8 dage
Varighed
Udfordrende
Sværhedsgrad
Schweiz
Sted
juli-september
Rejseperiode

Oplev den mest populære del af langdistanceruten Via Alpina i Berner Oberland.

Gå i skyggen af de mægtige bjergtinder Jungfrau, Mönch og Eiger.

Kryds høje alpinpas og nyd spektakulære bjergudsigter.

Nyd den friske alpeluft, mens du vandrer gennem rolige enge til lyden af ko-klokker.

Opdag brusende vandfald, glitrende søer og fredfyldte skove.


Bear Trek: Vandreferie på Via Alpina gennem Berner Oberland

Oplev Schweiz når det er allermest imponerende på denne vidunderlige alpinvandring. Bear Trek (Bärentrek på tysk) er den mest populære del af Via Alpina, som er en langdistance-vandrerute gennem de Schweiziske Alper. Det er (heldigvis) usandsynligt, at du møder nogen bjørne på ruten i dag – navnet stammer fra tidligere tider, hvor det kun var bjørne og ulve, der navigerede i terrænet. I dag finder du i stedet en helt fantastisk vandrerute, der bringer dig fra dal til dal, gennem fredfyldte alpinenge og spektakulære bjergpas og forbi ældgamle gletsjere. Du kommer til at gå i skyggen af Berner Oberlands tre berømte bjergtoppe: Jungfrau, Mönch og Eiger. Turen starter i Meiringen og slutter i den populære ferieby Adelboden-Lenk, og undervejs kommer du til at bo i kønne byer med hyggelige bjælkehuse.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 8.499 kr. pr. person i dobbeltværelse i kategori B*
Fra 9.299 kr. pr. person i dobbeltværelse i kategori A*

*Højsæsontillæg fra 29. juni til 30. august: 300 kr. pr. person
*Solotillæg for enkeltrejsende

INDKVARTERING

7 overnatninger med morgenmad. Du kan vælge mellem følgende to indkvarteringskategorier:
  • Kategori A: 6 x hoteller af middel standard (eget bad/toilet) og 1 x bjerghytte (fælles badeværelse)
  • Kategori B: 7 x familiedrevne B&B’er/kroer (fælles badeværelse)
REJSEPERIODE 29. juni til 15. september
INKLUDERET
7 x overnatninger
7 x morgenmad
Bagagetransport
Kort og rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Adgang til SwitzerlandMobility App
Rabat ved ankomst med tog (CHF 10)
Service-hotline
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til Meiringen og fra Lenk
Taxaer, svævebaner eller offentlig transport
Lokale turistafgifter
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger i Meiringen og/eller Lenk
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden udfordrende. Ruten er velholdt og godt skiltet overalt, men det er ikke nogen let tur, da du skal navigere i høje bjergpas. Du skal være sikker på benene og i god form, og du må ikke lide af højdeskræk. Hvis vejret er dårligt, vil det i nogle tilfælde være muligt at tage en genvej. Turen egner sig kun for erfarne vandrere i god form.
1

Dag 1: Ankomst til Meiringen

Feriebyen Meiringen i Berner Oberland er rig på tradition og ligger i en idyllisk schweizisk bjergdal sydøst for søen Brienz. Efter du har tjekket ind på dit overnatningssted, kan du nyde en kop kaffe og en kage i en af byens mange caféer. Det oplagte valg er en marengskage, for Meiringen er marengsens fødeby.

Meiringen nås let med tog fra både Luzern, Bern og Zürich.

Overnatning i Meiringen.

2

Dag 2: Meiringen til Grindelwald

Distance: 14 km | Opstigning: 700 m | Nedstigning: 980 m | Tid: ca. 4½ t.

Din første vandredag starter med en kort bustur til Rosenlaui. Herfra vandrer du opad gennem smukke hedeområder til bjergpasset Grosse Scheidegg (1.962 m). Du belønnes for din indsats med et første glimt af Eigers nordside og de 4.000 m høje bjergtoppe i Berner Oberland. Derefter går du ned til Grindelwald, der ligger i hjertet af Jungfrau-regionen omgivet af et storslået og ærefrygtindgydende bjerglandskab.

Overnatning i Grindelwald.

3

Dag 3: Grindelwald til Wengen

Distance: 16½ km | Opstigning: 1.155 m | Nedstigning: 915 m | Tid: ca. 5½ t.

Dagens rute begynder med en opstigning gennem bølgende enge til Kleine Scheidegg-passet (2.061 m). Undervejs vil du være omgivet af storslåede landskaber domineret af sten og is – med Eiger-gletsjeren som bagtæppe og med toppene af Mönch, Jungfraujoch og Jungfrau til højre for dig. Via Alpina fortsætter derefter ad en solrig højtliggende sti til den bilfri ferieby Wengen, der har en smuk beliggenhed højt over Lauterbrunnen-dalen.

Overnatning i Wengen.

4

Dag 4: Wengen til Griesalp/Pochtenalp

Distance: 21½ km | Opstigning: 1.315 m | Nedstigning: 1.415 m | Tid: ca. 7½ t.

Du starter dagen med en kort tur ned til Lauterbrunnen, hvor du kan beundre det mægtige Staubbach-vandfald. Herfra bringer en svævebane dig op til den solrige bjergskråning, hvor den lille bjerglandsby Mürren ligger. Stien fører dig herfra via alpine græsgange, smukke udsigtspunkter og hyggelige bjerghytter til Sefinenfurgge, som er det imponerende bjergpas, der leder ind i Kiental-dalen. I de tidlige sommermåneder er der ofte stadig sne ved Sefinenfurgge. Den storslåede udsigt over dalen og bjerget Blüemlisalp vil tage pusten fra dig, inden en stejl nedstigning fører dig ned i Kiental-dalen til Griesalp eller Pochtenalp.

Overnatning i Griesalp/Pochtenalp.

5

Dag 5: Griesalp/Pochtenalp til Kandersteg

Distance: 17 km | Opstigning: 1.450 m | Nedstigning: 1.685 m | Tid: ca. 7 t.

I dag venter turens kongeetape, der fører dig op over det 2.778 m høje Hohtürli-pas, og byder på det højeste punkt på Via Alpina. Det er også den mest spektakulære og berigende etape på Bear Trek.

Efter en lang og stejl opstigning til bjerghytten Blüemlisalphütte, der ligger i 2.840 meters højde, kan du belønne dig selv med en solid og velfortjent frokost. Når du er klar til at gå videre, følger du stien over Hohtürli-passet, hvorefter det går nedad til den smukke sø Öschinensee. Her er det igen værd at gøre holdt, for landskabet er den rene idyl: Den dybe blå sø er nemlig omgivet af 500 m høje klipper, gletsjere og knejsende grantræer, der er flere hundrede år gamle.

Fra Öschinensee kan du enten fortsætte nedstigningen til Kandersteg til fods, eller du kan tage svævebanen, hvis benene trænger til hvile oven på dagens strabadser.

Overnatning i Kandersteg.

6

Dag 6: Kandersteg til Adelboden

Distance: 11½ km | Opstigning: 835 m | Nedstigning: 1.220 m | Tid: ca. 4½ t.

Efter morgenmad tager du svævebanen op til Allmenalp, hvorfra du vandrer op til Bunderchrinde-passet (2.382 m). En fantastisk panoramaudsigt over de omkringliggende bjergtoppe er din velfortjente belønning. Herefter leder en stejl, stenet sti dig ned til Vordere Bunders smukke enge. Du fortsætter ned i dalen til landsbyen Adelboden, der ligger ved foden af bjerget Wildstrubel, og som med sine hyggelige træhytter er et populært feriemål året rundt.

Overnatning i Adelboden.

7

Dag 7: Adelboden til Lenk

Distance: 14 km | Opstigning: 700 m | Nedstigning: 980 m | Tid: ca. 4½ t.

Din sidste vandredag på Bear Trek vil føles ret let i forhold til de forudgående dage. Fra Adelboden følger du stier langs flodbredder og gennem enge og skove til Hahnenmoos-passet (1.956 m). Herfra går det nedad til den grønne Simmental-dal med vidunderlige alpeudsigter og hyggelige træhytter undervejs.

Din sidste nat i Berner Oberland tilbringer du i Lenk, der har en smuk beliggende mellem floder, søer og vandfald med Wildstrubel-massivet som bagtæppe.

Overnatning i Lenk.

8

Dag 8: Afgang fra Lenk

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Du kan tage et tog fra Lenk tilbage til Meiringen eller til andre destinationer i Schweiz.


Find vej til Meringen

/ Du kan flyve til enten ZürichGenève eller Bern, hvorfra du kan komme videre med tog til Meiringen. Du kan finde tider og priser på SBB’s hjemmeside.
  Hvis du ankommer i bil:

Du kan parkere ved svævebanestationen i Meiringen til en overkommelig pris (5 schweizerfranc om dagen = ca. 40 kr.). Det er ikke nødvendigt at reservere plads på forhånd.


Find vej fra Lenk

Fra Lenk kan du tage toget til lufthavnen i enten Genève, Zürich eller Bern. Du kan finde tider og priser på SBB’s hjemmeside.
  Hvis du skal tilbage til Meiringen for at hente din bil, kan du tage toget. Turen tager ca. 3 t.

Du kan desuden finde general info om Schweiz (områder, attraktioner, events, transport etc.) på https://www.myswitzerland.com/en-gb/.

Vandreferie paa Via Alpina Bear Trek
Gå gennem Berner Oberland på Via Alpina
Grindelwald og Eiger-bjerget
Flot udsigt til Eiger, Mönch og Jungfrau
Wengen
Lauterbrunnen
Blemlisalpgletscher
Rotstock Hütte, Mürren
Vandring på "Bear Trek"
Sefinenfurgge-passet
Hohtürli
Hohtürli
Flot udsigt langs Via Alpina
Vandring mod Kandersteg
Öschinensee
Öschinensee
Adelboden
Vandring mod Lenk

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering