8 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Italien
Sted
april-oktober
Rejseperiode

  Følg middelalderens pilgrimme gennem Toscanas hjerte.

  Behagelig vandring gennem idylliske landskaber med grønne bakker, vinmarker og olivenlunde.

  Udforsk tre af Toscanas mest berømte byer: Lucca, San Gimignano og Siena.

  Oplev den perfekt bevarede middelalderlandsby Monteriggioni.

  Afslut med manér i smukke Siena, som du entrerer via den gamle pilgrimsport Porta Camollia.


Vandring langs pilgrimsruten Via Francigena fra Lucca til Siena

Via Francigena er en gammel pilgrimsrute, som førte hele vejen fra Canterbury i England til ’den evige stad’ Rom. Gennem århundreder begav tusindvis af pilgrimme sig af sted på denne rute for at besøge St. Peters grav, som er en vigtig helligdom, da St. Peter er grundlæggeren af ​​den kristne kirke. Ruten er blevet genskabt i moderne tid takket være et dokument efterladt af ærkebiskop Sigeric af Canterbury, som i år 994 nedskrev navnene på de steder, han havde besøgt i løbet af sin rejse til Rom.

Sektionen i det nordlige Toscana mellem Lucca og Siena betragtes som en af ​​de smukkeste strækninger af Via Francigena. Her bliver nutidige pilgrimme og lystvandrere ført gennem idylliske toscanske landskaber med bølgende bakker, vinmarker og charmerende UNESCO-beskyttede byer.

Turen starter i Lucca, som var et vigtigt stop på Via Francigena, og som skyldte en stor del af sin rigdom til handelen langs ruten. Det berømte trækrucifiks i St. Martin-katedralen var hovedattraktionen her for pilgrimme. Du kan tilbringe den første dag efter din ankomst med at vandre rundt mellem Luccas smukke haver og villaer eller besøge nogle af de næsten hundrede kirker, der karakteriserer denne smukke by! Om eftermiddagen tager du et tog til stationen San Miniato-Fucecchio, hvor du vil blive hentet og kørt til dit overnatningssted i San Miniato (dette er for at undgå en lang sektion, der følger en trafikeret vej).

Fra San Miniato går du gennem de åbne og flade områder i Val d’Elsa, hvorefter terrænet bliver mere kuperet. Undervejs kommer du igennem nogle af Toscanas vigtigste middelalderbyer, som garanteret vil hensætte dig til svundne tider. Højdepunkterne omfatter den billedskønne fæstningslandsby Monteriggioni og San Gimignanos dramatiske skyline, der kendetegnes af byens tretten middelaldertårne. Til slut vandrer du ind i den fantastiske middelalderby Siena via byens gamle pilgrimsindgang Porta Camollia. Du kan besøge den storslåede katedral fra det 12. århundrede eller det gotiske Palazzo Pubblico eller bare slappe af og belønne dig selv for din indsats med et glas eller to af den lokale Chianti på Piazza del Campo.

8 DAGE / 7 NÆTTER  Fra 5.999 kr. pr. person i dobbeltværelse.*

*Rabat ved booking af tremandsværelser. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg i sommermånederne.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Du kommer til at bo på små hyggelige, familiedrevne overnatningssteder, hvor der serveres lækre toscanske specialiteter. Morgenmad er inkluderet alle dage, og aftensmad er inkluderet i Gambassi. Værelserne er med eget bad/toilet. Alle overnatningssteder er nøje udvalgt på basis af deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service.
REJSEPERIODE 1. april til 31. oktober
INKLUDERET
7 x overnatninger
7 x morgenmad
Bagagetransport
Dag 2: Transport fra togstationen i San Miniato til overnatningsstedet
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
Pilgrimspas
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad, der ikke er nævnt under inkluderet
Lokale tog og busser
Lokale turistafgifter
Transport til Lucca og fra Siena
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
Transport fra lufthavnen til Lucca
Transport fra Siena til lufthavnen
SVÆRHEDSGRAD Denne vandreferie har sværhedsgraden let til moderat. Selvom terrænet er ret kuperet med regelmæssige op- og nedstigninger, er højdeforskellene beskedne. Nogle etaper er ret lange, og du bør være i stand til at gå i op til 7 timer om dagen i mere eller mindre fuld sol. Du kommer hovedsageligt til at gå på stier og grusveje (strade bianche), men der er også nogle sektioner på asfaltveje. Ruten er godt afmærket med det officielle Via Francigena-symbol (hvid-røde markeringer og gult skilt med pilgrimssymbolet på).
1

Dag 1: Ankomst til Lucca

Din tur starter i dejlige Lucca. Når du har tjekket ind på dit hotel, kan du nyde en slentretur rundt i byen og se dens pragtfulde haver, det majestætiske klokketårn og det imponerende Piazza Anfiteatro, som er byens elliptiske torv bygget over ruinerne af et romersk amfiteater fra det 2. århundrede. Gå heller ikke glip af en lille tur langs de træbeklædte renæssancemure, hvorfra der er en herlig udsigt over det omkringliggende landskab.

Overnatning i Lucca.

2

Dag 2: Tog fra Lucca til San Miniato Alto

Efter morgenmad har du hele dagen til at udforske smukke Lucca og se de ting, du ikke nåede på ankomstdagen. Du kan besøge katedralen i San Martino for at se trækrucifikset, der er kendt som det hellige ansigt (Volto Santo) og siges at være udskåret af Nikodemus.

Om eftermiddagen skal du med tog til San Miniato-Fucecchio (via Pisa eller Empoli), hvor du bliver hentet og kørt til dit overnatningssted i San Miniato Alto (vandreruten fra Lucca til San Minato omfatter en hel del vandring langs en befærdet vej, så derfor har vi valgt denne løsning).

I bakkerne omkring San Miniato produceres der masser af ​​hvide trøfler, så om aftenen er det oplagt at prøve en frisk pastaret med ’tartufo bianco’.

Overnatning i San Miniato Alto.

3

Dag 3: San Miniato Alto til Gambassi

Distance: 25 km | Opstigning: 781 m | Nedstigning: 354 m | Tid: ca. 7 t.

Din vandring langs Via Francigena begynder denne morgen i San Miniato. En asfalteret vej fører dig ind i den maleriske dal Val d’Elsa, der er rig på typiske toscanske landskaber med olivenlunde, egeskove, vinmarker og cypresser. Her følger du hjulspor og stier langs de bakkede højdedrag i fodsporene af ærkebiskop Sigeric, der gik mellem Rom og Canterbury i 990. Du passerer to ”Submansiones” (Sigerics ”stoppesteder”); Pieve di Coiano og Pieve a Chianni. Til sidst når du kurbyen Gambassi Terme, hvor du skal overnatte.

Overnatning i Gambassi (aftensmad inkluderet).

4

Dag 4: Gambassi til San Gimignano

Distance: 18 km | Opstigning: 595 m | Nedstigning: 540 m | Tid: ca. 6 t.

Dagens etape er kortere end den foregående, men byder igen på masser af idyllisk toscansk natur. Desuden kommer du bl.a. forbi den imponerende helligdom Santuario di Pancole, den lille landsby Collemuccioli og Celloles fortryllende romanske sognekirke, der er omgivet af cypresser. Til slut kommer de berømte middelaldertårne ​​i San Gimignano til syne. San Gimignano, som er på UNESCOs Verdensarvsliste, er et af de absolutte højdepunkter på Via Francigena. Når du når byen, så beløn ​​dig selv med en prisvindende is fra Gelateria Dondoli og nyd den charmerende middelalderstemning i de brostensbelagte gader. Du bør heller ikke snyde dig selv for en tur op i det gamle middelaldertårn Torre Grossa, hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt.

Overnatning i San Gimignano.

5

Dag 5: San Gimignano til Gracciano

Distance: 21 km | Opstigning: 209 m | Nedstigning: 204 m | Tid: ca. 6 t.

I dag fører Via Francigena dig op og ned i de toscanske bakker og gennem vinmarker, olivenlunde og skove, inden du til sidst når frem til dit overnatningssted i Gracciano. Undervejs kan du tage en lille afstikker til det fascinerende kloster Santa Maria a Conero fra det 11. århundrede.

Overnatning i Gracciano.

6

Dag 6: Gracciano til Monteriggioni

Distance: 13 km | Opstigning: 132 m | Nedstigning: 57 m | Tid: ca. 4 t.

Højdepunkterne på dagens vandretur fra Gracciano omfatter de gamle etruskiske Thermae (termiske bade) i Caldane, Stroves smukke romanske kirke og det pragtfulde klosterkompleks Abbadia a Isola. Sidstnævnte, der tidligere var omgivet af sumpe, tilbød i middelalderen logi til pilgrimme. Kort efter du har forladt klostret, kommer den gamle befæstede bakketopby Monteriggioni til syne. Landsbyens struktur har været stort set urørt siden det 13. århundrede, og inden for murene vil du opdage en labyrint af små brostensbelagte gader, et smukt torv og middelalderkirken Santa Maria Assunta.

Overnatning i Monteriggioni.

7

Dag 7: Monteriggioni til Siena

Distance: 20 km | Opstigning: 224 m | Nedstigning: 245 m | Tid: ca. 6 t.

På din sidste vandredag ​​kommer du til at gå på de berømte strade bianche (hvide veje) gennem de bølgende bakker uden for Siena. Du kommer forbi den forladte middelalderlandsby Cerbaia og fortsætter gennem skov til slottet Castello della Chiocciola og gården Poggio di Riciano, der ligger smukt på en bakketop. Herefter går det nedad gennem Renai-skoven, inden du endelig når dagens og turens mål – den smukke middelalderby Siena. Du kommer ind i byen via dens gamle pilgrimsindgang Porta Camollia.

Nyd din sidste eftermiddag og aften med et besøg i Sienas storslåede katedral fra det 12. århundrede eller det gotiske Palazzo Pubblico. Bagefter kan du slappe af med et glas eller to af den lokale Chianti på det vidunderlige torv Piazza del Campo.

Overnatning i Siena.

8

Dag 8: Arrivederci Toscana!

Din vandreferie langs Via Francigena er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger.


Find vej til Lucca

  Det letteste er at flyve til enten Pisa (PSA)Firenze (FLR) eller Bologna (BLQ). Fra alle tre lufthavne kan du nemt og billigt komme videre med offentlig transport.
/
  • Fra Pisa Lufthavn kan du tage et tog til Lucca med skift på hovedbanegården i Pisa.
  • Fra Firenze Lufthavn kan du tage en bus til stationen Firenze Santa Maria Novella, hvorfra du kan komme videre med tog til Lucca (med skift på Pisa Centrale).

Du kan finde tider og booke billetter på www.trenitalia.com.


Find vej fra Siena

  Fra Siena kan du tage toget tilbage til Pisa (ca. 2-3 t.), Firenze (ca. 2½-3½ t.) eller Rom (ca. 2½-3½ t.). Brug Trenitalias hjemmeside til at planlægge din rejse: www.trenitalia.com.
Via Francigena Lucca til Siena
Lucca
Piazza Anfiteatro i Lucca
Vandring langs Via Francigena fra Lucca til Siena
San Miniato
Vandring langs Via Francigena i Toscana
Udsigt til San Gimignano
Fattoria San Donato i San Gimignano
San Gimignano
San Gimignano
Via Francigena i Toscana
Vindruer i Toscana
Vejvisere paa via Francigena
Monteriggioni
Monteriggioni
Monteriggioni
Monteriggioni
Siena
vandrere i Siena
piazza del campo, Siena
Siena

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering