8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Frankrig
Sted
marts-november
Rejseperiode

  Gå gennem de berømte vinmarker og vingårde i Châteauneuf-du-Pape.

  Nyd en picnic midt imellem storslåede vinmarker med lækre, friskbagte baguettes og lokale oste.

  Iagttag det spektakulære landskab i området omkring Mont Ventoux.

  Gør ophold på den berømte vingård Domaine de Cabasse, besøg deres kælder, og smag på deres vine!

  Bo i områdets smukke landsbyer: Séguret, Le Barroux og Vaison-la-Romaine.

  Del en flaske lækker, frugtig Grenache i en højtliggende landsbyrestaurant.

  Tag på en guidet vintur, hvor en vinekspert afslører Côtes du Rhône-vinenes hemmeligheder.


Vin og vandring i Provence: Selvguidet vandretur i Sydfrankrigs beromte vinregion

Oplev en af Frankrigs mest prestigefyldte vinlandsbyer; den berømte Châteauneuf-du-Pape. Gå en tur i den varme provençalske sol, forbi knudrede vinstokke, som har produceret prisvindende vine i over 700 år, og på de røde klipper, der ligger som et varmt tæppe under vinstokkene. Fuldend turen ved at vandre ind i området ved foden af de maleriske Dentelles de Montmirail-bjerge med pragtfuld udsigt til det eventyrlige Mont Ventoux, som har dannet kulisse for så mange bjergafslutninger i Tour de France.

Det var paverne i Avignon, som først bragte vin til dette område i det 14. årh., og takket være områdets forbløffende betingelser for vindyrkning har Châteauneuf-du-Pape længe produceret fantastiske vine. Dyrkningsområdet er lille, men har ikke desto mindre vedholdende produceret verdensberømte og prisvindende årgange. Den bedste måde, man kan udforske disse vingårde på, er at vandre i området fra den ene vingård til den anden. Hvis man har lyst, kan man bruge en eftermiddag på at følge en vinekspert, der vil fortælle om det vidunderlige område og afsløre et væld af vinfremstillingens hemmeligheder. Smag selv på de utroligt dybe og tungt krydrede rød- og hvidvine med deres anstrøg af mandel, krydderi og kaprifolium.

Fra Châteauneuf-du-Pape vandrer man de følgende dage i maleriske landskaber mod Dentelles de Montmirail. Denne region, kendt som Vaucluse, byder på imponerende udsigter til de nærliggende bjerge inklusive det bemærkelsesværdige 1.900 m høje Mont Ventoux. Ved at gøre holdt i historiske landsbyer, som gennemsnitsturister sjældent når frem til, og bo på skønne, traditionelle overnatningssteder, oplever man som vandrer et ægte traditionelt Frankrig.

I april-nummeret fra 2014 af magasinet Cotswold Life står der: ”… således skal man opleve Provence: smag det, føl det, hør det, lugt det, se det – alt sammen på første hånd. Fuldstændig og aldeles pragtfuldt.”

8 DAGES VANDREFERIE Fra 6.999 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Højsæsontillæg i travle perioder.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Charmerende provencalske hoteller med morgenmad. Alle værelser er en suite. De hoteller, vi normalt benytter, er listet nedenfor. Hvis et bestemt hotel er optaget, vil vi booke et andet hotel af samme standard og informere om det.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

REJSEPERIODE 1. marts til 15. november.

Vær venligst opmærksom på, at nogle stier kan være lukkede i juli og august på grund af risikoen for brand. Det kan også være ekstremt varmt at vandre i løbet af disse måneder. Denne tur er bedst at tage fra marts til juni eller fra september til oktober.

INDKLUDERET
7 x overnatninger
7 x morgenmad
Bagagetransport
Dag 3: Transport fra Châteauneuf-du-Pape til Séguret
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Detaljeret informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Valgfri vintur
Transport til Châteauneuf-du-Pape eller fra Vaison-la-Romaine
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
 Valgfri vintur – bestil venligst i forbindelse med booking
 Taxa fra/til togstation i Orange
 Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
 Enkeltværelse(r)
SVÆRHED Denne tur egner sig for folk, der er vant til regelmæssig motion (vandring, cykling, løb etc.) og som kan klare at gå opad (langsomt) i 2 timer ad gangen. Vandreturene tager som regel under 5 timer i et ret varieret terræn, der dog ikke er teknisk svært.
1

Dag 1: Ankomst til Châteauneuf-du-Pape

Indkvartering de første to nætter er på Châteauneuf Wine B&B. Dette stille vinavlerhus, der ligger lige i hjertet af Châteauneuf-du-Pape, er intet mindre end et fund. Ejeren Danièle er professionel vinkyper og deler gerne ud af sin store viden om det franske køkken og dets vine.

Der er marked i Châteauneuf-du-Pape fredag formiddage.

Overnatning: Châteauneuf Wine B&B.

2

Dag 2: Rundvandring fra Châteauneuf-du-Pape

Distance: 14 km | Opstigning: 150 m | Nedstigning: 150 m | Tid: ca. 4 t. og 15 min.

Afkortet rute: ca. 3 t. og 15 min. | Opstigning: 100 m | Nedstigning: 100 m

Dagens tur går gennem hjertet af Châteauneuf-du-Papes vinland: et uendeligt hav af vinmarker i det bakkede landskab. Vi anbefaler hele rundturen, da denne inkluderer et stykke langs et højdedrag, som byder på betagende udsyn over dyrkningsområdet og vidtrækkende panoramaer. Hele rundturen går også forbi det berømte vinslot Château Mont Redon, hvor man kan smage på vin og købe en flaske til sit måltid i det fri.

Overnatning: Châteauneuf Wine B&B.

3

Dag 3: Châteauneuf-du-Pape – valgfri vintur – Séguret

Distance: 7 km |Opstigning: 100 m |Nedstigning: 100 m |Tid: 2 t. og 45 min.

Denne formiddagstur er en rundtur gennem de fabelagtige, lokale vinmarker ad stier fyldt med røde klipper, som har ligget her siden slutningen af den sidste istid for 15.000 år siden. De suger varmen til sig i løbet af dagen og afgiver den om natten, hvilket sikrer en konstant varme i vinmarkerne og hjælper med at producere kraftig og krydret rødvin.

Efter denne korte tur har man mulighed for at deltage i en halvdags vintur til det sydlige Rhônes bedste vinlandsbyer (ikke inkluderet, koster €99 pr. person. Skriv venligst i kommentarfeltet på bestillingssiden, hvis du ønsker at deltage). En lokal vinekspert øser ud af sin store viden om de lokale vinplanter og forklarer alle de vigtige ting omkring vinproduktionen, mens du besøger vinkældrene og smager på 4-5 vine pr. gård. Alt fra vinenes smagskarakteristika, deres ældningspotentiale, og hvordan de er blevet påvirket af ’terroir’ og lagringsmetoder vil blive gennemgået.

Overnatning: Domaine de Cabasse, Séguret

En familiedrevet vingård og hotel beliggende i hjertet af Cotes du Rhônes vinregion og ved foden af Dentelles de Montmirail. Man vi have mulighed for at besøge deres vinkælder og nyde gratis vinsmagning af deres egne vine.

4

Dag 4: Séguret til Vacqueyras

Distance: 11 km | Opstigning: 500 m | Nedstigning: 500 m |

Gå på de brolagte gader, og se husene, som på forunderlig vis synes at hænge fast i klippefacaden. Ad en malerisk rute gennem Haut Vaucluse vandrer man under forrevne bjergtinder og højt over Rhône-dalen; ad stier og markveje går man gennem vinmarker og olivenlunde. I Girondas opdager man en landsby, som synes at rejse sig lige op af vinmarkerne. Kirken, der er fra det 11. årh., er et besøg værd. På vej mod Vacqueyras nærmer man sig den forrevne bjergkæde Dentelles de Montmirail.

Overnatning: Hotel Le Pradet, Vacqueyras. Bymarked torsdag formiddage.

5

Dag 5: Vacqueyras til Le Barroux

Distance: 15 km | Opstigning: 420 m | Nedstigning: 250 m | Tid: ca. 5½ t.

Dagens tur byder på en nærmere udforskning af Dentelles de Montmirail. Bjergkædens navn betyder ’knipling’, sandsynligvis fordi de storslåede, knudrede kalkstenstinder minder om rester af fine kniplingsværker. Ruten fører op til bjergtop-landsbyen Le Barroux, som har en imponerende borg fra det 12. årh. Gå en tur i de labyrintiske, stille gader og oplev bl.a. Saint-Jean Baptiste-kirken.

Overnatning: Hotel Les Geraniums, Le Barroux.

Les Geraniums, som ligger i en charmerende stenbygning, byder på et hyggeligt ophold i middelalderlandsbyen Le Barroux. Den traditionelle restaurant, som er omgivet af vingårde og olivenlunde, serverer områdets køkken og har panoramaudsigt over Provence-landskabet fra den udendørs terrasse.

6

Dag 6: Le Barroux til Malaucène

Distance: 13 km | Opstigning: 500 m | Nedstigning: 500 m | Tid: ca. 4½ t.

Vi befinder os i det maleriske Dentelles-område, og dagens vandring vil føre os tættere på det mægtige Mont Ventoux. Toppen er 1.912 m høj og stikker hoved og skuldre op over andre i bjergkæden Luberon. Når man går på de lavere bjergskråninger gennem fyrre- og cederskove, står ’le géant de Provence’ med sin nøgne kalkstenstinde som en imponerende kontrast. Den befæstede landsby Malaucène er formet rundt om en ældgammel fæstning, som lå på en bakketop, og dens gamle bydel har en fantastisk allé, hvor der vokser træer langs begge sider.

Overnatning: Hotel Ventoux Provence, Malaucène.

Et lille familiedrevet hotel ved foden af Mont Ventoux og lige midt i landsbyen, med en stor have og privat udendørs pool. Der er marked i Malaucène onsdag formiddage.

7

Dag 7: Malaucène til Vaison-la-Romaine

Distance: 18 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 280 m | Tid: ca. 6 t.

Endnu en dag med vandring og oplevelser – i dag på strækningen fra Malaucène mod Vaison-la-Romaine. Man besøger små landsbyer, som ligger langt væk fra de sædvanlige turistruter. I Le Crestet finder man en hel eventyrverden af ældgamle gyder, hvælvinger og blinde gader, som åbenbarer smukke historiske bygninger og springvand. Når man er nået til Vaison-la-Romaine, kan man nyde den sidste eftermiddag på dette helt ekstraordinære sted; Vaisons Gallo Romaine med resterne fra romertiden udgør Frankrigs største arkæologiske område.

Overnatning: l’Évêché, Vaison-la-Romaine.

Et charmerende B&B med sund morgenmad med hjemmelavet marmelade og årstidens frugt, serveret på den fredfyldte terrasse under lindetræernes skygge. Der er et stort marked i Vaison-la-Romaine hver tirsdag, torsdag og lørdag.

8

Dag 8: Afgang fra Vaison-la-Romaine

Din vandreferie er ved vejs ende. Efter morgenmaden kan du tage en bus til Orange (45 min.), hvor man kan nå et tog til den videre rejse.


Find vej til Châteauneuf-du-Pape

Den nærmeste lufthavn er Marseilles-Provence Lufthavn.
/ Fra Marseille Provence Lufthavn kan man tage et tog til Orange (ca. 2½ t.). Fra Orange kan du tage en bus til Châteauneuf-du-Pape (30 min).

Se togtider på SNCF’s hjemmeside.


Find vej fra Vaison-la-Romaine

/ Fra Vaison-la-Romaine kan man tage et bus til Orange (45 min), hvorfra du kan komme videre med tog til Marseille.

Se togtider på SNCF’s hjemmeside.


Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Vin og vandring i Provence
Provence walking and wine
walking in Chateauneuf du Pape
Cheatauneuf du Pape vineyard
lunch, Provence
walking and wine in provence
Vaison la Romaine
Vaison la Romaine

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering