Hvad betyder sværhedsgraderne?

Vi har et stort udvalg af selvguidede vandre- og cykelferier med ruter, der passer til forskellige formniveauer, så der er noget for enhver smag. Vores rangeringssystem er designet til at give dig en ide om, hvor hård hver tur er og hjælpe dig med at vælge den ferie, der passer til lige netop dig.

Overordnet set betyder niveau 1 korte distancer på relativt flade stier, mens niveau 5 betyder længere distancer på ofte kuperede stier.

Rangeringen af turene er naturligvis en overordnet vurdering, og der vil derfor være dage på hver enkelt tur, der vil være hårdere eller nemmere end andre dage. Da alle vores ture er selvguidede, har du mulighed for at tilpasse tempoet, så det altid passer til dig. Niveaubeskrivelserne nedenfor har til hensigt at give nogle overordnede retningslinjer, som sammen med en grundig gennemgang af turbeskrivelsen kan hjælpe dig til at vælge den rigtige tur. Hvis du er i tvivl, så kontakt os endelig med de spørgsmål, du måtte have.

 1. Let
  Forholdsvis korte dage på gode stier med få op- og nedstigninger, måske en enkelt længere dag.
 2. Let til moderat
  Lidt længere dage med nogle op- og nedstigninger på gode, men somme tider stenede stier.
 3. Moderat
  Moderat vandring/cykling i varieret terræn med nogle lange dage og regelmæssige op- og nedstigninger. Nogle dage vil være mere udfordrende end andre.
 4. Moderat til udfordrende
  Længere dage med mere anstrengende vandring/cykling i et mere ujævnt terræn, forholdsvis lange og måske stejle op- og nedstigninger de fleste dage.
 5. Udfordrende
  Anstrengende vandring/cykling med lange dage, der byder på lange, stejle op- og nedstigninger i udfordrende terræn. Her kræves erfaring og god form.

Om skribenten

client-photo-1
Alan Bracken