandre ad stille skov- og søbredsstier i Mølleådalen, og ruten slutter i hyggelige Lyngby. Her kan du nyde en forfriskning, inden du hopper på S-toget til nærliggende Gentofte (5 min.), hvor du skal overnatte.

Overnatning: Gentofte

3

Dag 3: Rundt om Furesøen

Distance: 20 km | Opstigning: 115 m | Nedstigning: 100 m | Tid: ca. 5 t.

Dagens vandring følger en smuk rute rundt om Danmarks dybeste sø, Furesø.

Efter morgenmad tager du den korte tur med S-toget tilbage til Lyngby. Herfra fortsætter du din vandring langs Mølleåen, der breder sig ud i Lyngby Sø, som du følger langs dens nordlige bred. Herefter snævrer Mølleåen sig atter sammen, og du følger den langs skovstier til Frederiksdal på den sydøstlige side af Furesøen. Det er også muligt at forkorte dagens vandrerute til 16 km ved at tage en båd fra Lyngby til Frederiksdal og på den måde skippe den første sektion. Du kan finde information om tider og priser her.

Fra Mølleåens udløb i Furesø, går du gennem Frederiksdal Skov og Nørreskov ad stier, der løber helt nede ved Furesøens sydlige og vestlige bredder. De stejle slugter og skrænter ned mod søen har sandsynligvis aldrig været opdyrket, så nogle af Nørreskovs mange gamle træer menes at nedstamme fra oldtidens urskove. Efter ca. 5½ km kommer du til den kunstigt anlagte badestrand ved Furesøbad, hvor du kan hoppe i vandet eller nyde en is.

Herfra går du videre i nordøstlig retning og følger en sti højt over Furesøens nordlige bred med herlige udsigter over søen. Du drejer kortvarigt ind i landet, hvor ruten byder på en overraskende landlig sektion mellem majsmarker, inden du når vådområdet Vaserne, som er et slaraffenland for fuglekiggere.

Overnatning: Holte

4

Dag 4: Holte/Allerød til Hillerød

Distance: 21 km | Opstigning: 146 m | Nedstigning: 160 m | Tid: ca. 5½ t.

ELLER

Distance: 12 km | Opstigning: 78 m | Nedstigning: 92 m | Tid: ca. 3 t.

Denne dag skal du vælge mellem to forskellige vandreruter. Den længste af dem følger til at starte med Rudersdalruten gennem stille skovområder til bredden af Sjælsø. Du vandrer videre langs søens sydlige bred, hvor du kommer forbi en fin lille sandstrand med badebro efterfulgt af den charmerende, stråtækte restaurant Jægerhytten. En kort strækning langs en hævet gangbro bringer dig gennem et marskområde på den vestlige side af søen, hvorefter du følger stille småveje til Tokkekøb Hegn. Her kommer du forbi ‘Kongedyssen’, som er en velbevaret langdysse (gravanlæg) fra den tidlige bondestenalder omkranset af 51 randsten.

Den sidste del af ruten bringer dig gennem endnu en kongelig jagtpark, nemlig Store Dyrehave, som er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Til slut når du Torvet i Hillerød, hvorfra der er en enestående udsigt over til det pragtfulde Frederiksborg Slot. Vi anbefaler, at du belønner dig selv med en velfortjent drink eller tidlig middag på en af torvets restauranter, mens du nyder den skønne udsigt over slotssøen.

Hvis du foretrækker en kortere rute, kan du tage en bus lige uden for dit hotel til nærliggende Allerød. Herfra følger du stille skovstier nordpå gennem Tokkekøb Hegn og slutter dig til den længere rute ved Kongedyssen, der er nævnt ovenfor.

Overnatning: Hillerød

5

Dag 5: Hillerød til Fredensborg

Distance: 20 km | Opstigning: 152 m | Nedstigning: 148 m | Tid: ca. 5 t.

ELLER

Distance: 12 km | Opstigning: 102 m | Nedstigning: 90 m | Tid: ca. 3 t.

I dag har du igen mulighed for at vælge mellem en længere eller en kortere rute. Begge ruter starter utroligt smukt ved at lede dig fra Torvet i Hillerød, rundt om Slotssøen over til Frederiksborg Slot og videre over slotspladsen og gennem slotshaven. Tag dig tid til at udforske den smukke barokhave, inden du fortsætter.

Når du har forladt slotsområdet, kan du enten tage den korte skovrute til Fredensborg eller den længere rute, der bringer dig til Fredensborg via den sydlige bred af Esrum Sø og Stenholt Fuglereservat, hvor du kan være heldig at se isfugle.

Overnatning: Fredensborg

6

Dag 6: Fredensborg til Helsingør

Distance: 21 km | Opstigning: 152 m | Nedstigning: 162 m | Tid: ca. 5 t.

Efter morgenmad bringer en kort gåtur dig fra dit hotel til Fredensborg Slot, hvor Dronning Margrethe bor om foråret og efteråret. Også kronprinsparret holder ofte til på Fredensborg Slot i den bygning, der hedder Kancellihuset. I sommermånederne er det muligt at besøge slottet og Den Reserverede Have, der ellers normalt ikke er åben for offentligheden. Den offentlige del af Fredensborg Slotshave er dog åben året rundt og strækker sig hele vejen ned til bredden af Esrum Sø. Her finder man utallige obelisker og statuer, inklusive Normandsdalen, hvor 70 skulpturer i mandshøjde af norske og færøske bønder og fiskere står opstillet i cirkelformation.

En kort vejstrækning fører dig ud af Fredensborg til Danstrup Hegn. Herfra følger du stille skovstier hele vejen til Sjællands nordkyst, hvor du pludselig kan se Sverige lige ovre på den anden side af det smalle sund. Til sidst drejer du mod sydøst ad en højtliggende skovsti, inden du går ned for at følge en sti langs Helsingørs strand og lystbådehavn til Kronborg Slot. Dette renæssancemesterværk er på UNESCOs Verdensarvsliste og er selvfølgelig kendt fra Shakespeares Hamlet. Dit hotel ligger i centrum af byen i kort gåafstand til både slottet, gågaden og togstationen.

Dagens rute kan let forkortes til ca. 13 km ved at tage et tog på den første eller anden halvdel af ruten.

Overnatning: Helsingør

7

Dag 7: Afgang fra Helsingør

Din vandreferie i Nordsjælland er ved vejs ende. Det kan varmt anbefales at tage en ekstra overnatning i Helsingør, så du har tid til at udforske byens hyggelige brostensgader, besøge det fremragende søfartsmuseum og ikke mindst Kronborg med Holger Danske i kælderen. Måske kan du endda finde tid til at tage en tur over til Helsingborg i Sverige (20 min. med færge). Hvis du har lyst til mere vandring, har vi også en rigtig fin rundvandring på 13½ km i og omkring Helsingør. Ønsker du at booke en ekstra overnatning i Helsingør, kan du blot skrive det i kommentarfeltet på bestillingssiden. Du er også velkommen til at kontakte os for mere info.


Find vej til Københaven

Der er gode forbindelser til København, uanset hvor i landet du kommer fra. Planlæg din rejse på www.rejseplanen.dk.

Find vej fra Helsingør

Fra Helsingør Station går der direkte tog tilbage til København flere gange i timen. Fra København kan du komme videre med fly, tog, bus eller metro. Planlæg din rute på  www.rejseplanen.dk.

Nordsjælland vandreferie
Amalienborg Slot i København
Rosenborg Slot i Kongens Have
Vandring i Jægersborg Dyrehaven
Ermitageslottet i Jægersborg Dyrehave
Kajak på Mølleåen
Furesø om sommeren
Vandring på badebro ved Furesø
Furesøen
Udsigt til Furesøbad
Udsigt til Frederiksborg Slot i Hillerød
Frederiksborg Slot
Frederiksborg Slot
Vandring på Nordsjællandsruten
Badested ved Esrum Sø
Fredensborg Slotshave
Fredensborg Slot
Fredensborg Slotshave
Esrum Sø, Fredensborg
Kobberdammen, Teglstrup Hegn
Hammermøllen, Helsingør
Helsingør strand
Kronborg Slot, Helsingør

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering