8 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Tyskland
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Gå hele Heksestien fra Osterode til Thale og kryds den gamle grænse fra Vest- til Østtyskland.

Bestig selveste Bloksbjerg (Brocken) og se med egne øjne, hvor heksene flyver hen til sankthans.

Dyk ned i de mange legender og eventyr fra denne magiske region.

Fortryllende vandring gennem Nordtysklands højeste bjergkæde.

Oplev mystiske skove, stenede kløfter, knejsende klipper og pittoreske middelalderlandsbyer.


Selvguidet vandreferie i bjergene i Harzen

Harzer-Hexen-Stieg

Et af Tysklands smukkeste og mest populære vandreområder – Harzen – ligger lige i hjertet af vores store naboland. Berømte middelalderbyer med hyggelige bindingsværkshuse byder på en fascinerende kulturel kontrast til de mystiske, dybe skove, der indhyller Harzens bjerge. Regionen har været kendt som et vandreparadis siden middelalderen takket være de velafmærkede vandreruter, der udgør flere tusinde kilometer.

En af de mest berømte vandreruter i Harzen er Heksestien eller på tysk Harzer-Hexen-Stieg, som har fået certificeringen ’kvalitetssti’ af det tyske vandreforbund Deutscher Wanderverband. Stien fører dig fra det gamle Vesttyskland til Østtyskland, krydser hele bjergkæden, der løber gennem Harzen, og snor sig 100 km langs gamle handelsruter gennem den øvre del af regionen. Du starter i middelalderbyen Osterode i Niedersachsen, vandrer tværs gennem Nationalpark Harz og krydser det gamle jerntæppe, inden turen slutter i den dramatiske dal Bodetal i Sachsen-Anhalt. Du har mulighed for at afslutte din tur med at udforske Quedlinburg, som er en af de bedst bevarede middelalderbyer i Europa.

Undervejs kommer du også til at bestige Bloksbjerg (på tysk Brocken), der med sine 1.142 m er områdets højeste top. I Danmark siger vi jo, at heksene flyver til Bloksbjerg sankthansaften, og i den lokale folketradition har bjerget da også gennem århundreder været forbundet med hekse og trolde. Brocken blev dog først for alvor kendt uden for lokalområdet, da digteren Johann Wolfgang von Goethe, der besteg bjerget flere gange, i dramaet Faust fra 1808, lod Brocken danne ramme om den årlige heksesabbat på valborgsaften, natten mellem den 30. april og den 1. maj.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 4.499 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING

Syv overnatninger på 3-stjernede hoteller. Alle indkvarteringsstederne er omhyggeligt udvalgt på baggrund af lokation, atmosfære og service. Alle værelser er med en suite-faciliteter og morgenmad er inkluderet. Det er muligt at bestille ekstra overnatninger på alle hotellerne langs ruten.
REJSEPERIODE Fra 1. april til 31. oktober.
INKLUDERET
7 overnatninger på udvalgte hoteller
7 x morgenmad
Velkomstoverraskelse
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Informationspakke inden afrejse
GPS tracks
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til første overnatningssted og fra sidste overnatningssted
Lokale busser, tog og taxaer
Lokale turistafgifter
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
Transport mellem Thale og Osterode
SVÆRHEDSGRAD Denne vandreferie har sværhedsgraden let-moderat og er egnet for begyndere. Man skal blot være nogenlunde sikker på fødderne, da underlagte indimellem kan være ujævnt.
VANDRING MED HUND Det er muligt at vandre med hund på denne tur, og vi bestiller gerne hundevenlig overnatning til dig. Skriv til os, hvis du ønsker en pris, og oplys venligst hundens størrelse og race.

OBS: Ekstra omkostninger på grund af din hund (f.eks. i forbindelse med offentlig transport eller på overnatningsstederne) er ikke inkluderet i turens pris og skal betales lokalt.

1

Dag 1: Ankomst til Osterode

Osterodes historiske centrum, der er omkranset af velholdte bymure, udgør et smukt udgangspunkt for din vandreferie i Harzen. Du kan tage en afslappet gåtur gennem de brostensbelagte gader omgivet af charmerende bindingsværkshuse og nyde en kop kaffe eller en øl på den historiske Marktplatz.

Det er let at komme til Osterode med tog fra Berlin eller Hannover.

Overnatning i Osterode.

2

Dag 2: Osterode til Clausthal-Zellerfeld

Distance: 16 km | Tid: ca. 4 t.

Din første vandredag på Harzer-Hexen-Stieg begynder med en opadgående sektion ad ældgamle handelsruter. På vejen vil du se dele af Oberharzer Wasserregal, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Det er et system af dæmninger, reservoirer, grøfter og andre strukturer bygget mellem det 16. og 19. århundrede for at aflede og lagre det vand, der blev brugt til at drive vandhjulene i de lokale miner.

Til sidst kommer du til universitetsbyen Clausthal-Zellerfeld, hvor du kan besøge Tysklands største trækirke: Marktkirche zum Heiligen Geist.

Overnatning i Clausthal-Zellerfeld.

3

Dag 3: Clausthal-Zellerfeld til Altenau

Distance: 17 km | Tid: ca. 5 t.

Du forlader bjergbyen Clausthal-Zellerfeld og kommer i dag til at vandre i et klassisk Harzen-landskab ad smalle stier gennem skov, langs dæmninger og forbi mineralholdige kilder. Etapen er relativt flad uden større op- og nedstigninger. Dagens destination er Altenau, som er en dejlig lille landsby med en smuk park.

Overnatning i Altenau.

4

Dag 4: Altenau via Brocken til Schierke

Distance: 20 km | Tid: ca. 6 t.

Denne dag er turens højdepunkt, for det er i dag, du bestiger Bloksbjerg (eller Brocken, som det hedder på tysk), der med sine 1.142 m er regionens højeste bjerg. Brocken ligger i hjertet af Nationalpark Harz og er associeret med mange myter og legender om hekse, trolde og djævle. Det siges, at disse væsener samles på bjerget på valborgsaften, som falder midt imellem forårsjævndøgn og midsommer, og som tidligere er blevet fejret med bl.a. bål og dans. Op til toppen af bjerget følger du Goethe-stien, som selvfølgelig er opkaldt efter den kendte forfatter Johann Wolfgang von Goethe, der besteg Brocken flere gange i løbet af sin levetid. Hvis vejret er med dig, vil den pragtfulde udsigt over Harzens bjerge mere end kompensere for den udfordrende opstigning.

Når du har nydt udsigten og nogle forfriskninger på toppen af Bloksbjerg, starter den mere afslappende del af dagen: Du stiger på damplokomotivet Brockenbahn (billetten er ikke inkluderet) og kan glæde dig til en meget smuk tur til den nærliggende kurby Schierke, hvor du skal overnatte.

Overnatning i Schierke.

5

Dag 5: Schierke til Rübeland

Distance: 21 km | Tid: ca. 6 t.

På dagens rute passerer du Trudenstein-bjerget, hvor det er værd at gøre et kort ophold og nyde den fantastiske panoramaudsigt, inden du begiver dig nedad til vandfaldet i Königshütte. Herefter følger du Bode-floden gennem Tiefenbachtal. Når du når udsigtspunktet Hoher Kleef, får du et storslået vue over dagens mål: landsbyen Rübeland. Den ligger ved Bode-flodens bred og er kendt for sine huler med enorme stalaktitter og stalagmitter, som helt klart er et besøg værd.

Overnatning i Rübeland.

6

Dag 6: Rübeland til Treseburg

Distance: 20 km | Tid: ca. 5½ t.

På dagens etape af Heksestien vandrer du på idylliske skov- og engstier gennem et gammelt mineområde med mange interessante geologiske særpræg. Du følger Bode-flodens løb og passerer Wendefurth-dæmningen, inden du når den hyggelige, fredfyldte landsby Treseburg.

Overnatning i Treseburg.

7

Dag 7: Treseburg til Thale

Distance: 10 km | Tid: ca. 3 t.

Den sidste etape af Heksestien bringer dig gennem den dramatiske og sagnomspundne kløft Bodetal. Høje granitklipper knejser over den smalle flodbredsti, mens selve floden flyder gennem en spektakulær række af strømfald og krystalklare bredninger.

Dagens mål er Thale. Som en fin afslutning på din tur anbefaler vi, at du tager stoleliften op til enten Hexentansplatz (Heksenes Dansegulv) eller granitklippen Rosstrappe. Fra begge steder er der herlige udsyn over kløften.

Fra Thale kommer du hurtigt til Quedlinburg med enten tog eller bus. Hvis du foretrækker det, kan du vælge at tage din sidste overnatning her (mod et tillæg) eller forlænge din tur med en ekstra dag. Den smukke Quedlinburg nyder UNESCO-beskyttelse og er en af de bedst bevarede middelalder- og renæssancebyer i Europa. Lad dig charmere af de gamle bindingsværkshuse samt det knejsende slot og katedralen på bakken oven over byen, og slut din vandreferie langs Harzer-Hexen-Stieg af med maner!

Overnatning i Thale eller Quedlinburg.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie i Harzen er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger. Hvis du ønsker at forlænge din ferie, hjælper vi dig gerne med at arrangere flere overnatninger i f.eks. Quedlinburg eller en af de andre byer langs Harzer-Hexen-Stieg – skriv det blot i kommentarfeltet på bestillingssiden, når du booker turen.


Find vej til Osterode

De nærmeste lufthavne er Hannover og Berlin.
Osterode er let at komme til med tog fra enten Hannover (2 t.) eller Berlin (2½ t.). Find mere information på Deutsche Bahns hjemmeside.
Hvis du ankommer i bil, er det som regel muligt at lade den stå ved det første hotel, mens du vandrer. Vær dog opmærksom på, at det i de fleste tilfælde ikke er muligt at reservere en parkeringsplads på forhånd. Du finder kontaktinformation på dine hoteller i rejsedokumenterne. Det koster som regel penge at have bilen parkeret, og den udgift skal betales direkte til hotellet. Vi kan hjælpe dig med at arrangere transporten retur fra Thale/Quedlinburg, hvor ruten ender.

Find vej fra Thale/Quedlinburg

Der er en togstation i Quedlinburg, hvorfra der er regelmæssige togforbindelser til Berlin (ca. 3 t.) og Hannover (ca. 2 t.) samt mange andre destinationer i Tyskland. Find mere information på Deutsche Bahns hjemmeside.

Vandreferie i Harzen
Osterode, Harzen
Heksestien i Harzen
Vandring i Harzen; Oberharzen Wasserregal
Oberharzer Wasserregal
Trækirke i Clausthal-Zellerfeld
Sø i Harzen
bænk i skoven
vandreskilte i Harzen
Udsigt over Bloksbjerg
Toppen af Bloksbjerg
Veteranbane på Bloksbjerg
Treseburg
Nationalpark Harz
stoleliften i Thale
Hexentanzplatz, Thale
Hexentanzplatz, Thale
Udsigt over Bodetal-kløften
Granitklippen Rosstrappe
Quedlinburg
Quedlinburg, Harzen

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering