7 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Grækenland
Sted
marts-oktober
Rejseperiode

Gå gennem den ærefrygtindgydende Vikos Kløft, der er kendt som Grækenlands Grand Canyon.

Nyd spektakulære udsigter fra klippetoppe og høje bjergpas.

Gå på opdagelse i den kønne bjergby Kipi med de elegante bueformede stenbroer.

Gå ad historiske brostensstier mellem de traditionelle Zagori-landsbyer.

Tag en forfriskende dukkert i Voidomatisflodens klare vande.


Selvguidet vandreferie i Zagori gennem Vikoskløften

Udforsk den uspolerede Zagori-region og den spektakulære Vikos Kløft på en vidunderlig 7-dages vandreferie, der kombinerer dramatiske landskaber, traditionelle landsbyer, stilhed og gode vandrestier.

Zagori, der er et forholdsvist ukendt, vildt og øde hjørne af det nordvestlige Grækenland, er en af landets bedste vandreregioner med et omfattende netværk af velafmærkede stier på kryds og tværs af det dramatiske landskab. Det ubestridte højdepunkt i regionen er den 12 km lange og 900 m dybe Vikos Kløft, som er den dybeste kløft i verden i relation til dens bredde. Landskabet her er simpelthen bjergtagende med majestætiske klipper, smaragdgrønne floder og naturlige stenbassiner.

De skovklædte bjerge i Zagori er spættet med små stenlandsbyer, der samlet set er kendt som Zagorohoria, men som har hver deres karakter. Landsbyerne er forbundet med gamle, brostensbelagte stier, der kaldes kalderimia, som du kommer til at følge gennem kløften via zigzaggende trapper og buede stenbroer, der bringer dig over Voidomatis-flodens krystalklare vande. Du vil blive ledsaget af lyden af fuglesang og duften fra de mange vilde urter, der vokser på kløftens skråninger.

Din vandreferie starter i Kipi, der er kendt for sine kunstfærdige stenbroer. Fra Mondendri krydser du den storslåede Vikos Kløft og kommer forbi nogle af de bedste udsigtspunkter over det dramatiske landskab. Du kommer til at overnatte i den lillebitte landsby Vikos, der ligger tæt på Voidomatis-flodens kilder, og som huser blot 35 fastboende indbyggere. Turen slutter ved to af de mest berømte stenlandsbyer, Megalo og Mikro Papingo, der ligger i hhv. 950 og 1.050 meters højde. Det er også muligt at forlænge turen med en vandring over den høje alpinslette Astrakas. Kontakt os, hvis du ønsker mere info om denne mulighed.

7 DAGES VANDREFERIE Fra 4.099 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Tillæg for dobbeltværelse med to enkeltsenge: 120 kr. pr. person.
*Rabat for grupper på tre eller flere personer. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg i sommerperioden: 200 kr.

*Solotillæg for enkeltrejsende.

REJSEPERIODE Fra 11. marts til 15. november.

I juli og august kan det være sværere at gennemføre vandringerne pga. de høje temperaturer. Men hvis du sørger for at starte ud tidligt om morgenen, er det også muligt at tage turen på dette tidspunkt. Der er en del strækninger, der går gennem skyggefulde skove, og den kølige brise, der blæser gennem kløften, gør området relativt behageligt om sommeren i forhold til andre områder i Grækenland.

INDKVARTERING De overnatningssteder, vi benytter i Zagori, er alle i traditionelle stenhuse. Nogle af bygningerne kan dateres helt tilbage til det 17. århundrede. Alle værelser er med eget bad/toilet. Der er som regel ikke nogen balkon tilknyttet værelserne, men alle stederne har dejlige, overdækkede terrasser, hvor man kan nyde en kølig drink om eftermiddagen.

De overnatningssteder vi normalt benytter, er listet nedenfor. Hvis et eller flere af stederne er optaget, booker vi et andet sted af samme standard og informerer om det på forhånd.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger alle stederne.

MÅLTIDER Alle dagene er der inkluderet en traditionel, lokal morgenmad med ingredienser fra lokale producenter. Karakteristisk for dette område er deres tærter, der som regel indeholder vilde urter og fetaost. Frokost er ikke inkluderet, men kan købes hos lokale købmænd i alle landsbyerne. På de fleste hoteller kan man også bestille en madpakke til at tage med på dagens vandring. På nogle etaper kommer man forbi steder på vejen, hvor det er muligt at spise. Aftensmad er heller ikke inkluderet, da der er flere forskellige spisemuligheder i de enkelte landsbyer – somme tider også på hotellet, man bor på.
INKLUDERET
6 x overnatninger
6 x morgenmad
Bagagetransport på dag 2, 4 og 5
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til det første og fra det sidste overnatningssted
Lokale turistafgifter
Taxaer og offentlig transport
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Busbilletter fra Athen/Thessaloniki til Ioannina
Transport fra Ioannina til Kipi
Transport fra Megalo Papingo til Ioannina
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
SVÆRHED Denne tur har sværhedsgraden moderat. Terrænet er temmelig kuperet, men vandringerne er ikke så krævende, som man skulle tro, når man tager det dramatiske landskab i betragtning. Nogle sektioner er stejle, og på mange strækninger går man på brostensbelagte stier (kalderimia) fra det 17. og 18. århundrede. Du skal være sikker på benene, og vi anbefaler også, at du har erfaring med at vandre i bjergrigt terræn. Det kan være meget varmt om sommeren, men mange strækninger går gennem skyggefulde skove. Ved nogle udsigtspunkter er der stejle skråninger, men du kan undgå at gå hen til kanten, hvis du lider af højdeskræk.

OBS: Denne tur er egnet for familier, men vi anbefaler en minimumsalder på 10 år, da der kræves en vis udholdenhed for at gennemføre vandringerne.

1

Dag 1: Ankomst til Kipi

Din vandreferie i Zagori begynder i den pittoreske bjerglandsby Kipi. Landsbyen er kendt for sine bueformede stenbroer, der blev opført i det 18. og 19. århundrede for at forbinde Kipi med resten af Zagori.

Du kan komme til landsbyen med taxa fra lufthavnen eller busstationen i Ioannina. Vi kan hjælpe med at arrangere dette for dig på forhånd. Kipi ligger ca. 40 km fra Ioannina.

Tip: Vi anbefaler en ekstra overnatning i Kipi, så du ikke går glip af en fantastisk vandring fra landsbyen Vradeto (1.450 m) til Beloi, hvor der er et af de bedste udsigtspunkter over Vikoskløften. Tilbage i Vradeto følger du de berømte zigzaggende stentrapper og stier ned til Kapesovo.

Overnatning i Kipi.

2

Dag 2: Kipi til Monodendri

Distance: 9 km | Opstigning: 450 m | Nedstigning: 150 m | Tid: ca. 3 t.

Fra Kipi vandrer du ned til Voidomatis-floden, som du krydser via den gamle Mylos-bro. Herefter vandrer du langs floden, indtil du atter krydser den via den smukke Kokkorou-bro. Her kommer du ind i den øvre del af Vikoskløften, som giver en lille forsmag på, hvad du senere vil opleve. Du krydser den gamle Misiou-stenbro og går op ad en smuk sti til landsbyen Vitsa, der ligger på en bjergskråning tæt på Vikoskløften. Du fortsætter til Monodendri, hvor du har de næste to overnatninger. Monodendri er en af de smukkeste af Zagori-landsbyerne og byder på herlige udsigter over skråningerne af bjergene Tymfi og Astraka.

Overnatning i Monodendri.

3

Dag 3: Udvalg af vandringer til udsigtspunkter

Distance: 8 km | Opstigning: 325 m | Nedstigning: 325 m | Tid: ca. 2½ t.

Fra Monodendri kan du i dag vælge mellem tre vandreture til forskellige udsigtspunkter over den storslåede Vikos Kløft. Det mest berømte er Oxya-udsigtspunktet, som du når via en sti gennem en bizar ’skov’ af eroderede klippesøjler. Det andet udsigtspunkt finder du ved det nærliggende forladte kloster Agia Paraskevi, hvorfra der er fantastiske udsigter over kløften. Den tredje mulighed er et mindre kendt, men ligeledes utrolig smukt udsigtspunkt ved kapellet Agioi Apostoloi.

Overnatning i Monodendri.

4

Dag 4: Vandring gennem Vikoskløften

Distance: 12½ km | Opstigning: 475 m | Nedstigning: 760 m | Tid: ca. 4½ t.

Dagens rute er turens virkelige højdepunkt, da den bringer dig helt ind i hjertet af Vikoskløften!

Du starter med at gå 400 m ned fra Monodendri til bunden af kløften, hvorfra du følger Voidomatis-floden tilbage til dens udspring. Indimellem vandrer du langs flodsengen og indimellem langs skovstier lidt højere oppe i kløften. Der er masser af muligheder undervejs for at tilføre dine fødder fornyet energi ved at dyppe dem i den klare, kolde flod. Fra Voidomatis’ kilder går du op ad en smuk brostenssti til landsbyen Vikos, som er en lillebitte landsby med udsigt over den imponerende kløft. Du kan belønne dig selv for dine anstrengelser med en velfortjent drink under et loft af vinranker i en af de lokale tavernaer.

Overnatning i Vikos.

5

Dag 5: Vikos til Megalo Papingo

Distance: 6 km | Opstigning: 550 m | Nedstigning: 630 m | Tid: ca. 2½ t.

Efter du endnu en gang har nydt udsigten over Vikoskløften, bevæger du dig ned til Voidomatis-flodens udspring. På vejen har du mulighed for at tage en kort afstikker til klosterkirken Panagia tou Vikou. Du krydser atter floden ved Voidomatis’ kølige kilder – tidligt på sæsonen (inden juni) kan du måske være nødt til at tage støvlerne af for ikke at gøre dem gennemblødte. Du følger den zigzaggende sti op til Megalo Papingo, som er en af de mest populære af Zagori-landsbyerne beliggende under de store kalkstensklipper, der er kendt som ’Astrakas Tårne’. Du kommer til at bo på et smukt, traditionelt hotel, der er bygget i den typiske Zagori-stil.

Overnatning i Megalo Papingo.

6

Dag 6: Rundvandring fra Megalo Papingo

Distance: 9 km | Opstigning: 600 m | Nedstigning: 600 m | Tid: ca. 3 t.

Dagens rute er en dejlig rundvandring mellem Papingo-landsbyerne og de naturlige stenbassiner Kolymbithres (husk badetøj!). Først vandrer du mod den lille kønne landsby Mikro Papingo, der er Megalo Papingos lillesøster. Lige inden du når landsbyen, har du mulighed for at slå en sløjfe til Kokkino Lithari (Rød Sten), hvorfra der er en superb udsigt over Papingo-landsbyerne og det omkringliggende landskab. Gør et lille ophold og kig dig omkring i Mikro Papingo, inden du fortsætter til de naturlige stenbassiner Kolymbithres. Efter en afslappende eftermiddag ved bassinerne returnerer du til nærliggende Megalo Papingo, hvor du har din sidste overnatning.

Overnatning i Megalo Papingo.

7

Dag 7: Afgang

Din vandreferie i Zagori er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger. Vi kan hjælpe dig med at arrangere en taxa tilbage til lufthavnen eller busstationen i Ioannina.

Tip: Denne tur kan forlænges med fire vandredage fra Megalo Papingo over Astrakas høje alpinslette tilbage til Kipi, hvor du startede. Turen bliver da på i alt 11 dage. Kontakt os for mere info.


Find vej til Kipi

  Du kan flyve til ThessalonikiAthen eller Ioannina (sidstnævne med indenrigsfly fra Athen).
Vikoskløften ligger i de nordlige Pindus-bjerge i det historiske område Epirus tæt ved grænsen til Albanien. Det er et ret afsidesliggende område, og det nærmeste transportknudepunkt er Ioannina ca. 40 km derfra.
  Fra Thessaloniki Lufthavn

Fra lufthavnen i Thessaloniki skal du med taxa eller bus til byens busstation (KTEL), hvorfra du kan komme videre med bus til Ioannina. Der afgår ca. seks busser til Ioannina om dagen. Turen tager ca. 4 timer.

Fra Athen Lufthavn

Fra lufthavnen i Athen skal du med taxa eller bus til byens busstation (KTEL), hvorfra du kan komme videre med bus til Ioannina. Der afgår ca. seks busser til Ioannina om dagen med sidste afgang omkring kl. 18. Turen tager ca. 5 timer.

Fra Ioannina

Der er meget lidt offentlig transport mellem Ioannina og Kipi, så du er nødt til at tage en taxa. Vi kan booke en til dig på forhånd, hvis du ønsker det. Kipi ligger ca. 40 km fra Ioannina, og en taxa koster 115 euro (860 kr.) for op til fire personer.


Afgang fra Megalo Papingo

Der er ingen offentlig transport fra Megalo Papingo, og derfor er du nødt til at tage en taxa til Ioannina, som ligger ca. 60 km derfra. En taxa koster 145 euro (1.080 kr.) for op til fire personer, og vi kan forhåndsbooke den til dig, hvis du ønsker det.
  Fra Ioannina kan du komme til Athen eller Thessaloniki med bus. Du kan finde mere information på www.ktelioannina.gr. Det er muligt at bestille billetter online. Hjemmesiden er kun tilgængelig på græsk, men vi bestiller gerne billetterne for dig, hvis du ønsker det.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Formidabel udsigt over Vikoskløften - Grækenlands Grand Canyon
Den smukke Kokkorou-bro nær Kipi
Klippesti i Vikoskløften - den er bredere, end den ser ud på billedet!
Vandring langs en klippesti i Vikoskløften
De berømte zigzaggende stentrapper ved Vradeto
En karakteristisk bueformet stenbro ved Kipi
Voidomatis-floden omgivet af grønne bjergskråninger
Den såkaldte stenskov ved Monodendri
Flot udsigt fra stenskoven nær Monodendri
Et idyllisk hus ved den turkisblå flod Voidomatis
Voidomatis-floden i bunden af Vikoskløften
Vandring i de grønne Pindus-bjerge
Den turkise Voidomatis-flod i bunden af kløften
Typisk stenbro i Zagori-regionen
Udsigt over Voidomatis-floden
Rafting på Voidomatis-floden
På vej ned i Vikoskløften
Den storslåede Vikos Kløft
Taxiarches-kirken i Mikro Papingo
Vandring mod Megalo Papingo
Flot udsigt til de store kalkstensklipper, der er kendt som ’Astrakas Tårne’
De naturlige stenbassiner Kolymbithres
De naturlige stenbassiner Kolymbithres mellem Papingo-landsbyerne
Astrakas alpine højslette
Byen Ioannina, som man skal omkring for at komme til Vikoskløften

Turanmeldelser

5.00 baseret på 1 anmeldelse
19/04/2022

Særdeles god tur gennem ualmindelig flot bjerglandskab med overnatning i smukke og charmerende landsbyer. Vi anede ikke at Grækenland byder på så flot natur og så smukke landsbyer, der ikke er ødelagt af turisme. Vi er ikke øvede vandrere men denne tur var trods udfordrende højdemeter overkommelig for os.

Skriv en anmeldelse

Vurdering