8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Spanien
Sted
hele året
Rejseperiode

Gå gennem måneagtige vulkanlandskaber med bizarre basaltformationer.

Oplev kontrasten mellem farverige ørkener og frodige laurbærskove.

Følg utroligt naturskønne stier langs den forrevne Atlanterhavskyst.

Overnat for foden af Spaniens højeste bjerg; den mægtige vulkan El Teide.

Bo på komfortable hoteller i charmerende, historiske byer.


Selvguidet vandreferie på Tenerife

Med gode solchancer året rundt er Tenerife et ideelt vandremål i vintermånederne, og en vandreferie er den perfekte måde at opleve det dramatiske og varierede landskab, der kendetegner den største af De Kanariske Øer. På denne 8-dages vandretur kommer du gennem farverige vulkanske månelandskaber, store ørkener med bizarre basaltformationer og frodig regnskov med artsrig vegetation. Desuden kommer du til at gå langs pragtfulde kyststier med udsigt over Atlanterhavet og ikke mindst til at udforske det højeste af alle spanske bjerge: den imponerende snedækkede vulkan El Teide.

Tenerife er også rig på kulturarv. Du kommer til at overnatte på charmerende hoteller i de historiske byer Vilaflor, Garachico og La Laguna, hvor du kan beundre de smukke bygninger fra kolonitiden. Her vil der også være lejlighed til at smage på det lækre traditionelle køkken, som har mange sydamerikanske og afrikanske islæt, der stammer fra de store opdagelsesrejser fra det 15. til 17. århundrede. Både transport fra og til lufthavnen samt transfers mellem vandrestierne og dine overnatningssteder er inkluderet i turen.

8 DAGE/7 NÆTTER Fra 7.099 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Højsæsontillæg i travle perioder.
*Minimum 2 personer pr. booking.

INDKVARTERING Hotellerne er omhyggeligt udvalgt på baggrund af deres beliggenhed, atmosfære og/eller gode service. Alle værelser har eget bad/toilet. De overnatningssteder vi normalt benytter, er listet nedenfor. Hvis et eller flere af stederne er optaget, forsøger vi at booke et andet sted og informerer om det, inden vi bekræfter turen. Dette kan medføre et tillæg eller en rabat til den samlede pris.

Det er muligt at booke ekstra overnatning på alle overnatningsstederne.

REJSEPERIODE Hele året
INKLUDERET
7 overnatninger på udvalgte hoteller med eget bad/toilet
7 x morgenmad
Taxa fra og til Tenerife Syd Lufthavn
Daglige taxa-transfers jf. turplanen
Bagagetransport mellem hotellerne
Returbillet til svævebanen på Teide
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Lokale turistafgifter
Nationalparktilladelse til toppen af Teide (ikke nødvendigt til vores vandreture)
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
Taxa fra og til Tenerife Nord Lufthavn
1

Dag 1: Ankomst til Tenerife og transfer til Vilaflor

Du bliver hentet i Tenerife Syd Lufthavn og kørt til dit første overnatningssted i Vilaflor (ca. 30 min.). Med sine 1.414 m over havets overflade er Vilaflor den højest beliggende landsby på Tenerife. Det er en malerisk lille bjerglandsby omkranset af kanariske fyrskove med en smuk beliggenhed på den sydlige side af Teide Nationalpark. Ifølge sagnet stammer byens nuværende navn fra en spansk kaptajn, der bemærkede: ”Vi la flor” (”Jeg så blomsten”), da han ankom for at erobre byen og så en smuk indfødt pige fra landsbyen. Nyd eftermiddagen med en lille gåtur rundt i byen efterfulgt af afslapning ved hotellets pool.

Overnatning: Vilaflor.

2

Dag 2: Udforskning af månelandskabet omkring Vilaflor

Distance: 14½ km | Opstigning: 475 m | Nedstigning: 675 m | Tid: ca. 5 t.

Efter morgenmaden bringer en taxa dig nordpå til starten af dagens rute, som går gennem et vulkansk månelandskab med forunderlige klippeformationer. Du kommer til at gå langs et stykke af Camino de Chasna, som er en 500 år gammel handelsrute, der undervejs bringer dig forbi de herlige klippeformationer ”eventyrskorstenene”. Ruten fører dig tilbage til midten af Vilaflor, hvor du har endnu en overnatning.

Overnatning: Vilaflor.

3

Dag 3: Teide Nationalpark

Distance: 8 km | Opstigning: 120 m | Nedstigning: 350 m | Tid: ca. 2½ t.

Dagen starter med en køretur til Cañadas del Teide, som er et spektakulært 18 km bredt krater. Det store krater er en konsekvens af de allerførste vulkanudbrud på Tenerife, som var med til at skabe og forme øen. Landskabet er domineret af El Teides imponerende snedækkede top, der med sine 3.718 m udgør Spaniens højeste bjerg. Din tur inkluderer en billet til svævebanen, som bringer dig op i 3.200 meters højde. Derfra fortsætter du til udsigtspunktet Pico Viejo. Hvis det er en klar dag, og hvis du ønsker at opleve den måske mest fænomenale udsigt på De Kanariske Øer, kan du søge om en særlig tilladelse (via nationalparkens hjemmeside) til at forlænge turen med yderligere 1½ km til toppen af ​​Teide. Herfra kan du se ud over hele Tenerife samt nogle af de andre Kanariske Øer.

Når du er færdig med at beundre den fantastiske udsigt, tager du svævebanen ned og fortsætter yderligere 5 km gennem det smukke og surrealistiske landskab til dit overnatningssted, som er det ikoniske Parador de la Cañadas. Om eftermiddagen kan du udforske området omkring hotellet og måske tage en ekstra lille vandretur rundt om de snoede lava-tinder Roques de Garcia.

Overnatning: Parador Las Cañadas del Teide.

4

Dag 4: Pico Guajara

Distance: 16 km | Opstigning: 500 m | Nedstigning: 500 m | Tid: ca. 5 t.

Dagens rute er udfordrende, men turen op til Tenerifes næsthøjeste top, Montaña Guajara (2.730 m), er alle anstrengelser værd. På toppen kan du indånde den friske bjergluft og nyde de helt igennem fantastiske udsyn over det enorme krater Cañadas del Teide og den sydlige del af øen. Efter en dejlig vandretur tilbage til Parador Las Cañadas del Teide kan du nyde en tur i swimmingpool og sauna eller blot slappe af i hotellets have.

Overnatning: Parador Las Cañadas del Teide.

5

Dag 5: Aguamansas skove

Distance: 13 km | Opstigning: 965 m | Nedstigning: 965 m | Tid: ca. 6 t.

Dagens rute er en smuk vandretur gennem Aguamansas skove. Det er en bjergrig rute, som fører dig gennem gamle kanariske fyrreskove og barrancos (kløfter) med frodig vegetation. Fra slutningen af ruten bliver du kørt til dit næste charmerende overnatningssted i den gamle kystby Garachico. Denne smukke og historiske by var hovedstaden på Tenerife, inden den blev beskadiget af en lavastrøm under vulkanen Trevejos udbrud i 1706. Gå ikke glip af en svømmetur i de naturlige bassiner nær havnen!

Overnatning: Garachico.

6

Dag 6: Vandring til Punta Teno eller rundvandring fra Las Portelas

Denne dag kan du vælge mellem flere forskellige ruter afhængig af dagsformen:

Standardruter: 8 / 11 / 15 km | Op- og nedstigning: 400 / 500 m | Tid: ca. 3½ / 4½ / 5½ t.

Alternative ruter: 7 / 10 km | Op- og nedstigning: 525 / 650 m | Tid: ca. 4 t.

Dagen starter med en kort transfer til landsbyen El Palmar, som ligger i den vilde og uspolerede vestlige del af øen. Herfra går du først gennem et område med åbne skove og landbrugsarealer, til du når et udsigtspunkt højere oppe. Derefter går det langs stejle kløfter til den lille landsby Teno Alto. Når du har krydset et højt plateau med en bizar vegetation af gigantiske søjlevortemælk, når du til sidst Punta Teno, som er Tenerifes vestligste punkt. På en klar dag kan du nyde en vidunderlig udsigt over nærliggende La Gomera.

Alternativ rute: På meget blæsende eller varme dage anbefaler vi en rundvandring fra Las Portelas. På denne rute er der både mere skygge og læ, og den byder samtidig på lige så fantastiske udsigter som standardruten.

Overnatning: Garachico.

7

Dag 7: Anaga Nationalpark

Kort rute: 9 km | Opstigning: 650 m | Nedstigning: 650 m | Tid: ca. 4-4½ t.

Lang rute: 11½ km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 400 m | Tid: ca. 4½ t.

På din sidste vandredag ​​får du mulighed for at udforske regnskovens økosystem i laurisilva-skovene i Parque Rural de Anaga, som ligger på den nordlige del af Tenerife. Oven over klipperne her i det nordøstlige hjørne af øen finder du et landskab med frodig grøn vegetation, dybe slugter og stejle klipper, som står helt i kontrast til de tørre måneagtige ørkenlandskaber andre steder på øen. Du kan vælge mellem to forskellige ruter denne dag: en kort og stejl rute eller en længere, men mere blid rute.

Om eftermiddagen bliver du hentet og kørt til dit sidste overnatningssted i San Cristobal de la Laguna. Tag dig tid til at udforske denne smukke historiske by, som blev grundlagt for mere end 500 år siden, og som nu står på UNESCOs Verdensarvsliste. I den livlige bymidte finder du masser af butikker og restauranter.

Overnatning: San Cristobal de la Laguna.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie på Tenerife er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger. Efter morgenmad bringer en taxa (inkluderet) dig til Tenerife Syd-lufthavnen.


Transport

  Tenerife har to lufthavne: Tenerife Sur i syd (TFS – Reina Sofia) og Tenerife Norte i nord (TFN – Los Rodeos).
Turen inkluderer en transfer fra Tenerife Sur-lufthavnen (TFS) til det første overnatningssted i Vilaflor og fra det sidste overnatningssted i San Cristobal de la Laguna tilbage til Tenerife Sur.

OBS: Hvis du flyver til og fra Tenerife Norte-lufthavnen (TFN), er der et pristillæg for transferen fra og til lufthavnen.

Vandreferie paa Tenerife
Kirke i Vilaflor
Cañadas del Teide
Vandring på el Teide
Vandring paa Tenerife
Roques de Garcia
Vandring i Teide Nationalpark
Pico Guajara
skovsti paa Tenerife
Garachico
Vandring i Teno Nationalpark paa Tenerife
Vandring i Teno Nationalpark
Punta Teno, Tenerife
Udsigt til La Gomera fra Tenerife
Punta Teno, Tenerife
Udsigt til La Laguna og el Teide
Vandresti i laurisilva-skoven
Vandring i Parque Rural de Anaga
Parque Rural de Anaga
Parque Rural de Anaga
San Cristobal de La Laguna

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering