8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Italien
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Nyd de spektakulære udsigter over Supramonte-bjergene og Orosei-bugten.

Oplev de varierede landskaber med underjordiske huler, smukke dale og kalkstenskamme.

Vandring langs den forrevne kyst med udsyn over nogle af Sardiniens smukkeste strande.

Bo i små, familiedrevne hoteller med panoramiske beliggenheder.

Tag en forfriskende dukkert i det krystalklare, turkisblå hav ved Cala Luna.


Vandreferie på Sardinien

Fortryllende kyststrækninger og et vildt, klippefyldt indre byder dig velkommen på denne selvguidede vandreferie i den østlige del af Sardinien. Her finder man et spektakulært, forrevent landskab, hvor 800 m høje kalkstensklipper rejser sig fra Middelhavets krystalklare vand. Du vandrer langs Supramonte-bjergenes knudrede højderyg og følger smalle stier gennem den imponerende Gola di Gorropu-kløft, som er en af Europas dybeste kløfter med stejle, hvide vægge, der tårner sig op over 350 m på begge sider.

Som om landskabet ikke var nok i sig selv, vrimler skråningerne også med fascinerende historiske steder. Et af de bedste kommer du forbi nær toppen af Monte Tiscali, hvor man finder ruinerne af en nuragher-landsby, der kan dateres tilbage til det 6. århundrede f.Kr.

Sidst på turen kommer du til Orosei-bugten, som udgøres af 40 km smuk kystlinje langs det turkise Middelhav. Beløn dig selv for dine anstrengelser med en forfriskende dukkert ved Cala Luna, som er en fantastisk halvmåneformet strand, der kun kan nås til fods eller med båd.

8 DAGES VANDREFERIE 6.999 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Rabat for tre personer i tremandsværelse. Kontakt os for pris.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING

Overnatningsstederne i Oliena og Dorgali er hyggelige, imødekommende hoteller, der ligger fredfyldt med prægtige udsyn over bjergene og let adgang til vandreruterne. Hotellet i Cala Ganone er et simpelt 3-stjernet, familiedrevet hotel, der ligger på kanten af en bjergtop med udsigt over den smukke Orosei-bugt. Fra restaurantens terrasse kan du nyde en af de bedste udsigter over bugten.

Alle værelser er en suite, og morgenmad er inkluderet. I løbet af din tur har du rig mulighed for at smage de fortræffelige lokale retter såvel som den berømte, dybrøde Cannonau-vin.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne. Hvis et hotel er fuldt booket, finder vi et tilsvarende til dig i stedet og informerer dig om det.

REJSEPERIODE 1. april til 25. juli og 1. september til 31. oktober. På grund af varmen er det ikke muligt at booke turen i august.
INKLUDERET
7 overnatninger på udvalgte hoteller
7 x morgenmad
5 x aftensmad
Bagagetransport på dag 3 og 7
Dag 1: Transport fra Oliena til hotellet
Dag 3: Transport fra rutens afslutning tilbage til hotellet
Dag 4: Transport til Rio Flumineddu og tilbage til hotellet om eftermiddagen
Dag 5 og 6: Transport fra Dorgali til starten af ruten og tilbage til hotellet
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til Monte Maccione/Oliena og fra Cala Gonone
Lokale toge/busser/både
Frokost og aftensmad, der ikke er nævnt under inkluderet
Personlige udgifter (drinks, snacks, drikkepenge etc.)
Byskatter
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
Transport fra lufthavnen til Monte Maccione/Oliena
Transport fra Cala Gonone til lufthavnen
SVÆRHED Denne tur egner sig for vandrere, der er vant til at vandre i bjerge. Ruterne er ikke særlig godt markeret, og man går ofte på ujævne stier – somme tider mellem krat – og indimellem på små grusveje. Nogle af ruterne (som f.eks. den til Monte Tiscali) er lidt krævende med enkelte sektioner, hvor det kan være nødvendigt at bruge hænderne, og man kommer gennem øde kalkstensområder uden kilder og landsbyer i nærheden.
1

Dag 1: Ankomst og afslapning

Du ankommer til Sardinien og tager en lokal bus til Oliena. Her bliver du mødt af ejeren af dit første overnatningssted og transporteret i bil til hotellet, som ligger ved foden af Monte Corrasi i en gammel restaureret gårdbygning. Slap af med et glas Cannonau-vin, som er en lokal specialitet.

Overnatning i Monte Maccione/Oliena (aftensmad er inkluderet).

2

Dag 2: Rundvandring via Monte Corrasi

Distance: 10 km | Opstigning: 825 m | Nedstigning: 815 m | Tid: ca. 5 t.

Start dagen med en nærende morgenmad på den udendørs terrasse og nyd Gennargentu Nationalparks smukke omgivelser. Lad blikket søge ud mod de kalkholdige Supramonte-bjerge og de pragtfulde dale, som venter dig på din vandretur.

Dagens rute er ikke særlig svær; den velafmærkede sti går gradvist opad til et plateau, inden det går tilbage ad en anden rute.

Overnatning i Monte Maccione/Oliena (aftensmad er inkluderet).

3

Dag 3: Fra Monte Maccione til Su Gologone-kilden

Distance: 14 km | Opstigning: 395 m | Nedstigning: 990 m | Tid: ca. 5 t.

Dagens vandrerute leder dig gennem de smukke egeskove, som dækker de nedre skråninger af Supramonte-bjergene. I løbet af turen vil der være masser af gode udsigter over dalene Oliena og Guthiddai. Hvis du har lyst, kan du ca. halvvejs på ruten bestige Scala di Sovanas stejle, stenede skråning til Punta Cusidore.

Ved rutens afslutning har du mulighed for at fortsætte yderligere to km til Su Gologone, som er den vigtigste kilde på Sardinien. Over tusinder af år har vandet fra Su Gologone-kilden udhulet de kalkholdige klipper og dannet snoede underjordiske kanaler. Over jorden danner kilden en lille sø mellem de høje kalkstensklipper. Søens farver varierer fra smaragdgrøn til turkis og intens blå afhængig af solens refleksion.

Overnatning i Dorgali (aftensmad er inkluderet).

4

Dag 4: Fra Rio Flumineddu til Tiscali via ovili-hytter

Distance: 11 km | Opstigning: 700 m | Nedstigning: 700 m | Tid: ca. 5 t.

Denne dag starter med et kort lift til Rio Flumineddu (ca. 15 min.). Herfra vandrer du langs Scala de Surtana-dalen, indtil et højresving leder dig til et kalkstensplateau, hvor to smukke ovili-hytter for nylig er blevet restaureret. Kig indenfor i hytterne og studer de fine teknikker, der er blevet brugt til at bygge dem. Herefter går det igen nedad til dalen, inden du starter opstigningen til Monte Tiscali. Tæt på toppen kan du besøge ruinerne af en forhistorisk nuragher-landsby. Efter at have passeret den skovklædte Surtana-kløft, fortsætter du ned til Flumineddu-floden, hvor du bliver hentet og transporteret tilbage til hotellet.

Overnatning i Dorgali (aftensmad er inkluderet).

5

Dag 5: Vandring i Gola di Gorropu-kløften eller alternativ rute til Silana

Distance: 11 km | Opstigning: 320 m | Nedstigning: 689 m | Tid: ca. 3½ t.

Dyk ned i Italiens dybeste kløft – Gola di Gorropu – med dens fantastiske, lodrette hvide vægge, der er over 350 m høje. Det er en lang, men let, vandretur dertil, og det er spektakulært at gå rundt i bunden af den dybe kløft og klatre over de kæmpestore kampesten. Du får et kort lift til og fra starten af ruten.

Alternativ rute: Suttaterra til Dorgali

Distance: 15 km | Opstigning: 341 m | Nedstigning: 177 m | Tid: ca. 5 t.

Denne rute starter tæt på Silana-passet og følger bjergryggen hele vejen til byen Dorgali. Langs ruten er der spektakulære kystudsigter over Orosei-bugten til den ene side og over Supramonte-bjergene til den anden side. Turen er ret let og byder ikke på de store op- eller nedstigninger. Ruten er ikke markeret, men stien er godt gået til.

Overnatning i Dorgali (aftensmad er inkluderet).

6

Dag 6: Fra Dorgali til Cala Gonone

Distance: 10 km | Opstigning: 486 m | Nedstigning: 958 m | Tid: ca. 4 t.

Et kort lift bringer dig lige uden for Dorgali, hvor du starter turen via en gammel tunnel, som forbinder Dorgali med Cala Gonone. Stien fører dig opad til toppen af Monte Bardia, hvorfra der er en lang, jævn nedstigning. Du har flere gode udsyn over begge dale i løbet af turen. Hvis du har lyst, har du mulighed for at bestige Monte Irveri (616 m).

Overnatning i Cala Gonone.

7

Dag 7: Cala Luna-stranden

I dag kan du vælge mellem to forskellige vandreruter eller en række af andre aktiviteter. Fra Cala Gonone kan du vælge mellem flere forskellige sejlture (f.eks. kan du besøge Grotta del Bue Marino, som du også passerer, hvis du tager tilbage fra Cala Luna med båd). En anden mulighed er at besøge den spændende arkæologiske udgravning Nuraghe Mannu, og endelig er der også mulighed for bl.a. at dykke, fiske eller sejle i kajak.

Rute 1: Cuccuru su Corvu til Cala Gonone

Distance: 16 km | Opstigning: 569 m | Nedstigning: 946 m | Tid: ca. 6 t.

Valgfri transport til starten af vandreturen, hvorfra du går op til Sedda e s’Atta og kan nyde en fantastisk panoramaudsigt over bugten. Derefter vandrer du ned i en kløft og følger flodlejet til den berømte strand Cala Luna, som kun kan nås til fods eller med båd. Tag en forfriskende dukkert her og nyd en picnic-frokost, inden du fortsætter langs kyststien til Cala Gonone.

Rute 2: Cala Gonone til Cala Luna

Distance: 9 km | Opstigning: 405 m | Nedstigning: 402 m | Tid: ca. 4 t.

Du starter fra havnen i Cala Gonone og følger kystvejen til Cala Fuili. Herfra følger du endnu en snoet kyststi, som bringer dig til den smukke strand Cala Luna. Du kan gå den samme vej tilbage til Cala Gonone, som du kom, eller tage en båd tilbage.

Overnatning i Cala Gonone.

8

Dag 8: Arrivederci Cala Gonone!

Din vandreferie er ved vejs ende. Hvis du ønsker en eller flere ekstra overnatninger, kan du blot skrive det i kommentarfeltet på bestillingssiden.


Find vej til Oliena

/ Det letteste er at flyve til lufthavnen Olbia Costa Smeralda (OLB).

Rejsetiden fra lufthavnen i Olbia til det første overnatningssted er ca. to timer. Du tager en bus til Oliena, hvor du bliver hentet og kørt til dit første hotel.

Vi anbefaler, at du ankommer til Sardinien inden kl. 16, da det tager et stykke tid at komme til Oliena. Hvis du ankommer efter kl. 16 eller på en helligdag, skal du enten selv sørge for transport til dit første overnatningssted i Oliena eller tage en overnatning i din ankomstby. I så fald er du nødt til at tage en tidlig bus til Oliena om morgenen på dag 2 (jf. turplanen), hvis du skal have tid til den første vandretur. Alternativt kan du ankomme dagen inden og booke en ekstra overnatning i starten af turen.


Find vej fra Cala Gonone

Fra Cala Gonone kan du komme til Olbia med en offentlig bus. Der går direkte busser fra Cala Gonone til lufthavnen i Olbia fire gange om dagen i løbet af sommeren

Du kan tjekke bustider fra og til Olbia på www.geasar.it

Hiking in Sardinia
Flot udsigt over den østlige del af Sardinien
Supramonte mountains
Gola di Gorropu
Vandring i Gola di Gorropu
Hiking in Sardinia
Sardinia walking holiday
Supramonte mountains
ovili-hytte og Orosei-bugten
mountain goat in Sardinia's Supramonte mountains
Udsigt over Orosei-bugten
Cala Luna
Cala Luna Strand

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering