15 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Portugal, Spanien
Sted
marts-oktober
Rejseperiode

Opdag den vilde atlanterhavskyst og sandstrandene i Nordportugal og Galicien.

Vandring gennem små charmerende kystbyer og nyd friskfangede fisk og skaldyr.

Nyd den behagelige havbrise, som er dejlig forfriskende i sommervarmen.

Oplev Viana do Castelo; en af Portugals smukkeste og bedst bevarede historiske byer.

Mærk tilfredsheden ved at have gennemført ruten, når du modtager La Compostela i Santiago.


Vandring på Den Portugisiske Camino ad kystruten

Den Portugisiske Camino langs kystruten er en mindre befærdet og utrolig smuk variation af hovedruten. Den følger den vilde atlanterhavskyst i det nordlige Portugal og Galicien og egner sig især godt til at vandre om sommeren, hvor brisen fra havet hjælper med at holde temperaturen lidt nede på et tidspunkt, hvor det kan blive meget varmt inde i landet. Caminho da Costa, som ruten hedder på portugisisk, starter i Porto og bringer dig gennem charmerende kystbyer og over gyldne sandstrande, inden den i Redondela fletter sammen med indlandsruten, som den følger de sidste 80 km til Santiago.

15 DAGES VANDRETUR Fra 7.199 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING

Du overnatter i charmerende små hoteller med en suite-faciliteter og morgenmad. Det er muligt at bestille halvpension på den spanske del af ruten, men hotellerne ligger som regel i byer eller landsbyer, hvor der er et udvalg af restauranter i nærheden.
REJSEPERIODE Fra midten af marts til slutningen af oktober.
INKLUDERET
14 overnatninger på udvalgte hoteller med en suite-faciliteter
14 x morgenmad
Bagagetransport
Camino App
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Pilgrimspas (stemples i kirker, caféer og hoteller langs ruten)
Rejseforsikring
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Transport til Porto og fra Santiago
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
Taxatransport fra/til lufthavnen ved ankomst/afgang
Halvpension: 150 kr. pr. dag (kan kun tilkøbes på den spanske del af ruten)

Sørg for at ankomme til Porto i god tid, så du kan udforske byen, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Tag en gåtur langs den smukke flodbred og nyd et glas eller to af den berømte portvin!

Overnatning i Porto.

Distance: 17 km

Den første vandredag er relativt let; du følger kystruten ud af Porto og følger Douro-floden til dens udmunding ved A Foz do Douro. Herfra fortsætter du langs kysten og passerer Forte de São Francisco Xavier, der også er kendt som Castelo do Queijo, inden du når den brede sandstrand ved Matosinhos. Her forlader du de urbane omgivelser og vandrer langs strandpromenaden, hvor du kan nyde den dejlige havbrise og de dejlige udsigter over Atlanterhavet.

Overnatning i Aldeia Nova.

Distance: 21 km

Du fortsætter din vandring langs kysten og kommer forbi en række kystbyer som f.eks. Labruge og Vila do Conde samt jernalderruinerne Castro de Sampaio, inden du når Póvoa do Varzim. Denne smukke by byder på det 3.000 år gamle fort Cividade de Terrosso samt en gammel akvædukt og en charmerende gammel bydel.

Overnatning i Póvoa de Varzim.

Distance: 20 km

Denne dags rute fører dig gennem det beskyttede naturområde Parque Natural do Litoral Norte, som byder på vådområder og fyrskove, der er hjemsted for gråænder, hejrer og skarver. Herefter krydser du jernbroen over Cavadoy-floden til byen Esposende.

Overnatning i Esposende.

Distance: 25 km

I dag skal du ud på en lidt længere vandretur. Du fortsætter gennem Parque Natural do Litoral Norte og passerer brede sandstrande og klitter langs vejen til den smukke historiske by Viana do Castelo.

Sørg for at tage kabelbanen op til Basílica de Santa Luzía, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og det omkringliggende område.

Overnatning i Viana do Castelo.

Distance: 18 km

En mere afslappende dag, hvor du kommer igennem talrige kystlandsbyer og går langs træbelagte gangbroer over strande og klitter på din vej til kystbyen Vila Praia de Ancora.

Overnatning i Vila Praia de Ancora.

Distance: 13 km

I dag forlader du Portugal til fordel for Spanien. Først følger du kysten nordpå til byen Caminha ved udmundingen af Miño-floden. Her tager du færgen over floden til Galicien og fortsætter din vandring til den charmerende fiskerlandsby A Guarda.

Overnatning i A Guarda.

Distance: 30 km

Dette er turens længste etape, men det er en dejlig en af slagsen med skønne udsigter over havet hele vejen. Du følger kyststier, skovstier og asfalterede veje, indtil du når den lille strandby Oia, der er kendetegnet ved sit kloster fra 1100-tallet. Dette er et godt sted at holde en pause, inden du fortsætter langs kysten til fyrtårnet Cabo Silleiro. Herefter skyder du genvej over bjergene og går til sidst nedad til Baionas middelaldercentrum. Denne historiske by var det første sted i Europa, der hørte nyheden om Columbus’ opdagelse af Amerika. I dag er det en travl kystby med en smuk marina, en stemningsfyldt gammel bydel og gode fiskerestauranter.

Overnatning i Baiona.

Distance: 25 km

I dag vandrer du langs flodmundingen Ria de Vigo og kan nyde dejlige udsigter over bugten og Cíes-øerne, der er hjemsted for nogle af Galiciens smukkeste strande (det er muligt at besøge øerne med båd fra Baiona i løbet af sommermånederne). Du passerer det historiske springvand i O Pombal, inden du krydser den romerske bro ved Ramallosa og fortsætter ind i marskområdet ved Foz del Rio Minor.

Overnatning i Vigo.

Distance: 16 km

Når du er kommet ud af Vigo, følger du en dejlig flodsti med herlige udsigter over Vigo-flodmundingen. Fortsæt til Redondela, hvor kystruten ender. Herfra følger du den originale rute til Santiago.

Overnatning i Redondela.

Distance: 19 km

Denne dag byder på en relativ flad rute, der fører dig videre langs flodmundingen, inden du kommer til en fyrskov, hvorefter du krydser Verdugo-floden via Ponte Sampaio; en berømt bro, hvor Napoleons hær engang led et svidende nederlag. Fortsæt op ad de gamle stenstier til Santa Maria-kirken fra det 13. århundrede, hvorfra der er skønne udsigter over Vigo-bugten. Kort efter når du Pontevedra, som er en lille by ved floden Lérez med en imponerende kulturarv; engang var det Galiciens største og vigtigste havn, og det var her, at Columbus’ flagskib Santa María blev bygget.

Overnatning i Caldas de Reis.

Distance: 21 km

Blide stier fører dig denne dag gennem kastanjelunde, fyr- og eukalyptusskove og langs floddale. Du kommer gennem en masse galiciske landsbyer, som f.eks. den lille by Tivo med det smukke springvand. Når du kommer til Lombo da Maceira, så hold udkig efter en statue af St. James med vandrestav, der viser pilgrimme vej. Den romerske kirke Santa María byder dig velkommen ved indgangen til Caldas de Reis, som er en spaby, hvor du kan hvile dine ømme fødder i de varme kilder.

Overnatning i Caldas de Reis.

Distance: 18 km

I dag forlader du Pontevedra-provinsen og bevæger dig ind i A Coruña-provinsen – nu er der ikke langt til Santiago!

Dette er en let og meget behagelig vandredag gennem fyrskove i to floddale. Padrón menes at være det sted, hvor St. James første gang prædikede i Spanien, ligesom det også siges at være det sted, hans krop blev bragt til efter hans martyrdom i Jerusalem, inden den blev båret videre til Santiago af disciplene.

En portion af de verdensberømte Pimientos de Padrón (Padrón-pebere) er et must!

Overnatning i Santiago de Compostela.

Distance: 24 km

Den sidste etape af din tur. Mens du nærmer dig Santiago, vil du komme igennem de samme landsbyer, som disciplene gjorde, da de bar St. James’ jordiske rester til deres sidste hvilested. Der vil være et stykke langs asfaltvej, når du kommer tættere på byen, men du kommer også igennem nogle dejlige skovsektioner, inden du kan skimte spirerne på den imponerende katedral i Santiago de Compostela. Du kan mærke historiens vingesus, når du bevæger dig ind på de brostensbelagte gader i den gamle bydel, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Nyd følelsen af at have fuldført din rejse!

Overnatning i Ponte da Lima.

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger.


Find vej til Porto

  Porto lufthavn (OPO) ligger 12 km fra byen. Det er også muligt at flyve til Lissabon lufthavn, der ligger ca. 3 t. væk.

Find vej fra Santiago de Compostela

  Santiago de Compostela lufthavn (11 km): Der er en shuttlebus fra centrum af Santiago til lufthavnen, som afgår hver halve time. Bussen stopper her: centrum (Plaza de Galicia), togstationen (Estación de Ferrocarril) og busstationen (Estación de Autobuses). Se: www.empresafreire.com
  Portos lufthavn (210 km): Der er en direkte busforbindelse mellem Santiago (Estación de Autobuses) og Portos lufthavn en eller to gange om dagen. Find mere information her: www.alsa.es.
Camino portugues
Porto
Porto, Ribeiro
Porto; Carmo Church (c) Associação de Turismo do Porto e Norte / AR
Porto; Fort of São Francisco do Queijo (c) Associação de Turismo do Porto e Norte / AR
Esposende
Parque Natural do Litoral
A Guarda
Atlanterhavet i A Guarda
Fortaleza de Monterreal, Baiona
Baiona
Solnedgang i Baiona
Vandring mod Pontevedra (c) Jose Antonio Gil Martinez
Redondela, Camino Portugues
Minho, Pontevedra

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering