8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Spanien
Sted
marts-juni, september-december
Rejseperiode

 Oplev Las Alpujarras’ imponerende mauriske kulturarv og Granadas prægtige Alhambra.

  Gå ad smukke bjergstier, der ligger i en perfekt højde for helårsvandring.

  Gå på opdagelse i de charmerende hvidvaskede landsbyer med smalle, snoede gader.

  Nyd de dramatiske udsigter over de sneklædte Sierra Nevada-bjerge.

  Smag det lækre lokale køkken, der bl.a. byder på tørret skinke og eksotiske gryderetter.


Vandreferie i Las Alpujarras med start og slut i Granada

Selvguidet vandreferie langs ypperlige vandrestier, der krydser de sydlige skråninger af Sierra Nevada-bjergene.

Denne selvguidede vandretur, der starter og slutter i Granada, bringer dig gennem maleriske hvidvaskede landsbyer omhyggeligt anlagt af maurerne i terrasser på de stejle bjergskråninger. I baggrunden ses den dramatiske, sneklædte Sierra Nevada-bjergkæde. Regionen Alpujarras ligger i en perfekt højde for helårsvandring og med veltrådte stier, der forbinder de enkelte landsbyer, er det et område, der i den grad kalder på at blive udforsket til fods.

På de lavereliggende strækninger dyrkes alle de traditionelle middelhavsafgrøder som oliven, appelsiner, citroner, mandler, figner og vindruer. Alle disse ingredienser finder vej til de lækre lokale retter sammen med lam, kanin og den berømte tørrede skinke fra Trevélez. Køkkenet har bevaret sin mauriske påvirkning, og retterne er ofte farverige og tilsmagt med arabiske krydderier.

Som du bevæger dig højere op i bjergene, vil du opdage et ældgammelt stinet, som fører dig gennem landlige småbyer med fladtagede huse, der byder på panoramiske udsyn over det bjergrige landskab, mens de snoede gader inviterer til yderligere udforskning.

Når du kommer tilbage til Granada, kan du afslutte dit andalusiske eventyr med et besøg i det pragtfulde Alhambra, der i sandhed er et af verdens vidundere!

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 5.199 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Højsæsontillæg i travle perioder.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Dine to overnatninger i Granada er på et godt centralt 3-stjernet hotel, mens overnatningerne i Alpujarras er på små, charmerende familiedrevne hoteller i de smukke hvide landsbyer. De er alle omhyggeligt udvalgt på baggrund af deres beliggenhed, atmosfære og/eller enestående service. Alle værelser er med eget bad/toilet, og det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

Nogle af de hoteller, vi samarbejder med, er listet nedenfor. Hvis et bestemt hotel er optaget, vil vi booke et andet hotel af samme standard og informere om det.

REJSEPERIODE 15. marts til 24. juni og 1. september til 22. december

Det bedste tidspunkt for vandring i Las Alpujarras er fra april til midten af juni og fra midten af september til starten af november, hvor temperaturerne er ideelle og vegetationen særligt farverig.

INKLUDERET
7 overnatninger
7 x morgenmad
3 x aftensmad
Bagagetransport på dag 3, 4 og 6
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Aftensmad, medmindre nævnt under inkluderet
Frokost
Transport til Granada og mellem Granada og Alpujarras
Bagagetransport mellem Granada og Alpujarras
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Granada

På afstand udgør de sneklædte Sierra Nevada-bjerge et spektakulært bagtæppe til et af Europas mest bemærkelsesværdige bylandskaber. På tættere hold viser Granada sig at være et fascinerende mix af gammelt og nyt. Byens mauriske kulturarv er tydelig at få øje på, og den ubestridte kronjuvel er naturligvis det pragtfulde Alhambra-palads med sine fantastiske islamiske udsmykninger og anlagte haver.

Granada har også en overflod af mauriske badeanstalter, autentiske flamenco-klubber og tapasbarer, der stadig serverer gratis tapas, når man bestiller en drink! Dit overnatningssted er Hotel Reina Cristina, som er et dejligt hotel i byens centrum – lige ved siden af katedralen.

Overnatning i Granada.

2

Dag 2: Bus til Capileira og vandring i Río Poqueira-dalen

Mulighed A:

Distance: 10 km | Opstigning: 560 m | Nedstigning: 560 m| Tid: ca. 5½ t.

Mulighed B:

Distance: 7,4 km | Opstigning: 350 m | Nedstigning: 350 m| Tid: ca. 3½ t.

Efter morgenmad tager du (sammen med din bagage) en lokal bus til Capileira, som er en af de største og højst beliggende (1.436 m.) af landsbyerne i Alpujarras. Denne smukke by har et godt udvalg af restauranter og en lang tradition for at producere lædervarer i topkvalitet. Capileiras mauriske kulturarv er stadig meget synlig med dens hvidvaskede huse, der klynger sig til bjergsiden, dens bittesmå torve med springvand og dens mystiske netværk af stejle, smalle gader.

Når du har tjekket ind på hotellet og efterladt din bagage, kan du vælge mellem to forskellige rundvandringer i Río Poqueira-dalen, fra Capileira via Bubion til Pampaneira, hvor du bl.a. kommer forbi nogle ældgamle tærskecirkler, idet du bevæger dig gennem landbrugsområderne på de høje bjergskråninger.

Overnatning: Capileira.

3

Dag 3: Capileira til Mecina Fondales

Distance: 7½ km | Opstigning: 315 m | Nedstigning: 635 m| Tid: ca. 3 t.

På dagens rute følger du gamle stier, som forbandt Poqueira-dalen med de små landsbyer i den lavere del af Alpujarras. Du kommer således til at vandre fra den ene hvidkalkede landsby til den næste gennem varierede landskaber, der gradvist ændrer sig fra ældgamle middelalderskove domineret af stenege til fyrtræsplantager og til sidst overrislede marker, når du nærmer dig den frodige region Taha de Pitres, som har en stærk maurisk kulturarv.

Overnatning: Mecina Fondales.

4

Dag 4: Vandring i Trevélez-dalen

Distance: 19½ km | Opstigning: 1.050 m | Nedstigning: 530 m | Tid: ca. 7 t.

Dette er en lang, men forholdsvis let rute gennem Trevélez-dalen, der byder på fantastiske udsigtspunkter. Ruten bringer dig til den højst liggende landsby i Alpujarras (1.476 m) og endda (sådan lyder påstanden) i hele Spanien. Trevélez er med rette berømt blandt madelskere som hjemsted for noget af den fineste skinke i Spanien. Den tørrede jamón serrano modnes perfekt i Sierra Nevadas tynde bjergluft og nydes bedst med et glas lokal vin og udsigt over det spektakulære bjerglandskab.

Dagens rute kan let forkortes ved at køre med bagagen en del af vejen til enten Pórtugos eller Busquístar.

Overnatning: Trevélez (aftensmad inkluderet).

5

Dag 5: Udvalg af vandreture fra Trevélez

Mulighed 1: Distance: 18 km | Opstigning/nedstigning: 1.400 m | Tid: ca. 8 t.

Mulighed 2: Distance: 14 km | Opstigning/nedstigning: 500 m | Tid: ca. 5½ t.

Mulighed 3: Distance: 12 km | Opstigning/nedstigning: 285 m | Tid: ca. 3 t.

I dag har du valget mellem tre fantastiske vandreture; en spektakulær længere tur, der fører højt op i Sierra Nevada-bjergene, en rundvandring i Trevélez’ smukke omgivelser eller en kortere tur ad den historiske Camino de Granada.

Overnatning: Trevélez (aftensmad inkluderet).

6

Dag 6: Til Bérchules via El Portichuelo

Distance: 16 km | Opstigning: 620 m | Nedstigning: 880 m | Tid: ca. 5½ t.

I dag følger du en behagelig rute ad smalle stier gennem skyggefulde skove. Den sidste del byder på storslåede udsigter over Sierra Nevada. I klart vejr kan man se det afrikanske kontinent fra det højeste punkt, El Portichuelo.

Overnatning: Bérchules (aftensmad inkluderet).

7

Dag 7: Vandring i Río Grande-dalen og bus til Granada

Distance: 10 km | Opstigning: 170 m | Nedstigning: 170 m | Tid: ca. 3 t.

På din sidste dag kan du enten tage en bus til Granada om morgenen og bruge dagen der, eller du kan tage en sidste vandretur i Alpujarras og tage videre til Granada om eftermiddagen. Vandreturen, som går gennem dalen nord for Bérchules, følger en gammel vandingskanal til ruinerne af en maurisk bygning fra 1200-tallet, hvor der blev vasket silke. Når du er tilbage i Granada, må du endelig ikke snyde dig selv for at besøge det storslåede Alhambra. Tidlig aften er et godt tidspunkt at besøge dette magiske sted. Billetter er ikke inkluderet i din vandreferie, men man kan forudbestille dem HER.

Overnatning: Granada.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende. Vi bestiller gerne ekstra overnatninger til dig i Granada, hvis du ønsker at udforske området yderligere. Skriv blot dette i kommentarfeltet på bestillingssiden, når du booker.


Find vej til Granada

De nærmeste lufthavne er Málaga Lufthavn og Granada Lufthavn.
/ Der går direkte busser fra Málaga Lufthavn til Granada. Tjek tider på www.alsa.es.

Du kan også tage med enten bus, tog eller taxa fra Málaga Lufthavn til centrum af Málaga, hvorfra der går busser videre til Granada. Rejsetiden er ca. 2 timer.


Fra Granada til Capileira

/ Du kan komme med bus fra Granada til Capileira (ca. 2½ t.). Tjek tider på www.alsa.es. Bemærk: Busstationen i Granada ligger i udkanten af byen, så planlæg derefter.

Find vej fra Bérchules

/ Fra Bérchules er der dagligt to direkte busser til Granada (ca. 3½ t.). Se tider på www.alsa.es.

Hvis du flyver fra Granada Lufthavn kan du komme med offentlig transport fra centrum af Granada til lufthavnen.

Hvis du flyver fra Málaga Lufthavn, er der direkte forbindelser fra Granada eller via centrum af Málaga (ca. 2 t. 15 min.).

Granada vandretur
Vandring i Alpujarras
Capileira og de sneklædte Sierra Nevada-bjerge
Vandresti til Bubion
vandring i Río Poqueira-dalen
Flot udsigt i Río Poqueira-dalen
Udsigt til Capileira
Abrikoser i Alpujarras
Capileira
Vandring i Alpujarras
Capileira
Busquistar
Solnedgang i Alpujarras
Vandring i Trevélez-dalen
Trevélez
Solnedgang i Berchules
Udsigt over Granada gennem en af Alhambras smukke porte
Det smukke Palacio del Partal er en del af den enestående paladsby Alhambra i Granada
Alhambra, Granada

Turanmeldelser

5.00 baseret på 2 anmeldelse
21/04/2023

Sikke en fantastisk tilrettelagt tur med virkeligt smukke udsigter på generelt velmarkerede ruter. Vi fandt fint vej ved brug af gpx-filerne og appen Active Nav, og vi oplevede, at vi stort set havde området for os selv. Dejlige lokale hoteller med fine, rene værelser. Skønt at der var aftensmad med tre af dagene.
Det er tredje gang, vi rejser med Wild Rover Travel, og hver gang har alt fungeret fuldstændig perfekt.

16/06/2022

Alt det praktiske fungerede perfekt. Alle overnatningssteder var superfine, rene og meget forskellige. Alle steder mødte vi venlige, imødekommende og hjælpsomme hotelejere og personale. Absolut topkarakter får dog Hotel Los Berchules i Berchules.
Det tilsendte “Route Notes” hæfte fandt vi meget svært at finde vej efter, men da der også var gps filer, som kunne importeres i en vandre app (All Trails), lykkedes det alligevel fint at finde vej på ruterne. Det var umådeligt smukke omgivelser, men turen kan ikke anbefales, hvis man lider af højdeskræk (vi måtte vende om på 3 af ruterne)

Skriv en anmeldelse

Vurdering