Moderat
Sværhedsgrad
Portugal, Spanien
Sted
marts-oktober
Rejseperiode

Opdag den vilde atlanterhavskyst og sandstrandene i Nordportugal og Galicien.

Vandring gennem små charmerende kystbyer og nyd friskfangede fisk og skaldyr.

Nyd den behagelige havbrise, som er dejlig forfriskende i sommervarmen.

Oplev Viana do Castelo; en af Portugals smukkeste og bedst bevarede historiske byer.

Mærk tilfredsheden ved at have gennemført ruten, når du modtager La Compostela i Santiago.


Vandring på Den Portugisiske Camino ad kystruten

Den Portugisiske Camino langs kystruten er en mindre befærdet og utrolig smuk variation af hovedruten. Den følger den vilde atlanterhavskyst i det nordlige Portugal og Galicien og egner sig især godt til at vandre om sommeren, hvor brisen fra havet hjælper med at holde temperaturen lidt nede på et tidspunkt, hvor det kan blive meget varmt inde i landet. Caminho da Costa, som ruten hedder på portugisisk, starter i Porto og bringer dig gennem charmerende kystbyer og over gyldne sandstrande, inden den i Redondela fletter sammen med indlandsruten, som den følger de sidste 80 km til Santiago.

13 DAGE / 12 NÆTTER Fra Porto til Santiago
11.499 kr. pr. person i dobbeltværelse*.*Solotillæg for enkeltrejsende på 2.900 kr.
7 DAGE / 6 NÆTTER Fra Porto til Oia
6.299 kr. pr. person i dobbeltværelse*.*Solotillæg for enkeltrejsende på 1.800 kr.
8 DAGE / 7 NÆTTER Fra Oia til Santiago
6.999 kr. pr. person i dobbeltværelse*.*Solotillæg for enkeltrejsende på 1.800 kr.
INDKVARTERING

Du overnatter i charmerende små hoteller med en suite-faciliteter og morgenmad. Hotellerne ligger som regel i byer eller landsbyer, hvor der er et udvalg af restauranter i nærheden.
REJSEPERIODE Hele året.
INKLUDERET PÅ DEN 13-DAGES TUR
12 overnatninger på udvalgte hoteller med en suite-faciliteter
12 x morgenmad
5 x aftensmad
Dag 9: transport fra Vigo til Redondela
Bagagetransport
GPS tracks
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Pilgrimspas (stemples i kirker, caféer og hoteller langs ruten)
24 timers telefonassistance
INKLUDERET PÅ DEN 7-DAGES TUR
6 overnatninger på udvalgte hoteller med en suite-faciliteter
6 x morgenmad
2 x aftensmad
Bagagetransport
GPS tracks
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Pilgrimspas (stemples i kirker, caféer og hoteller langs ruten)
24 timers telefonassistance
INKLUDERET PÅ DEN 8-DAGES TUR
7 overnatninger på udvalgte hoteller med en suite-faciliteter
7 x morgenmad
4 x aftensmad
Dag 4: transport fra Vigo til Redondela
Bagagetransport
GPS tracks
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Pilgrimspas (stemples i kirker, caféer og hoteller langs ruten)
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Transport til Porto / Oia og fra Santiago
Frokost og aftensmad, der ikke er nævnt under inkluderet
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
Taxatransport fra/til lufthavnen ved ankomst/afgang

Sørg for at ankomme til Porto i god tid, så du kan udforske byen, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Byen, der ligger ved bredden af Douro-floden tæt ved Atlanterhavet, er nok bedst kendt for sin berømte portvin. Nyd et glas eller to på en af de mange terrassebarer med udsigt over floden.

Overnatning i Porto.

Distance: 26 km

Fra centrum af Porto tager du metroen til atlanterhavskysten, hvorfra du starter din vandring nordpå. Du kommer til at gå på gangbroer langs stranden, alt imens du kan nyde havbrisen og de vidunderlige udsigter over havet. Du kommer gennem en række kystbyer som Labruge og Vila do Conde samt jernalderruinerne Castro de Sampaio, inden du til slut arriverer i Póvoa do Varzim. I denne smukke by kan du gå på opdagelse i den charmerende gamle bydel, der bl.a. byder på en ældgammel akvædukt. Lidt uden for byen finder man desuden Cividade de Terroso, som er resterne af en 3.000 år gammel fæstningsby.

Overnatning i Póvoa de Varzim.

Distance: 20 km

Denne dags rute fører dig gennem det beskyttede naturområde Parque Natural do Litoral Norte, som byder på vådområder og fyrskove, der er hjemsted for gråænder, hejrer og skarver. Herefter krydser du jernbroen over Cavadoy-floden til byen Esposende.

Overnatning i Esposende.

Distance: 25 km

Efter morgenmad fortsætter du gennem Parque Natural do Litoral Norte og passerer brede sandstrande og klitter langs vejen til den smukke historiske by Viana do Castelo.

Sørg for at tage kabelbanen op til Basílica de Santa Luzía, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og det omkringliggende område.

Overnatning i Viana do Castelo.

Distance: 18 km

En mere afslappende dag, hvor du kommer igennem talrige kystlandsbyer og går langs træbelagte gangbroer over strande og klitter på din vej til kystbyen Vila Praia de Ancora.

Overnatning i Vila Praia de Ancora.

Distance: 27

I dag forlader du Portugal til fordel for Spanien. Først følger du kysten nordpå til byen Caminha ved udmundingen af Miño-floden. Her tager du færgen over floden til Galicien og fortsætter din vandring til den charmerende fiskerlandsby A Guarda. Dagens rute ender i den lille kystlandsby Oia, der er kendetegnet ved et gammelt kloster fra 1100-tallet, der ligger smukt med udsigt over havet.

Overnatning i Oia.

Distance: 18 km

Fra Oia fortsætter du langs kysten til fyrtårnet Cabo Silleiro. Herefter skyder du genvej over bjergene og går til sidst nedad, til du når det gamle middelaldercentrum i Baiona. Denne historiske by var det første sted i Europa, der hørte nyheden om Columbus’ opdagelse af Amerika. I dag er det en travl kystby med en smuk marina, en stemningsfuld gammel bydel og fremragende fiskerestauranter.

Overnatning i Baiona.

Distance: 28 km

I dag vandrer du langs flodmundingen Ria de Vigo og kan nyde dejlige udsigter over bugten og Cíes-øerne, der er hjemsted for nogle af Galiciens smukkeste strande (det er muligt at besøge øerne med båd fra Baiona i løbet af sommermånederne). Du passerer det historiske springvand i O Pombal, inden du krydser den romerske bro ved Ramallosa og fortsætter ind i marskområdet ved Foz del Rio Minor.

Overnatning i Vigo.

Distance: 24 km

Efter morgenmad får du et lift til starten af dagens rute, som begynder i Redondela (10 km fra Vigo). Resten af din tur til Santiago følger nu den traditionelle portugisiske camino, og du vil se flere og flere pilgrimme på din vej.

Lidt før du er halvvejs på dagens vandring, krydser du Verdugo-floden via den smukke middelalderbro Ponte Sampaio, hvor Napoleons hær engang led et svidende nederlag. Herefter fortsætter du op ad de gamle stenstier til Santa Maria-kirken fra det 13. århundrede, hvorfra der er skønne udsigter over Vigo-bugten. Kort efter når du Pontevedra, som er en lille by ved floden Lérez med en imponerende kulturarv; engang var det Galiciens største og vigtigste havn, og det var her, at Columbus’ flagskib Santa María blev bygget.

Overnatning i Pontevedra.

Distance: 21 km

Blide stier fører dig denne dag gennem kastanjelunde, fyr- og eukalyptusskove og langs floddale. Du kommer gennem en masse galiciske landsbyer, som f.eks. den lille by Tivo med det smukke springvand. Når du kommer til Lombo da Maceira, så hold udkig efter en statue af St. James med vandrestav, der viser pilgrimme vej. Den romerske kirke Santa María byder dig velkommen ved indgangen til Caldas de Reis, som er en spaby, hvor du kan hvile dine ømme fødder i de varme kilder.

Overnatning i Caldas de Reis.

Distance: 18 km

I dag forlader du Pontevedra-provinsen og bevæger dig ind i A Coruña-provinsen – nu er der ikke langt til Santiago!

Dette er en let og meget behagelig vandredag gennem fyrskove i to floddale. Padrón menes at være det sted, hvor St. James første gang prædikede i Spanien, ligesom det også siges at være det sted, hans krop blev bragt til efter hans martyrdom i Jerusalem, inden den blev båret videre til Santiago af disciplene.

En portion af de verdensberømte Pimientos de Padrón (Padrón-pebere) er et must!

Overnatning i Santiago de Compostela.

Distance: 25 km

Den sidste etape af din tur. Mens du nærmer dig Santiago, vil du komme igennem de samme landsbyer, som disciplene gjorde, da de bar St. James’ jordiske rester til deres sidste hvilested. Der vil være et stykke langs asfaltvej, når du kommer tættere på byen, men du kommer også igennem nogle dejlige skovsektioner, inden du kan skimte spirerne på den imponerende katedral i Santiago de Compostela. Du kan mærke historiens vingesus, når du bevæger dig ind på de brostensbelagte gader i den gamle bydel, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Nyd følelsen af at have fuldført din rejse!

Overnatning i Santiago de Compostela.

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger.


Find vej til Porto

  Porto lufthavn (OPO) ligger 12 km fra byen. Det er også muligt at flyve til Lissabon lufthavn, der ligger ca. 3 t. væk.

Find vej fra Santiago de Compostela

  Santiago de Compostela lufthavn (11 km): Der er en shuttlebus fra centrum af Santiago til lufthavnen, som afgår hver halve time. Bussen stopper her: centrum (Plaza de Galicia), togstationen (Estación de Ferrocarril) og busstationen (Estación de Autobuses).
  Portos lufthavn (210 km): Der er en direkte busforbindelse mellem Santiago (Estación de Autobuses) og Portos lufthavn en eller to gange om dagen. Find mere information her: www.alsa.es.

Find til og fra Oia

Den lufthavn, der ligger tættest på Oia er Santiago de Compostela Lufthavn.

Man kan komme fra Santiago Lufthavn til Oia (og vice versa) med bus via Vigo. Monbus kører fra Santiago Lufthavn til Vigo (ca. 1 t.), og der er flere busafgange hver dag med Autna mellem Vigo og Oia (ca. 30 min.).


Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Den Portugisiske Camino kystruten
Porto, Ribeiro
Porto; Carmo Church (c) Associação de Turismo do Porto e Norte / AR
Porto; Fort of São Francisco do Queijo (c) Associação de Turismo do Porto e Norte / AR
Esposende
Parque Natural do Litoral
A Guarda
Atlanterhavet i A Guarda
Fortaleza de Monterreal, Baiona
Baiona
Solnedgang i Baiona
Oia
Redondela, Camino Portugues
Minho, Pontevedra

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering