5 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Danmark
Sted
april-september
Rejseperiode

Varieret vandring i klitplantager, heder, vådområder og langs Vestkystens brede sandstrande.

Bliv forført af de vilde, smukke landskaber i den friske havluft og det krystalklare lys.

Fremragende restauranter og caféer, der serverer friske fisk og skaldyr direkte fra Nordsøen.

Prøv den lokale bjesk; en snaps lavet på urter, bær og planter, der vokser i klitterne.

Gå på opdagelse blandt de Skagensgule huse og se Skagensmalernes mesterværker.


Gå langs Nordsøstien fra Hirtshals til Skagen

Selvguidet vandreferie med bagagetransport

På denne vandreferie vil du opleve de fantastiske, varierede landskaber langs Danmarks nordsøkyst. Ruten fører dig fra den travle fiskeriby Hirtshals langs Vesterhavet og Kattegat til landets nordligste by Skagen. Du vil opdage et uspoleret landskab bestående af klitter, hede, skove, søer, små fiskerbyer og ikke mindst masser af brede, hvide sandstrande. Strandene er indimellem spættede med usædvanlige betonstrukturer. Det er gamle tyske bunkere fra 2. Verdenskrig; en påmindelse om områdets strategiske betydning som en passage mellem de to have.

Brusende, vindblæste kyststier veksler med stille skovstier mellem de karakteristiske klitplantager, som dækker en stor del af regionen. Plantagerne blev etableret for at forhindre sandflugt, men opfyldte kun delvist formålet. Man finder beviser for dette særlige naturfænomen flere steder, men nogle af de mest dramatiske er Den Tilsandede Kirke og miniørkenen Råbjerg Mile med de imponerende indlandsklitter.

Når du vandrer langs Nordsøstien og mærker den oplivende havbrise, får du virkelig en fornemmelse af de vældige naturkræfter, der er på spil i dette vilde, uspolerede hjørne af Danmark. Nordsøstien er markeret med et hvidt ’N’, der er formet som en bølge, på en blå baggrund.

Denne tur kan også bookes som en 8-dages vandreferie med start i Løkken.

5 DAGE / 4 NÆTTER Fra 4.299 kr. pr. person i delt dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper på fire eller flere personer. Kontakt os for pris.
*Solotillæg for enkeltrejsende: 1.800 kr.

INDKVARTERING

På denne tur kommer du til at overnatte på en blanding af hoteller og B&B’er. De fleste steder bor du på værelser med eget bad/toilet, men på enkelte B&B’er kan det være et værelse med fælles badeværelse på gangen. Lækker morgenmad er inkluderet alle dage.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle stederne.

REJSEPERIODE 1. april til 30. september
INKLUDERET
4 x overnatninger på hoteller og B&B’er
4 x morgenmad
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse
GPS tracks
Daglig telefonassistance fra kl. 9-19 (også i weekenden)
IKKE INKLUDERET
Rejseforsikring
Transport til Hirtshals og fra Skagen
Frokost og aftensmad
Drikkevarer og snacks
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien

Enkeltværelse(r)

1

Dag 1: Ankomst til Hirtshals

For 6.000-8.000 år siden var Hirtshals rent faktisk Danmarks nordligste punkt! Selve byen er dog ikke særlig gammel. Byplanen blev tegnet af arkitekt Steen Eiler Rasmussen så sent som i begyndelsen af 1920’erne. Oprindeligt var der kun en enkelt gård på stedet, men efter havnen stod færdig i 1930, besluttede en del fiskere at bosætte sig i byen. Havnen og byen er i dag tæt forbundet via Den Grønne Plads og det store, smukke monument Trappen. Aktiviteterne på den gamle fiskerihavn smelter således sammen med livet i byen, og giver en helt særlig, autentisk stemning.

Du kommer til at bo helt ud til havet i den vestlige ende af byen tæt på det imponerende højtstående fyrtårn, som du bør besøge. Der er en fantastisk udsigt fra toppen!

Overnatning: Hirtshals

2

Dag 2: Hirtshals til Tversted

Distance: 18 km | Opstigning: 82 m | Nedstigning: 82 m | Tid: ca. 4½ t.

På din første vandredag kommer du til at vandre fra øst til vest langs kysten til den lille, charmerende kystby Tversted. En stor del af ruten følger fredfyldte skovstier gennem klitplantagerne Lilleheden og Uggerby. Efter 14½ km når du Uggerby Å, som er populær at sejle i kano på og fange ørreder i. Når du har krydset en bro, følger du en hævet gangsti langs bredden af åen, som fører dig til en smuk, hvid sandstrand. Du vandrer på stranden, til du når en anden å – Tversted Å, som du følger opstrøms ad en sandet sti, der bringer dig til det gode spisested Café Fisk i midten af Tversted. Her kan du evt. spise frokost eller få en lille snack, inden du tjekker ind på dit overnatningssted ikke langt derfra.

Overnatning: Tversted

3

Dag 3: Tversted til Hulsig

Distance: 22 km | Opstigning: 93 m | Nedstigning: 93 m | Tid: ca. 5½ t.

Den første del af dagens rute bringer dig gennem den smukke Tversted Klitplantage. Her kommer du forbi nogle små, idylliske skovsøer efterfulgt af den stråtækte Østerklit Mølle, som er den sidste fungerende stokmølle i Danmark. Kort efter Skiveren Camping (hvor du kan lave et lille ophold og spise frokost i caféen), går du fra de høje klitter ned på stranden via en trappe. Du går på stranden i næsten 4 km, hvorefter du drejer ind i landet ad en smal sandsti mellem lyng og revling. Lidt efter lidt kommer det blændende hvide sand, der udgør Danmarks største vandreklit Råbjerg Mile, til syne. Du kommer til at krydse kanten af den 40 m høje og ofte vindomsuste vandreklit, inden det går videre ad nogle mere stille skovstier gennem Bunken Klitplantage til den fredfyldte landsby Hulsig.

Overnatning: Hulsig/Skagen

4

Dag 4: Hulsig til Skagen

Distance: 13 km | Opstigning: 33 m | Nedstigning: 42 m | Tid: ca. 3½ t.

Din sidste vandredag byder på en kortere etape, hvor du bevæger dig op langs østkysten af Danmarks spids: Skagens Odde. Først følger du en stille allé gennem den smukke Hulsig Hede. Den bringer dig til endnu en idyllisk strand; denne gang på Jyllands mere afskærmede østkyst ved bredden af Kattegat. Efter 4 km drejer du indlands mod skovene i Skagen Klitplantage. Her kommer du forbi endnu et eksempel på de spektakulære naturkræfter, der er på spil i denne region: det fine, hvidkalkede tårn af Den Tilsandede Kirke. Tårnet er alt, der er tilbage af den kirke, der engang var områdets største – resten af kirken er blevet offer for den ubarmhjertige sandflugt over hundredvis af år.

Da dagens rute er forholdsvis kort, har du masser af tid til at udforske Skagen, når du når dertil. Danmarks nordligste by er kendetegnet ved de karakteristiske (skagens)gule huse indrammet af hvide træhegn. Byen er også kendt for sit særlige, klare lys, der tiltrak og inspirerede de kendte Skagensmalere, som gjorde byen til deres hjem. Der er talrige fremragende gallerier og museer i byen samt nogle fantastiske fiskerestauranter i havnens ikoniske røde fiskepakhuse.

Overnatning: Skagen

5

Dag 5: Afgang fra Skagen

Din vandreferie langs Nordsøstien er ved vejs ende. Hvis du har tid og lyst, kan det dog varmt anbefales at tage en ekstra overnatning i Skagen, så du kan nå ud til Danmarks nordligste spids, Grenen. Vi har en skøn rundvandring via Grenen og Gammel Skagen, som du kan begive dig ud på, hvis du har lyst til mere vandring.


Find vej til Hirtshals

Fra Aalborg går der et direkte regionaltog til Hirtshals (1 t. 6 min.) en gang i timen. Planlæg din rejse på www.rejseplanen.dk.
Hvis du er i bil, kan du køre til Hirtshals og parkere bilen ved dit første overnatningssted, mens du vandrer.

Find vej fra Skagen

Fra Skagen kan du tage et regionaltog til Frederikshavn (40 min., afgår to gange i timen), hvorfra du kan komme videre med bus eller tog. Se www.rejseplanen.dk.
Hvis du skal tilbage til din bil i Hirtshals, kan du tage regionaltoget til Hjørring (1 t. 25 min.) og herfra endnu et regionaltog fra Hjørring til Hirtshals (24 min.).

Nordsøstien den tilsandede kirke
Hirtshals Fyr
Flot udsigt fra Hirtshals Fyr
Vandring på Nordsøstien
Udsigt fra tårnet i Uggerby Klitplantage
Uggerby Å
Tversted Strand
Tversted Plantage
Østerklit Stokmølle
Skiveren Strand
Vandring på Skiveren Strand
Vandring mod Råbjerg Mile
Råbjerg Mile
Danmarks største vandreklit Råbjerg Mile
Nordsøstien mellem Råbjerg Mile og Hulsig
Nordøstien mellem Hulsig og Skagen
Trandestederne Strand
Den tilsandede kirke
Skagen
Vandring mod Gammel Skagen
Skagen Grå Fyr

Turanmeldelser

5.00 baseret på 4 anmeldelse
12/06/2023

Vi kan virkelig både anbefale Wild Rover og turen. Det var vores 3. tur med WR, og vi har hver gang oplevet meget høj service, præcise rutebeskrivelser, fineste forskelligartede overnatningssteder, smukkeste ruter, og skøn skøn natur.

09/08/2022

Vores bedste anbefaling både til Wild Rover Travel og til denne tur!!! Man kommer igennem meget varieret natur: skov, strand, hede, sand, højder, åer og søer. GPS’en som kan downloades på tlf er et godt redskab, selv om ruterne er fint afmærkede. Kun et sted var det svært at finde ind på en rute, og her var GPS’en super. Også overnatnings stederne er gode og meget forskellige. Især er vi begejstrede for B&B by the Sea i Hirtshals og Hotel Skagen. Helt sikkert 5* fra os!
Aase og Thorkild

13/07/2022

Fantastisk tur, hvor alt bare gik så godt. Rutebeskrivelsen var perfekt, og meget detaljeret, så nem at gå. Super sovesteder, hvor hvert sted gav en oplevelse i sig selv. Vi havde tre hunde med på ruten, og de var velkommen alle steder. Alt i alt en super ferie, hvor selv vejret var med os . Vil klart anbefale turen.

18/06/2021

FANTASTISK TUR!
Wild Rover travel har sammensat en perfekt vandretur i et af Danmarks smukkeste områder – det er en mange forskellige landskaber man kommer igennem og der er stort set ikke nogen gang på landevej andet end når man forlader Hirtshals og kommer til Skagen. Man kommer ellers gennem skov, strandenge, hede, klitlandsskab og strand både til Vesterhavet og Kattegat. Turen er ikke hård men 2. etape fra Tversted til Hulsig kan godt være en udfordring, hvis man krydser Råbjerg Mile, hvilket man ikke behøver – vi gik turen med 3 generationer i alderen fra 18- 80 – nok ikke alle på 80 kan gå den da man nemt kommer til at gå 5 – 8 timer om dagen. Troede egentlig ikke at der var så meget flot og storslået natur til at mætte øje og sjæl – men der er rigeligt.
Undervejs har vi boet på meget forskellige steder men alle med autentisk charme først i Hirtshals på B&B by the sea hos Rikke og Tor til B&B Tversted i Anne Marie’s private hjem til Hotel Inger i Hulsig drevet af 2. og 3. generation efter Inger – spis på stedet vi har aldrig fået så dejlige smørstegte rødspætter og citronfromage.
Alt i alt en kæmpeoplevelse og Wild Rover Travel har sammensat den perfekte tur til et par dage i det fri og med deres detaljerede rutebeskrivelse kan behøver man hverken kompas eller stedsans.
5 store stjerner vi kommer gerne igen
Amalie, Winnie og Klaus

Skriv en anmeldelse

Vurdering