7 dage, 8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Danmark
Sted
april-september
Rejseperiode

Varieret vandring i klitplantager, heder, vådområder og langs Vestkystens brede sandstrande.

Bliv forført af de vilde, smukke landskaber i den friske havluft og det krystalklare lys.

Nyd spektakulære udsyn over kysten fra fyrtårnene Rubjerg Knude, Hirtshals og Skagen.

Fremragende restauranter og caféer, der serverer friske fisk og skaldyr direkte fra Nordsøen.

Prøv den lokale bjesk; en snaps lavet på urter, bær og planter, der vokser i klitterne.

Gå på opdagelse blandt de Skagensgule huse og se Skagensmalernes mesterværker.


Gå langs Nordsøstien fra Løkken til Skagen

Selvguidet vandretur med bagagetransport

På denne vandreferie vil du opleve de fantastiske, varierede landskaber langs Danmarks nordsøkyst. Ruten fører dig fra den populære sommerferieby Løkken langs Vesterhavet til Skagen og slutter ved Danmarks nordligste punkt, hvor Nordsøen og Østersøen brusende møder hinanden. Du vil opdage et uspoleret landskab bestående af klitter, hede, skove, søer, små fiskerbyer og ikke mindst masser af brede, hvide sandstrande. Strandene er indimellem spættede med usædvanlige betonstrukturer. Det er gamle tyske bunkere fra 2. Verdenskrig; en påmindelse om områdets strategiske betydning som en passage mellem de to have.

Brusende, vindblæste kyststier veksler med stille skovstier mellem de karakteristiske klitplantager, som dækker en stor del af regionen. Plantagerne blev etableret for at forhindre sandflugt, men opfyldte kun delvist formålet. Man finder beviser for dette særlige naturfænomen flere steder, men nogle af de mest dramatiske er Den Tilsandede Kirke og miniørkenen Råbjerg Mile med de imponerende indlandsklitter. Et andet bemærkelsesværdigt naturfænomen langs Vesthavet er kysterosion. Det berømte Rubjerg Knude Fyr blev i 2019 flyttet 70 meter ind i landet for at forhindre det i at styrte i havet og gå tabt.

Når du vandrer langs Nordsøstien og mærker den oplivende havbrise, får du virkelig en fornemmelse af de vældige naturkræfter, der er på spil i dette vilde, uspolerede hjørne af Danmark. Nordsøstien er markeret med et hvidt ’N’, der er formet som en bølge, på en blå baggrund.

Denne tur kan også bookes som en 5-dages vandreferie med start i Hirtshals.

7 DAGE / 6 NÆTTER

(1 nat i Skagen)

Fra 6.299 kr. pr. person i delt dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper på fire eller flere personer. Kontakt os for pris.
*Solotillæg for enkeltrejsende: 2.800 kr.

8 DAGE / 7 NÆTTER

(2 nætter i Skagen)

Fra 6.899 kr. pr. person i delt dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper på fire eller flere personer. Kontakt os for pris.
*Solotillæg for enkeltrejsende: 3.100 kr.

INDKVARTERING

På denne tur kommer du til at overnatte på en blanding af hoteller og B&B’er. De fleste steder bor du på værelser med eget bad/toilet, men på enkelte B&B’er kan det være et værelse med fælles badeværelse på gangen. Lækker morgenmad er inkluderet alle dage.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle stederne.

REJSEPERIODE 1. april til 30. september
INKLUDERET
6/7 x overnatninger på hoteller og B&B’er
6/7 x morgenmad
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse
GPS tracks
Daglig telefonassistance fra kl. 9-19 (også i weekenden)
IKKE INKLUDERET
Rejseforsikring
Transport til Løkken og fra Skagen
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Løkken

Din tur starter i den populære ferieby Løkken. Når du har tjekket ind på dit hotel, kan du gå en tur i byen blandt de små gule huse med butikker, caféer og restauranter. Løkkens brede sandstrand med de ikoniske hvide badehuse er en af landets bedste og smukkeste og er bl.a. populær blandt surfere. Nyd en is på molen, mens du iagttager den fantastiske solnedgang over Vesterhavet.

Overnatning: Løkken

2

Dag 2: Løkken til Lønstrup

Distance: 15 km | Opstigning: 105 m | Nedstigning: 97 m | Tid: ca. 4 t.

Du forlader Løkken ad en højderyg langs klitterne. I starten har du udsigt over byens tage, og efter kort tid når du et udsigtspunkt over stranden, der på denne strækning er oversået med tyske bunkere fra 2. Verdenskrig. Efter et kort stykke på den brede sandstrand, kravler du op ad nogle stejle trapper til en sti, der løber langs klitterne med udsigt over kysten hele vejen til Rubjerg Knude Fyr, som skimtes i det fjerne. Den følger du til den lille kystby Nørre Lyngby, hvor du kan spise frokost med udsigt på den lokale restaurant. Herefter går ruten ind i landet og gennem en lille skov. Skoven ender for foden af de store sandklitter, der udgør Rubjerg Knude, hvor man finder det berømte fyrtårn, som i 2019 blev flyttet 70 meter ind fra kysten og dermed reddet fra at styrte i havet. Du kan gå op i fyret og nyde en vidunderlig udsigt, inden du begiver dig ud på det sidste stykke langs kysten til den charmerende fiskerby Lønstrup.

Overnatning: Lønstrup

3

Dag 3: Lønstrup til Hirtshals

Distance: 20 km | Opstigning: 108 m | Nedstigning: 117 m | Tid: ca. 5 t.

Dagens vandring starter på en forhøjet sandsti ved foden af de høje klitter langs Lønstrup Strand. Ruten svinger herefter ind i landet gennem et hyggeligt sommerhusområde, inden du atter når kysten og følger en sandet sti i klitterne parallelt med havet. Efter et par kilometer kommer du til bredden af den lille Liver Å, som fører dig ned til stranden. Du bevæger dig atter indenlands gennem Tornby Plantage, inden en længere strækning på stranden efter Nørre Tornby. Til slut kommer du til havnebyen Hirtshals via byens imponerende højtstående fyrtårn.

Overnatning: Hirtshals

4

Dag 4: Hirtshals til Tversted

Distance: 18 km | Opstigning: 82 m | Nedstigning: 82 m | Tid: ca. 4½ t.

I dag kommer du til at vandre fra øst til vest langs kysten til den lille, charmerende kystby Tversted. En stor del af ruten følger fredfyldte skovstier gennem klitplantagerne Lilleheden og Uggerby. Efter 14½ km når du Uggerby Å, som er populær at sejle i kano på og fange ørreder i. Når du har krydset en bro, følger du en hævet gangsti langs bredden af åen, som fører dig til endnu en smuk, hvid sandstrand. Du vandrer på stranden, til du når en anden å – Tversted Å, som du følger opstrøms ad en sandet sti, der bringer dig til det gode spisested Café Fisk i midten af Tversted. Her kan du evt. spise frokost eller få en lille snack, inden du tjekker ind på dit overnatningssted ikke langt derfra.

Overnatning: Tversted

5

Dag 5: Tversted til Hulsig

Distance: 22 km | Opstigning: 93 m | Nedstigning: 93 m | Tid: ca. 5½ t.

Den første del af dagens rute bringer dig gennem den smukke Tversted Klitplantage. Her kommer du forbi nogle små, idylliske skovsøer efterfulgt af den stråtækte Østerklit Mølle, som er den sidste fungerende stokmølle i Danmark. Kort efter Skiveren Camping (hvor du kan lave et lille ophold og spise frokost i caféen), går du fra de høje klitter ned på stranden via en trappe. Du går på stranden i næsten 4 km, hvorefter du drejer ind i landet ad en smal sandsti mellem lyng og revling. Lidt efter lidt kommer det blændende hvide sand, der udgør Danmarks største vandreklit Råbjerg Mile, til syne. Du kommer til at krydse kanten af den 40 meter høje og ofte vindomsuste vandreklit, inden det går videre ad nogle mere stille skovstier gennem Bunken Klitplantage til den fredfyldte landsby Hulsig.

Overnatning: Hulsig/Skagen

6

Dag 6: Hulsig til Skagen

Distance: 13 km | Opstigning: 33 m | Nedstigning: 42 m | Tid: ca. 3½ t.

Denne dag byder på en kortere etape, hvor du bevæger dig op langs østkysten af Danmarks spids: Skagens Odde. Først følger du en stille allé gennem den smukke Hulsig Hede. Den bringer dig til endnu en idyllisk strand; denne gang på Jyllands mere afskærmede østkyst ved bredden af Kattegat. Efter 4 km drejer du indlands mod skovene i Skagen Klitplantage. Her kommer du forbi endnu et eksempel på de spektakulære naturkræfter, der er på spil i denne region: det fine, hvidkalkede tårn af Den Tilsandede Kirke. Tårnet er alt, der er tilbage af den kirke, der engang var områdets største – resten af kirken er blevet offer for den ubarmhjertige sandflugt over hundredvis af år.

Da dagens rute er forholdsvis kort, har du masser af tid til at udforske Skagen, når du når dertil. Danmarks nordligste by er kendetegnet ved de karakteristiske (skagens)gule huse indrammet af hvide træhegn. Byen er også kendt for sit særlige, klare lys, der tiltrak og inspirerede de kendte Skagensmalere, som gjorde byen til deres hjem. Der er talrige fremragende gallerier og museer i byen samt nogle fantastiske fiskerestauranter i havnens ikoniske røde fiskepakhuse.

Overnatning: Skagen

7

Dag 7: Afgang eller rundvandring via Grenen og Gammel Skagen

Din vandreferie langs Nordsøstien er ved vejs ende, medmindre du har booket 8-dages udgaven af turen. I sidstnævnte tilfælde kan du glæde dig til denne vandring:

Distance: 15-21 km | Opstigning: 44 m | Nedstigning: 44 m | Tid: ca. 4-5 t.

Din sidste vandredag fører dig helt ud til Danmarks nordligste spids, Grenen, hvor du vil opleve Kattegat og Skagerraks brusende møde. Du kan ovenikøbet stille dig, så du har en fod i hvert hav! På vejen kommer du forbi flere historiske fyrtårne og navigationsmarkører, som er blevet brugt i tidens løb til at guide skibe sikkert mellem de to have. Dagens rute kan forkortes ved at tage en bus fra Gammel Skagen (også kendt som Højen) efter 15½ km.

Overnatning: Skagen

Find vej til Løkken

Fra Aalborg går der direkte busser til Løkken (ca. 1 t.) et par gange i timen. Planlæg din rejse på www.rejseplanen.dk.

Find vej fra Skagen

Fra Skagen kan du tage et regionaltog til Frederikshavn, hvorfra du kan komme videre med bus eller tog. Se www.rejseplanen.dk.

Nordsøstien ved Rubjerg Knude
Løkken strand med tyske bunkere fra 2. Verdenskrig
Rubjerg Knude Fyr
Lønstrup
Lønstrup Strand
Vandring på Nordsøstien
Typisk sommerhus langs Nordsøstien
Tornby Strand
Hirtshals Fyr
Flot udsigt fra Hirtshals Fyr
Vandring langs Nordsøstien i Uggerby Klitplantage
Udsigt fra tårnet i Uggerby Klitplantage
Vandring langs Uggerby Å
Tversted Strand
Østerklit Stokmølle
Ruteskilt ved Skiveren Strand
Vandring på Skiveren Strand
Vandmænd på Skiveren Strand
Vandring mod Råbjerg Mile
Vandring på Råbjerg Mile
Danmarks største vandreklit Råbjerg Mile
Tranestederne Strand
Den Tilsandede Kirke
Typisk stråtækt sommerhus og vindmølle, Skagen
Solnedgang i Gammel Skagen

Turanmeldelser

5.00 baseret på 2 anmeldelse
30/08/2023

Vi er 3 der har gået WRT’s vandretur fra Løkken til Skagen. Vi har været overmåde glade for turen, som har budt på en skøn variation af hede klit og havnatur.
WRT har sørget for særdeles velfungerende turmateriale, og en række gode og forskelligartede overnatningssteder. Kommunikationen med WRT om turen har klar med en utvetydig varetagelse af vandrefuglenes tarv på turen.

01/08/2021

Vi har været på denne tur og er overud tilfredse. Det var en virkelig flot tur igennem et overraskende varieret landskab med alt fra hvide strande, over klit og skov til flotte heder. Vi var godt indkvarteret undervejs hos gæstfrie gæve nordjyske kvinder. Turen var fejlfrit organiseret – og rutebeskrivelsen er den bedste, vi har oplevet. Det var samtidigt en god hjælp at alle ruter kunne følges på GPS. En klart anbefalelsesværdigt tur.

Skriv en anmeldelse

Vurdering