8 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Grækenland
Sted
marts-november
Rejseperiode

  Kombiner vandring med øhop og udforsk to af de smukkeste græske øer.

  Storslåede udsigter, hvidkalkede landsbyer og blå kirkekupler langs Santorinis berømte caldera.

 Besøg gamle vingårde og smag de spændende vulkanske vine.

 Bestig Zas, som er det højeste bjerg på Kykladerne og stedet, hvor Zeus fik sin tordenkile.

  Magiske solnedgange og masser af muligheder for en dukkert i det krystalklare ægæiske hav.


Selvguidet vandreferie på Santorini og Naxos

På denne 8-dages vandreferie har vi udvalgt de bedste vandreture på de to smukke øer Santorini og Naxos, der er blandt de største af Kykladerne.

Din vandreferie starter på Santorini, og du vil hurtigt opdage, hvorfor det er en af Europas mest populære feriedestinationer. Denne postkortsmukke ø er med sine ikoniske hvidvaskede landsbyer og blåtagede kirker på toppen af dramatiske vulkanklipper sandsynligvis den mest fotograferede af alle græske øer. Dine vandreture her vil bringe dig gennem skjulte landsbyer, århundredgamle vingårde og resterne af en forhistorisk by, der ligger begravet under vulkanaske. Efter vandreturene kan du slappe af ved at betragte de fantastiske ægæiske solnedgange, mens du nyder et glas af en af øens fortræffelige vine.

En to timer lang færgeoverfart bringer dig videre til den skønne ø Naxos, hvor livet leves i et meget afslappet tempo. På denne ø, som er den største og grønneste i øgruppen Kykladerne, kommer du til at vandre ad ældgamle stier, gennem maleriske bjerglandsbyer, forbi venetianske tårne og gamle templer og gennem olivenlunde og fantastiske bjerglandskaber. Besøg den gamle fæstningsborg Kastro og oplev den særlige græske gæstfrihed og ø-kultur. Slut af med at bestige Zas, som er det højeste bjerg på Kykladerne, og stedet hvor Zeus ifølge sagn fik sin tordenkile, der gav ham kræfterne til at erobre Olympen, som blev de græske guders hjem.

Denne tur har sværhedsgraden let til moderat. Selvom tidligere vandreerfaring ikke er nødvendig, skal man alligevel have en vis grundform. Stierne går som regel moderat op og ned, men der er stigninger på op til 500 m pr. dag. Da underlaget, man går på, mest består af kalksten, kan stierne indimellem være stenede og ujævne.

Tjek også turene Naxos og De Små Kyklader og Athen og De Saroniske Øer.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 5.199 kr. pr. person i dobbeltværelse.*

*Højsæsontillæg i sommerperioden.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING 7 overnatninger med morgenmad i små, traditionelle, familiedrevne hoteller. Alle værelser er med eget bad/toilet.
REJSEPERIODE Vi organiserer denne selvguidede vandreferie hele året rundt, men vi anbefaler følgende rejseperioder:
  • Marts: Blomsterne springer ud.
  • April til midten af juni: Masser af vilde blomster, solskin og moderate temperaturer.
  • Påske: Hvis man tager af sted i påsken, har man mulighed for at opleve traditionelle højtidsfejringer.
  • September til slutningen af november: Dejlig varmt badevand og efterårsblomster. Der høstes desuden druer og oliven i denne periode. NB: Fra midten af oktober kører de lokale busser på øerne ikke helt så ofte, så hvis du rejser herefter, vil du have mindre fleksibilitet i forhold til, hvornår du kan starte på dine daglige vandreture (eller måske være nødt til at tage en taxa indimellem).
INDKLUDERET
7 overnatninger med morgenmad
Transport fra havnen/lufthavnen i Santorini til hotellet
Dag 3: Færge fra Santorini til Naxos
Digitalt vandrekort og GPS tracks
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Detaljeret informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport fra og til Athen
Transport til og fra vandreruterne (bus eller taxa betales lokalt)
Entré til museer, arkæologiske udgravninger etc.
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI
Opgradering af indkvartering (du bedes spørge om dette ved booking)
 Dag 8: Færge fra Naxos til Santorini
 Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)

Distance: 10 km | Tid: ca. 4 t. | Sværhedsgrad: let

Når du er ankommet til Santorini, får du et lift til dit overnatningssted i Fira – Santorinis ikoniske hovedby, der ligger højt på caldera-klipperne over for vulkanen. Din vandretur starter fra Fira, hvorfra du vandrer langs kanten af calderaen (en cirkulær vulkansk indsynkningsstruktur) mod de maleriske landsbyer Firostefani og Imerovigli og til sidst når Oia, hvor du kan nyde en af Santorinis smukke solnedgange. På vejen er der smukke udsigter over calderaen og vulkanøerne Nea Kameni og Palea Kameni fra forskellige vinkler.

Overnatning på Santorini.

Distance: 9 km | Tid: ca. 5 t. | Sværhedsgrad: moderat

Dagens vandrerute starter i den smukke landsby Emborio, der engang var en venetiansk fæstningsby. Først vandrer du gennem et flot landskab domineret af vingårde til toppen af Profitis Ilias (567 m), som er øens højeste punkt. Brug lidt tid på at beundre den imponerende panoramaudsigt, før du fortsætter ned ad en pragtfuld bjergsti mod den antikke by Thira. Oplev historiens vingesus, mens du udforsker de udgravede ruiner. Følg herefter en kort sti, der fører dig til Perissas sorte strand og tag evt. en dukkert i det krystalklare vand, inden det er tid til aftensmad.

Overnatning i Santorini.

Distance: 4,3 km | Tid: ca. 3 t. | Sværhedsgrad: let

I dag følger du en særlig sti, der løber parallelt med calderaens stejle klipper mod stranden Palos, hvor kontrasten mellem det vulkanske landskab og det dybblå hav udgør et smukt syn. Fortsæt til den venetianske fæstningsby Akrotiri og tag den gamle sti til Akrotiri-udgravningen, der har afsløret en af de vigtigste forhistoriske ægæiske bosættelser, som har ligget begravet under vulkansk aske i årtusinder. Det er svært ikke at lade sig fascinere af den antikke bys sofistikerede treetagers bygninger, det udførlige kloaksystem, de pragtfulde vægmalerier, møbler etc. Afslut dagen med en kort gåtur til den berømte røde strand.

Tag eftermiddagsfærgen til Naxos og indloger dig på dit hotel i den gamle bydel under det venetianske tårn.

Overnatning i Naxos.

Distance: 9 km | Tid: ca. 3 t. | Sværhedsgrad: let-moderat

Denne vandring starter fra den smukke landsby Apiranthos ved foden af bjerget Fanari. Når du er færdig med at udforske landsbyen, følger du stien til toppen af Fanari, hvor du kan beundre den fantastiske panoramaudsigt over Naxos og de omkringliggende Kyklader.

Stien fortsætter gennem imponerende landskaber og klippeformationer til den afsidesliggende landsby Moni. Her kan det anbefales at gøre holdt i landsbyens kafenio (café), hvor man kan få lækre lokale retter og tage del i den tilbagelænede langsommelighed, der karakteriserer ø-livet. Herefter fortsætter du ad den smukke ’byzantinske’ sti (der har fået sit navn på grund af de mange byzantinske kirker, man passerer undervejs) til Chalki, der er en af øens smukkeste landsbyer. Den ligger i et frodigt område med oliven-, platan- og egetræer og er kendt for sine kønne huse og ikke mindst de flotte, sjældne blomster, der vokser i haverne. Slut dagen af med et besøg på det lokale destilleri og smag på lokale likører og raki!

Overnatning i Naxos.

Distance: 10 km | Tid: ca. 3 t. | Sværhedsgrad: moderat

Dagens rute starter i landsbyen Filoti, hvorfra du vandrer til toppen af Zas (1.004 m), som er det højeste bjerg på Kykladerne. På vejen derop kommer du forbi øens største hule, hvor du kan stoppe og se nogle imponerende stalagmitter.

Det storslåede Zas-bjerg er opkaldt efter den græske gud Zeus – far til alle de andre guder – som ifølge sagn tilbragte en del af sit tidlige liv på Naxos. Fra toppen af bjerget kan du nyde fantastiske panoramaudsigter over det omkringliggende forrevne landskab, nogle af de andre Kyklader og det dybblå Ægæiske Hav. Bjerget er også et vigtigt rugested for mange fugle som f.eks. gåsegribben, som du måske kan være heldig at spotte.

Tag den nedadgående sti på den anden side af bjerget for at komme tilbage til Filoti, der har et smukt torv, hvor du kan nyde din frokost.

Overnatning i Naxos.

Distance: 8 km | Tid: ca. 3 t. | Sværhedsgrad: let

Tag den korte sti til den byzantinske kirke Agios Mamas, der er opkaldt efter hyrdernes skytshelgen, og beundr den smukke arkitektur. Kirken, der stammer fra det 9. århundrede, er en af de ældste på øen. Fortsæt til den rustikke, frodige landsby Potamia. Potami betyder flod og refererer til den flod, der forbinder landsbyerne, og som sammen med kilderne og de gamle vandmøller holder denne grønne oase fugtig året rundt.

Herefter kommer du til et område, som er af stor arkæologisk betydning, da der er blevet fundet flere historiske skatte her. Det er et ideelt sted at holde en pause og spise en snack. Fortsæt så gennem landsbyen Myloi, som er omgivet af frodige citron-, appelsin-, mandel- og olivenlunde, og videre til Kouronohori, som er en af øens smukkeste landsbyer, hvis hovedattraktion er Fragopoulos-tårnet.

Din vandredag slutter i landsbyen Melanes – en af Naxos’ ældste landsbyer – der har fået sit navn fra jordbundens mørke farve.

Overnatning i Naxos.

Distance: 7½ km | Tid: ca. 2½ t. | Sværhedsgrad: let

Dagens rute starter fra den afsidesliggende landsby Koronos, som er en af ’smergel-landsbyerne’; sådan kaldes de landsbyer, der ligger tæt ved øens smergelminer (smergel, der anvendes som slibemiddel, er en naturlig blanding af mineralerne korund og magnetit). Når du har lagt Koronos bag dig, befinder du dig i et øde område af øen med fantastiske bjerglandskaber. Du bliver ledsaget af duftene fra de lokale krydderurter, og afhængig af sæsonen kan du bl.a. finde timian, oregano, lavendel og salvie. Om foråret vrimler det desuden med orkideer og andre vilde blomster. Stien fører dig til slut til den smukke Lionas-strand med multifarvede småsten. Beløn dig selv med en forfriskende dukkert i det krystalklare vand efterfulgt af en lækker frokost på en af øens mest traditionelle beværtninger.

Overnatning i Naxos.

Din vandreferie er ved vejs ende. Hvis du skal til Athen, afgår den første færge kl. 9:30 med ankomst i Athen kl. 15.


Find vej til Santorini

Du kan enten flyve til Santorini Lufthavn eller du kan flyve til Athen eller Mykonos, hvorfra du kan komme videre med færge til Santorini.

I påsken og fra maj til slutningen af september kan du komme med hurtigfærge fra Athen til Santorini. Der er afgang kl. 7 og ankomst til Santorini enten kl. 11:30 eller kl. 12:20 afhængig af, hvilken færge du tager. En billet koster €69. Find mere information på Seajets.gr.

Du kan også tage en Blue Star-færge, som sejler hele året rundt. Den afgår fra Athen kl. 7:25 og ankommer til Santorini kl. 15. En standardbillet koster €40. Man kan reservere billetter online på enten www.ferries.gr eller www.bluestarferries.gr.

Når du ankommer til Santorini, bliver du hentet og transporteret til dit overnatningssted.


Find vej fra Naxos

/

Når du skal tilbage fra Naxos, afgår den første færge (Blue Star) kl. 9:30 med ankomst til Athen kl. 15. Fra maj kan du også komme med hurtigfærge, men de afgår senere på dagen.

Du kan også tage færgen tilbage til Santorini (2 t.), hvis du skal flyve hjem derfra. Det er også muligt at flyve fra Santorini til Athen. Du kan finde information på www.olympicair.com.

Udsigt over Santorinis caldera
Udsigt over Santorinis hovedby Fira
På calderavandringen mellem Fira og Oia kommer man gennem smukke hvidvaskede byer
Knallert i græske farver i Firostefani på Santorini
Calderavandring fra Fira til Oia
Kirken Mikros Profitis Ilias kommer man forbi kort efter byen Imerovigli
Fra calderavandreturen på Santorini lige inden man når Oia
Farverig kirke på Santorini
Calderavandring på Santorini
Vandring mod Oia ved solnedgang
Kirke i Oia og udsigt over calderaen
Blomster og udsigten fra Oia
Santorinis hovedby Fira
Santorinis smukke røde strand Kokkini
Resterne af templet Dimitra på Naxos
Stranden Pyrgaki på Naxos
Naxos har mange smukke strande med azurblåt vand
Marmorporten Portara er symbolet på Naxos
En af Naxos' mange smukke strande
Udsigt over Naxos fra tangen mellem byen og Portara
Lille smøge i en af Naxos' charmerende landsbyer
På vej op mod toppen af Zas på Naxos
Ved denne kilde kan man få fyldt vandflaskerne op inden det for alvor går opad mod toppen af Zas
Udsigt fra toppen af Kykladernes højeste bjerg Zas
Bjerglandsbyen Moni på Naxos
På toppen af bjerget Fanari ligger et lille kapel
Den gamle kirke Agios Isidoros på Naxos omgivet af oliventræer
Smuk udsigt fra kirken Panaghia Rachidiotisa på Naxos
Udsigt fra toppen af bjerget Fanari på Naxos
På vej ned fra Zas med udsigt over det bjergrige landskab
Aperitif med udisgt over hovedbyen Naxos
Solnedgang set fra Portara, der er Naxos' vartegn
Sen solnedgang på Naxos med øens vartegn Portara i baggrunden

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering