6 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Spanien
Sted
marts-november
Rejseperiode

  Opdag Mallorcas vilde og spektakulære nordvestkyst.

  Gå langs høje kyststier med det turkisblå Middelhav i baggrunden.

  Oplev den stille charme, der karakteriserer øens landlige bagland.

  Udforsk smøgerne og restauranterne i de hyggelige byer Sóller og Valldemossa.

  Nyd friskpresset appelsinjuice, der serveres på appelsinplantagerne specielt for vandrere.


Vandring på Mallorca: selvguidet vandreferie

Mallorca er med rette kendt for sine fantastiske strande ud til det turkisblå Middelhav. Bevæger man sig væk fra strandene, er øens landskab dog overraskende vildt og uberørt. Det bedste sted at vandre er uden tvivl Serra de Tramuntana-bjergkæden i den nordvestlige del af øen. Disse kalkstensbjerge udgør et dramatisk landskab med høje tinder og dybe dale – et landskab, som er mere eller mindre uopdaget af alle andre end vandrere. Velafmærkede ruter leder dig gennem dramatiske bjerglandskaber, hen over privatejede lunde med appelsin-, mandel- og oliventræer og ned til stenede kystlinjer med fredelige vige.

I dette smukke landskab gemmer nogle af Mallorcas ægte perler sig: Charmerende honningfarvede landsbyer som Sóller, Deia og Valldemossa giver et indblik i et liv, der leves i et tempo, som synes at høre en anden tidsalder til. Når du vandrer mellem de maleriske bjerglandsbyer, vil du opleve den stille charme, der karakteriserer Mallorcas bagland og forstå, hvorfor regionens unikke kultur og geografi er blevet optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Denne selvguidede vandreferie på Mallorca kan også bestilles som en 8-dages tur med to ekstra vandredage og overnatninger i Pollença på den nordlige del af øen. Hvis du er interesseret i dette, så kontakt os for mere info og priser.

6 DAGES VANDREFERIE Fra 4.899 kr. per person i dobbeltværelse.*
*Højsæsontillæg i sommerperioden.
*Solotillæg for enkeltrejsende.
INDKVARTERING

Nedenstående hoteller er omhyggeligt udvalgt på grund af deres beliggenhed, atmosfære og/eller enestående service. Alle værelser er en suite. Hvis et af hotellerne er optaget, vil vi skaffe et lignende og informere om det.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

REJSEPERIODE Denne vandreferie kan nydes fra starten af marts til slutningen af november. Det tidlige forår byder på det spektakulære syn af hvide og lyserøde mandelblomster, der lægger sig som et tæppe over engene, mens efteråret kendetegnes ved vinmarkernes smukke gyldne skær.
INKLUDERET
5 x overnatninger med morgenmad
Privat transport jf. turplanen
Bagagetransport på dag 3
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport fra og til lufthavnen
Personlige udgifter (drinks, telefonopkald, drikkepenge etc.)
Turistafgift
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Taxatransport fra lufthavnen
Enkeltværelse(r)
Opgradering til 8-dages tur (kontakt os for pris)
1

Dag 1: Ankomst til Valldemossa

Valldemossa ligger smukt på en lille forhøjning i en idyllisk dal med oliven-, ege- og mandeltræer og er gennemsyret af en gammeldags charme. De fleste besøgende kommer for at se det gamle karteuserkloster, som var et yndet tilholdssted for komponisten Frederic Chopin og forfatteren George Sand. Byens brostensbelagte gader med træer langs siderne og imponerede villaer kan nydes på en slentretur sammen med spektakulære udsigter over de omkringliggende bjerge og dale.

Valldemossa er let at komme til med bus fra Palma de Mallorca.

Overnatning i Valldemossa.

2

Dag 2: Rundvandring fra Valldemossa

Distance: 15 km | Opstigning: 700 m | Nedstigning: 700 m | Tid: ca. 6 t.

På den første vandredag følger du en meget populær cirkulær rute fra Valldemossa, der er kendt som Ærkehertugens Sti (Camí de s’Arxiduc), og som går langs højderyggen mellem Deia og Valldemossa. Stien blev anlagt i slutningen af 1800-tallet på ærkehertug Luis Salvadors befaling uden andet formål end at tilbyde en let vandrerute langs bjergryggen, hvor man kunne nyde fantastiske udsigter over den nordvestlige kystlinje. Der er mulighed for at bestige bjergtoppen Pico El Teix, hvis man ønsker en lidt længere vandredag.

Overnatning i Valldemossa.

3

Dag 3: Deia til Port Sóller

Distance: 14 km | Opstigning: 280 m | Nedstigning: 440 m | Tid: ca. 5½ t.

Dette er en skøn og relativ let vandredag til kystbyen Port Sóller. Efter morgenmad får du et kort lift til den idylliske kunstnerkoloni Deia, hvorfra du først følger en brostensbelagt sti gennem olivenlunde. Ruten følger kystlinjen gennem stille Middelhavsskove med fyrre-, ege- og jordbærtræer og krydser en appelsinplantage, hvor ejerne serverer lækker friskpresset appelsinjuice til vandrere.

Overnatning i Port Sóller.

4

Dag 4: Cala Tuent til Port Sóller

Distance: 15 km | Opstigning: 650 m | Nedstigning: 610 m | Tid: ca. 6 t.

Efter et taxalift til Cala Tuent, som er en hyggelig landsby med en dejlig stille strand, påbegynder du din 6 timer lange vandring tilbage til Sóller. Først følger du kysten, hvorefter ruten går indlands via gården ved Balix d’Avall, som ligger mellem appelsinplantager og olivenlunde i en af Mallorcas mest afsidesliggende dale. Ruten ender i Sóller, hvor du kan tilbringe eftermiddagen, inden du tager en sporvogn tilbage til Port Sóller.

Overnatning i Port Sóller.

5

Dag 5: Rundvandring fra Port Sóller

Distance: 7,5 km | Opstigning: 270 m | Nedstigning: 270 m | Tid: ca. 3 t.

Fra havnen tager du en stejl opstigning til klipperne, der danner en naturlig mole med udsigt over bugten. Herfra har du dejlige udsyn over den klippefyldte kystlinje til den lille ø S’Illeta. Fra ‘Torre Picada’ går det stejlt nedad langs en kløft til ‘Sa Punta Llarga’, som er et forbjerg, der byder på en flot udsigt tilbage mod klipperne.

Det er også muligt at tage en lidt længere alternativ rute, der starter ved søen Cúber, og fører dig til bjergpasset Col de l’Ofre (885 m). Herfra er der en 800 m lang spektakulær nedstigning gennem en smal kløft til landsbyen Binairaix. Du kan enten vandre tilbage til Port Sóller eller tage en taxa.

Overnatning i Port Sóller.

6

Dag 6: Afgang fra Port Sóller

Din vandreferie er ved vejs ende. Det kan anbefales at afslutte ferien med at tage veterantoget til den historiske hovedby Palma de Mallorca. Brug nogle timer på at udforske dens labyrintiske gader, slotspladser, kunstmuseer og overdådige gotiske katedral, inden turen går hjemad.


Find vej til Valldemossa

Den nærmeste lufthavn er Palma de Mallorca
Fra lufthavnen er der en shuttlebus, som kører til stationen i La Palma hvert kvarter. Tjek tider her. Fra centrum af Palma er der regelmæssige busser (linje 210) til Valldemossa (rejsetiden er ca. 30 min.). Tjek tider her.
Det er også muligt at arrangere en taxa fra lufthavnen til Valldemossa, hvis dette foretrækkes.

Find vej fra Port Sóller

Der går en bus fra Port Sóller til Palma de Mallorca (linje 211) med afgang hver 1½ time (rejsetiden er ca. 40 min.). Tjek tider og priser her. Fra Palma kan man tage en shuttlebus til lufthavnen.
Alternativt – hvis du ønsker at afslutte din ferie på en helt særlig måde – kan du tage et gammelt veterantog fra 1912, som er udstyret med mahognipaneler og messingbeslag. Turen fra Port Sóller til Palma tager en time og koster €32. Du kan finde afgangstider her.
Endelig er det selvfølgelig også muligt at arrangere taxatransport fra dit sidste overnatningssted til lufthavnen.

Catedral de Palma
Deia
Valldemossa shopfront
Deia, Mallorca
Cala Deia walking
Cala Deia
cliffs, Cala Deia
Cala Deia, yacht
cliffs, Mallorca coastline
coastal view, Mallorca walking
cliffs, Cala Deia
oranges, Mallorca
country villa, Mallorca
Mallorca walking signposts
Port de Soller
Port Soller Tram
Sa Punta Larga, Mallorca
Lake Cuber
Llotja de Palma

Turanmeldelser

5.00 baseret på 4 anmeldelse
31/05/2023

Fantastisk tur som var virkelig godt tilrettelagt. Super nemt at bruge materiale til turbeskrivelser – især appen , som blev anbefalet af Wild Rover.
Dejlige velplacerede hoteller.

10/05/2023

Vi seks løbekammerater havde en vidunderlig tur med dejlige vandredage, gode hoteller og fin service.

13/04/2023

En fantastisk tur med skønne naturoplevelser. Turen var godt planlagt og fin service hele vejen rundt. Kommunikationen med Wild Rover Travel har fungeret godt med hurtige svar på vores spørgsmål.
Alt i alt en tur vi varmt kan anbefale

02/06/2019

Denne tur kan varmt anbefales, den er godt planlagt.
Vi havde nogle skønne vandre dage, turene var godt beskrevet
Og godt afmærket. Nogle dejlige hoteller med sødt og venligt personale.

Skriv en anmeldelse

Vurdering