7 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Portugal
Sted
hele året
Rejseperiode

  Opdag det uspolerede kystlandskab i nationalparken Costa Vicentina.

 Gå ad klippetopstier over det turkise Middelhav samt det vilde Atlanterhav.

  Udforsk de charmerende hvidkalkede fiskerlandsbyer Burgau, Salema og Sagres.

  Nyd friske fisk og skaldyr, der hver dag hentes i land af de lokale fiskere.

  Start eller slut dagen med en dukkert fra Portugals bedste strande.


Selvguidet vandreferie langs Algarvekysten

Algarvekysten regnes for en af Europas smukkeste kyststrækninger og byder på et subtropisk middelhavsklima, hvilket betyder, at temperaturerne og det naturlige dagslys er fremragende hele året rundt. Det er derfor en perfekt helårsdestination for vandring med milde, lyse vintre og svalende havbriser om sommeren. Denne vandreferie bringer dig gennem nationalparken Costa Vicentina i det vestlige Algarve, som er et beskyttet naturskønt område, hvor man har formået at bevare de vilde og forrevne kystlandskaber på trods af det stigende antal turister.

Denne sydvestlige del af Portugal har to markant forskellige kystlinjer. Vicentina-kysten mod vest er hjemsted for over 1.000 forskellige plantearter, hundredvis af havtrækfugle, multifarvede klipper og hede, knejsende sandbanker og vilde strande. Den sydlige kystlinje er mere beskyttet mod de stærke vinde og har en mere middelhavsagtig fornemmelse over sig med høje okkerklipper, havgrotter, gyldne strande og turkisblåt vand.

Portugals store maritime opdagelser er et underliggende, uundgåeligt tema, som tilføjer turen en kulturel dybde. Lige fra havnen i Lagos, der var udgangspunkt for så mange episke sørejser, til Cabo de São Vicente og Fortaleza de Sagres vil du være omgivet af levn fra de store opdagelsesrejsers guldalder.

7 DAGE / 6 NÆTTER Fra 5.499 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Rabat for grupper på tre eller flere personer. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg i travle perioder.

*Denne rejse er desværre ikke tilgængelig for enkeltrejsende.

INDKVARTERING
  • 3 overnatninger i Salema på et 3-stjernet hotel.
  • 3 overnatninger i Sagres på et 3-stjernet hotel.

Morgenmad er inkluderet, og alle værelser er med eget bad/toilet.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på begge hoteller.

REJSEPERIODE 25. marts til 31. oktober
SVÆRHEDSGRAD Denne tur byder på let til moderate vandringer på 2-4 timer med op- og nedstigninger på 100-300 m pr. dag.
INKLUDERET
6 overnatninger
6 x morgenmad
Bagagetransport mellem de to hoteller
Transfers jf. turplanen
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til Salema og fra Sagres
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRADELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
Taxatransport fra Faro/Lagos/Lissabon til Salema
Taxatransport fra Sagres til Lagos/Faro/Lissabon
1

Dag 1: Ankomst til Salema

Du ankommer til den lille hvidkalkede kystby Salema, som ligger på Algarvekysten mellem Lagos og Sagres. Hvis du ankommer om morgenen eller i løbet af dagen, kan du slappe af og bade ved den dejlige sandstrand. Om aftenen kan du prøve en af de mange gode fiskerestauranter, hvorfra man kan iagttage fiskerne aflæsse dagens fangst eller ordne deres både på stranden.

Der kan arrangeres taxa fra lufthavnen i Faro eller Lissabon. Du vil også modtage information om offentlig transport.

Overnatning i Salema.

2

Dag 2: Lagos og Ponta da Piedade

Distance: 12 km | Opstigning: 300 m | Nedstigning: 300 m| Tid: ca. 3½ t.

Efter morgenmad får du et lift til det berømte Ponta da Piedade, som er et naturområde, der består af okkerklipper, buegange og små bugter med skinnende turkisblåt vand. Herfra følger du en sti langs den spektakulære kyst til den lille fiskerlandsby Burgau, hvor du kan nyde en drink eller snack ovenpå strabadserne. Bagefter får du et lift tilbage til Salema.

Overnatning i Salema.

3

Dag 3: Vandring fra Burgau til Salema

Distance: 8 km | Opstigning: 250 m | Nedstigning: 250 m| Tid: ca. 2½ t.

Efter morgenmad får du et lift tilbage til Burgau, hvor gårsdagens etape sluttede. Herfra begiver du dig mod vest langs kysten via strande og klipper, der byder på fantastiske panoramaudsyn. Derefter drager du ind i landet og vil på vejen opleve traditionelle landbrugsmetoder, som blev indført af romerne og perfektioneret af maurerne. Denne form for landbrug kaldes sequeiro og bruges til dyrkning af især oliven-, johannesbrød- og mandeltræer samt granatæble- og figentræer. Ruten ender i Salema, hvor du har en sidste overnatning, inden du skifter base til Sagres.

Overnatning i Salema.

4

Dag 4: Vandring langs Algarvekysten til Sagres

Distance: 11½ km | Opstigning: 200 m | Nedstigning: 200 m| Tid: ca. 3½ t.

Din dag starter med et lift på ca. 30 min. til starten af dagens rute på endnu en postkortsmuk strand. Herfra går du vestpå langs den vilde kystlinje til den lille havneby Sagres via en masse små ’hemmelige’ strande og vige, som inviterer til en dukkert. Du går gennem landsbyen og kommer til det imponerende Fortaleza de Sagres, som er et vigtigt maritimt monument, hvor et stort stenkompas vidner om det 15. århundredes store videnskabelige navigationsundersøgelser, der blev tilskyndet og finansieret af Henrik Søfareren (Infante Dom Henrique på portugisisk). Henrik Søfareren var den helt centrale figur i den portugisiske opdagelsestidsalder – det var bl.a. ham, som opdagede Madeira, Cap Verde og en stor del af den Vestafrikanske kyst.

Overnatning i Sagres.

5

Dag 5: Rundvandring fra Carrapateira

Distance: 10-12 km | Opstigning: 150 m | Nedstigning: 150 m | Tid: ca. 3-4 t.

Din dag starter atter med et lift – denne gang til Carrapateira, som er en fisker- og surferlandsby i hjertet af nationalparken Costa Vicentina. Du krydser blomsterdækkede klitter og kommer til den lille flod Bordeira og den lange strand af samme navn. Ruten fortsætter langs den dramatiske kystlinje, hvor du vil se masser af storkereder på klipperne – et fænomen, der er unikt for Costa Vicentina. Du vender tilbage til Carrapateira, hvor du kan besøge det lille Terra e Mar-museum, der er dedikeret til traditionelt landbrug og fiskeri. Herefter bliver du kørt tilbage til Sagres.

Overnatning i Sagres.

6

Dag 6: Cabo de São Vicente på kanten af Europa

Distance: 6 km | Opstigning: 100 m | Nedstigning: 100 m | Tid: ca. 3 t.

Efter morgenmad bliver du kørt til den lille by Vale Santo. Herfra starter din sidste vandretur, som går gennem vild hede med aromatiske urter, langs multifarvede klipper og ender i Cabo de São Vicente, som er det mest sydvestlige punkt i Europa. Her føler man sig virkelig ved verdens ende, og man kan let forestille sig de store skibe sætte kurs over Atlanterhavet på jagt efter nye kontinenter. I løbet af træksæsonen sværmer hundredvis af fugle på himlen, og hvert år løber en fuglekiggerfestival af stablen i Sagres. Inde i fyrtårnet finder du et lille maritimt museum, der er et besøg værd, og som er en fin afslutning på din vandreferie.

Overnatning i Sagres.

7

Dag 7: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatning(er). Hvis du ønsker at booke en taxa fra Sagres, kan du blot skrive det i kommentarfeltet på bestillingssiden.


Find vej til Salema

Den nærmeste lufthavn er Faro, der ligger godt 1 t. i bil fra Salema. Det er også muligt at flyve til Lissabon, der ligger ca. 3 t. væk.
Der kan arrangeres taxa fra enten Faro, Lissabon eller Lagos. Send venligst en mail, hvis du ønsker en pris. Vær opmærksom på, at taxatransport fra Lissabon ikke er helt billigt på grund af afstanden.
Fra Faro:

Fra lufthavnen i Faro kan du tage en shuttlebus til busstationen i byen (Terminal Rodoviario). Hvis du flyver med TAP Air Portugal, kan du benytte dig af deres gratis shuttlebusservice. Tag bus 57 til Lagos (ca. 2 t. 10 min.), hvorfra du kommer videre til Salema med bus 47 (ca. 30 min.). Find tider på Vamus Algarve. Der kan også arrangeres taxa fra Lagos.

Fra Lissabon:

Fra lufthavnen i Lissabon kan du tage en shuttlebus til busstationen i byen (Sete Rios). Tag bus 52 til Lagos, hvorfra du kommer videre til Salema med bus 47 (ca. 30 min.). Find tider på Vamus Algarve. Der kan også arrangeres taxa fra Lagos.


Find vej fra Sagres

Til Faro:

Fra Sagres kan du tage bus 48 til busstationen i Lagos (ca. 1 t.), eller du kan tage en taxa. Fra Lagos kommer du videre med bus eller tog til Faro. Fra stationen i Faro kan du tage enten en shuttlebus eller en taxa til lufthavnen.

Til Lissabon:

Fra Sagres kan du tage bus 48 til busstationen i Lagos (ca. 1 t.), eller du kan tage en taxa. Herfra tager du bus 52 til Lissabon (ca. 3 t. 45 min.), hvorfra du kommer videre med enten shuttlebus eller taxa til lufthavnen.

Valgfri lufthavnstransport

Privat taxatransport kan bestilles enten til Lagos eller til lufthavnen (Faro eller Lissabon). Send en mail, hvis du ønsker en pris.


Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Algarve vandreferie
Burgau
Lagos
Vandring langs Algarvekysten
Ponta da Piedade, Lagos
Lagos cliffs
Ponta da Piedade
kayaking in Lagos
Salema
Tradtionelt hus (Foto: Regiao de Turismo do Algarve)
Vandring langs Algarvekysten
Algarve sand dunes
Salema strand
Carrapateira
Carrapateira
Stranden i Carrapateira
Fortaleza de Sagres
Algarve storks
Cabo São Vicente er Europas sydvestligste punkt (Foto: Regiao de Turismo do Algarve)
Cabo de São Vicente

Turanmeldelser

4.60 baseret på 5 anmeldelse
04/04/2024

Alt praktisk fungerede godt. Flinke chauffører, der kørte godt og som aftalt. Nemt at finde ruterne og let at gå turene. Flotte kyster og flere og flere blomster sprang ud der midt i marts. Sol, blå himmel og varme vinde.

22/11/2023

Dejlig ferie med skønne vandreruter. Meget tilfredse!
Anette og Steen

04/04/2023

5 dage med fantastisk vejr og betagende udsigter på Algarvekysten. Varierede dagsture, der bød på både udfordrende klippestier og bjælkebroer over de majestætiske klitter. God Indkvartering med meget venlig og fleksibel taxaordning. Vi har nydt at tage turene i vores eget tempo, afmærkningen, og rutebeskrivelsen lod os aldrig i stikken. Vi vil helt bestemt anbefale andre at rejse med Vild Rover på vandreferie. Og at opleve Algave i marts når naturen springer ud før turismen sætter ind.

31/07/2021

Betagende udsigter, smukke fiskerbyer, gode hoteller, fleksibilitet i forhold til taxa kørsel. Alt i alt en rigtig dejlig ferie.

30/07/2021

Dejlig tur til Algarve. Fine charmerende byer, gode hoteller og skønne vandreture langs kysten og de fantastiske strande.

Skriv en anmeldelse

Vurdering