8 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Italien
Sted
marts-oktober
Rejseperiode

  Vandring ad pragtfulde kyst- og bjergstier langs ‘Blomsterrivieraen’.

  Læn dig tilbage og observer livet i den glamourøse havneby Portofino.

  Lad dig betage af Cinque Terres farvestrålende og spektakulært beliggende UNESCO-byer.

  Hvil fødderne og nyd et glas kølig, lokal hvidvin, mens solen går ned over de pastelfarvede bygninger.

  Udforsk den dejlige middelalderby Portovenere, som er juvelen i ‘Poeternes Bugt’.


Vandreferie i Ligurien: Portofino og Cinque Terre

Denne pragtfulde vandretur fører dig langs ’Blomsterrivieraen’ ad ældgamle kyst- og bjergstier, der byder på bjergtagende udsigter over det azurblå Middelhav. Fra den hyggelige, traditionelle fiskerby Camogli bevæger du dig mod din første destination, som er den lille, glamourøse havneby Portofino. På vejen kommer du forbi det unikke benediktinerkloster San Fruttuoso, som ligger i en smuk vig og kun kan nås via vandvejen eller til fods.

En kort togtur langs den liguriske kyst bringer dig til de maleriske og afslappede strandbyer Bonassola og Monterosso. Sidstnævnte er den første af de fem småbyer på UNESCOs Verdensarvliste, der tilsammen kaldes Cinque Terre. Der er ingen tvivl om, at disse fem små fiskersamfund udgør Den Italienske Rivieras kronjuvel. Byernes farvestrålende huse, der nærmest ser ud til at tumle sig fra de forrevne klipper ned til det funklende hav, ligger smukt omgivet af frodige vinhaver, olivenlunde og vilde blomster.

”Ja, Cinque Terre er virkelig lige så ufattelig smuk som de billeder, du har set. De fem absurd placerede, flødeisfarvede fiskerlandsbyer ser ud, som om de vil vælte ud over klippesiden ved det mindste vindstød.” – Lonely Planet

Turen langs denne spektakulære kyststrækning bringer dig til slut til den charmerende middelalderby Portovenere, hvor du kan belønne dig selv med lækker, friskfanget ’alt godt fra havet’, som kan skylles ned med et glas Cinque Terre DOC – en forfriskende, aromatisk hvidvin!

En kortere version af denne tur findes her.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 5.999 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Rabat for tre personer i tremandsværelse. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg fra midten af april til midten af oktober.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Gode, komfortable hoteller med morgenmad. Alle hoteller er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Alle værelser er en-suite.
Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.
REJSEPERIODE Marts til oktober
INKLUDERET
7 overnatninger på udvalgte B&Bs, hoteller og agriturismoer med morgenmad
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
Bagagetransport fra Bonassola til Monterosso på dag 5
Privat transport til Santuario di Soviore på dag 6
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til Camogli og fra Monterosso
Tog, busser og både hvor nødvendigt
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
SVÆRHED Man vandrer langs velafmærkede gangstier og muldyrspor. Til tider kan det være trættende med de mange stentrin, der fører op og ned mellem byerne, men det er altid muligt at tage toget til den næste by, hvis benene trænger til et hvil. Man forsøger at holde alle stierne åbne hele året rundt, men det hænder, at nogle af strækningerne midlertidigt lukkes pga. voldsomme regnskyl eller sommerbrande, så sørg for at tjekke, hvad status er, inden du vandrer af sted.
1

Dag 1: Ankomst til Camogli

Camogli er en charmerende lille fiskerby på Portofino-halvøen med en dejlig promenade fyldt med restauranter, der sælger lækre friske fisk og skaldyr. Det er let at komme til Camogli med tog, da byen ligger på hovedlinjen mellem Genoa og La Spezia med gode forbindelser fra Pisa og Firenze.

Overnatning i Camogli.

2

Dag 2: Camogli til Portofino via San Fruttuoso

Distance: 7/13 km | Opstigning: 734/1165 m | Nedstigning: 314/1185 m | Tid: ca. 3½/5½ t.

Din vandretur begynder i Portofinos skovklædte nationalpark, hvor en stejl opstigning bringer dig til landsbyen San Rocco (det er muligt at tage en bus, hvis man ønsker at forkorte ruten). Herfra fortsætter du til det gamle benediktinerkloster San Fruttuoso, der ligger i en afsondret vig, som kun er tilgængelig fra havet eller til fods.

Fra San Fruttuoso kan du vælge at gå eller tage en færge til den glamourøse havneby Portofino. Nyd den skønne udsigt fra Il Faro (fyrtårnet), som ligger på halvøens yderste spids ca. 1 km fra Portofino. Herfra tager du enten med tog eller båd tilbage til Camogli.

Overnatning i Camogli.

3

Dag 3: Bonassola til Deiva Marina via Framura

Distance: 5½/12½ km | Opstigning: 350/657 m | Nedstigning: 280/643 m | Tid: ca. 2½/5 t.

Efter morgenmaden tager du en kort togtur til den fredelige kystby Bonassola, hvor du har de næste to overnatninger.Dagens vandretur bringer dig gennem bjergene på den østlige del af rivieraen og er en oplagt mulighed for at udforske den Liguriske Rivieras mindre kendte kystbyer. Den første del af turen (Bonassola-Framura) er særligt panoramisk med vidunderlige udsigter over den liguriske kystlinje. Køl af med en forfriskende dukkert i det azurblå Middelhav ved den kønne lille by Deiva Marina.

Hvis man ønsker at forkorte turen, kan man slutte i Framura. Tag toget tilbage til Bonassola.

Overnatning i Bonassola.

4

Dag 4: Deiva Marina til Riva Trigoso via Moneglia

Distance: 5½/14,6 km | Opstigning: 396/1008 m | Nedstigning: 386/996 m | Tid: ca. 2½/6 t.

Start dagen med at tage toget tilbage til Deiva Marina, som er udgangspunktet for dagens vandring. Hvis du ønsker en kortere rute, kan du vælge at starte i Moneglia. Ruten følger den forrevne kystlinje, krydser et par dale og ender i den typiske liguriske fiskerlandsby Riva Trigoso. Blot et togstop derfra ligger den dejlige by Sestri Levante, som er endnu en af Den Italienske Rivieras perler med smalle gader og en smuk gammel bydel. Tag toget tilbage til Bonassola.

Overnatning i Bonassola.

5

Dag 5: Bonassola til Monterosso al Mare via Levanto

Distance: 3,2/10,2 km | Opstigning: 225/750 m | Nedstigning: 225/750 m | Tid: ca. 1½/4½ t.

Dagens vandretur tager dig til den første og største af de fem Cinque Terre-byer: Monterosso al Mare.

Fra Bonassola vandrer du langs en gammel jernbane, som for nylig er blevet omdannet til en cykelsti. Ruten bringer dig gennem tunneller og over broer – hele tiden med skønne udsigter over havet og klipperne – inden du når den smukke ferieby Levanto, der har en lang, gylden sandstrand. Når du når højderyggen, bliver du belønnet med flere spektakulære udsyn over de skovklædte bjerge, der omkranser bugten med det passede navn Digternes Bugt. Fra Punta Mesco fortsætter du nedad mod byen Monterosso, hvor du skal bo de næste tre nætter.

Overnatning i Monterosso.

6

Dag 6: Soviore til Monterosso via Vernazza

Distance: 5,8/10 km | Opstigning: 266/643 | Nedstigning: 707/1098 m | Tid: ca. 3/4 t.

Efter morgenmad bliver du kørt til Soviore-klosteret, som stammer fra det 13. århundrede og ligger i bjergene 400 meter over havet. Klosteret er udgangspunktet for dagens rute, og herfra følger du en panoramisk sti, der går blidt nedad til Santuario della Madonna di Reggio; et kapel fra det 11. århundrede bygget i romansk stil. Du fortsætter ned ad en stensti, til du når den fantastiske by Vernazza, der muligvis er den smukkeste af de fem Cinque Terre-byer. Den rager ud i bugten og har et charmerende piazza og et middelalderslot, der klynger sig til klipperne. Fra Vernazza kan du tage den panoramiske kyststi tilbage til Monterosso, eller du kan vælge at tage toget, hvis benene trænger til et hvil.

Overnatning i Monterosso.

* Hvis man ønsker at udforske de sidste to Cinque Terre-byer (Corniglia og Manarola), kan det anbefales at lægge en ekstra overnatning ind i turen her.

7

Dag 7: Riomaggiore til Portovenere

Distance: 13/17 km | Opstigning: 725 | Nedstigning: 745 m | Tid: ca. 4/5 t.

En kort togtur bringer dig denne morgen til Riomaggiore, som er den sydligste af Cinque Terre-byerne. Gør et kort ophold ved den lille havn og nyd postkortudsigten af de pastelfarvede bygninger, der nærmest vokser ud af kløften, inden du begynder din vandring mod kanten af bjergkæden, som grænser op til Cinque Terre-området.

Fra Colle del Telegrafo følger du højderyggen hele vejen til den charmerende middelalderby Portovenere, som er endnu en by på UNESCOs Verdensarvliste. Dette er en af de mest behagelige gåture i området med spektakulære udsigter over Cinque Terre-kysten og de imponerende klipper ved Portovenere til sidst.

I Portovenere kan du vælge at tage en bus til La Spezia og derfra et tog til Monterosso eller du kan tage en færge direkte til Monterosso. Det er også muligt at forkorte vandreturen.

Overnatning i Monterosso.

8

Dag 8: Arrivederci Cinque Terre!

Din vandreferie er ved vejs ende. Fra Monterosso kommer du let med tog til både Pisa, Genova, Firenze og Milano.


Find vej til Camogli

Lufthavnen i Genova og lufthavnen i Pisa er dem, der ligger tættest på Cinque Terre, men der er også gode forbindelser fra lufthavnen i Firenze.

SAS har direkte fly mellem København og Genova. SAS og Norwegian har direkte fly mellem København og Pisa, og Ryanair har direkte fly mellem Billund og Pisa. Flytiden er ca. 2 timer og 20 min.

/ Fra Genova kan man tage en lokal bus til byens centrum (Brignole Station) og herfra videre med tog til Camogli. Den samlede rejsetid er ca. 1 time.

Fra Pisa kan man tage bussen PisaMover den korte vej fra lufthavnen ind til byens togstation. Herfra går der tog til Camogli. Den samlede rejsetid er ca. 2½-3 timer.

Tjek www.trenitalia.it for tider, priser og billetbestilling. Man kan købe billetter, når man ankommer eller bestille dem på forhånd via hjemmesiden.


Find vej fra Monterosso

Fra Monterosso er der gode togforbindelser til lufthavnene i Pisa, Genova og Firenze.
Vernazza set oppefra
Den charmerende lille fiskerby Camogli
Camogli
det gamle benediktinerkloster San Fruttuoso
Portofino
Sestri Levante
Vandresti til Monterosso
Monterosso al Mare
Udsigt over Levanto
Udsigt over Vernazza
Vernazza
Udsigt fra havnen i Vernazza
Parasoller i Vernazza
Vandring i Lugurien
Udsigt til Corniglia
Vandring mod Corniglia
Riomaggiore
spektakulær vandresti mod Portovenere
Chiesa di San Pietro, Portovenere
Portovenere
Portovenere

Turanmeldelser

5.00 baseret på 1 anmeldelse
28/10/2022

En smuk og velplanlagt tur med fantastiske vandreruter. Alt fungerede som planlagt. Specielt Levanto er en skøn by at bo i med en god blanding af turisme og lokale. Monterosso er ,efter vores smag, for turistet.

Skriv en anmeldelse

Vurdering