5 dage, 8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Spanien
Sted
juni-september
Rejseperiode

  Storslået vandring i Pyrenæerne gennem Cataloniens eneste nationalpark.

  Gå ad spektakulære vandrestier i nationalparken Aigüestortes med hundredvis af gletsjersøer, floder og vandfald.

  Se Vall de Boís smukke romanske kirker, som er på UNESCOs Verdensarvsliste.

  Hold udkig efter bl.a. murmeldyr og nyd synet af de mange farverige alpinblomster.

  Bo på hyggelige, familiedrevne hoteller med gode restauranter, der byder på lækre lokale retter.


Vandring i de spanske Pyrenæer: Vall de Boí og nationalparken Aigüestortes

Oplev romansk kulturarv og alpin skønhed på denne selvguidede vandreferie.

Denne vandretur tager dig til et smukt hjørne af de spanske Pyrenæer. Du kommer til at udforske Vall de Boí, som er en uspoleret alpindal, der er indgangen til de forrevne granitbjerge i Aigüestortes Nationalpark. Du følger smukke vandrestier langs de alpine enge og op mod de høje tinder i Pyrenæerne. Undervejs kommer du forbi krystalklare søer, der er blevet formet af gletsjere i løbet af den sidste istid. Der er over 200 søer i nationalparken samt talrige floder og vandfald, og mens du går, vil du somme tider føle, at du er omringet af vand, der skinner i de mest fantastiske grønne og blå nuancer under den nordspanske sol.

I Vall de Boí finder man også fantastisk kulturarv; dalen er især kendt for sine ni romanske kirker, der stammer fra det 11. og 12. århundrede. De regnes for de bedst bevarede romanske kirker i Spanien og er på UNESCOs Verdensarvsliste. Synet af disse smukke bygninger omgivet af de høje, forrevne bjerge kan du godt glæde dig til!

Du kommer til at bo på imødekommende, familiedrevne hoteller med gode restauranter samt et klassisk sparesort, der byder på mange afslappende behandlinger til trætte vandrere. Hvis du vælger 8-dages udgaven af turen, kommer du også til at overnatte i bjerghytten Refugi Ventosa i Calvell. Det er en simpel hytte, men overnatningen her giver dig mulighed for at komme op til de høje bjergpas (over 2.500 m), der byder på nogle af de allerbedste udsigter i Pyrenæerne.

5 DAGE/4 NÆTTER Fra 3.699 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Højsæsontillæg i juli og august.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

8 DAGE/7 NÆTTER Fra 6.299 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Højsæsontillæg fra 3. juli til 8. september.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INKVARTERING

På 5-dages turen kommer du til at bo på tre hoteller, og på 8-dages turen kommer du til at bo på fire hoteller og i en bjerghytte. Alle værelser er med eget bad/toilet (med undtagelse af bjerghytten), og det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne. De overnatningssteder vi normalt benytter, er listet nedenfor. Hvis et eller flere af stederne er optaget, booker vi et andet sted og informerer om det, inden vi bekræfter turen.

* Der er dyne/tæppe i bjerghytten, men man skal medbringe sin egen lagenpose.

REJSEPERIODE Fra 15. juni til 28. september med start søndag, mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag.

Det er også muligt at starte en fredag ​​eller lørdag, men hotellet i Barruera kræver et ophold på minimum to overnatninger i weekenden. Du kan derfor enten booke en ekstra overnatning i Barruera, eller du kan overnatte i Taüll på dag 1 og inkludere en transfer fra Taüll til Barruera om morgenen på dag 2. Kontakt os venligst for priser.

INKLUDERET
5-DAGES TUREN
4 overnatninger på udvalgte hoteller med eget bad/toilet
4 x morgenmad
1 x aftensmad
Bagagetransport
Dag 4: Transport til starten og fra slutningen af dagens rute
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
INKLUDERET
8-DAGES TUREN
6 overnatninger på udvalgte hoteller med eget bad/toilet
1 overnatning i bjerghytte (sovesal og delt badeværelse)
7 x morgenmad
4 x aftensmad
2 x frokostpakker på dag 5 og 6
Bagagetransport
Dag 4: Transport til starten og fra slutningen af dagens rute
Dag 5: Transport til starten af dagens rute
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til Barruera og fra Caldes de Boí / Erill la Vall
Frokost og aftensmad, der ikke er nævnt i turbeskrivelsen
Lokale busser og taxaer ud over dem, der er nævnt under inkluderet
Lokale turistafgifter ved hotellerne (skal betales kontant på stedet)
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
Taxa til/fra El Pont de Suert, hvorfra man kan komme videre med bus til/fra Barcelona
SVÆRHED Denne tur har den overordnede sværhedsgrad moderat. Du kommer til at vandre på brede grusstier i dalen og en blanding af jord- og klippestier oppe i bjergene. Nogle stier kan være ret eksponerede. Indimellem kan det være nødvendigt at bruge hænderne til at krydse klippesider med løse sten.
1

Dag 1: Ankomst til Barruera

Du kan komme til Barruera ved at tage en bus fra Barcelona til El Pont de Suert (4-5½ t.). Hvis du ønsker det, kan vi arrangere en taxa herfra til dit hotel i Barruera.

Denne lille bjergby byder på et hyggeligt historisk centrum og den smukke romanske Sant Feliu-kirke. Afhængig af dit ankomsttidspunkt kan du slappe af i en af de lokale barer eller købe proviant til morgendagens frokost.

Overnatning i Barruera.

2

Dag 2: Barruera til Täull via Durro

Distance: 8,2 km | Opstigning: 740 m | Nedstigning: 360 m| Tid: ca. 4½ t.

ELLER: med ekstra rundvandring fra Durro

Distance: 14 km | Opstigning: 965 m | Nedstigning: 570 m| Tid: ca. 6½ t.

Du starter din første vandredag med at gå fra dalen op til den højereliggende bjergby Durro. Her har du mulighed for at gå en ekstra rundvandring på 6 km højt oppe over dalen. Du kommer forbi det smukt beliggende Sant Quirc de Durro-kapel, hvor der hvert år laves bål i løbet af den traditionelle Fallas-fest.

Du fortsætter din vandring langs den panoramiske sti Camí del Pago til landsbyen Boí, hvor du kan besøge den romanske Sant Joan-kirke og nationalparkens besøgscenter. En sidste kort stigning bringer dig derefter til landsbyen Taüll. Her finder du den smukkeste af de romanske kirker i Vall de Boí: Sant Climent-kirken. Dens berømte klokketårn er særligt imponerende. Engang husede kirken pragtfulde freskoer, men de blev for mange år siden flyttet til forvaring på Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i Barcelona. Du kan se en fremragende videopræsentation i kirken, hvor freskoerne bliver genskabt lige for øjnene af dig.

Overnatning i Taüll.

3

Dag 3: Tossalet de Creuetes og Cassenoves

Distance: 6 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 400 m| Tid: ca. 3 t.

ELLER:

Distance: 11 km | Opstigning: 850 m | Nedstigning: 850 m| Tid: ca. 5½-6 t.

Dagens vandrerute fører dig over den høje bjergryg oven over landsbyen Taüll. Du bestiger Tossalet de Creutes (1.921 m), hvorfra der er fantastiske udsigter over Vall de Boí. Hvis du ønsker en kortere tur eller gerne vil have tid til at besøge kirkerne i Taüll, har du mulighed for at vende rundt her. Ellers fortsætter du ad stien langs højderyggen. Længere fremme kommer du gennem en alpinskov med masser af blomster og fugle.

Til sidst kommer du til Casesnoves-græsgangen. Her kan du nyde storslåede udsigter over Aigüestortes-dalen med gletsjersøerne Estany Llebreta og Estany Llong.

Du kommer tilbage til Taüll via den samme sti og kan endnu engang nyde den frodige alpinflora og udsigterne over landsbyerne.

Overnatning i Taüll.

4

Dag 4: Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Distance: 13,6 km | Opstigning: 675 m | Nedstigning: 675 m| Tid: ca. 5½ t.

Efter morgenmad får du et lift til indgangen til nationalparken, hvor en bugtet flod (Aigüestortes) skærer sig gennem en smuk alpindal. Her starter du på en stejl (men skyggefuld) opstigning gennem en fyrskov. Du kommer forbi en række gletsjersøer (kaldet Dellui) i 2.360 meters højde omgivet af Pyrenæernes imponerende tinder. Dette er et smukt sted at nyde sin frokost. Du kan ovenikøbet være heldig at støde på nogle venlige murmeldyr, mens du slapper af i disse idylliske omgivelser!

Den første del af din nedstigning går tværs over en bjergskråning med løse småsten og store kampesten. Denne sektion er en smule udfordrende, men derefter venter der dig en let, gradvis nedstigning gennem fyrskove og åbne bjergsider med mange alperoser (Rhododendron ferrugineum). Du når bjerghytten Estany Llong, hvor du kan holde en pause og få lidt at styrke dig på, inden du følger en bred grussti tilbage til dit udgangspunkt.

Her bliver du hentet af en taxa, der kører dig til dit næste overnatningssted, som er det 4-stjernede sparesort Hotel Manantial i Caldes de Boí. Her kan du slappe af i udendørspools eller i en indendørs spa. Aftensmad er inkluderet denne aften og består af en menu med forskellige valgmuligheder.

Overnatning i Caldes de Boí (aftensmad er inkluderet).

5

Dag 5: Afgang

Din tur i Pyrenæerne er ved vejs ende. Hvis du ønsker det, kan vi arrangere en taxa til dig til El Pont de Suert, hvorfra du kan komme videre med bus til Barcelona eller et andet sted.

Hvis du er i bil og skal hente den i Barruera, hvor du startede turen, kan du vandre dertil via en smuk sti langs en flod (9 km, ca. 3 t.), eller vi kan arrangere en taxa til dig.

1

Dag 1: Ankomst til Barruera

Du kan komme til Barruera ved at tage en bus fra Barcelona til El Pont de Suert (4-5½ t.). Hvis du ønsker det, kan vi arrangere en taxa herfra til dit hotel i Barruera.

Denne lille bjergby byder på et hyggeligt historisk centrum og den smukke romanske Sant Feliu-kirke. Afhængig af dit ankomsttidspunkt kan du slappe af i en af de lokale barer eller købe proviant til morgendagens frokost.

Overnatning i Barruera.

2

Dag 2: Barruera til Täull via Durro

Distance: 8,2 km | Opstigning: 740 m | Nedstigning: 360 m| Tid: ca. 4½ t.

ELLER: med ekstra rundvandring fra Durro

Distance: 14 km | Opstigning: 965 m | Nedstigning: 570 m| Tid: ca. 6½ t.

Du starter din første vandredag med at gå fra dalen op til den højereliggende bjergby Durro. Her har du mulighed for at gå en ekstra rundvandring på 6 km højt oppe over dalen. Du kommer forbi det smukt beliggende Sant Quirc de Durro-kapel, hvor der hvert år laves bål i løbet af den traditionelle Fallas-fest.

Du fortsætter din vandring langs den panoramiske sti Camí del Pago til landsbyen Boí, hvor du kan besøge den romanske Sant Joan-kirke og nationalparkens besøgscenter. En sidste kort stigning bringer dig derefter til landsbyen Taüll. Her finder du den smukkeste af de romanske kirker i Vall de Boí: Sant Climent-kirken. Dets berømte klokketårn er særligt imponerende. Engang husede kirken pragtfulde freskoer, men de blev for mange år siden flyttet til forvaring på Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i Barcelona. Du kan se en fremragende videopræsentation i kirken, hvor freskoerne bliver genskabt lige for øjnene af dig.

Overnatning i Taüll.

3

Dag 3: Tossalet de Creuetes og Cassenoves

Distance: 6 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 400 m| Tid: ca. 3 t.

ELLER:

Distance: 11 km | Opstigning: 850 m | Nedstigning: 850 m| Tid: ca. 5½-6 t.

Dagens vandrerute fører dig over den høje bjergryg oven over landsbyen Taüll. Du bestiger Tossalet de Creutes (1.921 m), hvorfra der er fantastiske udsigter over Vall de Boí. Hvis du ønsker en kortere tur eller gerne vil have tid til at besøge kirkerne i Taüll, har du mulighed for at vende rundt her. Ellers fortsætter du ad stien langs højderyggen. Længere fremme kommer du gennem en alpinskov med masser af blomster og fugle.

Til sidst kommer du til Casesnoves-græsgangen. Her kan du nyde storslåede udsigter over Aigüestortes-dalen med gletsjersøerne Estany Llebreta og Estany Llong.

Du kommer tilbage til Taüll via den samme sti og kan endnu engang nyde den frodige alpinflora og udsigterne over landsbyerne.

Overnatning i Taüll.

4

Dag 4: Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Distance: 13,6 km | Opstigning: 675 m | Nedstigning: 675 m| Tid: ca. 5½ t.

Efter morgenmad får du et lift til indgangen til nationalparken, hvor en bugtet flod (Aigüestortes) skærer sig gennem en smuk alpindal. Her starter du på en stejl (men skyggefuld) opstigning gennem en fyrskov. Du kommer forbi en række gletsjersøer (kaldet Dellui) i 2360 meters højde omgivet af Pyrenæernes imponerende tinder. Dette er et smukt sted at nyde sin frokost. Du kan ovenikøbet være heldig at støde på nogle venlige murmeldyr, mens du slapper af i disse idylliske omgivelser!

Den første del af din nedstigning går tværs over en bjergskråning med løse småsten og store kampesten. Denne sektion er en smule udfordrende, men derefter venter der dig en let, gradvis nedstigning gennem fyrskove og åbne bjergsider med mange alperoser (Rhododendron ferrugineum). Du når bjerghytten Estany Llong, hvor du kan holde en pause og få lidt at styrke dig på, inden du følger en bred grussti tilbage til dit udgangspunkt.

Her bliver du hentet af en taxa, der kører dig til dit næste overnatningssted, som er det 4-stjernede sparesort Hotel Manantial i Caldes de Boí. Her kan du slappe af i udendørspools eller i en indendørs spa. Aftensmad er inkluderet denne aften og består af en menu med forskellige valgmuligheder.

Overnatning i Caldes de Boí (aftensmad er inkluderet).

5

Dag 5: Bjergvandring til Refugio Ventosa i Calvell

Distance: 5½ km | Opstigning: 580 m | Nedstigning: 135 m| Tid: ca. 3 t.

Denne aften kommer du til at opleve at overnatte i en typisk spansk bjerghytte. Du medbringer de ting, du får brug for til overnatningen i din dagsrygsæk, og efterlader din hovedbagage i hotellet i Caldes de Boí, som du returnerer til dagen efter.

Efter morgenmad får du et lift (ca. 20 min.) til Cavallers-dæmningen, der ligger for enden af Caldes-dalen. Herfra begynder du en smuk vandring, der først fører dig langs Cavallers-vandreservoiret, hvorefter det går gradvist opad gennem et mere og mere stenet og goldt bjerglandskab til bjerghytten Ventosa i Calvell. Her i 2.215 meters højde kommer du til at tilbringe natten.

Hvis du har lyst til lidt mere vandring, kan du gå fra hytten til gletsjersøen Estany Gran de Colieto eller til den stenede ødemark for foden af Coll de Contraix (2.748 m). Du kan fortsætte så langt, du har lyst til, for du skal samme vej tilbage til hytten. Før aftensmad har du tid til at tage et varmt (eller koldt) bad og rede din ’seng’, som er en meget bred køjeseng, hvor man sover side om side – husk at medbringe en lagenpose og nogle ørepropper!

Aftensmad er inkluderet. Du kommer til at sidde ved store borde sammen med de andre gæster i bjerghytten, og I vil alle få serveret den samme menu.

Overnatning i bjerghytten Refugio Ventosa i Calvell (aftensmad er inkluderet).

6

Dag 6: Port de Rius – Port de Colomers – Estany Travessani – Erill la Vall

Aigüestortes rundvandring

Distance: 8½ km | Opstigning: 655 m | Nedstigning: 655 m| Tid: ca. 4 t.

Nedstigning til Erill la Vall

Distance: 14 km | Opstigning: 250 m | Nedstigning: 1.215 m| Tid: ca. 5 t.

Efter morgenmad får du udleveret en frokostmadpakke til at tage med på dagens vandring. Vi anbefaler at tage rundturen gennem Aigüestortes’ imponerende bjerglandskaber, inden du bevæger dig nedad mod Erill la Vall. Du kommer igennem et forrevent granitlandskab mellem gletsjersøerne Travessani og Estany de Monges til bjergpasset Port de Rius (2.475 m). Herefter går du langs søen Estany de Mangades til bjergpasset Port de Colomèrs, hvorfra der er udsigt over den smukke kedeldal Circ de Colomèrs i den nordlige del af nationalparken.

Herefter går du nedad via gårsdagens sti til Cavallers-vandreservoiret og fortsætter ned gennem dalen til Erill la Vall.

Overnatning i Erill la Vall (aftensmad er inkluderet).

7

Dag 7: Rundvandring fra Erill la Vall

Distance: 9 km | Opstigning: 240 m | Nedstigning: 240 m| Tid: ca. 3 t.

På din sidste korte vandredag ​​følger du en behagelig rute gennem Noguera-dalen. Du kommer forbi flere UNESCO-beskyttede romanske kirker og gennem landsbyer, som du allerede kender: Barruera og Boí. Det er oplagt at stoppe i en af landsbyerne langs ruten og spise frokost eller nyde livet med en drink og lidt snacks, inden du begiver dig tilbage til Erill la Vall.

Overnatning i Erill la Vall (aftensmad er inkluderet).

8

Dag 8: Afgang

Din tur i Pyrenæerne er ved vejs ende. Hvis du ønsker det, kan vi arrangere en taxa til dig til El Pont de Suert, hvorfra du kan komme videre med bus til Barcelona eller et andet sted.

Hvis du er i bil og skal hente den i Barruera, hvor du startede turen, kan vi arrangere en taxa til dig.


Find vej til  Barruera

  De nærmeste lufthavne er Barcelona lufthavn – El Prat (BCN). og Girona lufthavn.
  • Der er en direkte bus fra lufthavnen i Barcelona til El Pont de Suert (afgang kl. 15:15)
  • Der er fire daglige busafgange fra Barcelona Nord til El Pont de Suert (mellem kl. 6:25 og 16:00). Turen tager 4-5½ t.
  • Du kan finde afgangstider og priser på alsa.es.
/ Du kan også vælge at tage et tog fra stationen Barcelona Sants til Lerida (afgår hver time og tager ca. 1 t.), hvorfra du kan komme videre med bus til El Pont de Suert (ca. 2 t.).
Vi kan arrangere en taxa, der bringer dig fra El Pont de Suert til det første hotel i Barruera. Hvis du ønsker dette, så skriv det blot i kommentarfeltet på bestillingssiden.

Find vej fra Caldes de Boí

Vi kan arrangere en taxa, der bringer dig fra Caldes de Boí til El Pont de Suert, hvorfra du kan komme videre med bus til Barcelona eller Lerida. Hvis du ønsker at booke taxaen, så skriv det blot i kommentarfeltet på bestillingssiden.
Hvis du er i bil, kan du parkere bilen ved det første hotel i Barruera og efterlade den der, til du er færdig med din vandreferie. Vi kan arrangere en taxa for dig tilbage til Barruera, hvis du ønsker det.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

vandring i pyrenæerne: Vall de Boi
vandring i Pyrenæerne: Estany Dellui
Vall de Boi
vandring i Vall de Boi
vandring næer Estany Travessani
Estany de Cavallers
Pino Negro, over Cavallers-søen
Sant Climent de Taull
Nationalpark Aiguestortes
Nationalparken Aiguestortes
Vandring i Nationalpark Aiguestortes
Refugi Ventosa i Calvell
udsigt fra Refugi Ventosa i Calvell

Turanmeldelser

4.00 baseret på 1 anmeldelse
16/07/2022

Havde en skøn tur i Pyrenæerne. Dejlige hoteller og meget fine vandreture. Turen var godt tilrettelagt og ikke mindst refugiet i bjergene lå helt fantastisk.

Skriv en anmeldelse

Vurdering