11 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Grækenland
Sted
marts-november
Rejseperiode

  Opdag et enormt netværk af traditionelle marmorbelagte muldyrstier og skjulte dalstier.

  Besøg klostre, byzantinske kirker med sjældne freskomalerier og oldtidsmonumenter.

  Tag en forfriskende dukkert i det krystalklare ægæiske hav ved afsidesliggende strande.

  Oplev bjerget Zas, som er det højeste bjerg på Kykladerne og stedet, hvor Zeus fik sin tordenkile.

  Nyd de skønne vandringer i de landlige omgivelser, hvor der stadig leves meget traditionelt.


Vandreferie på Naxos, Iraklia og Amorgos

På denne 11-dages vandreferie har vi kombineret vandring på Naxos, Iraklia og Amorgos, der tilhører øgruppen Kykladerne, med øhop.

Øde landskaber, der danner en smuk kontrast til de hvidvaskede huse og det endeløse dybblå Ægæiske Hav, et ældgammelt stinetværk, traditionelle landsbyer, vidunderlige sandstrande, isolerede bugter, smukke havne, venlige og gæstfri øboere, lækker mad, folkemusik… Alt sammen eksempler på det, du kommer til at opleve på denne selvguidede vandreferie på Kykladerne.

Den mest berømte øgruppe i Det Ægæiske Hav, Kykladerne, er en klynge af 24 beboede øer, der danner en imaginær cirkel (Kykladerne betyder ’cirkulære øer’) rundt om den hellige ø Delos. Øerne er rent faktisk toppene af en undersøisk bjergkæde.

Den første ø, du kommer til at udforske, er Naxos, som er den største og grønneste af Kykladerne. Her kommer du til at vandre ad ældgamle stier gennem maleriske bjerglandsbyer, skove og olivenlunde og forbi venetianske tårne og gamle kirker. Besøg den gamle fæstningsborg Kastro og oplev den særlige græske gæstfrihed og ø-kultur. Slut af med at bestige Zas, som er det højeste bjerg på Kykladerne, og stedet hvor Zeus ifølge nogle sagn fik sin tordenkile, der gav ham kræfterne til at erobre Olympen, som blev de græske guders hjem.

Efter fire dages vandring på Naxos går turen sydpå til Amorgos og Iraklia, som er en del af den øgruppe, der kaldes De Små Kyklader. Disse øer var indtil for nylig meget isolerede, og de er derfor stadigvæk ret uspolerede og udgør en lille verden af fred, stilhed og traditionel græsk gæstfrihed.

Tjek også turene Vandreture på Santorini og Naxos og Athen og De Saroniske Øer.

11 DAGES VANDREFERIE Fra 6.599 kr. pr. person i dobbeltværelse.*

*Højsæsontillæg i sommerperioden.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING 10 overnatninger med morgenmad i små, traditionelle, familiedrevne hoteller, der alle byder vandrere varmt velkommen. Alle værelser er en suite.
REJSEPERIODE Vi organiserer denne selvguidede vandreferie hele året rundt, men vi anbefaler følgende rejseperioder:
  • Marts: Blomsterne springer ud.
  • April til midten af juni: Masser af vilde blomster, solskin og moderate temperaturer.
  • Påske: Hvis man tager af sted i påsken, har man mulighed for at opleve traditionelle højtidsfejringer.
  • September til slutningen af november: Dejlig varmt badevand og efterårsblomster. Der høstes desuden druer og oliven i denne periode. NB: Fra midten af oktober kører de lokale busser på øerne ikke helt så ofte, så hvis du rejser herefter, vil du have mindre fleksibilitet i forhold til, hvornår du kan starte på dine daglige vandreture (eller måske være nødt til at tage en taxa indimellem).
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden let til moderat. Selvom tidligere vandreerfaring ikke er nødvendig, skal man alligevel have en vis grundform. Stierne går som regel moderat op og ned, men der er stigninger på op til 500 m pr. dag. Da underlaget, man går på, mest består af kalksten, kan stierne indimellem være stenede og ujævne.
INDKLUDERET
10 overnatninger med morgenmad
Transport fra havnen i Naxos til hotellet og omvendt
Færger fra Naxos til Iraklia og Amorgos og tilbage til Naxos
Digitalt vandringskort og GPX-filer
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Detaljeret informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til/fra Athen
Entré til museer og arkæologiske steder
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI
 Opgradering af indkvartering (du bedes spørge om dette ved booking)
 Ekstra overnatninger
Enkeltværelsestillæg

Tjek ind på dit overnatningssted, der ligger i den gamle del af den maleriske by Naxos, som har en middelalderlig atmosfære, smalle gader og masser af porthvælvinger. Du får en guidet tur rundt i den gamle by, som historisk bestod af to dele: Bourgos (hvor grækerne boede) og Kastro (hvor de venetianske katolikker boede). Kastro udgøres af den middelalderlige fæstningsborg, der var den base, som byen Naxos udviklede sig omkring fra 1207, hvor Marco Sanudo gjorde den til hovedstaden i sit hertugdømme. Turen bringer dig også til Mitropolis-torvet, hvor der er blevet udgravet ruiner fra 1300 f.Kr., og slutter nord for havnen ved den lille ø Palatia og det ufærdige Apollo-tempel fra det 6. århundrede f.Kr. Dette er det bedste sted på øen at nyde solnedgangen! Der er masser af gode steder at spise til aften og nyde Naxos’ lokale råvarer og specialiteter.

Overnatning i Naxos.

Distance: 9 km | Tid: ca. 3 t. | Sværhedsgrad: let til moderat

Denne vandring starter fra den smukke landsby Apiranthos ved foden af bjerget Fanari. Når du er færdig med at udforske landsbyen, følger du stien til toppen af Fanari, hvor du kan beundre den fantastiske panoramaudsigt over Naxos og de omkringliggende Kyklader.

Stien fortsætter gennem imponerende landskaber og klippeformationer til den afsidesliggende landsby Moni. Her kan det anbefales at gøre holdt i landsbyens kafenio (café), hvor man kan få lækre lokale retter og tage del i den tilbagelænede langsommelighed, der karakteriserer ø-livet. Herefter fortsætter du ad den smukke ’byzantinske’ sti (der har fået sit navn på grund af de mange byzantinske kirker, man passerer undervejs) til Chalki, der er en af øens smukkeste landsbyer. Den ligger i et frodigt område med oliven-, platan- og egetræer og er kendt for sine kønne huse og ikke mindst de flotte, sjældne blomster, der vokser i haverne. Slut dagen af med et besøg på det lokale destilleri og smag på lokale likører og raki!

Overnatning i Naxos.

Distance: 10 km | Tid: ca. 3 t. | Sværhedsgrad: moderat

Dagens rute starter i landsbyen Filoti, hvorfra du vandrer til toppen af Zas (1.004 m), som er det højeste bjerg på Kykladerne. På vejen derop kommer du forbi øens største hule, hvor du kan stoppe og se nogle imponerende stalagmitter.

Det storslåede Zas-bjerg er opkaldt efter den græske gud Zeus – faren til alle de andre guder – som ifølge nogle sagn tilbragte en del af sit tidlige liv på Naxos. Fra toppen af bjerget kan du nyde fantastiske panorama-udsigter over det omkringliggende forrevne landskab, nogle af de andre Kyklader og det dybblå Ægæiske Hav. Bjerget er også et vigtigt rugested for mange fugle som f.eks. gåsegribben, som du måske kan være heldig at spotte.

Tag den nedadgående sti på den anden side af bjerget for at komme tilbage til Filoti, der har et smukt torv, hvor du kan nyde din frokost.

Overnatning i Naxos.

Distance: 8 km | Tid: ca. 3 t. | Sværhedsgrad: let

Tag den korte sti til den byzantinske kirke Agios Mamas, der er opkaldt efter hyrdernes skytshelgen, og beundr den smukke arkitektur. Kirken, der stammer fra det 9. århundrede, er en af de ældste på øen. Fortsæt til den rustikke, frodige landsby Potamia. Potami betyder flod og refererer til den flod, der forbinder landsbyerne, og som sammen med kilderne og de gamle vandmøller holder denne grønne oase fugtig året rundt.

Herefter kommer du til et område, som er af stor arkæologisk betydning, da der er blevet fundet flere historiske skatte her. Det er et ideelt sted at holde en pause og spise en snack. Fortsæt så gennem landsbyen Myloi, som er omgivet af frodige citron-, appelsin-, mandel- og olivenlunde, og videre til Kouronohori, som er en af øens smukkeste landsbyer, hvis hovedattraktion er Fragopoulos-tårnet.

Din vandredag slutter i landsbyen Melanes – en af Naxos’ ældste landsbyer – der har fået sit navn fra jordbundens mørke farve.

Overnatning i Naxos.

Distance: 7½ km | Tid: ca. 2½ t. | Sværhedsgrad: let

Dagens rute starter fra den afsidesliggende landsby Koronos, som er en af ’smergel-landsbyerne’; sådan kaldes de landsbyer, der ligger tæt ved øens smergelminer (smergel, der anvendes som slibemiddel, er en naturlig blanding af mineralerne korund og magnetit). Når du har lagt Koronos bag dig, befinder du dig i et øde område af øen med fantastiske bjerglandskaber. Du bliver ledsaget af duftene fra de lokale krydderurter, og afhængig af sæsonen kan du bl.a. finde timian, oregano, lavendel og salvie. Om foråret vrimler det desuden med vilde blomster og orkideer. Stien fører dig til slut til den smukke Lionas-strand med multifarvede småsten. Beløn dig selv med en forfriskende dukkert i det krystalklare vand efterfulgt af en lækker frokost på en af øens mest traditionelle beværtninger.

Overnatning i Naxos.

Distance: 5 km | Tid: ca. 1½ t. | Sværhedsgrad: let

I dag tager du færgen til Iraklia, som er den mest uberørte af De Små Kyklader med 80 indbyggere, der er kendt for deres gæstfrihed. Du ankommer til havnen Agios Georgios, hvor farverige fiskerbåde lægger til. Dit overnatningssted ligger kun få minutter fra stranden.

Når du er kommet på plads, kan du tage en kort gåtur til det højeste punkt på øen, som også er et ynglested for gåsegribbe. Fortsæt ned til øens hovedby, hvor du kan nyde en snack og en drink hos Maria!

Overnatning på Iraklia.

Distance: 9 km | Tid: ca. 3 t. | Sværhedsgrad: moderat

Tag den gamle sti, der krydser den indre del af øen. Du passerer bl.a. den forladte landsby Agios Athanasios og kommer til den største grotte på Kykladerne: Agios Ioannis. Du vil blive overrasket over de mærkværdige formationer af stalaktitter og stalagmitter inde i grotten samt en sjælden form for stalagmitsubstans, der har fået navnet ’grotte-mælk’. Grottens første kammer er udsmykket med stearinlys fra de religiøse ceremonier, der finder sted i grotten hvert år.

På vejen kan du stoppe ved en afsidesliggende bugt med en skøn strand, som kun kan nås med båd eller til fods. Tag en forfriskende dukkert, slap af på stranden og nyd en picnic. Om aftenen er et besøg på den lokale restaurant Akathi et must. Her serveres der friskfangede fisk og lækre lokale retter!

Overnatning på Iraklia.

I dag tager du færgen til ’pirat-øen’ Amorgos, som er kendt fra Luc Bessons film Big Blue. Inden færgen når Amorgos, stopper den også ved de andre Små Kyklader: Schinoussa, Koufonisia og Donousa. Du kommer til at bo i den smukke Aegiali-bugt, som er berømt for sine lange sandstrande og maleriske havn, og som er omgivet af fire små traditionelle bakketop-byer med fantastiske udsigter. Om aftenen kan du nyde lækker mad på en af de lokale restauranter.

Overnatning på Amorgos.

Distance: 9 km | Tid: ca. 3 t. | Sværhedsgrad: let

Fra stranden tager du den gamle ’kalderimi’ (brostens- eller flisebelagte stier, der stammer fra Det Byzantinske Rige) rundt om landsbyerne Tholaria, Stroumbos og Langada. Stierne er overgroede med forskellige endemiske og lokale krydderurter og blomster, som behager både lugte- og synssansen. Ruten bevæger sig rundt om bugten nedenfor og byder på pragtfulde panorama-udsyn. Du har mulighed for at gøre holdt i landsbyerne og udforske den kykladiske middelalderarkitektur. Bliv ikke overrasket, hvis du er nødt til at træde til side for et forbipasserende æsel i ny og næ!

Det kan anbefales at spise frokost på en lokal ’kafeneio’, hvor man kan få lækre lokale retter med f.eks. ged og årstidens grøntsager.

Overnatning på Amorgos.

Distance: 11 km | Tid: ca. 4 t. | Sværhedsgrad: moderat

I dag kommer du til at besøge en af de mest betagende ’horas’ (ø-hovedstæder) i Det Ægæiske Hav. Her kan du slentre i de smalle gader og beundre de mange små kirker, vindmøller og kønne hvidvaskede huse. Herefter følger du en sti til det berømte kloster Hozoviotissa, som blev bygget for at beskytte et Jomfru Maria-ikon fra Palæstina. Det kridhvide kloster er bygget direkte ind i en klippe og udgør et spektakulært syn med det glitrende blå hav i baggrunden. Det er uden tvivl Amorgos’ kronjuvel. Din vandrerute fortsætter langs øens ryg i et fabelagtigt landskab, hvor du bl.a. passerer gamle middelalderhoteller og forladte landsbyer.

Overnatning på Amorgos.

Tag morgenfærgen tilbage til Naxos, hvor den ankommer kl. 9. (Bemærk at den samme færge fortsætter til Athen, hvor den ankommer kl. 15).


Find vej til Naxos

Denne vandreferie starter og slutter på Naxos. Du kan flyve til enten Athen, Santorini eller Mykonos.
Fra Santorini tager det ca. to timer at komme med færgen til Naxos. Fra Mykonos tager det ca. 50 min., og fra Athen tager det mellem 3½-5 timer afhængig af, hvilken færge du tager. Færgerne fra Athen går som regel enten kl. 7:30 eller kl. 17:30. Du kan finde al information omkring færgerne i den infopakke, du får tilsendt, inden afrejse.

Når du ankommer til Naxos, bliver du hentet og transporteret til dit overnatningssted.

Når du skal tilbage fra Naxos, går der en færge kl. 9 til Athen, hvor den ankommer kl. 15.

Vandreferie i Grækenland
Naxos' vartegn Portara er fra et ufærdigt Apollon-tempel fra 530 f.Kr.
En af Naxos' mange smukke strande
Den smukke strand Alyko, også kendt som Hawaii Beach
Bjergrig udsigt uden for Filoti, der ligger lige midt på Naxos
På toppen af bjerget Fanari ligger et lille kapel
Kirken Panaghia Drossiani er en af de ældste på Naxos
Man passerer kirken Panaghia Rachidiotisa på en af vandreturene på Naxos
Resterne af templet Dimitra på Naxos
En af de hyggelige gader i Apiranthos på Naxos
Storslået udsigt fra toppen af Zas på Naxos
Udsigt over nogle af Kykladerne
Båd ud for en af Kykladerne i Det Ægæiske Hav
Vandresti blandt aromatiske krydderurter på Kykladerne
Vandreferie på Kykladerne
Lille landsbykirke på Kykladerne
Æsler på Kykladerne
Vandresti på Kykladerne
Lille café på en af Kykladerne
En af Amorgos mange katte - her en killing ved indgangen til klosteret Hozoviotissa
Udsigt over havet på en kystvandresti på Amorgos
Vandring på Amorgos
Fra kirken Aghios Mamas er der et fantastisk panoramaudsyn over havet og Amorgos
Havnen i den hyggelige by Aegiali på Amorgos
Solnedgang set fra havnebyen Aegiali på Amorgos

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering