8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Spanien
Sted
hele året
Rejseperiode

 Se Spaniens højeste bjerg, den mægtige vulkan El Teide, på nærmeste hold.

Bliv betaget af den kontrastfyldte natur, der bl.a. byder på golde månelandskaber og frodige skove.

 Oplev de små ‘uopdagede’ byer La Orotava og Garachico langt fra Playa de las Americas’ masseturisme.

Besøg landsbyen Masca spektakulært beliggende på et højdedrag over en pragtfuld dal.

Nyd behagelige vandretemperaturer og solskin året rundt.


Kør-selv vandreferie på Tenerife

Tenerife, som er den største af De Kanariske Øer, byder på et utroligt varieret landskab: Fra det tørre, ørkenagtige syd til det frodige, grønne nord og fra bjergenes fyr- og laurbærskove til Las Cañadas månelandskaber. Øen er selvfølgelig omkranset af et smukt, blåt hav, som der er udsyn til fra de spektakulære kyststier, der snor sig gennem palmelunde. Og så er der naturligvis den majestætiske, sneklædte El Teide – en af verdens største vulkaner og Spaniens højeste bjerg (3.718 m).

Perfekt destination for vandring

Tenerife er en ideel vandredestination; ud over behagelige temperaturer og solskin året rundt, byder øen på et hav af forskelligartede, velafmærkede vandreruter. Der er både lette, kendte ruter langs brede stier samt mindre kendte ruter, der snor sig op til afsidesliggende bjergpas, og som kan tilfredsstille selv den mest erfarne vandrer.

Hvorfor kør-selv?

Ruterne på denne tur inkluderer nogle af øens allerbedste kyst-, vulkan- og skovvandringer, og at have en bil til rådighed giver mulighed for at se dele af øen, hvor de fleste turister sjældent kommer. Vi har udvalgt de bedste autentiske hoteller i de mest charmerede byer samt det spektakulært beliggende Parador de las Cañadas del Teide, hvor man kan slappe af efter dagens strabadser.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 4.699 kr. pr. person i dobbeltværelse

*Højsæsontillæg fra oktober til april.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Gode, komfortable hoteller med morgenmad. Alle hoteller er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Alle værelser er en suite. Nogle af de hoteller, vi samarbejder med, er listet nedenfor. Hvis et bestemt hotel er optaget, vil vi booke et andet hotel af samme standard og informere om det.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

REJSEPERIODE Hele året. Højsæsonen strækker sig fra 1/10 til 30/4 og lavsæsonen fra 1/5 til 30/9.
INKLUDERET
7 overnatninger i komfortable en suite-værelser
7 x morgenmad
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Billeje
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad. Man kan købe en madpakke på de fleste af hotellerne, eller man kan købe frokost i landsbyerne på vejen.
Billet til svævebanen til El Teide
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til La Orotava

La Orotava ligger 90 km fra lufthavnen Tenerife Sur, og via motorvejen tager det kun lidt over en time at komme dertil.

Byen, der stammer fra kolonitiden, er en af de smukkeste på Tenerife og et af de mest ærkekanariske steder på De Kanariske Øer. De brostensbelagte gader er omgivet af traditionelle herskabshuse med udsmykkede balkoner og velholdte haver. Hvis man har tid til det, bør man tage en slentretur gennem denne charmerende bys stejle gader. Man kan sagtens udforske hele centrum til fods i løbet af et par timer.

Overnatning i La Orotava.

2

Dag 2: Orotava-dalen

Distance: 12 km | Opstigning: 450 m | Nedstigning: 580 m | Tid: ca. 5½ t.

Dagen starter med en kort køretur til Aguamansa, hvorfra man skal ud på en rundtur gennem Valle de Orotavas frodige vegetation.Den frodige dal, der omkranser Orotava, har siden 1500-tallet været et af Tenerifes mest velstående områder, og her dyrkes bl.a. bananer, kastanjer og vin. Det er også et fortræffeligt vandreområde med masser af stier, der leder en ind i kanariske fyrskove 1200 m over havets overflade med fantastiske udsigter ned til kysten.

Overnatning i La Orotava.

3

Dag 3: Teno Nationalpark

Distance: 8-11 km | Opstigning: 400-650 m | Nedstigning: 400-650 m | Tid: ca. 3½-5 t.

Denne dag kører du til dit næste overnatningssted i kystbyen Garachico, som er en rolig by beliggende i en dyb dal omkranset af skovbevoksede skråninger og en stenet kystlinje. Byen har en udpræget kanarisk identitet med knejsende palmetræer, hvidvaskede huse og smalle brostensgader. Et stort vulkanudbrud begravede i 1706 halvdelen af byen i lava. Lige uden for byen kan man vandre ad stier, der følger lavastrømmens spor.

Man kan vælge imellem flere forskellige vandreruter, der alle fører en gennem Parque Rural de Tenos bakkede terræn, som er et lille paradis på Tenerifes vestligste spids. Denne afkrog af Tenerife har en vild, uspoleret charme og byder på spektakulære udsigter, der strækker sig fra Teide til de nærliggende øer La Gomera og La Palma.

Overnatning i Garachico.

4

Dag 4: Barranco de Masca

Distance: 5,5/11 km | Opstigning: 0/600 m | Nedstigning: 600 m | Tid: ca. 2½ eller 6 t.

I dag vandrer du gennem den pragtfulde slugt ‘El Barranco de Masca’ og har mulighed for at besøge den flotte landsby Masca, som har en spektakulær beliggenhed på et højdedrag hundreder af meter over dalen. Der er to vandreruter at vælge imellem: en envejsrute med retur via båd eller en rute langs slugten, hvor man følger den samme sti ud og hjem. Hvis du lider af højdeskræk, eller ikke bryder dig om stejle skråninger, kan du vælge at vandre en af gårsdagens ruter i stedet.

Overnatning i Garachico.

5

Dag 5: Las Cañadas del Teide

Distance: 6/14 km | Opstigning: 250/500 m | Nedstigning: 250/650 m | Tid: ca. 1½ eller 5 t.

Dagen starter med en køretur på halvanden time fra Garachico til dit næste overnatningssted: El Parador de las Cañadas, som ligger ved foden af mægtige El Teide.

El Teide, der tårner sig op over Tenerife, er det højeste punkt i hele Spanien (3718 m). Mange vandrere har hørt om Teide, men få er klar over, hvor imponerende bjerget og den omkringliggende nationalpark er. Parque Nacional del Teide, der omfatter vulkanen og dens opland, er både et UNESCO Verdensarvsområde og Spaniens mest populære nationalpark.

Du kan vælge mellem to vandreruter her: en kort rundtur omkring Roques de Garcias forvredne lavatoppe eller en krævende, men udbytterig opstigning til Guajara, som er den næsthøjeste bjergtinde på Tenerife.

Overnatning i Parador Cañadas del Teide.

6

Dag 6: Teide Nationalpark / La Lagunas historiske bydel

Distance: 4-5 km | Opstigning: 50 m | Nedstigning: 50 m | Tid: ca. 2 t.

I dag stifter du endnu bedre bekendtskab med El Pico del Teide, mens du vandrer igennem Las Cañadas sælsomme landskab. Igen har du flere muligheder: tag endnu en kort rute i nationalparken, gå en tur rundt om Santa Cruz eller tag på slentretur i La Lagunas velbevarede historiske bydel.Overnatning i La Laguna.

7

Dag 7: Vandring i det nordlige Tenerife

Distance: 12-14 km | Opstigning/nedstigning: 450-650 m | Tid: ca. 3-4½ t.

Dagen starter med en køretur til den nordlige side af øen. Her er der flere forskellige køre- og vandreruter at vælge imellem. Alle ruterne byder på fantastiske landskaber med tågeklædte tinder, der rejser sig fra laurbærskovene. Til fods følger man kyststier, dybe slugter og maleriske landsbyer. Udsøgte landskaber i den smukkeste del af Tenerife.

Overnatning i La Laguna.

8

Dag 8: Afgang fra Tenerife

Hvis du ønsker at forlænge dit ophold på De Kanariske Øer, kan du kombinere denne tur med vores vandretur på La Gomera, der ligger blot 40 minutters sejlads fra Tenerife og er et botanisk paradis med meget få turister.


Find vej til La Orotava

SAS, Norwegian og Ryanair har alle direkte fly fra København til Tenerife Sur. Flytiden er lige over 5 timer.
  • Til billeje på Tenerife kan vi anbefale Cicar.
  • La Orotava ligger 90 km fra lufthavnen, og via motorvejen tager det kun lidt over en time at komme dertil. I infomaterialerne til din tur vil du finde kørselsvejledninger fra lufthavnen til dit første overnatningssted, og fra dit sidste overnatningssted til lufthavnen.
Tenerife
La Orotava
La Orotava
Vandring i Orotava-dalen med udsigt til Teide
Vandring i Teno Nationalpark
Udsigt til Teide
Bananplantage nær Garachico
Bananplantage nær Garachico
Garachico
Garachico
Hotel La Quinta Roja i Garachico
Udsigt over Masca til La Gomera
Barranco de Masca
Barranco de Masca
Barranco de Masca
Barranco de Masca
Teide Nationalpark
Vandring i Teide Nationalpark
Vandring i Teide Nationalpark
Roques de Garcia vandresti
Anaga Nationalpark
Anaga Nationalpark med udsigt til Teide

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering