8 dage
Varighed
Let
Sværhedsgrad
Kroatien
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Opdag Dalmatinerkystens ufattelige skønhed og fantastiske middelalderbyer.

Dubrovnik: ’Adriaterhavets perle’ og en af verdens prægtigste fæstningsbyer.

Nyd afslappet vandring gennem fredfyldte omgivelser i den frodige, drømmeagtige Konavle-dal.

Udforsk den uspolerede, bilfri ø Lopud midt i det glitrende Adriaterhav.

Gå ad skyggefulde stier i Nationalparken Mljet på Kroatiens grønneste ø.


Selvguidet vandreferie på Kroatiens adriaterhavskyst

På denne varierede og afslappede vandreferie vil Syddalmatiens skønhed åbenbare sig for dig. Turen starter på Pelješac-halvøen i den lille smukke kystby Ston, som er kendt for sine omfattende bymure fra 1300-tallet og for sine fremragende østers. Herfra går turen videre med færge til den grønne ø Mljet, som Lonely Planet beskriver som ”den mest forførende ø i Adriaterhavet”. Herefter følger to overnatninger i den blændende smukke fæstningsby Dubrovnik samt et besøg på den bilfri ø Lopud, inden turen slutter med en vandredag gennem den lille uopdagede Konavle-regions smukke kyst- og bjerglandskaber. Der vil være tid til at udforske områdets rige kulturarv i såvel Dubrovnik som i traditionelle dalmatiske landsbyer, og du vil hurtigt få en fornemmelse af den lokale levevis. Og så skal du selvfølgelig smage på de mange lækre lokalretter, der naturligvis inkluderer masser af friske fisk og skaldyr.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 6.599 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Højsæsontillæg i de travle sommermåneder.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

REJSEPERIODE April til oktober
INDKVARTERING Du kommer til at bo på gode lokalejede B&B’er og mindre hoteller. Alle værelser er med eget bad/toilet. Det er muligt at booke ekstra overnatninger alle stederne.
INKLUDERET
7 x overnatninger
7 x morgenmad
Dag 1: Transport fra lufthavnen i Dubrovnik til Ston
Dag 3: Transport fra Ston til havnen i Praprano
Dag 3: Færge til Mljet og transport til dit overnatningssted
Dag 5: Færge fra Mljet til Dubrovnik
Dag 6: Færge fra Dubrovnik til Lopud og retur
Dag 7: Transport fra Dubrovnik til Konavle-dalen
Dag 8: Transport til lufthavnen i Dubrovnik
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Køre- og sejlplaner for busser og færger
Orienteringsservice ved lokale agenter
Lokal nødassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Entre til Mljet Nationalpark (€20 pr. person, skal betales lokalt)
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Guidet historisk tur i Dubrovnik: €100 pr. gruppe (1-4 personer)
Andre aktiviteter som havkajak, cykling og snorkling. Kontakt os for mere info.
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst og transport til Ston

Fra lufthavnen i Dubrovnik bliver du kørt til middelalderlandsbyen Ston på Pelješac-halvøen, hvor du skal bo de første to nætter. Afhængigt af dit ankomsttidspunkt kan du tage en let vandretur langs bymurene eller omkring saltbassinerne langs bugten.

Ston var et stort fæstningsanlæg i republikken Ragusa, og byens majestætiske bymure blev betragtet som en stor bedrift inden for middelalderarkitekturen. Byens indre mur måler 890 m i længden, mens den store mur uden for byen har en omkreds på 5 km. Murene strækker sig til Mali Ston (”Lille Ston”), som er en lille by på den nordlige side af Pelješac-halvøen, og til enden af ​​Mali Ston-bugten. Ston er ud over sin imponerende bymur kendt for sine fremragende østers og sin saltproduktion.

Overnatning i Ston.

2

Dag 2: Rundvandring fra Ston ad Napoleonsvejen

Distance: 16 km

På din anden dag i Ston begiver du dig af sted mod vinmarkerne oven over byen. Ruten starter i den maleriske Ston-dal, hvorfra du følger en historisk sti, der er kendt som Napoleonsvejen. Denne sti fører dig til halvøens indre, hvor man finder vinmarker, der er blevet omhyggeligt anlagt på stenterrasserne højt over det glitrende hav og Ston-dalen. Dagens vandring byder på en vidunderlig udsigt over Stons imponerende bymure og saltværker samt de omkringliggende bugter med deres mange østersfarme.

Overnatning i Ston.

3

Dag 3: Mljet – rundvandring via søerne

Distance: Op til 14 km

Efter morgenmad får du et lift til havnen i Prapratno nær Ston, hvorfra du skal med en færge til Mljet. Fra havnen på Mljet får du et lift til landsbyen Polače, hvor du skal overnatte.

Mljet, der kaldes ’den grønne ø’ på grund af dens frodige vegetation, er en af Adriaterhavets perler og en ud af i alt otte kroatiske nationalparker. Ifølge legenden brugte Odysseus øen som et sikkert tilflugtssted på sine ture mellem øerne i det græske øhav. Mljet er kendt for sin smukke middelhavsvegetation, det klare blå hav, de mange bugter, strande og klipper samt to skønne saltvandssøer, som er varme selv i løbet af årets kolde måneder.

Øen byder også på dejlige, skyggefulde vandrestier. Dagens rute begynder i den lille by Polače, bag resterne af det gamle romerske palads fra det 2. århundrede. Du kommer gennem nationalparken og rundt om de to krystalklare saltvandssøer, der begge er omgivet af velafmærkede stier. Vandreturen tager ca. 4 timer med tid til at tage en svømmetur og spise frokost på en lokal restaurant, inden det går tilbagead mod Polače*.

*Det koster €20 pr. person at få adgang til Mljet Nationalpark. Adgangsbilletten skal betales på stedet, og pengene går til at støtte lokalsamfundet.

Overnatning i Polače (eller Pomena), Mljet.

4

Dag 4: Mljet – vandring til Montokuc og Babine Kuće

Distance: 8 km

I dag har du mere tid til at nyde den dejlige fred og ro, der hersker på Mljet. Dagens korte vandrerute bringer dig til Montokuc, som er den højeste top i nationalparken. Herfra er der fantastiske udsigter over parken, Pelješac-halvøen og øen Korčula. På vej tilbage fra Montokuc kommer du gennem fyrskovene og ned til saltvandssøerne. Du kommen gennem den bakkede landsby Govedari og den lillebitte Babine Kuće, der ligger på bredden af den største af søerne. Herfra har du gode udsyn over til den lille ø Melita og dens benediktinerkloster fra 1100-tallet. Det er også muligt at tage en båd over til øen.

Overnatning i Polače (eller Pomena), Mljet.

5

Dag 5: Fridag i Dubrovnik

Efter morgenmad tager du færgen fra Mljet til den berømte gamle fæstningsby Dubrovnik. Den gamle bydel er helt bilfri, og man kan uden problemer bruge en hel dag på at spadsere rundt i de smalle, brostensbelagte gader. De bedste udsyn over byen får du, hvis du går en tur langs de gamle bymure fra 1200-tallet. Du kan også tage svævebanen op til Srđ-bjerget, hvorfra du kan se byen og de nærliggende øer i det glitrende Adriaterhav i fugleperspektiv.

Du kan enten udforske byen på egen hånd eller tage på en guidet historisk tur gennem byen (skal bookes på forhånd mod et tillæg). Uanset hvad du vælger, vil du snart forstå, hvorfor den berømte irske forfatter George Bernard Shaw erklærede: ”De, der søger paradis på jorden, burde komme og se Dubrovnik”. Hvis du har set tv-serien Game of Thrones, vil du kunne genkende mange af stederne i byen.

Der er også mulighed for at tage en halvdagstur til øen Lokrum, hvor der er en fantastisk botanisk have og masser af påfugle og kaniner.

Overnatning i Dubrovnik.

6

Dag 6: Vandring på Lopud

Distance: 9 km

Efter morgenmad tager du færgen fra havnen i Dubrovnik til Elafitiøen Lopud (ca. 45 min.).

Bilfri Lopud har de kønneste bebyggelser af alle Elafitiøerne. Her finder man gamle fæstningsborge, der vogter over flotte stenhuse omgivet af eksotiske haver. De mange vandrestier gennem den frodige vegetation gør Lopud til et perfekt vandreudflugtsmål fra Dubrovnik. Vi foreslår en 9 km lang rundvandring omkring øen, hvor du kan se gamle fæstninger og kirker, en botanisk have, storslåede klipper og slappe af på en af de bedste strande i Dubrovnik-området.

Øens største landsby, der også hedder Lopud, ligger i en malerisk bugt med et franciskanerkloster omgivet af palmer og citrontræer. Vandreruten starter ved havnen i Lopud og følger gader og trapper hele vejen op til det fantastiske udsigtspunkt ved Katio-fortet og St. Johannes-kirken. Længere fremme kan du nyde udsigten over klipperne på den sydlige side af øen og gå langs den smukke sandstrand Šunj, hvor du finder en bar, som serverer frisk grillet fisk. Ruten ender ved havnen i Lopud, hvor den startede.

Der er flere færgeafgange til Dubrovnik i løbet af eftermiddagen, som du kan tage efter din vandretur.

Overnatning i Dubrovnik.

7

Dag 7: Konavle-dalen

Efter morgenmaden bliver du kørt til den nærliggende Konavle-dal. Dette stille hjørne tæt på grænsen til Montenegro er kendt for sin frodige middelhavsvegetation, charmerende landsbyer og dramatiske kystklipper. I baggrunden ligger bjergene, som udgør et imponerende bagtæppe. Regionen er meget frugtbar og er derfor ideel til landbrug og vinavl. På de mange vinmarker er det især den endemiske malvazija-drue, der dyrkes, og den producerer en meget behagelig hvidvin.

Konavle har mange vidunderlige vandrestier, og om eftermiddagen kan du få et fint indtryk af dalen på en kortere eller længere vandretur:

Kort rute: 12½ km

Den korte rute bringer dig på tværs af dalen igennem skovområder og vinmarker og følger Ljuta-floden forbi flere historiske vandmøller.

Lang rute: 15 km

På den længere rute kommer du til at udforske Konavles charmerende landsbyer, idylliske landskaber og dramatiske kystlinje. Fra dit overnatningssted bevæger du dig vestpå til den kønne landsby Radovčići. Stien fortsætter til kysten ved Popovići, hvor klipperne skyder dramatisk op af Adriaterhavet ved den pragtfulde strand Pasjaca. Du returnerer ad en sti, som følger den gamle jernbane til Gruda og Tušići.

Overnatning i Gruda, Konavle.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Efter morgenmad får du et lift til lufthavnen i Dubrovnik.


Find vej til Dubrovnik

  Man kan flyve til Dubrovnik Lufthavn fra mange europæiske byer.
Transport fra og til lufthavnen er inkluderet i din pakke. Når du ankommer, bliver du således hentet i lufthavnen og kørt til dit overnatningssted i Ston, og når du skal hjem, bliver du kørt fra dit overnatningssted i Gruda til lufthavnen.

Dubrovnik vandreferie
Udsigt over Ston
Vandring i Ston
Vinmarker på Pelješac-halvøen
Udsigt over Ston
Solopgang på Mljet
Dubrovnik og Lokrum-øen
Vandring på Lopud-øen
Konavle (c) Konavle Tourist Board
Vandmølle i Konavle-dalen
Popovići, Konavle (c) Konavle Tourist Board

Turanmeldelser

5.00 baseret på 2 anmeldelse
31/10/2023

Vi kan varmt anbefale denne vandreferie til Kroatien med Wild Rover Travel. Turen byder på fantastiske naturoplevelser i forskelligt terræn med gode rutebeskrivelser. Overnatning på lokale B&B fungerede godt og det var hyggelige steder med søde værter og god morgenmad. Den lokale samarbejdspartner sørgede for transport og kunne svare på eventuelle spørgsmål under turen.

08/09/2023

Vi har været på en fantastisk vandreferie i Kroatien. Booking via Wild Rover Travel fungerede rigtig godt. De leverede en hurtig svartid på evn. spørgsmål og vi følte od trygge på vores tur. Turen har budt på varieret natur med gode rutebeskrivelser. Deres lokale samarbejdspartner har været imødekommende og behjælpelige under hele turen. En helt fantastisk tur hvor tingene bare spillede.

Skriv en anmeldelse

Vurdering