Selvguidede vandreferier på De Kanariske Øer

Solskin året rundt, de forbløffende varierede landskaber og et veludviklet stisystem gør De Kanariske Øer til et måske lidt overset vandreparadis, da de fleste har helt andre associationer med de populære ferieøer. Så snart man bevæger sig væk fra strandene og de uendelige rækker af parasoller, byder både Gran Canaria, Tenerife og La Gomera på et dramatisk bjergrigt indre med nogle helt spektakulære vandrestier. Det er overraskende let at slippe væk fra turistmasserne og i stedet finde sig selv omgivet af vulkanske månelandskaber med bizarre klippeformationer, dybe kløfter og skyggefulde, velduftende fyrskove. Der er ruter for enhver smag: Fra udfordrende bjergstier til kystvandringer langs imponerende havklipper. Hver af øerne har deres egen karakter, men fælles for dem er, at de alle byder på spændende vandreterræn kombineret med kønne landsbyer og storslåede havudsigter.

Vejret er behageligt året rundt, men øerne er særligt velegnede til vintervandring. Med deres placering lige ud for Afrikas kyst er De Kanariske Øer nemlig et af de få steder i Europa, hvor man kan vandre i shorts og T-shirt blandt eksotiske blomster under en skyfri blå himmel i december, januar og februar. På den måde kan man få et tiltrængt boost af lys og D-vitamin i de kolde, mørke måneder.

Med ca. 4.800 timers solskin om året er Gran Canaria det mest solrige sted i Europa. Øens fantastiske sandstrande er ingen hemmelighed, men hvad de færreste måske kender til, er øens dramatiske bjergrige indre. På vores Vandreferie på Gran Canaria vil du opdage et storslået landskab med vulkanske kratere og klippeformationer, der leder tankerne hen på Arizonas Grand Canyon, samt skyggefulde fyrskove, frodige grønne dale og charmerende landsbyer med prægtige kolonitidsvillaer.

Tenerife er domineret af El Teide, som er en 3.718 m høj vulkan og dermed Spaniens højeste bjerg. Det er faktisk det højeste bjerg i EU uden for Alperne. Vulkanen udgør sammen med omegnen Teide Nationalpark, som byder på fantastiske vandremuligheder i et sært og smukt ørkenagtigt månelandskab. I kystområderne på nord- og vestsiden af øen finder man frodige skove, bananplantager og dramatiske lodrette havklipper. Vores kør-selv vandreferie på Tenerife giver dig mulighed for at kombinere de allerbedste vandreruter og de mest charmerende indkvarteringssteder på øen.

En kort færgeoverfart fra Tenerife bringer dig til La Gomera, der føles som en helt anden verden. Her vil du ikke støde på mange strandturister! Lyt efter øboernes ældgamle fløjtesprog silbo, mens du udforsker La Gomeras omfattende netværk af stier, der snor sig gennem frodige dale, eksotiske frugtplantager og tropiske regnskove med vidunderlige udsigter over havet til mægtige El Teide på Tenerife.

Uanset hvilken ø du vælger, kan du være sikker på, at der venter dig fantastiske vandreoplevelser, og med vores håndplukkede overnatningssteder og detaljerede rutebeskrivelser har du grundlaget for en skøn, vellykket aktiv ferie.


 

Tenerife fra syd til nord

Selvguidet vandreferie på Tenerife gennem varierede vulkanlandskaber.
8 dage
Moderat

Tenerife: gå og kør

Tropiske skove, fantastiske kyststrækninger og Spaniens højeste bjerg
8 dage
Moderat

Vandreferie på Gran Canaria

Opdag Gran Canarias vilde og smukke bjergrige indre
8 dage
Moderat-udfordrende

Vandreferie på La Gomera

Et botanisk paradis med en myriade af fantastiske vandrestier
8 dage
Moderat-udfordrende