8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Grækenland
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Bo i den traditionelle landsby Vamos med de brostensbelagte stræder.

Oplev livet i den traditionelle fiskerlandsby Loutro, som kun kan nås til fods eller med båd.

Gå på opdagelse i den verdensberømte Samaria-kløft.

Gå ad en af Europas mest imponerende kyststier langs idylliske, afsondrede strande.

Lær de venlige lokale at kende og smag den lækre kretensiske mad i de små tavernaer.


Selvguidet vandreferie på Kreta

Vandring med bagagetransport

Opdag det ’uspolerede’ Kreta, mens du følger stier gennem vilde blomster, frodige dale og dybe kløfter.

Denne tur bringer dig fra Apokoronas’ frugtbare, grønne landbrugsjorde via De Hvide Bjerge til sydkystens fantastiske kløfter og afsondrede strande. Du starter i Vamos, som er en traditionel landsby øst for Chania. På den lokale ’kafeneion’ kan du møde landsbyboerne og drikke en ’raki’ med dem. Du kommer til at bo i et smukt gammelt restaureret hus, hvor du kan nyde fantastiske udsigter over De Hvide Bjerge, mens du spiser morgenmad i solskinnet. På sydkysten kommer du til at udforske to imponerende kløfter: Aradhena-kløften og Samaria-kløften. Du kommer også til at opleve idylliske, øde strande, mens du vandrer ad stille stier langs den stenede kyst. Du bor i tre forskellige kystlandsbyer inklusive Loutro og Agia Roumeli, som man kun kan nå til fods eller med båd.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 4.499 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper på tre eller flere personer. Kontakt os for pris.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

REJSEPERIODE April til oktober. I tilfælde af meget regn i det tidlige forår og i den sidste del af oktober kan Samaria-kløften være lukket, og det vil da være nødvendigt at justere din turplan. Vær opmærksom på at Samaria-kløften ikke er åben i løbet af april, så hvis du rejser i denne periode, skal du med færge fra Agia Roumeli til Sougia på dag 6.
INDKVARTERING 7 overnatninger med morgenmad. Alle overnatningsstederne er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Alle værelser er en suite, og de fleste har desuden en balkon eller terrasse. Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.
MÅLTIDER Morgenmad på overnatningsstederne er inkluderet. Man kan købe frokost til vandreturen i de lokale butikker. Om aftenen er der et stort udvalg af restauranter, bortset fra i Omalos, men her tilbyder hotellet, man bor på, gode lokale retter.
INKLUDERET
7 overnatninger med en suite-faciliteter
7 x morgenmad
Taxatransport på dag 1, 2 og 3 jf. turplanen
Bagagetransport mellem overnatningsstederne
Brochuren ’Discover Vamos… on foot’
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Al transport, der ikke er nævnt under inkluderet
Entrébilletter o.l.
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Transport fra og til lufthavnen
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
SVÆRHED Denne tur har overordnet sværhedsgraden moderat. Moderate dagsvandringer er blandet med mere anstrengende ture, der tager 4-6 timer (ekskl. pauser), i bakkede/bjergrige områder på velholdte, men indimellem stenede stier.
1

Dag 1: Ankomst til Vamos

Du ankommer til Vamos med taxa (det kan arrangeres på forhånd) eller med offentlig transport fra Chania eller Heraklion. Afhængig af dit ankomsttidspunkt kan du enten slentre rundt i den maleriske landsby eller tage på en 4 timers vandretur til Georgioupolis. Det er en behagelig tur gennem Apokoronas’ opdyrkede landskab og gennem små landsbyer til kystbyen Georgioupolis. På vejen kan du opleve smukke udsigter, et kloster, spredte kirker og den ældste olivenpresse på Vestkreta.

Du kan komme tilbage til Vamos med taxa. Det er også muligt at tage denne tur om morgenen på dag 3.

Overnatning i Vamos.

2

Dag 2: Rundvandring fra Nippos

Distance: 14 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 400 m | Tid: ca. 4 t.

Dagens vandretur er en cirkulær rute fra landsbyen Nippos, der ligger i det frodige og bakkede Apokoronas-område, som er dækket af cypresser og olivenlunde. I baggrunden ligger Lefka Ori (De Hvide Bjerge), der er dækket af sne om vinteren og foråret, og som får det til at føles, som om man er midt i et maleri. Efter vandreturen kan du tage en taxa tilbage til Vamos.

Overnatning i Vamos.

3

Dag 3: Til Chora Sfakion

Distance: 12 km | Opstigning: 100 m | Nedstigning: 325 m | Tid: ca. 4 t.

Dagen starter med et kort lift til den nærliggende landsby Vrysses, hvorfra du skal videre med offentlig transport til Chora Sfakion. Bussen går som regel om eftermiddagen, hvilket giver dig tid til at besøge Georgioupolis eller tage en kort gåtur rundt om Vamos. (Du får en brochure med korte gåture i og omkring Vamos.)

Overnatning i Chora Sfakion.

4

Dag 4: Chora Sfakion til Loutro

Distance: 6,6/10 km | Opstigning: 180/600 m | Nedstigning: 240/670 m | Tid: ca. 4½ t.

Fra Chora Sfakion går det opad gennem Ilinga-kløften til den traditionelle landsby Anopolis. Her kan du møde de lokale i byens ’kafeneion’, hvor du også har mulighed for at prøve en af de lækre ’Sfakiana’, som er en slags pandekage med smøreost og honning. Det vil give dig energi til resten af turen. Herefter går det nedad langs en smuk sti til landsbyen Loutro, som ligger gemt i en lille, afsondret bugt. Loutro kan kun nås til fods eller med færge, og her er ingen biler. I løbet af hele vandringen vil du have fantastiske udsyn til Loutros flotte hvide bygninger, der står i skarp kontrast til det dybblå libyske hav. Du har dine sidste to overnatninger i Loutro. Hvis du foretrækker en mindre anstrengende tur, kan du tage kystruten til Loutro med mulighed for at tage en dukkert ved den dejlige strand Glyka Nera.

Overnatning i Loutro.

5

Dag 5: Rundvandring fra Loutro

Distance: 9/16 km | Opstigning: 460/840 m | Nedstigning: 460/840 m | Tid: ca. 4 t.

Via en stejl zigzagsti går det opad til landsbyen Anopolis. Herfra fortsætter du til oldtidslandsbyen Aradhena, der ligger på kanten af den imponerende Aradhena-kløft. En spektakulær sti fører dig ned og ind i kløften, som du følger hele vejen til kysten. På den sidste del af dagens tur følger du en sti langs kysten tilbage til Loutro.

Det er muligt at tage en kortere tur via den lille landsby Livaniana og herfra gå ned gennem Aradhena-kløften til havet.

Overnatning i Loutro.

6

Dag 6: Fra Loutro til Agia Roumeli

Distance: 14,7 km | Opstigning: 275 m | Nedstigning: 275 m | Tid: ca. 5½ t.

Dagens smukke kystvandring byder på mange forskellige landskaber. Først vandrer du til stranden Marmara, hvor du kan tage dig en tidlig morgendukkert og en kop kaffe, inden du fortsætter vestpå langs kysten. Udsigterne over bjergene og ind i kløfterne er overvældende. Du vandrer gennem aromatiske fyrskove og kommer til den maleriske byzantinerkirke Agios Paylos, der ligger på en afsondret strand af samme navn. Du fortsætter langs stranden med skønne udsigter over havet og når til sidst dagens destination: den lille landsby Agia Roumeli, der ligger ved foden af Samaria-kløften.

OBS: I april, hvor Samaria-kløften ikke er åben, skal du med eftermiddagsfærgen fra Agia Roumeli til Sougia, hvor du overnatter.

Overnatning i Agia Roumeli eller Sougia.

7

Dag 7: Gennem Samaria-kløften

Distance: 16 km | Opstigning: 1.200 m | Nedstigning: 50 m | Tid: ca. 6 t.

Dagens vandring gennem Samaria-kløften er uden tvivl den hårdeste på denne tur, men også den mest imponerende. Mens de fleste turister går gennem kløften fra top til bund, går du den modsatte vej og undgår på den måde trængslen. Vi anbefaler, at du starter din vandring tidligt i dag. Når du når til den øvre del af kløften, vil temperaturen der være væsentlig lavere end ved kysten – faktisk op til 10 grader lavere. De sidste par kilometer er stejle og krævende, men du vandrer heldigvis hovedsageligt i skygge gennem tyk skov, til du når Xyloskala. Her bliver du hentet af din vært i Omalos og kørt til hotellet.

OBS: I april, hvor Samaria-kløften er lukket, vandrer du gennem Irini-kløften fra Sougia til Omalos-sletten. En smuk og anstrengende vandring, der minder om den gennem Samaria-kløften.

Overnatning i Omalos.

8

Dag 8: Afgang

Fra Omalos kan du tage den lokale bus eller bestille en taxa til Chania eller Heraklion. Hvis du skal med et tidligt fly, er det muligvis nødvendigt at bestille en ekstra overnatning i Chania/Heraklion. Hvis du ønsker dette, kan du blot skrive det i kommentarfeltet på bestillingssiden, så arrangerer vi det for dig.


Find vej til Vamos

Den lufthavn, der ligger tættest på Vamos, er Chania Lufthavn (CHQ) (ca. 30 km derfra). Det er muligt at komme til Vamos med offentlig bus, men det er ikke en særlig god forbindelse. Derfor anbefaler vi, at du tager en taxa fra lufthavnen til Vamos. Hvis du ønsker det, kan vi bestille en taxa til dig på forhånd mod et ekstra gebyr. Skriv blot dette i kommentarfeltet på bestillingssiden.

Det er også muligt at flyve til Heraklion Lufthavn (HER). Fra busstationen i Heraklion (6 km fra lufthavnen) er der direkte busser til Chania (ca. 2 t.). Bussen stopper også i landsbyen Vrysses tæt på Vamos. Vi kan arrangere et lift for dig fra Vrysses til Vamos, hvis du ønsker det.

Du kan også flyve til Athen Lufthavn og tage natfærgen fra Piraeus til Chania, som afgår dagligt omkring kl. 21:00 og ankommer til Chania kl. 6:00 næste morgen. Der er kabiner med komfortable køjer ombord, og alle kabiner er en suite.


Find vej fra Omalos

Fra Omalos kan du komme med offentlig bus eller taxa til Chania eller Heraklion. Det tager ca. 1½ t. Hvis dit fly afgår om morgenen, er du muligvis nødt til at bestille en ekstra overnatning i Chania/Heraklion. Alternativt kan du tage til Chania/Heraklion på dag 7 og overnatte der – vær opmærksom på, at der ikke er nogen busser om aftenen fra Omalos til Chania/Heraklion, så du er nødt til at tage en taxa.
Du kan også tage den daglige natfærge fra Chania tilbage til Piraeus.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Vandring på Kreta
Den gamle by Chania med udsigt til Vestkretas bjerge bagved
Den traditionelle landsby Vamos, Kreta
Den traditionelle landsby Vamos, Kreta
Vandring på Kreta med udsigt til Lefka Ori-bjergene
Forårsblomster på Kreta
Lefka Ori-bjergene på Kreta
Vandreskilt på Kreta
Kretas sydkyst
Udsigt over fiskerlandsby Loutro
Fiskerlandsby Loutro, Kreta
Taverna i Loutro
Både i vandet ved Loutro
Boat taxi, Kreta
Udsigt til Samaria-kløften fra havet
Aradena-kløften
Gangbro i Aradena-kløften
Sweetwater strand, Kreta
Agios Pavlos kirke på stranden i Agia Roumeli
Stranden Souiga
Vandring over en træbro i Samaria-kløften
vandring gennem Samaria-kløften i Kreta
Vandresti i Samaria-kløften
Samaria-kløften, Kreta

Turanmeldelser

5.00 baseret på 2 anmeldelse
01/08/2022

Vi er en familie på 4; to voksne og to børn på henholdsvis 12 og 17 år som havde en dejlig tur til Kreta i juli måned. Materialet fik vi i god tid inden vi skulle afsted, og alt fungerede som det skulle. Som lovet så vi “uspoleret natur” på ruter hvor vi mødte meget få turister, hvilket var skønt. Turens sværhedsgrad er vurderet til “moderat”; vi er glade for at vi ikke valgte en svær rute. Selvom vi gik i et godt tempo brugte vi noget længere tid end den tid, der er anført i rutebeskrivelsen og nogle af stederne er ruterne lidt udfordrende. Jeg vil ikke anbefale ruten til familier med mindre børn.

30/10/2019

Vi følte os godt betjent af Wild Rover Travel. Turen levede op til det lovede og forventede. Spændende vandreture gennem afvekslende landskaber. Der var tid til og rige muligheder for at bade på sydkysten. Detaljeret turbeskrivelse med vandrekort, som gjorde det muligt hele tiden at vide, hvor man var henne. Det anbefales, at man giver sig tid til at læse beskrivelsen og orientere sig grundigt på kort og i landskabet. Gode og nogle steder også hyggelige overnatningssteder med imødekommende værter, som havde styr på baggagetransporten. Det lokale busselskabs hjemmeside var desværre ikke opdateret, så vi fik Wild Rover Travel til at sende en køreplan (to sider), som vi havde meget glæde af til turplanlægningen.

Skriv en anmeldelse

Vurdering