8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Tyskland
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Glem hverdagens travlhed i den fortryllede skovs salige, stille ro.

Nyd panoramaudsynet fra toppen af Feldberg, der med sine 1.493 m er Schwarzwalds højeste bjerg.

Gå gennem fredfyldte dale til lyden af plaskende vandfald og rislende åer.

Lyt til de bimlende kirkeklokker fra nærliggende landsbyer med blomsterbehængte bindingsværkshuse.

Nyd et stykke af den berømte Schwarzwald-kirsebærkage på en hyggelig café.


Selvguidet vandreferie i Schwarzwald

Schwarzwald er et af de smukkeste områder i Tyskland og byder på et væld af spændende vandrestier. De skovklædte bakker emmer af fredfyldt idyl, og stierne er både velafmærkede og godt vedligeholdt.

”Schwarzwald er et latterligt smukt sammensurium af bakker, søer og skov, hvis skønhed topper på det 1.493 m høje Feldberg.” – Lonely Planet

Trods sit navn er Schwarzwald (”Den Sorte Skov”) faktisk ikke én enkelt skov. Derimod dækker navnet over et vidtstrakt og fortryllende område af bakker, dale, søer og skov, som strækker sig over 160 km fra den ene ende til den anden. Ud over kitschede kukure og eventyr, er Schwarzwald også kendt for at være et af Tysklands smukkeste vandreområder med eventyrlige, sagnomspundne stier.

På denne 8-dages vandreferie kommer du til at udforske et af de mest naturskønne områder i Schwarzwald. Turen, der starter og slutter i Saig oven over søen Titisee, byder på vidunderlige panoramaudsyn over dybblå bjergsøer og bølgende dale. Et af turens højdepunkter er opstigningen til toppen af Feldberg, der med sine 1.493 m er Schwarzwalds højeste punkt. Herfra kan du på en klar dag se hele vejen til Mont Blanc! Turen fører dig også til den dejlige kurby Todtnauberg og den maleriske dal Bernautal, inden du ved turens slutning kommer til den fredfyldte Schluchsee, som er Tysklands højest beliggende vandreservoir og den største af Schwarzwalds mange søer. Gå en afslappet tur langs søbredden og forkæl dig selv med et stykke Schwarzwälder Kirschtorte, inden du begiver dig tilbage til udgangspunktet ved Titisee.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 6.599 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

*Højsæsontillæg i påsken og i de travle sommermåneder: 400 kr.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING
Syv overnatninger på smukke 3-stjernede hoteller og kroer med eget bad/toilet.
MÅLTIDER Morgenmad er inkluderet hver dag. Man kan bestille madpakke fra overnatningsstederne, købe ind til frokost hos en lokal købmand eller spise langs ruten. Aftensmad kan man enten få på sit overnatningssted eller på nærliggende restauranter.
REJSEPERIODE 20. april til 13. oktober.
INKLUDERET
7 x overnatninger på udvalgte hoteller
7 x morgenmad
Dag 5: Billet til stoleliften fra Todtnau til Hasenhorn
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Navigationsapp
GPS tracks
Service-hotline
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til og fra Saig
Lokale turistafgifter
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Sværhedsgraden på denne tur er samlet set moderat. Du skal forvente at gå ca. 4-6 timer om dagen. Du kommer primært til at gå på velafmærkede stier langs bjergskråninger og gennem skove og dale. Rutens op- og nedstigninger kræver, at du er i rimelig god form. Nogle strækninger er stejle og kan være glatte, hvis det har regnet.
1

Dag 1: Ankomst til Saig

Din vandreferie starter i Saig, som er en fredelig lille kurby med udsigt over søen Titisee. Når du har tjekket ind på dit hotel, kan du slappe af og lade Schwarzwald-roen sænke sig over dig.

Overnatning: Saig

2

Dag 2: Saig til Hinterzarten

Distance: 16 km | Opstigning: 350 m | Nedstigning: 450 m | Tid: ca. 4½ t.

Din første vandredag starter med en nedstigning via en stille skovsti til den glitrende Titisee, som er den største naturlige sø i Schwarzwald. Titisee fik sit navn efter den romerske general Titus, hvis hær engang slog lejr i Schwarzwald. Du følger stien langs søbredden og fortsætter gennem et naturreservat mod Bärental-dalen og den lille landsby af samme navn. Du kan evt. gøre et kort ophold her og på Snapsemuseet smage på en af de lokale likører, som går godt i spænd med et stykke af den berømte Schwarzwälder Kirschtorte. Efter Bärental venter en stejl opstigning til den idylliske sø Mathisleweiher, som er omgivet af skov. Herfra fører en behagelig sti dig til landsbyen Hinterzarten, hvor du skal overnatte.

Overnatning: Hinterzarten

3

Dag 3: Hinterzarten til Feldberg

Distance: 15 km | Opstigning: 750 m | Nedstigning: 250 m | Tid: ca. 4½ t.

På dagens rute følger du nogle meget naturskønne stier mod Schwarzwalds højeste punkt, bjerget Feldberg, som du dog først når toppen af på morgendagens rute. Etapens første delmål, efter du har forladt Hinterzarten, er gletsjersøen Feldsee. Undervejs kommer du forbi flere gårde, der sælger lokale specialiteter. Tag en pause ved bredden af den smukke Feldsee, før du fortsætter ad en smal sti mod skisportscentret på Feldberg. Herfra kan du vælge, om du vil gå til Bismarck-monumentet og Feldberg-tårnet, som ligger på toppen af Seebuck, der med sine 1.448 m er det andet højeste bjerg i Schwarzwald. Du kan også vælge at følge en lettere sti til dit overnatningssted i landsbyen Feldberg (1.277 m), som ligger på det højeste punkt på passet mellem Titisee og Wiese-dalen direkte for foden af Feldberg-bjerget.

Overnatning: Feldberg.

4

Dag 4: Feldberg til Todtnauberg

Distance: 12 km | Opstigning: 250 m | Nedstigning: 550 m | Tid: ca. 4 t.

I dag byder på flere måder på et af højdepunkterne på din vandreferie i Schwarzwald. Du bestiger nemlig områdets højeste bjerg, Feldberg, der med sine 1.493 m over havets overflade er det højeste bjerg i Tyskland uden for Alperne. Det er en stejl opstigning til toppen, men det er det hele værd, for der venter dig et bjergtagende panoramaudsyn over Schwarzwald og helt til de fjerne Alper. På en klar dag kan du faktisk se helt til Mont Blanc.

Fra toppen følger du langdistanceruten Westweg langs bjergryggen. Stien fører dig herefter ned gennem enge og stille skove. Undervejs kommer du forbi talrige bjerghytter og picnicområder, inden du til slut når den livlige ferieby Todtnauberg.

Overnatning: Todtnauberg.

5

Dag 5: Todtnauberg til Bernau im Schwarzwald

Distance: 14 km | Opstigning: 300 m | Nedstigning: 750 m | Tid: ca. 4½ t.

Dagens vandring fører dig først ned i dalen til Todtnau. På vejen passerer du utallige flotte vandfald med Todtnauer Wasserfall som et særligt højdepunkt. Her falder vandet næsten 100 m, før det plaskende rammer klipperne nedenfor. Fra Todtnau tager du en stolelift op til Hasenhorn. Her kan du nyde endnu en vidunderlig udsigt, inden du fortsætter din vandring gennem græsgange og langs rislende bjergbække til den højtliggende dal Bernau. Omkring et dusin små landsbyer og bebyggelser udgør Bernau, der er kendt som en af de smukkeste højdale i Schwarzwald.

Overnatning: Bernau im Schwarzwald.

6

Dag 6: Bernau im Schwarzwald til Schluchsee

Distance: 23 km | Opstigning: 650 m | Nedstigning: 600 m | Tid: ca. 6 t.

Dagens vandretur er relativt lang, men til gengæld meget naturskøn og berigende. Du starter med en opstigning til Scheibenfelsen, som er nok et herligt udsigtspunkt. Herfra fortsætter du langs en panoramisk sti, før det går nedad til landsbyen Menzenschwand. Du kommer forbi et lille kapel ved vejkanten, hvorfra du går opad gennem en stille skov. Kort efter når du frem til søen Schluchsee, som ligger i 930 meters højde. Det er det højest beliggende vandreservoir i Tyskland, den største sø i Schwarzwald og et populært rekreativt område blandt de lokale. Du følger stien, der går rundt om den fredfyldte sø til byen af samme navn. Her kan du forkæle dig selv med et stykke Kirschtorte på en af de hyggelige caféer ved søbredden.

Overnatning: Schluchsee.

7

Dag 7: Schluchsee til Saig

Distance: 14 km | Opstigning: 450 m | Nedstigning: 450 m | Tid: ca. 4½ t.

På din sidste vandredag går du op til et udsigtstårn, hvorfra du kan se stort set alle de stier, du har gået ad de seneste dage. Stille skovstier fører dig herefter ned i dalen mod landsbyen Lenzkirch. Her kan du tage en sidste pause og samle kræfter, inden det igen går opad gennem blomstrende bjergenge. Turen slutter, hvor den startede for en lille uge siden: I den lille by Saig oven over Titisee.

Overnatning: Saig.

8

Dag 8: Auf Wiedersehen Schwarzwald!

Din vandreferie i Schwarzwald er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatning(er).


Find vej til Saig

  De nærmeste lufthavne er Stuttgart or Basel.
Hvis du flyver til Stuttgart, kan du tage en bus fra Stuttgart Lufthavn til Titisee (ca. 3 t.) og derfra en lokal bus eller taxa til Saig (ca. 10 km).

Hvis du flyver til Basel Lufthavn, kan du komme til Titisee med tog via Freiburg. Du kan finde afgangstider og priser hos Deutsche Bahn.

Hvis du ankommer i bil, er der gratis parkeringspladser i nærheden af hotellet. Det er ikke muligt at forhåndsreservere en plads.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Vandreferie i Schwarzwald
Udsigt over Titisee
Titisee-søen
Vandring i Hinterzarten
Bølgende bakker i Schwarzwald
schwarzwald vandresti
Udsigt over Feldsee-søen
Feldsee-søen
Feldsee-søen
Vandring på Feldberg-bjerget
Bismarck-monumentet på Feldberg
bænk i Schwarzwald
Vandresti i Schwarzwald
Flot udsigt i Schwarzwald
Todtnauer Wasserfall
Todtnauberg
Vandring i Schwarzwald
Menzenschwander wasserfall
Udsigt over Schluchsee
Nyd et stykke af den berømte Schwarzwald-kirsebærkage på en hyggelig café

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering