7 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Frankrig
Sted
maj-oktober
Rejseperiode

Gå i et uberørt præalpint landskab med storslåede panoramaudsyn.

Opdag et utæmmet vildnis og en utrolig biodiversitet.

Gå på et højt kalkstensplateau over frodige dale og gennem stille skove.

Nyd ægte bjerglandsbystemning i nationalparkens hjerte.

Smag de lækre lokale specialiteter på landsbyernes markeder.


Selvguidet vandreferie i Nationalpark Vercors

Denne vidunderlige vandreferie i Vercors er ideel for vandrere, som ønsker at opleve et smukt og uberørt hjørne af Alpernes forløbere.

Med et stinetværk på næsten 3.000 km er Nationalpark Vercors et sandt paradis for vandrere. Nationalparken, der er Frankrigs største, og som bliver kaldt ”kalkstenscitadellet”, ligger som en regulær bjergfæstning kilet ind mellem Alperne og Provence kun få kilometer sydvest for Grenoble. Det store kalkstensplateau er skabt af floder, som gennem årtusinder har strømmet gennem området, og i dag udgør det en eventyrlig verden af lodrette klipper, dybe slugter og frodige dale. Vercors er desuden et fredet område, som er utroligt rigt på flora og fauna. Man finder her mere end 80 beskyttede plantearter inkl. vilde orkideer og tulipaner, og stenbukke, gemser og vildsvin strejfer frit omkring, mens kongeørne og vandrefalke svæver højt over bjergene.

Denne 7-dages vandreferie byder bl.a. på smukke skovstier og fantastiske panoramaer fra høje klipper, chancen for at spotte kongeørne, en afslappet stemning i de charmerende bjerglandsbyer og masser af muligheder for at smage spændende specialiteter på landsbymarkederne.

7 DAGE /  6 NÆTTER Fra 6.299 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper på fire eller flere. Skriv til os og få en pris.
*Højsæsontillæg i juli og august.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Du kommer til at bo på charmerende 2- og 3-stjernede hoteller i værelser med eget bad/toilet. De overnatningssteder, vi normalt benytter, er listet nedenfor. Hvis et af hotellerne er optaget, booker vi et andet og informerer om det, inden vi bekræfter turen.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

REJSEPERIODE Fra 1. maj til 20. oktober.
INKLUDERET
6 x overnatninger på udvalgte hoteller
6 x morgenmad
Dag 3: Transfer fra Saint Martin til Chapelle en Vercors
Dag 7: Transfer fra La Chapelle til Villard de Lans
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Transport til Lans en Vercors og fra Villard de Lans
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
SVÆRHED Denne tur har sværhedsgraden moderat. Du skal være i nogenlunde god form og kunne vandre 12-17 km om dagen i et bjergrigt terræn. Du kommer til at gå i forskellige typer terræn med indimellem stejle passager og ujævnt underlag.
1

Dag 1: Ankomst til Lans en Vercors

Din vandreferie starter med to overnatninger i den traditionelle, charmerende bjerglandsby Lans en Vercors, som du let kommer til med bus fra Grenoble (ca. 40 min.).

Overnatning: Lans en Vercors.

2

Dag 2: Rundvandring via Gorges Bruyant

Distance: 12 km | Opstigning: 390 m | Nedstigning: 390 m | Tid: ca. 4 t.

Din første vandredag går nordpå langs dalen i Lans en Vercors. Her følger du Bruyant-floden op til et stort plateau, hvorfra du belønnes med en fantastisk udsigt over kløften Gorges du Furon. Et bedre picnic-sted er svært at forestille sig! Måske kan du få øje på nogle vilde orkideer, da området her er fredet og huser et væld af forskellige plantearter. Turen slutter i Lans en Vercors, og om eftermiddagen kan du fordøje dagens indtryk på en liggestol ved poolen på dit hotel.

Overnatning: Lans en Vercors.

3

Dag 3: Lans en Vercors til Villard de Lans

Distance: 13 km | Opstigning: 600 m | Nedstigning: 600 m | Tid: ca. 4½ t.

Dagens etape går via en enestående balkonsti, som er en del af ruten Sentier Gobert, og som byder på storslåede udsyn over det omkringliggende område. Din målby i dag er Villard de Lans, som er ’hovedstaden’ i Vercors. Denne lille by putter sig i bunden af en bred dal, som ligger i 1.050 meters højde. Mod øst domineres udsigten af de takkede tinder, der udgør Roc Cornafions, Gerbiers og Grande Moucherolle.

Overnatning: Villard de Lans.

4

Dag 4: Rundvandring via Le Col Vert

Distance: 13 km | Opstigning: 600 m | Nedstigning: 600 m | Tid: ca. 4 t.

Eller

Distance: 15 km | Opstigning: 900 m | Nedstigning: 900 m | Tid: ca. 5 t.

Du starter dagen med at vandre opad på en velafmærket sti, der fører dig gennem små landsbyer, åbne marker og skov. Snart befinder du dig højt over Villard de Lans og fortsætter ad en bjergsti gennem fyrreskove og græsgange med vidtstrakte udsyn over byen og dalene nedenfor. En sidste anstrengelse bringer dig op til Col Vert-passet. Her finder du en bænk fastgjort til klippevæggen, som indbyder til en velfortjent pause med en bjergtagende udsigt. Herfra har du nemlig et helt fantastisk panoramaudsyn til Alpernes takkede tinder, der med glinsende gletsjere rejser sig mod himlen. Vercors-bjergene er ikke de højeste i Alperne, men de ligger langt fra andre bjergkæder og sikrer dermed spektakulære udsigter fra alle vinkler. Når du er færdig med at nyde udsigten, er du klar til nedstigningen, som fører dig over græsgange og forbi hyggelige bjerghytter. På vejen ned kan du gå og drømme om den fondue-middag, du senere kan nyde i Villard de Lans.

Overnatning: Villard de Lans.

5

Dag 5: Til Saint Martin en Vercors via Herbouilly

Distance: 16 km | Opstigning: 550 m | Nedstigning: 850 m | Tid: ca. 5 t.

Advarsel: Denne rute anbefales ikke til folk med højdeskræk.

I dag starter du på brede, lette stier, der fører dig gennem tætte skove af gran, fyr og bøg med mange fristende picnic-steder undervejs. Efter et stykke tid når du Herbouilly-lysningen i hjertet af skoven. I midten af lysningen ligger en række ruiner, der fungerede som tilflugtssted for modstandsbevægelsen under 2. Verdenskrig. Herefter forlader du plateauet og går nedad (underlaget er indimellem løst, så vær forsigtig) mod St. Martin. Her bliver du hentet og kørt til den nærliggende landsby La Chapelle, hvor du har dine næste to overnatninger.

Overnatning: La Chapelle en Vercors.

6

Dag 6: Rundvandring i Belevedere de Revoulat

Distance: 17 km | Opstigning: 700 m | Nedstigning: 700 m | Tid: ca. 5½ t.

Din sidste vandredag i Vercors fører dig gennem stille skovområder til et pragtfuldt panoramisk udsigtspunkt på kanten af de høje klipper, der indrammer kløften Grands Goulets. Hold udkig efter gemser på tilbagevejen, som går via den lille landsby Les Revoux.

Overnatning: La Chapelle en Vercors.

7

Dag 7: Afrejse fra Vercors

Din vandreferie i Vercors er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatning(er). Efter morgenmad får du et lift tilbage til Villard de Lans, hvorfra du kan fortsætte din rejse.


Find vej til Lans en Vercors og fra Villard de Lans

  De nærmeste lufthavne er Lyon (1 t. 20 min. i tog til Grenoble) og Geneve (ca. 2 t. i tog til Grenoble).
// Fra lufthavnen kan du komme videre til Grenoble med højhastighedstog (TGV). Lans en Vercors er let tilgængelig fra centrum af Grenoble med bus (ca. 50 min.).

Det er også muligt at forhåndsbestille en taxa (skriv til os for pris).

Efter turen får du et lift fra La Chapelle en Vercors til Villard de Lans, hvorfra du kan tage bussen tilbage til Grenoble. Vi kan også booke en taxa til dig til Grenoble eller til Die, hvorfra du kan tage et tog til Valence (1 t.) og derefter et TGV-tog til Paris, Lyon eller Marseille.


Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Vercors vandreferie ©CaroleSavary
Villard de Lans
Vandresti i Nationalpark Vercors
Vercors vandresti
Col Vert
Vercors ibex
Blomster i Vercors
Vercors vandresti
Vandring i Nationalpark Vercors
Goulets i Vercors
Vercors naturpark
Grands Goulets
Flot udsigt fra Belvedere de Revoulat

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering