8 dage
Varighed
Moderat-udfordrende
Sværhedsgrad
Spanien
Sted
hele året
Rejseperiode

  Oplev storslåede udsigter over Gran Canaria og naboøen Tenerife med den mægtige vulkan El Teide.

 Gå ad Caminos Reales (Kongens Hovedveje): Et omfattende netværk af historiske stier.

 Udforsk det imponerende vulkanterræn omkring Gran Canarias fyrskovsklædte bjergtoppe.

  Opdag det frodige nordvest; en sand oase af banan-, appelsin- og avocadoplantager.

  Bo i fredfyldte og charmerende hvidkalkede landsbyer med eksotiske palmer og farverige bougainvillea.


Vandring på Gran Canaria

Selvguidet vandreferie med bagagetransport

Oplev Gran Canarias vilde og smukke bjergrige indre på denne 8-dages selvguidet vandretur.

Præcis som med Tenerife, så vil du på Gran Canaria opdage det mest fantastiske bjergterræn skabt til vandring, så snart du bevæger dig væk fra de overfyldte feriesteder på sydkysten. Din vandring starter blandt banan- og avocadoplantager på den frodige nordvestlige del af øen, hvor Agaete-dalen byder på spændende vandrestier med pragtfulde udsigter over dybe kløfter og forrevne havklipper.

I midten af øen er landskabet særlig dramatisk og minder lidt om USA’s Grand Canyon. To ikoniske bjergtoppe springer i øjnene: Roque Nublo og Bentayga, som tårner sig op højt over dybe kløfter. De blev navngivet af guancherne, som var et berberisk folk, der beboede øerne før den spanske kolonisering. Nu til dags kan man udforske deres vulkanske skråninger og kølige fyrskove via et omfattende netværk af stier og klassiske ruter, der er kendt som Caminos Reales.

Du slutter i La Lechuza, hvor du kan vælge mellem forskellige vandreruter gennem den frodige vegetation på den nordlige del af øen med udsigter over Atlanterhavet og hovedstaden Las Palmas.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 5.999 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for tre personer i tremandsværelse. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg i travle perioder.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING

7 overnatninger med morgenmad. Alle overnatningsstederne er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Alle værelser er med eget bad/toilet. Nogle af de hoteller, vi samarbejder med, er listet nedenfor. Hvis et bestemt hotel er optaget, vil vi booke et andet hotel af samme standard og informere om det.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

REJSEPERIODE Hele året
INKLUDERET
7 overnatninger
7 x morgenmad
3 x aftensmad
Transport fra lufthavnen til første overnatningssted
Transport fra sidste overnatningssted til lufthavnen
Bagagetransport på dag 3 og 6
Transport på dag 3, 5 og 6 jf. turplanen
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
De aftensmåltider, der ikke er nævnt under inkluderet
Frokost (kan købes på hotellerne eller i en butik i landsbyerne)
Al transport, der ikke er nævnt under inkluderet
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Gran Canaria

Du ankommer til lufthavnen på Gran Canaria, hvor en taxa er klar til at køre dig til Agaete (ca. 1 t.), som er en dejlig kystby på øens vilde nordvestkyst. Tjek ind på dit hotel, som er et gammelt kolonitidspalæ beliggende lige uden for byen mellem appelsin- og bananplantager. Nyd lidt afslapningstid ved poolen og glæd dig til din første vandredag.

Overnatning i Agaete.

2

Dag 2: Camino Real via Mirador de la Paloma

Distance: 12½ km | Opstigning: 525 m | Nedstigning: 650 m | Tid: ca. 4½ t.

Din første vandrerute starter lige uden for dit hotel i Agaete. Mens du bevæger dig op gennem kløften (barranco), hvorfor så ikke benytte dig af muligheden for at udvælge en let, men samtidig meget stærk, vandrestav fra bambusbuskene rundt omkring dig? Når du når landsbyen San Pedro, begynder du opstigningen langs den Camino Real, der fører til Montaña Bibique (645 m), som er et forrevent klippefremspring med fantastiske udsigter over Agaete-dalen. Fortsæt til udsigtspunktet Mirador Vuelta de la Paloma (850 m), hvor du kan nyde udsigter, der strækker sig over flere dale. Til slut går du nedad på en smal grussti langs højderyggen fra Puerto de las Nieves, inden du tager en bus eller taxa tilbage til Agaete.

OBS: Denne dags rute frarådes, hvis du har højdeskræk.

Overnatning i Agaete.

3

Dag 3: Fagajesto via Pinos de Galdar til Tejeda

Distance: 13½ km | Opstigning: 825 m | Nedstigning: 700 m | Tid: ca. 6 t.

Efter morgenmad får du et kort lift til starten af dagens rute. Det er en teknisk let rute, som starter langs en stille asfalteret vej med pragtfulde udsigter (de første 2 km), inden den følger historiske stier op gennem den stedsegrønne fyrskov Pinos de Galdar. Herefter går du nedad via Cruz de Tejeda til den højstliggende by på hele øen: Tejeda. Den idylliske bjerglandsby, der er kendt for sine mandelprodukter, ligger smukt på en terrasseret skråning med udsigt til både Roque Nublo og Bantayga.

Opstigningerne på dagens rute er indimellem lange og stejle – især sektionen gennem fyrskoven. Nedstigningen, der følger en stenet sti, som zigzagger langs skråningerne og gennem frugtplantager og køkkenhaver, er mere gradvis. Hvis du ønsker at forkorte dagens rute, kan du bede din chauffør om at køre dig de første 2 km af ruten, som går langs en vej. Det er oplagt at holde frokostpause i Cruz de Tejeda, hvor der er to restauranter og et elegant parador (hotel).

Du kommer til at tilbringe de næste tre nætter i Tejeda på et komfortabelt og charmerende hotel, der er en konverteret kro fra 1800-tallet.

Overnatning i Tejeda.

4

Dag 4: Rundt om Roque Nublo

Distance: 12 km | Opstigning: 800 m | Nedstigning: 400 m | Tid: ca. 5½ t.

Denne dags vandring går gennem noget af øens smukkeste og mest dramatiske terræn på stejle skråninger rundt om Roque Nublo; et mystisk og ikonisk klippetårn, der ser ud, som om det vakler usikkert på kanten af et plateau. Selvom dette ikke er Gran Canarias højeste top, er det uden tvivl den letteste at spotte, da den er synlig fra stort set alle steder på øen.

Ruten starter lige uden for dit hotel, hvor du følger en asfalteret vej, der efter 1 km bliver til en stejl sti, der zigzagger op mod Roque Nublo. Klippetoppens vulkanske oprindelse bliver tydelig højere oppe, og du kan kigge hundreder af meter ned i stejle, eroderede slugter. På vejen ned følger du en anden rute gennem en fredfyldt fyrskov, til du når bjergpasset, hvor du kan tage en bus tilbage til Tejeda. Hvis du skulle ske at misse bussen eller gerne vil vandre lidt mere, kan du tage den historiske vej, der fører tilbage til Tejeda (8 km, 400 m nedstigning, ca. 2 t.).

Overnatning i Tejeda.

5

Dag 5: Degollada del Sargento via Altavista til Artenara

Distance: 13 km | Opstigning: 500 m | Nedstigning: 450 m | Tid: ca. 4½ t.

I dag bestiger du Altavista (1.378 m), som er en bjergtop på kanten af naturparken Tamadaba. Opstigningen dertil er let og meget smuk. Du kan se frem til fantastiske udsigter over Gran Canaria og naboøen Tenerife med den mægtige vulkan El Teide, der med sine 3.718 m ofte rager op over skyerne og er Spaniens højeste bjerg. Om morgenen får du et lift til bjergpasset Degollada del Sargento, og om eftermiddagen bliver du hentet i Artenara, hvor ruten slutter. Mens du venter på din taxa, kan du nyde en kølig drink eller frokost på en af restauranternes solterrasser.

Overnatning i Tejeda.

6

Dag 6: Tejeda til La Lechuza

Distance: 12½ km | Opstigning: 500 m | Nedstigning: 325 m | Tid: ca. 5 t.

Efter et kort lift til La Culata (1.225 m), begynder du dagens vandrerute, som fører dig op over la Cumbre mod den grønne nordlige del af øen. Den første del af opstigningen (til Roque Nublo) bringer dig op i 1.620 meters højde. Herefter følger du højderyggen i ca. en time og kan nyde udsigter til Gran Canarias højeste bjergtinde Pico de las Nieves (1.951 m). Din nedstigning følger gangstier og landlige veje hele vejen til dit overnatningssted. Desværre går de sidste 2½ km til La Lechuza langs asfaltveje (der er ikke andre muligheder), men når du kommer frem, kan du belønne dig selv med en tur i poolen!

Overnatning i San Mateo-La Lechuza.

7

Dag 7: Valg mellem vandreruter eller besøg Las Palmas

Distance: 14 km | Opstigning: 715 m | Nedstigning: 715 m | Tid: ca. 5 t.

I dag har du mulighed for at gå en kortere tur tæt på den historiske by Teror, en længere tur gennem kløfter på nordsiden af Cumbre ELLER du kan tage en hviledag og f.eks. besøge Las Palmas. Vandreturene er smukke, og du kommer til at se alle mulige slags frugter, grøntsager og kastanjetræer, der vokser i kløfterne.

Hvis du beslutter dig for at besøge Las Palmas, starter du med en gåtur til San Mateo (45 min., 2,75 km, mest nedad). Her kan du tage en bus, der sætter dig af lige midt i Las Palmas’ historiske centrum, der hedder La Vegueta. Ud over byens interessante castilianske koloniarkitektur kan du også udforske Santa Ana-katedralen og Casa de Colon, hvor Columbus boede et stykke tid, inden han stævnede ud på sin lange rejse over havet. Der er også Museo Canario, der rummer øens bedste samling af arkæologiske fund. Sidst på dagen kan du tage bussen tilbage til San Mateo og enten gå eller tage en taxa til dit hotel.

Overnatning i San Mateo-La Lechuza.

8

Dag 8: Adios Gran Canaria!

Din vandretur er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Efter morgenmad får du et lift til lufthavnen.


Transport

  Det anbefales at flyve til lufthavnen Las Palmas de Gran Canaria.
Transport fra og til lufthavnen er inkluderet i turen.
Vandring på Gran Canaria
Havklipper ved Agaete
Puerto de las Nieves i havnebyen Agaete, hvor man bor de første to nætter
Cruz de Tejeda
Den hyggelige hvide bjergby Tejeda ligger for foden af Roque Bentayga
Kirken i La Culata
Vandring tæt ved landsbyen La Culata
Udsigt over fyrskovsklædte bjerge på Gran Canaria
Landskabet omkring Roque Nublo
Vandrere på vej til Roque Nublo
Udsigt fra Roque Nublo med Tenerife og Teide 'svævende' over skyerne
Vandreskilte på ruten til Roque Nublo
Mandeltræer i fuldt flor med Roque Bentayga i baggrunden
Smukke lyserøde mandelblomster på Gran Canaria
Udsigt til Roque Bentayga
Det idylliske Hotel Rural Las Calas, som man bor på i La Lechuza
Et stikryds med vandreskilte
Fyrskove på Gran Canaria
Skovsti på rundvandringen fra La Lechuza
På vej mod La Lechuza med udsigt over landbrugsterrasser
Hovestad Las Palmas de Gran Canaria

Turanmeldelser

5.00 baseret på 4 anmeldelse
27/03/2024

En fantastisk måde at se bjergene på Gran Canaria med ny og varieret natur hver dag. Alle vandredage byder på mange op og nedstigninger, men der kvitteres med flotte udsigter. 3 meget forskellige hoteller, som dog var hyggelige på hver sin måde. Al logistik omkring bagagetransport fungerede perfekt. Godt at have gps som supplement til det udleverede materiale. Vejret var med os sidste i marts, dog med lidt kølige morgener og aftener.

20/02/2024

Fantastisk vandretur i smuk natur, der kræver man er i god fysisk form. Gode hoteller, transport af os og bagage fungerede fint og appen med vandreruterne var nødvendige.

15/11/2022

Meget smuk og varieret tur, alt fungerede perfekt både med transport, gpx-filer samt vejledning fra medsendte materiale.
Turen kæver man ikke har højdeskræk samt er i god form, da der er mange op/ned stigninger alle dage.
Kan klart anbefale denne smukke tur – Gran Canaria kan noget.

20/02/2022

En flot og varieret tur. Mange højdemeter, som kræver rimelig god fysik og godt fodtøj. God vejledning til turen, og vi havde god gavn af gpx-filerne. Alle aftaler omkring logistikken blev overholdt til punkt og prikke.

Skriv en anmeldelse

Vurdering