8 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Østrig
Sted
maj-oktober
Rejseperiode

  Følg de mest maleriske stier gennem den vinproducerende Wachau-dal.

  Gå gennem de bølgende bakker, der gemmer på små, charmerende landsbyer.

  Opdag gamle slotte og imponerende fæstninger i hobetal.

  Indånd duften fra Wachau-dalens mange abrikoshaver og vinmarker.

  Smag nogle af regionens bedste vine i hyggelige vinstuer.


Vandreferie langs Donaufloden

Tag på selvguidet vandreferie med vinsmagning langs Donaufloden i Wachau-dalen, hvor nogle af Østrigs bedste vine produceres.

På denne vandreferie kommer du gennem Wachau-dalen, som udgør en af de smukkeste strækninger langs den mægtige Donauflod. Området er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste på grund af det smukke landskab samt de mange historiske byer og bygninger. Du kommer forbi fæstninger, gamle ruiner og slotte, hvoraf mange ligger på toppen af højderyggen over floden med fantastiske udsyn over dalen og dens skråninger, der er dækket af vinmarker.

Wachau Verdensarvsruten følger de smukkeste stier i dette vinland gennem bølgende bakker, charmerende småbyer, duftende frugtplantager, abrikoshaver og ikke mindst vinmarker. Den vigtigste druesort i området er Grüner Veltliner, som har optimale dyrkningsforhold på de 300 år gamle stejle og tørre stenterrasser. Der vil være masser af muligheder for at smage vinen og de lokale delikatesser på vejen. Denne tur er med andre ord en perfekt blanding af natur, kultur og kulinarisk nydelse!

8 DAGES VANDREFERIE Fra 6.499 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Højsæsontillæg i sommerperioden: 200 kr.
*Solotillæg for enkeltrejsende

INDKVARTERING 7 overnatninger i charmerende 3- eller 4-stjernede hoteller med morgenmad. Hotellerne ligger som regel tæt på ruterne, og alle værelser er med eget bad/toilet.

OBS: Vær venligst opmærksom på, at et dobbeltværelse med enkeltsenge i Østrig normalt betyder én stor seng med to separate madrasser og dyner. Separate enkeltsenge på et dobbeltværelse ses sjældent og kan derfor ikke garanteres.

REJSEPERIODE Maj til oktober
INDKLUDERET
7 overnatninger
7 x morgenmad
4 x busbilletter
1 x billet til Wachaubahn-toget fra Krems til Weissenkirchen
3 x bagagetransport
Detaljeres rutebeskrivelse og kort (på engelsk)
GPS tracks
Daglig telefonassistance fra kl. 8-18 (også i weekenden)
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Evt. lokale afgifter
Transport til Krems og fra Melk
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
 Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
Halvpension (2.000 kr. pr. person)
SVÆRHEDSGRAD Ruterne på denne tur har sværhedsgraden let til moderat og er egnede for nybegyndere. Man vandrer hovedsageligt på gode jordstier, og gennem vinmarkerne er der indimellem brolagte gangstier. Bakketoppene i Wachau-regionen er ikke høje, men enkelte steder er der nogle forholdsvis stejle stigninger. Det anbefales, at man er i en nogenlunde form og medbringer basalt vandreudstyr som gode vandresko, regntøj, solbeskyttelse og en varm trøje.
1

Dag 1: Ankomst til Krems

Den tusind år gamle by Krems charmerer sine gæster med historiske bygninger, kulturelle seværdigheder og kulinariske fristelser. Krems er en af de kønneste byer langs Donau og blev i år 2000 optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. En gåtur gennem de middelalderlige gader er en perfekt introduktion til din kommende vandreuge i Wachau.

Overnatning i Krems.

2

Dag 2: Krems til Dürnstein

Distance: 12 km | Opstigning: 385 m | Nedstigning: 391 m| Tid: ca. 4½ t.

Dagens rute bringer dig gennem den historiske del af Krems og videre ud i Krems-dalen (eller Kremstal som den hedder på tysk), hvor vinterrasser og dejlige udsigter venter dig. Efter bydelen Stein (som indtil 1938 var en selvstændig by) kommer du til den første vingård. Herfra følger du de gamle ’vinstier’ ud i Wachau via Pfaffenberg. Du kommer bl.a. gennem den imponerende vingård Ried Loibenberg og når til sidst middelalderbyen Dürnstein med dens berømte borgruin Burg Dürnstein, hvor Richard Løvehjerte sad fanget fra 1192 til 1193. Byen har også et klosterkompleks med et markant blå-hvidt baroktårn.

Tag bussen tilbage til Krems.

Overnatning i Krems.

3

Dag 3: Fra Krems via Weissenkirchen til Spitz

Distance: 11 km | Opstigning: 506 m | Nedstigning: 494 m| Tid: ca. 3½ t.

Dagen starter med en kort togtur fra Krems til Weissenkirchen på den charmerende jernbane Wachaubahn, der løber lidt væk fra hovedvejen mellem gammelt stenværk, vinmarker og blomstrende volde. Fra Weissenkirchen til Spitz fører vandreruten dig gennem unikke vingårde i hjertet af Wachau. Højt over Donaufloden finder du det største sammenhængende vindyrkningsområde i regionen. Du kommer gennem romantiske græsningsarealer og skove og forbi forunderlige klippeformationer, inden du når Das Rote Tor – en gammel byport, der er indgangen til den historiske vinby Spitz. Byen har en malerisk gammel bymidte spækket med spisesteder, der blot venter på at blive udforsket.

Overnatning i Spitz an der Donau.

4

Dag 4: Spitzer Graeben til Mühldorf

Distance: 11 km | Opstigning: 487 m | Nedstigning: 345 m | Tid: Ca. 4 t.

En panoramisk sti fører dig i dag gennem Wachaus imponerende nabodal Spitzer Graeben til de berømte vingårde i bakkerne omkring Tausendeimerberg og Setzberg. Via Niederranner fortsætter du til det romantiske slot i Oberranna, hvorfra du følger Donaus biflod Rannabach ned til Kalvarienberg og til sidst til Mühldorf. Gå ned ad Florianistiege (trapper) til du når torvet med møllehjulet. Tag bussen tilbage til Spitz.

Overnatning i Spitz an der Donau.

5

Dag 5: Aggsbach Markt til Emmersdorf

Distance: 15 km | Opstigning: 611 m | Nedstigning: 607 m | Tid: ca. 5 t.

Du starter dagen med en kort bustur til Aggsbach Markt. Langs pittoreske stier vandrer du via Edelberg-bakken til plateauet Bärenreut, hvor du kan nyde nogle skønne udsigter over det omkringliggende område. Via Zintring og Felbring kommer du til den karakteristiske slotskirke Gossam, hvorefter du følger den historiske postrute til Mödelsdorf. Herfra går du langs en gammel handelsrute ind i den kønne renæssanceby Emmersdorf an der Donau.

Overnatning i Emmersdorf an der Donau.

6

Dag 6: Emmersdorf til Weite

Distance: 18 km | Opstigning: 632 m | Nedstigning: 509 m | Tid: ca. 6 t.

I dag følger du vandreruten Jauerling-Runde. Etapen starter i Emmersdorf og bringer dig til slottet Rothenhof og til kapellet St. Georgen. Du følger stien opad til Pömling og så nedad til Eitental. Oven over Lohsdorfer Höhe og Kögelfeld når du etapens højeste punkt: Spielerkreuz. En gammel handelsrute fører dig herefter til Weiten.

Tag bussen tilbage til Emmersdorf.

Overnatning i Emmersdorf an der Donau.

7

Dag 7: Emmersdorf til Melk

Distance: 10 km | Opstigning: 236 m | Nedstigning: 231 m | Tid: ca. 3 t.

Den første del af dagens rute fører dig op til landsbyen Rantenberg, hvorfra du har flotte panoramaudsyn. På vej ned herfra passerer du slottet Luberegg, der bl.a. blev benyttet som sommerresidens af kejser Frans 2., og hvis indbydende café er et godt sted at få en forfriskning. Bagefter følger du Donau og har udsigt til et af verdens mest berømte benediktinerklostre, Stift Melk, på den anden side af floden. Snart kommer du til et vandkraftværk, hvor du krydser Donau over til Löweninsel (’Løveøen’) og videre over til den historiske by Melk.

Overnatning i Melk.

8

Dag 8: Afgang fra Melk

Din vandreferie langs Donaufloden er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger.


Find vej til Krems

Den lufthavn, der ligger tættest på Krems er Wien Lufthavn.
Fra Wien Lufthavn kan man tage et tog til Krems (ca. 2 t.).
Find tider på ÖBB’s hjemmeside.
OBS: Hvis du har bil med, så vær opmærksom på, at der ikke er garanti for, at der er ledige parkeringspladser ved overnatningsstederne. Derfor kan det være nødvendigt at benytte en offentlig p-plads, hvilket muligvis koster penge.

Find vej fra Melk

Der går tog fra Melk til lufthavnen i Wien (ca. 1½ t.).
Find tider på på ÖBB’s hjemmeside.
Inden du tager af sted, sender vi dig en informationspakke, hvor du bl.a. finder detaljeret information om offentlig transport.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Wachau Verdensarvsrute
Vinmarker langs Donau. I baggrunden anes byen Krems.
Her ses klosterkomplekset med det blå-hvide baroktårn i middelalderbyen Dürnstein. Oven over ses Burg Dürnstein.
Burg Durnstein
Udsigt over Durnstein
Udsigten nydes fra en klippe over Donau.
Et af de mange smukke udsigtspunkter langs Wachau Verdensarvsrute med en varde i forgrunden.
Borgruinen Hinterhaus syd for byen Spitz.
Udsigt over byen Spitz.
I Wachau-dalen produceres nogle af Østrigs bedste vine. Den vigtigste druesort i området er Grüner Veltliner, som har optimale dyrkningsforhold her.
Udsigt over Donau-floden i Wachau
Smuk udsigt over Donau, bjerge og byen Weissenkirchen.
Bagved Weissenkirchen står vinstokkene på rad og række så langt øjet rækker.
Det er ikke kun vindruer, der dyrkes i Wachau-dalen. Her ses solmodne abrikoser.
Vingårde og vinmarker omkring Spitz.
Udsigt til ruine Aggstein (c) Oesterreich Werbung - Willfried Gredler-Oxenbauer
'Heurigenjause' er en lækker tapasagtig servering, der hører sammen med et godt glas vin.
Weingut Holzapfel er en af Wachaus mange historiske vingårde.
Vinkælder i Wachau.
Schloss Schönbühel, der ligger smukt på en klippe ved bredden af Donau, kan dateres tilbage til starten af 1100-tallet.
Det barokke benediktinerkloster Stift Melk er et af verdens mest berømte.

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering