8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Spanien
Sted
hele året
Rejseperiode

Gå langs de fredfyldte stier i nationalparken Sierra de Grazalema.

Opdag Andalusiens hvide landsbyer med hver deres charmerende beliggenhed.

 Nyd fantastisk bjergvandring gennem det dramatiske kalkstenslandskab.

 Hold udkig efter stenbukke, ørne og gåsegribbe.

Udforsk Rondas imponerende bjergtop-citadel med mauriske og europæiske monumenter.


Vandreferie fra Grazalema til Ronda

Denne selvguidede vandreferie i den smukke sydspanske nationalpark Sierra de Grazalema kan nydes på alle tidspunkter af året.

Andalusien er den mest ’spanske’ af Spaniens provinser; her finder man både fiestaer og flamenco samt et tørt, solrigt landskab oversået med maleriske, hvidvaskede landsbyer. Så snart man bevæger sig væk fra Costa del Sol, vil man opdage, at det meste af provinsen stadig er traditionel og uspoleret, og Andalusiens mange fine vandreruter fører til smukke steder, som 95% af områdets besøgende aldrig ser.

Sierra de Grazalema er en grøn oase i det uspolerede, bjergrige område mellem Cádiz og Ronda. Den 534 km2 store park kom i 1977, som den første i Spanien, på UNESCOs Verdensarvsliste. En vandreferie i dette område byder på fantastisk bjergvandring gennem storslåede kalkstenslandskaber med smukke enge, frodige floddale og ørne og gåsegribbe, der svæver i luften ovenover.

Området er desuden fyldt med charmerende, hvide landsbyer eller ’pueblos blancos’ med eksotiske navne som Zahara de la Sierra, Benaocaz og Montejaque, hvis snævre gader tumler sig ned langs bjergsiderne. De udendørs skyggefulde terrasser tilbyder tiltrængte forfriskninger i form af lækker lokal tapas og kølig vin.

Din selvguidede vandretur ender i den spektakulære mauriske by Ronda. Byen består bl.a. af et fantastisk bjergtop-citadel med en dyb kløft og et tyrefægtningsmuseum, der skildrer byens stærke tyrefægtningstradition, der bl.a. er blevet udødeliggjort af Ernest Hemingway.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 4.399 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Rabat for tre personer i tremandsværelse (kontakt os for at få en pris)
*Højsæsontillæg i travle perioder: 200 kr.
*Solotillæg for enkeltrejsende: 2.800 kr.

INDKVARTERING De charmerende små hoteller på denne tur er omhyggeligt udvalgt på grund af deres beliggenhed, atmosfære og/eller enestående service. Du kommer til at bo i hjertet af de hyggelige hvide landsbyer og vil have rigelig tid til at udforske de snævre gader. Alle værelser er en suite, og det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

Nogle af de hoteller, vi samarbejder med, er listet nedenfor. Hvis et bestemt hotel er optaget, vil vi booke et andet hotel af samme standard og informere om det.

REJSEPERIODE Fra september til juni.
INKLUDERET
7 overnatninger på udvalgte hoteller med en suite-faciliteter
7 x morgenmad
Personlig transport på dag 1 (fra Ronda til første hotel) og 5 jf. turplanen
Bagagetransport på dag 3, 5 og 7 jf. turplanen
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til Ronda på dag 1
Transport fra det sidste overnatningssted i Ronda
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Grazalema

Din vandreferie starter i Grazalema, som er en af Andalusiens mange billedskønne byer. Den er anlagt på Sierra de Grazalemas bjergsider og har smalle, stejle gader, der snor sig mellem kridhvide huse. Her har du dine to første overnatninger på en traditionel landsbykro med en dejlig, kølig terrasse. Stedet har en restaurant, der er specialist i det lokale køkken, der ofte består af kødfulde gryderetter.

Overnatning i Grazalema.

2

Dag 2: Rundvandring fra Grazalema

Distance: 5-9 km | Opstigning/nedstigning: 285-500 m | Tid: ca. 3-4½ t.

På den første vandredag har du et valg mellem to cirkulære ruter. Begge ruter fører gennem smukke, uspolerede landskaber præget af Andalusiens karakteristiske rødlige jord, sjældne nåletræer og vilde orkideer. Ingen af vandreruterne er for lange til, at man har tid til at slappe af om aftenen med en kølig drink på en udendørs terrasse eller til at udforske de små lokale butikker i byen.

Overnatning i Grazalema.

3

Dag 3: Grazalema til Benaocaz

Distance: 11½-16 km | Opstigning/nedstigning: 350-500 m | Tid: ca. 5-5½ t.

Igen i dag har du valget mellem to forskellige vandreruter. På begge ruter går man ad stenede stier gennem kalkstenslandskab og korkegslunde og passerer undervejs traditionelle kvægfarme – de såkaldte cortijos.

Rute 1 (Grazalema-Benaocaz) er den korteste rute, men indbefatter en opstigning til passet ved Puerto Boyar.

Rute 2 (Grazalema-Villaluenga) er længere, men lettere, idet man går på fladt terræn (derefter taxatransport fra Villaluenga til Benaocaz).

Dit nye overnatningssted er i den hvide landsby (pueblo blanco) Benaocaz, hvis historie strækker sig helt tilbage til romertiden. Den lille by ligger smukt på en bjergtop med panoramaudsigt over det omgivende landskab.

Overnatning i Benaocaz.

4

Dag 4: Rundvandring fra Benaocaz

Distance: 6-7 km | Opstigning/nedstigning: 200-400 m | Tid: ca. 2-3 t.

Benaocaz er start- og slutpunkt for mange vandreture i Sierra de Grazalema, så vandremulighederne er mange. Denne dag kan du nå to forskellige kortere ture. Om formiddagen begynder du med en kort rundtur ad en historisk sti, som fører op til en yngleplads for gåsegribbe, hvorfra der i øvrigt er en fantastisk storslået udsigt.

Om eftermiddagen følger du den gamle romerske vej ned til den livlige by Ubriqe, der er berømt for sine lædervarer. Du kan vælge at nyde din aftensmad her, inden du vender tilbage til dit hotel i Benaocaz.

Overnatning i Benaocaz.

5

Dag 5: Benaocaz til Montejaque

Distance: 17½ km | Opstigning: 475 m | Nedstigning: 650 m | Tid: ca. 6 t.

Dagens rute er lidt længere end de tidligere, men ikke helt så krævende. Du starter med et kort lift til landsbyen Villaluenga del Rosario, der bl.a. har et museum om håndlavede oste. Derfra vandrer du ned i dalen Llanos del Republicano og passerer undervejs en dyb hule, hvor floden forsvinder under jorden. Du fortsætter videre mellem Sierra de Libar og Sierra del Palos’ bjerge, forbi vidunderlige kalkstensskulpturer, inden du når Montejaque, som er endnu en smuk landsby og den sidste pueblo blanco på turen. Dit hotel ligger i hjertet af landsbyen og byder på charmerende værelser med typisk andalusisk udsmykning.

Overnatning i Montejaque.

6

Dag 6: Valg mellem to vandreruter

Distance: 8-13 km | Opstigning/nedstigning: 350-625 m | Tid: ca. 3-5 t.

Valg mellem to vandreruter fra Montejaque:

Rute 1: En behagelig rundtur fra Montejaque via bjergtoppen El Hacho. Denne rute følger brede grusveje gennem Rio Campobuche-dalen og mindre stier gennem skove og olivenlunde.

Rute 2: Dette er en mulighed for at besøge en af Andalusiens ældste og mest fascinerende huler; La Cueva de la Pileta med smukke stalaktitter og stalagmitter samt forhistoriske hulemalerier. Du går først til landsbyen Benaoján (som kun kan nås ad asfalterede veje, inklusive 800 m på hovedvejen), men derefter kommer du til et smukt stykke gennem en middelhavsskov fulgt af en stejl stigning på gedestier op til hulen. Det er ikke muligt at gå en rundtur, så enten skal du gå samme vej tilbage eller bestille en taxa ved hulen for at komme til Montejaque.

Overnatning i Montejaque.

7

Dag 7: Montejaque til Ronda

Distance 11½ km | Opstigning: 440 m | Nedstigning: 420 m | Tid: ca. 4½ t.

Din sidste dag byder på en behagelig vandretur i landlige omgivelser med en fantastisk afslutning ved synet af den dramatiske by Ronda. Ruten følger først en gammel brostensbelagt sti, hvorefter du går gennem et område med marker og små familiegårde, til du når det spektakulært beliggende mauriske citadel i Ronda. Byen, der er en af de ældste i Spanien, er bogstavelig talt delt i to af den dybe kløft El Tajo. De to bydele er forbundet via 1800-tals-broen Puente Nuevo, hvorfra man har byens bedste udsigt. Byen har en broget og romantisk fortid, og den gamle by La Ciudad er fyldt med renæssancepalæer, moskeer og museer. Du kommer til at bo på et dejligt 3-stjernet hotel på en smuk plaza i den gamle bys centrum.

Overnatning i Ronda

8

Dag 8: Afgang fra Ronda

Dit andalusiske vandreeventyr er ved vejs ende. Hvis du har lyst til at bruge et par ekstra dage, kan det stærkt anbefales at besøge Sevilla (let adgang med bus eller tog), Cádiz eller Granada.


Find vej til Grazalema

  Det anbefales at flyve til Málaga, hvor der er gode forbindelser til fra Danmark. Flytiden er 3 t. og 40 min.
//  Fra lufthavnen i Málaga kan du tage en taxa, et tog eller en shuttlebus til byens centrum.
Fra centrum af Malaga skal du videre til Ronda med bus (ca. 3 t.). Tjek tider og priser på busselskabernes hjemmesider: Avanza og Damas.
  Transporten fra busstationen i Ronda til dit første hotel er forudbestilt og inkluderet i din tur.

Find vej fra Ronda

Tag en bus fra Ronda tilbage til Málaga (ca. 3 t.).
// Fra centrum af Málaga kan du nå lufthavnen med enten bus, tog eller taxa.
Sierra de Grazalema vandreferie
Grazalema
Grazalema
Penon Gordo, Grazalema
Udsigt fra Penon Gordo
Arroyo del Fresnillo
Rundvandring fra Grazalema
Vandring i Sierra de Grazalema
Sierra de Grazalema vandretur
Sierra de Grazalema vandresti
Vandring i Nationalpark Sierra de Grazalema
Geder, der græsser i bjerg engen
Grib i Grazalema-bjergene
Den hvide landsby Montejaque
Vandresti nær Benaojan (c) El Pantera, Wikimedia Commons
Ronda udgør et helt spektakulært og dramatisk syn. Her ses broen Puente Nuevo, der forbinder de to bydele på hver sin side af kløften El Tajo.
Andalusien er tyrefægtningens højborg. Her ses Plaza de Toros i Ronda med byens tyrefægterarena.
Den spektakulære mauriske by Ronda
Café i Ronda
Ronda

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering