8 dage
Varighed
Moderat-udfordrende
Sværhedsgrad
Spanien
Sted
hele året
Rejseperiode

Gå gennem den ældgamle regnskov i nationalparken Garajonay, som er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Smag på La Gomeras lækre overflod af eksotiske frugter og palmehonning.

Nyd bjergtagende udsigter over det blå hav til Tenerifes mægtige vulkan El Teide.

Lad tempoet sænke sig i den afslappede, farverige hovedby San Sebastián.

Lyt efter La Gomeras unikke fløjtesprog Silbo Gomero, der bruges til at kommunikere over de dybe kløfter.


Vandring på La Gomera: Selvguidet vandreferie

På afstand ser La Gomera gold og ufremkommelig ud omkranset af stejle klippevægge, men kommer man tættere på, vil man opdage, at øen er et botanisk paradis – den grønneste af De Kanariske Øer – med regnskov og frodige dale, hvor der dyrkes bananer, papajaer, avocadoer og andre eksotiske frugter. Her finder man ikke lange gyldne sandstrande og et vildt natteliv, men derimod en myriade af vandrestier, der snor sig gennem de grønne skove og frugtbare dale og langs den stenede kystlinje med vulkanklipper og fantastiske udsyn over det blå hav.

La Gomera er virkelig et ægte vandreparadis, og de fleste turister man møder på øen, er der da også af netop denne årsag. Vores udvalgte vandreruter udforsker både den vilde kyst med stejle klipper og små huler, de gådefulde skove i nationalparken Garajonay, hvor ældgamle, mosbegroede laurbærtræer vokser tæt samt de frodige dale med frugtplantager og hyggelige småbyer.

Vi har desuden håndplukket nogle af øens hyggeligste overnatningssteder, hvor man til morgenmad bl.a. kan smage på La Gomeras mange eksotiske frugter og den berømte ’gofio’. Vi tager os af alle de praktiske detaljer, så du ikke skal bekymre dig om andet end at vandre og nyde.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 4.599 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Rabat for tre personer i tremandsværelse. Kontakt os for pris.
*Solotillæg for enkeltrejsende.
*Højsæsontillæg i løbet af julen.

INDKVARTERING Syv overnatninger på gode hoteller med morgenmad. Alle værelser er med eget bad/toilet. Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.
REJSEPERIODE Hele året
SVÆRHEDSGRAD
Denne tur har sværhedsgraden moderat til udfordrende og er ikke egnet for nybegyndere. Ruterne byder på en del højdemeter op og ned, og man skal derfor være udholdende og i rimelig god form. Stierne er velholdte, men indimellem smalle, stenede og/eller stejle, og det er derfor vigtigt, at man er sikker på benene.
INKLUDERET
7 overnatninger
7 x morgenmad
Bagagetransport
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Færge fra Tenerife til La Gomera
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Færge fra Tenerife til La Gomera

Man kommer til La Gomera fra havnebyen Los Cristianos på Tenerife, der ligger ca. 17 km fra lufthavnen Tenerife Sur. Færgeovergangen tager kun ca. 40 minutter, og der er mulighed for at spotte delfiner og marsvin undervejs. Du ankommer til San Sebastián de la Gomera, som er øens hovedby. Den blev grundlagt i 1400-tallet, og det var herfra Columbus stævnede ud mod Amerika i 1492. I dag er der ca. 7.000 indbyggere, og byen har en rigtig hyggelig, afslappet atmosfære og mange gode restauranter.

Overnatning i San Sebastián.

2

Dag 2: San Sebastián til Chipude

Distance: 12 km | Opstigning: 750 m | Nedstigning: 760 m | Tid: ca. 5½-6 t.

Efter et kort lift til El Reventon Oscuro begynder du den første vandredag, som fører dig ind i den frodige, grønne nationalpark Garajonay. Stien snor sig opad mellem krogede laurbærtræer, lyng, bregner og mos. Du passerer et lille kapel, der gemmer sig mellem vegetationen, og når kort derefter øens højeste punkt. På en klar dag kan man nyde imponerende udsigter over hele La Gomera med La Palma, Hierro og Tenerifes mægtige vulkan El Teide i horisonten. Herfra er der en kort nedstigning til dagens endestation Chipude.

Overnatning i Chipude.

3

Dag 3: Chipude til Vallehermoso

Distance: 15 km | Opstigning: 240 m | Nedstigning: 1.100 m | Tid: ca. 5½-6 t.

I dag vandrer du igennem to frodige dale (barrancos), forbi den lille pottemagerby El Cercado og videre til en af øens allersmukkeste dale – Barranco de Valle Gran Rey, der er fyldt med landbrugsterrasser og palmetræer. Der er mulighed for at spise frokost i den hyggelige lille restaurant Casa Efigenia i Las Hayas, hvor der serveres gode, traditionelle retter fra La Gomera. Herefter begynder nedstigningen gennem frodige omgivelser med palmer, enebærbuske, lyng og laurbærtræer. Efter ca. 6 timers vandring når du hyggelige Vallehermoso, der betyder ‘den smukke dal’.

Overnatning i Vallehermoso.

4

Dag 4: Rundvandring fra Vallehermoso

Distance: 14 km | Opstigning: 735 m | Nedstigning: 735 m | Tid: ca. 5½ t.

Dagens vandring foregår i et tørt terræn i gule og orange nuancer. Efter en krævende opstigning når du kapellet Santa Clara, der ligger 750 meter over havet på en smal højderyg. Herfra er der fantastiske udsigter ned til dalen. Når du har krydset højderyggen, begynder du at bevæge dig nedad mod havet, og vegetationen bliver efterhånden mere og mere sparsom og tør. Via en stejl, velholdt sti når man den lille strand ved Vallehermoso, hvorfra en stille vej fører tilbage til byen.

Overnatning i Vallehermoso.

5

Dag 5: Vallehermoso til Hermigua

Distance: 17 km | Opstigning: 935 m | Nedstigning: 1.140 m | Tid: ca. 6½-7 t.

Du forlader Vallehermoso via Roque Cano, som er en karakteristisk lavaklippe, der knejser over byen. Ruten fører dig til landsbyen Rosas og til nationalparken Garajonays besøgscenter, hvor du kan finde en masse information om øen. Herefter følger du GR-132 ned til den lille kystby Agulo, hvorfra du enten kan tage en bus eller vandre de resterende 4,5 km til Hermigua. Byen er smukt beliggende i en frodig, grøn dal, hvor der vokser bananer, papajaer, avocadoer og sukkerrør så langt øjet rækker.

Overnatning i Hermigua.

6

Dag 6: Rundvandring fra Hermigua

Distance: 12 km | Opstigning: 735 m | Nedstigning: 735 m | Tid: ca. 5-5½ t.

På denne smukke rundvandring udforsker du den spektakulære kystlinje øst for Hermigua, der byder på bjergtagende udsigter, og så er der mulighed for at tage en afstikker ned til stranden La Caleta, hvor der er en hyggelig strandbar. Ruten krydser et område, der er beskadiget af ekstrem erosion, hvor der vokser forskellige afarter af kaktus og agave.

Overnatning i Hermigua.

7

Dag 7: Hermigua til San Sebastián

Distance: 10/16 km | Opstigning: 125/350 m | Nedstigning: 1.025/1.300 m | Tid: ca. 4½/7 t.

Denne dag starter med et lift til Degollada de la Peraza. Herfra kan du vælge mellem to forskellige ruter, der begge fører til San Sebastián. Bemærk, at dette nok er den mest udfordrende dag på turen med stejle nedadgående sektioner i stenet terræn. Den korte rute følger GR-131 og er en velafmærket, historisk rute, der går konstant, men gradvist nedad. Den længere rute krydser La Gomeras tørre, golde sydvest-kyst. På nogle af strækningerne er stien forholdsvis smal med stejle klipper til den ene side, så hvis man vælger denne rute, skal man være sikker på benene og ikke lide af højdeskræk. Den bør ikke tages af solovandrere. Til gengæld bliver man belønnet med enestående udsigter. Det er muligt at gøre et lille ophold og tage sig en dukkert på den sidste del af ruten.

Overnatning i San Sebastián.

8

Dag 8: Færge fra La Gomera til Tenerife

Din vandreferie på La Gomera er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger. Fra havnen i San Sebastián, hvor du ankom, afgår færgen tilbage til Los Cristianos på Tenerife, hvor du evt. kan tage en overnatning, inden du flyver hjem næste dag.


Find vej til La Gomera

Fra København har både SAS og Norwegian direkte fly til lufthavnen Tenerife Sur. Flytiden er lige over 5 timer.

Fra Tenerife Sur kan man tage en bus (ca. 40 min.) eller en taxa til Los Cristianos, der ligger blot 17 km derfra. Find mere information om busser her.

Færgen til La Gomera afgår fra havnen i Los Cristianos flere gange dagligt. Der er to færgeselskaber, der sejler ruten: Fred Olsen og Naviera Armas. Det anbefales at booke billetter på forhånd.
La Gomera (La Gomera Tourism)
San Sebastián de La Gomera
Valle Gran Rey (La Gomera Tourism)
Kystklipperne nær Hermigua med Teide i baggrunden
Vandring omkring Vallehermoso på La Gomera
Et lille kapel langs vandrerute på La Gomera
La Gomera er et botanisk paradis med masser af smukke og sjældne planter
Udsigt fra vandrestien over Vallehermoso
Roque Cano-klippen over Vallehermoso
Udsigt over byen Agulo med Tenerife i baggrunden
Barranco de Monteforte
Et glas vin nydes efter dagens vandring ved solnedgang over Hermigua
Vandreskilte på La Gomera
Udsigt til Tenerife og vulkanen Teide, der er Spaniens højeste bjerg
Udsigt til Tenerifes vulkan Teide, der hæver sig over skyerne
Gammelt vandreskilt mod den forladte landsby Seima
Stejl vandring i Barranco del Cabrito
Vandring mod stranden El Cabrito
Barranco del Cabrito
Den forladte landsby Seima
Kirke i San Sebastián de La Gomera

Turanmeldelser

4.80 baseret på 5 anmeldelse
30/01/2023

Vi har haft en helt fantastisk vandreferie ad spændende og betagende vandreruter gennem såvel den frodige og evigt grønne laurbærregnskov, frodige dale og græssletter til de halvtørre naturtyper langs dele nord- og østkysten. Vi var på vandring i midten af januar og på denne tid er der mange blomstrende urter også i de områder, hvor der om sommeren er varmt og tørt. Alt klappede og fungerede upåklageligt; de udvalgte hoteller levede op til forventningerne og vi blev mødt med stor gæstfrihed af alt personale alle steder og det udleverede materiale i form af såvel printede kort, turbeskrivelser samt GPS filer var fyldestgørende og til god hjælp undervejs, hvor der kunne være tvivl om rutens forløb.
Vi tilkøbte madpakker på hotellerne til vandringerne og medbragte rigeligt med vand til turene, hvilket på denne årstid er en fordel, da der stort set ikke var mulighed for at finde beværtninger undervejs på vandringerne. Til gengæld er det en nydelse at indtage frokosten undervejs i den betagende natur.

Vi kan varmt anbefale at benytte Wild Rover Travel til denne tur og vi skal bestemt afprøve andre ture som firmaet arrangerer.

Hanne & Per

09/04/2022

Vi har haft en fantastisk veltilrettelagt tur på en dejlig ø med imponerende natur. Turen var godt tilrettelagt, og alt fungerede efter planen. Vi oplevede venlig service på alle de valgte hoteller (som iøvrigt var dejligt forskellige), samt ved de planlagte taxikørsler.
Der var planlagt en meget afvekslende tur rundt på den nordlige halvdel af øen, og sluttende ned til San Sebastian. Det udlevede materiale er absolut fyldestgørende for orienteringen rundt i terrænet (er på engelsk, men let forståeligt). Som en ekstra sikkerhed er det godt med GPS-koordinater til ruterne på mobilen, men der var kun sjældent behov for at være helt sikker på valg at sti. Turen var for os helt fin hvad angår sværhedsgrad – der var ingen voldsomt udfordrende passager på de planlagte ruter, men selvfølgelig mange op- og nedstigninger.
Her sidst i marts/april var stort set alle barer og restauranter, vi kom forbi på turen, lukkede, så husk mad og drikkelse.

25/01/2022

Information, kommunikation og flexibilitet fra WRT´s side er super.Det udleverede materiale er relevant og fyldestgørende. 2 x 2 nætter samme sted er en god ide. Hotellerne lever op til det lovede, men for os er Anaterve i Vallehermoso i særklasse godt. Ibo Alfaro i Hermigua var noget mørkt og lukket (måske Covid-begrundet?). Vil måske anbefale at bruge sværhedsgraden : Udfordrende p.g.a. meget stejle strækninger

19/01/2020

Vi var to par der henover nytår havde en skøn vandreuge på La Gomera. Vi har været meget tilfredse med kommunikation og service med Wild Rover Travel. Vandreturene var godt beskrevet i den medfølgende bog og stierne vel afmærket. Vi havde høj sol hver eneste dag og nød øens smukke og vilde natur. Vi vil helt sikkert bruge Wild Rover Travel igen en anden gang.

03/11/2019

SÆRDELES ANBEFALELSESVÆRDIGT!

Min veninde, hendes søn på 12 år og jeg havde en virkelig dejlig oplevelse på La Gomera.
Helt fra start har vi oplevet god og super hurtig service fra Cecilie og Niall. Alt på turen, herunder rutebeskrivelser, indtjekning og transfer, har fungeret fuldstændig upåklageligt og uden uforudsete hændelser.

Øen er super spændende med dens gamle historie, imødekommende befolkning og varierende natur. Ruterne var tilpas udfordrende, og det var super fedt med små tip om lokale seværdigheder, steder, keramikere mm.

Jeg kan varmt anbefale at lade Wild Rover Travel stå for vandreturen, og jeg tror bestemt også at vi kommer tilbage en anden gang 🙂

Skriv en anmeldelse

Vurdering