11 dage
Varighed
Moderat-udfordrende
Sværhedsgrad
Frankrig, Italien, Schweiz
Sted
juni-september
Rejseperiode

En af verdens bedste og mest storslåede vandreruter.

Gå gennem tre forskellige lande i Alperne: Frankrig, Italien og Schweiz.

Nyd storslåede alpine udsigter hele vejen rundt om Mont Blanc – Europas højeste bjerg.

Bo i hyggelige familiedrevne bjerghytter og små hoteller.

Spis dig mæt i lækker bjergmad med lokale specialiteter fra hvert land.

Hold udkig efter dyrelivet i bjergene, der inkluderer murmeldyr og gemser.


Vandretur rundt om Mont Blanc

Tour du Mont Blanc er Europas mest populære langdistancerute og er en fantastisk rejse gennem storslåede alpinlandskaber med sneklædte bjergtoppe, frodige græsgange, brusende floder, isblå gletsjere og idylliske, blomsterfyldte enge. Turen tager 11 dage, og den starter og slutter i Chamonix. Det er muligt at få sin bagage transporteret mellem alle overnatningsstederne for et ekstra tillæg.

I løbet af 9 vandredage kommer du hele vejen rundt om mægtige Mont Blanc, der med sine 4.810 m er Europas højeste bjerg. Dens top og øvre skråninger er dækket af sne året rundt, og de smukke gletsjerdale spreder sig fra bjergmassivet ind i tre forskellige lande. I dalene spreder der sig om foråret og sommeren et fint tæppe af alpinblomster i alle regnbuens farver.

Ruten følger velafmærkede vandrestier. Etaperne byder somme tider på stejle op- og nedstigninger, men kan vandres af alle voksne i nogenlunde form. Nogle etaper er meget lange, så vi anbefaler, at man starter tidligt og altid sørger for at have nok mad og vand med. Der er ikke nogen teknisk svære sektioner eller steder, hvor man bliver nødt til at klatre, men nogle strækninger er ret eksponerede og egner sig derfor ikke for folk med højdeskræk.

Overnatningsstederne på denne tur bliver hurtigt fuldt booket, så vi anbefaler at bestille i god tid! Hvis ikke der er plads på dit ønskede rejsetidspunkt, kan du overveje en af vores andre storslåede ture i Alperne: Via Alpina: ”Bear Trek”, Dachstein Rundwanderweg, Valle d’Aosta, Valle Maira, Tirolerweg, Schladminger-Tauern Höhenweg, De Julianske Alper

11 DAGE / 10 NÆTTER Fra 7.999 kr. pr. person ved minimum to personer*.

*Baseret på start enten mandag eller tirsdag med overnatning på sovesale.
*Der vil være et tillæg på 1.000 kr. pr. person ved start onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag.

*Solotillæg for enkeltrejsende.

BAGAGETRANSPORT Det er muligt at få sin bagage transporteret mellem overnatningsstederne for et tillæg på 2.000 kr. (1 stk. bagage pr. person, maks. 15 kg)
INDKVARTERING Overnatningsstederne på denne tur rangerer fra simple pensionater til bjerghytter og familiedrevne hoteller – alle omgivet af Mont Blanc-massivets smukke tinder.

Flere af overnatningsstederne er bjerghytter* med delte badeværelser, og i nogle af dem er det kun muligt at overnatte på sovesale. Nogle af stederne har dobbeltværelser med eller uden eget bad/toilet.

*Der er dyne/tæppe i bjerghytterne, men man skal medbringe sin egen lagenpose.

REJSEPERIODE 17. juni til 19. september. Vi anbefaler kraftigt at starte enten tirsdag, onsdag, torsdag eller fredag, da der er større chance for at få plads på overnatningsstederne.

Overnatningsstederne på denne tur bliver hurtigt fuldt booket, så vi anbefaler at bestille i god tid!

INKLUDERET
10 overnatninger
10 x morgenmad
8 x aftensmad (bjerghytter) / 6 x aftensmad (hoteller)
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Detaljeret informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Transport til og fra Chamonix
Frokost (det er muligt at købe madpakker fra overnatningsstederne)
Turistafgifter
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Bagagetransport
Enkeltværelse(r)

Turen starter i skisportsbyen Chamonix. Her kan du bruge din første dag på at gå på opdagelse i byens livlige gader, købe det sidste vandreudstyr i en af de mange outdoor-butikker eller måske forkæle dig selv med et spabesøg.

Distance: 20 km | Opstigning: 987 m | Nedstigning: 1.094 m | Tid: ca. 7 t.

Din første vandredag starter med en bustur fra Chamonix til Les Houches, hvorfra du tager kabelbanen Bellevue op i 1.800 meters højde. Herfra følger du kanten af Mont Blanc til Col de Voza og fortsætter nedad til dalen, hvor du kommer igennem flere små landsbyer med udsigt til Mont Blanc højt oppeover. På den sidste del af ruten følger du Bon Nant-floden til Les Contamines.

Fra Les Contamines fortsætter du ad en gammel romersk vej og en af Europas mest berømte stier gennem blomstrende enge og skov til dit overnatningssted, som er en typisk bjerghytte med en fantastisk udsigt. Vandrere overnatter på små sovesale, der deles af 6-9 personer, og om aftenen venter der et solidt måltid mad i den hyggelige spisestue.

Overnatning: Les Contamines

Distance: 15 km | Opstigning: 900 m | Nedstigning: 900 m | Tid: ca. 7 t.

Denne dags vandring fører dig gennem Plan des Dames op til Col du Bonhomme (2.329 m) og videre op til Col de la Croix du Bonhomme (2.479 m). Du vil se en besynderlig samling af sten, der markerer passets top, hvorfra du kan beundre alpindalene, der strækker sig milevidt omkring dig. Fra passet venter der dig en lang nedstigning gennem de åbne enge i Vallee des Chapieux med hyggelige bjerghytter og små åer, der skal forceres på kryds og tværs. For enden af nedstigningen når du den lillebitte landsby Les Chapieux, hvor du kommer til at overnatte i en simpel, hyggelig bjerghytte.

Overnatning: Les Chapieux

Val Veny: Distance: 14 km | Opstigning: 1.250 m | Nedstigning: 1.180 m | Tid: ca. 5 t.

Cormayeur: Distance: 19 km | Opstigning: 1.500 m | Nedstigning: 1.380 m | Tid: ca. 7 t.

I dag er den længste og mest krævende dag på turen, men den er samtidig utroligt smuk med overraskende landskaber hele vejen. Efter to dages vandring i Frankrig går du i dag over Col de la Seigne (2.516 m) og gennem Val Veny ind i Italien. Dagen starter med en opstigning gennem en dyb kløft omgivet af store græsgange og med et måneagtigt landskab i baggrunden. Bjergene Col de la Seigne og Aiguille des Glaciers tårner sig op i det fjerne ved grænsen mellem Schweiz og Italien. Når du er nået over toppen af passet, går det nedad til dalen Val Veny på den modsatte side af Mont Blanc. Herfra kan du nyde pragtfulde udsyn til Mont Blanc-massivets sneklædte tinder.

Afhængig af hvad der er ledigt, kommer du enten til at bo i en hyggelig bjerghytte i Val Veny eller i Courmayeur. Hvis du skal bo i Courmayeur, skal du vandre til busstoppet i La Visaille (5½ km) og herfra tage bussen til Courmayeur.

Overnatning: Val Veny/Cormayeur

Val Veny: Distance: 12 km | Opstigning: 900 m | Nedstigning: 800 m | Tid: 4½ t.

Cormayeur: Distance: 5½ km | Opstigning: 300 m | Nedstigning: 400 m | Tid: 2½ t.

Dagens vandring er opdelt i to dele; hvis du har overnattet i Rifugio Elisabetta, starter du med at gå 5½ km til busstoppet i La Visaille og tage bussen ned til Courmayeur. Courmayeur er et berømt skisportssted, hvor du kan tage en velfortjent pause, inden du begiver dig ud på en stejl opstigning efterfulgt af et fladt stykke gennem enge og nåletræsskove til Val Ferret. På vejen kommer du forbi en masse små åer og kan se den vidunderlige, ærefrygtindgydende silhuet af Grand Jorasses træde frem. Hvis du føler dig træt eller foretrækker at slentre lidt rundt i gaderne, kan du stoppe i Courmayeur og derfra tage en bus direkte til Val Ferret.

Overnatning: Val Ferret

Distance: 18 km | Opstigning: 870 m | Nedstigning: 920 m | Tid: ca. 6 t.

Denne morgen starter du din vandring mod Schweiz. Den første del af ruten går jævnt opad, hvorefter stigningen bliver stejlere, men udsigten samtidig mere spektakulær, indtil du når Rifugio Elena. Herfra går det videre opad til grænsen til Schweiz på toppen af Col du Gran Ferret (2.537 m). Udsigten til den vigende gletsjer og den evige sne på Triolet og Pre de Bar er fantastisk! Nedstigningen går gennem store, åbne enge, hvor der er meget få spor af menneskelig beboelse. Du passerer et par bjerghytter, idet du nærmer dig den lille landsby Ferret og fortsætter videre gennem et idyllisk landskab med skove, åer og maleriske træbroer til La Fouly, hvor du skal overnatte.

Overnatning: La Fouly

Distance: 18 km | Opstigning: 700 m | Nedstigning: 715 m | Tid: ca. 6 t.

Efter de sidste dages strabadser venter der dig en lidt lettere vandring i dag. Det er en forholdsvis lang etape, men op- og nedstigningerne er ikke så udtalte. Fra La Fouly følger du floden gennem en række skove afbrudt af klippevægge og små åer. Derefter vandrer du gennem enge og når Les Arlaches, som er en smuk lille landsby med mange traditionelle træ- og stenhuse. Den sidste strækning er en lang, bugtet opstigning, som dog ikke er alt for stejl, og som byder på interessante træskulpturer langs vejen. Ved Orsieres går stien nedad til Champex-Lac, som er en smuk bjerglandsby, der ligger ved søen af samme navn.

Overnatning: Champex-Lac

Distance: 16 km | Opstigning: 711 m | Nedstigning: 1.125 m | Tid: ca. 7 t.

En spektakulær vandredag, hvor du kommer over Fenêtre d’Arpette (2.665 m) og går nedad langs Glacier du Trient til landsbyen Trient (1.300 m), der ligger på pasvejen mellem Martigny og Chamonix.

I tilfælde af dårligt vejr er der en alternativ rute fra Fenêtre d’Arpette til Trient via Champex-d’en Haut. Denne rute går gennem skove og smukke alpinenge og bringer dig til Col de la Forclaz, som er et vigtigt forbindelsesled mellem Schweiz og Frankrig. Ruten byder på bjergtagende panoramaudsyn og når op i 2.050 meters højde.

Overnatning: Trient

Distance: 15 km | Opstigning: 985 m | Nedstigning: 906 m | Tid: ca. 4 t.

Du starter oven over skisportsstedet Le Tour, hvorfra du vandrer mod søen Charamillon (2.271 m). Du fortsætter videre til den enorme Glacier du Tour og krydser tilbage over grænsen til Frankrig. En spektakulær stenet sti langs bjergkammen byder på imponerende udsigter over gletsjeren og de omkringliggende dale. Når du når grænsen mellem Schweiz og Frankrig, kan du se Mont Blanc skinne hvidt – især hvis det er en klar dag med sol. På den sidste del af ruten går det nedad mellem græsgange til du kommer til Argentière, hvor du skal overnatte.

Overnatning: Argentière

Distance: 19½ km | Opstigning: 1.623 m | Nedstigning: 971 m | Tid: ca. 8 t.

ELLER

Distance: 17½ km | Opstigning: 1.443 m | Nedstigning: 789 m | Tid: ca. 7 t.

Din sidste vandring er temmelig lang, så sørg for at starte tidligt! Du starter med at vandre gennem den kønne landsby Les Frasserands med de typiske træhuse, man finder i De Franske Alper. Herefter følger du en botanisk sti, inden det går opad og ind i området Aiguilles Rouges. Du kan vælge, om du vil fortsætte op til Lac Blanc eller begynde nedstigningen til La Flegere. Ruten er meget panoramisk; foran dig har du Mont Blanc-massivet med Aiguille Verte, Les Drus, Aiguille du Midi, Mont Blanc du Tacul og Mont Blanc. Til slut når du Planpraz, hvor du skal med kabelbanen ned til Chamonix. Du kan også forkorte ruten lidt ved at tage kabelbanen fra La Flegere.

Overnatning: Chamonix

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger.


Find vej til Chamonix

  Den nærmeste lufthavn er Genève.
Der kører regelmæssige busser fra lufthavnen i Genève til Chamonix (www.sat-montblanc.com). Turen kan tage mellem 1 t. 30 min. til 2 t. 30 min., og man kan købe billetter via hjemmesiden. Det er også muligt at forudbestille privat transport (www.alpybus.com).
Hvis du rejser med tog: Der er regionale tog og TGV højhastighedstog fra St Gervais-le Fayet, der ligger 20 km væk. Stå af på Gare de Chamonix-Mont Blanc.

Mont Blanc-ekspressen: Denne SNCF-linje standser ved alle landsbyer fra St Gervais-le Fayet til Martigny (Schweiz) via Servoz, Les Houches, Chamonix, Argentière og Vallorcine. Se: www.sncf.com

Hvis du kommer i bil, kan du parkere på en offentlig p-plads ved turens start i Chamonix.
Tour du Mont Blanc
Chamonix og Mont Blanc
Alpine blomster over Les Houches
Vandring med fantastisk udsigt til sneklædte bjerge på Tour du Mont Blanc
Flot udsigt i Val Ferret
Mont Blanc og Val Ferret
vandrer foran Mont Blanc
Udsigt over Mont Blanc-massivet
Stien passerer nogle gamle stenhytter på en skyfri dag på Tour du Mont Blanc
Udsigten nydes fra en bro over et vandfald på Tour du Mont Blanc
Lilla alpinblomster langs Tour du Mont Blanc
Vandring i Lavachey på Tour du Mont Blanc
Alpinblomst med sommerfugl på Tour du Mont Blanc
Blomstrende alpineng med udsigt over Val Ferret
Udsigt over bjerghytter med sneklædt bjergtop i baggrunden
Vandring på græsklædte bjergskråninger på Tour du Mont Blanc
En pause på Tour du Mont Blanc med en dejlig udsigt
Træstammer uden for den charmerende landsby Trient på Tour du Mont Blanc
Fin kirke i den lille landsby Trient med udsigt til Mont Blanc
Lac de Cheserys over Chamonix
Udsigt til Mont Blanc

Turanmeldelser

5.00 baseret på 1 anmeldelse
15/08/2022

Fantastisk og meget veltilrettelagt tur.
Vi havde bagagetransport og det fungerede upåklageligt. Skønt kun at have sin dagsoppakning på ryggen.
Meget smuk og varieret natur.

Skriv en anmeldelse

Vurdering