Selvguidede vandreferier i Andalusien

Den passionerede sydspanske region Andalusien er synonym med fiestaer og siestaer, tyrefægtning og flamenco, og en vandreferie her er en fantastisk indgangsvinkel til at få en fornemmelse af ’essensen’ af Spanien. Den pragtfulde mauriske arkitektur i Sevilla, Granada og Cordoba er verdensberømt, men Andalusiens rustikke landskaber er lige så betagende, og de smukke nationalparker byder på fantastiske vandremuligheder.

I Andalusien finder man bl.a. Spaniens højeste bjergkæde, Sierra Nevada, der meget passende betyder ”snedækkede bjerge”. Her kan man følge ældgamle vandrestier mellem de karakteristiske hvidkalkede landsbyer, der udgør Alpujarras-regionen. Længere vestpå byder nationalparken Sierra de Grazalema på storslået vandring mellem forrevne kalkstenstinder og kløfter på vejen til den spektakulære mauriske by Ronda, der ligger oven over en dyb kløft. Mod øst, i Almería, kan du vandre på vilde kyststier mellem uspolerede strande og spaghettiwestern-landskaber i nationalparken Cabo de Gata.

Andalusien har generelt milde vintre, forår og efterår, så det er dejligt at vandre når som helst fra midten af september til midten af juni. I sommermånederne bliver der meget varmt i det meste af området, og det kan være decideret ubehageligt at vandre der på dette tidspunkt.

Alle vores selvguidede vandreferier i Andalusien inkluderer bagagetransport, detaljeret rutebeskrivelse, kort og GPS tracks samt håndplukkede overnatningssteder med morgenmad.


 

Andalusien: Alpujarras & Granada

Gå blandt storslået maurisk kulturarv, sneklædte bjerge og charmerende hvide landsbyer
8 dage
Moderat

Andalusien: Cabo de Gata

Ideel vandredestination til de kolde måneder i ægte spaghettiwestern-landskaber
8 dage
Moderat

Andalusien: Sierra de Grazalema

Bjergrig helårsvandring gennem frodige landskaber og postkortskønne hvide landsbyer
8 dage
Moderat